Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
7 x Mazar/1xSuperSkunk/Plagron Lightmix/Biotabs/Vero29 DIY/Growduino - Klikni zde pro originální téma
ivanski123
Ahoj !
Po půl roce sosání info zde na Groweru začínam svůj první pěst ever.
Skřín: DIY OSB 18mm, 120(š) x 62(h) x 200(v) + ORCA
Sětlo: 3 x VERO 29, 2700k, 80CRI DIY (od člena zde z bazaru)
Závlaha: Tlaková dle návodu zde, vřele doporučuji
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=74568
Hlídání: GROWDUINO
Osazenstvo: 7 x MAZAR a 1 x Super Skéro
Hnojení: Biotabs + čístá voda kde hlídám PH okolo 7

Hlavním důvodem pro pěst je dlouhodobá nemoc přítelkyně, ktera trpí revmatoidní artritýdou. Doposud se vyhýbala klasické léčbě. Chce vyzkoušet Fénixovky, které z toho chci zkusit udělat.

Jelikož je to můj uplně první pěst budu rád za každé rady. Chybějící ofuk dodám dnes.

Momentálně jsou 7 dní na růstu v režimu 18/06 (Teď jsem si uvědomil, že jsem pako a svítil jsem na ně pouze 14h, ale už jsem opravil takže po týdnu 18/6)
Vlhkost: 40 - 80%
Teplota: 22-25
Zálivka: čistá voda (Ph 7.0)
Sv

Chtěl bych zaštípavat, ale zdajií se mi ještě dost malé?
Linkot
Ahoj, zaštipuje se většinou ZA 3 nebo 4 patrem :) Takže jestli už máš 3 patra tak to budoucí 4 patro mužeš TOPnout :)

Přeji ti hodně štěstí a budu sledovat.
Fruddy
výborná kombinace LED a Growduina, přeji zdařilý pěst a určitě budu sledovat :-)
ivanski123
Malý update

12/55

Takže vypada to zatím vsechno super, pořidil jsem 2 klipsňáky, který foukaj tak trochu švédsky, ale nic moc jednoduššího zatím nevymyslim. Growduino skvěle plní funkci. Na všechno je možné nastavit alert aka pošle email když se něco zásadního děje.

Teplota: 23 - 25 stupňů
Vlhkost: udržuji mezi 50 - 80%
Zálivka: čistá voda, PH 6.4 každý druhý den cca 0.5 litrů
postřik listů: 2 x denně sodovkou z Alberta (prej jakože CO2)
hnojeno: Biotabs zastrčené v substrátu

Udělal jsem záštip na Superskunku, ale u Mazara zatím váhám. Moc nevím kde to štípnout, protoze ty patra rostou na klonech více nepravidelně. Myslim, ale že by to už chtělo.

Foto 01: Celek
Foto 02: Záštip na SS
Foto 03: Mazaři
Foto 04: Growduino - denní
Foto 05: Growduino - hodinové
ivanski123
Foto 1: Mazar detail
Foto 2: Mazar02 detail
ivanski123
4 týden růst

Holky frčej 4tý týden v růstu, pěkně vyplnují prostor. Nechávám ještě týden a pak přepínám na květ. U některých se objevuje nejaký deficit. Co jsem to tak zkoumal podle obrazku na www tak by se mohlo jednat o nedostatek vápníku. Jelikož jedu organic tak moc nevím jak to řešit ...tak to spíš asi řešit nebudu je to asi jenom na 2 kytkách.
Jinak vodu checkuju PH ač bych nemusel a je v rozmezi 6.5-7.0.
Jinak menší problémy s Growduinem parkrat se po restartu nerozeběhlo tak jak mělo. Řeším s vynálzcem, který je maximalně ochotný

Zálivka: čistá voda, minulý týden dle tabulky orgatrex + bakterex
Hnojky: Biotabs

foto 1: celek
foto 2,3: deficit
foto 4: Growduino report týden
foto 5: Growduino report měsíc
Jointza
Ahoj, ty teploty mas porat takhle nizke? Growduino chci jako muj dalsi upgrade. At to roste. J
ivanski123
Hele to je denni report (ne tydeni jak jsem psal ...sorry), ktery to takhle zprumeruje. Teplotu drzim mezi 20 - 28 stupnema. Podle toho je nastaveny ventilator, ktery reaguje pokud je teplota prekrocena. Vetrani nemam pustene furt, ale bud jede podle cidla (spusti nad 28) nebo pri necinosti se zapne kazdych 10m a bezi 2m. Tzn 6 x za hodinu.
obvykla teplota kterou tam mam je okolo 23 stupnu.
ivanski123
04. den - 12/12

Menší update.

Celkem sem je nechal na růstu 5 neděl. Používám kolínka a přijde mi, že krásně vyplnili prostor. Doufám, že mi to nepřeroste přes hlavu :)

01/05 - přepnuto na 12/12 režim. Světlo jsem pustil na plný výkon. Vše se vyvíjí jak má. Jak jsem reportoval je tam asi mensi deficit Ca a Mg. Nejsem schopen přesně určit. Je zajímavé, že to je jenom na některých kytkách. Pravděpodobně pořídím dolomitický vápenec a na jedné rostlině vyzkouším.


zálivka: - čistá voda (PH 6.8-7.0)
2. den 12/12 jsem zalil orgatrex + bacterex dle návodu. Příští týden přidám BOOM BOOM spray :)

Zvlhčovačku jsem vyndal a vlhkost se snažím udržet mezi 50 - 70 % ...postupn2 bych rád snižoval...ale obávám se, že bez odvlhčovačky to nepůjde takže na to asi hodim :flick:

Co se týče zálévání tak v růstu jsem zaléval obden automatikou. Zda se mi, ale že kapilára ten substrát moc nezvlhčí a jakoby vzdy proteče do podmisky. Po přepnutí se mi zdalo, že je to vice proschlé takže kombinuju konvičku s automatikou.

Zatím jsem mega spokojený a holky vypadají také. Teď to začne být zajímavé.

1. foto: celek
2. foto topy
3. Growduino hodinovy report
4. Growduino denni report
ivanski123
28 den 12/12

Ahoj po delší odmlce dávám další report. Vše beží jak má, žádný deficit nevidím. Nedostatek CA a Mg pravděpodobně vyřešila zálivka Orgatrexu a Bactrexu, kterou Biotabs doporučuje v případě, že se nějaký deficit objeví.

Growduino všechno pečlivě hlídá a v kombinaci s Biotabs, kdy se zalévá pouze čistou vodou je to opravdu jednoduché. Doporučuji všem, kteří nemají moc čas nebo také chtějí začít a chtějí na začátek něco jednodušího.

Jsem na 28 dni květu ..nemám moc s čím porovnávat, ale přijde mi, že tady borci mají větší bambule už v téhle fázi...nevim no snad s ještě dofouknou :)

Listy na spodku jsem otrhal, ale stejně se mi zdá, že to je hroznej BUSH. opět nemám moc zkušenost tak to nechávám být

Zálivka: čistá voda, PH 6.9, 1 x denně
Vlhkost: kolísá mezi 50-80%, koupil jsem si nejlevnější zvlhčovačku a je to MRDKA ...nekupujte tu za tech 1300 zhruba ...nic to nedělá
Teplota: 22-29 C

Hnojky: Biotabs starter pack

Foto:

01 celek
02 detail palice
03 Growduino hodinové report
04 Growduino denní report
05 Growduino měsíční report
ivanski123
33. den 12/12

Měl jsem trochu problémy s přidáváním fotek.
Kytky jedou dobře a vypadají spokojeně. Chtěl jsem se zeptat zda velikost palic odpovidá zhruba 30 dni květu? Zdají se mi malé oproti pěstům, které tady vidím. Fotky trochu klamou ...vypadaji tam o dost větší než ve skutečnosti jsou.

Vlhkost drzim okolo 50 a teplotu mezi 25-30.
Growduino nenadále umřelo, ale vynálezce zareagoval pohotově a již se testuje po opravě zda funguje spolehlivě. Fakt cením přístup mnozí prodejci by si měli vzít příklad jak vypadá customer service.

Par fotek
Bouřekk
citace:
Původní příspěvek od ivanski123
33. den 12/12

Měl jsem trochu problémy s přidáváním fotek.
Kytky jedou dobře a vypadají spokojeně. Chtěl jsem se zeptat zda velikost palic odpovidá zhruba 30 dni květu? Zdají se mi malé oproti pěstům, které tady vidím. Fotky trochu klamou ...vypadaji tam o dost větší než ve skutečnosti jsou.

Vlhkost drzim okolo 50 a teplotu mezi 25-30.
Growduino nenadále umřelo, ale vynálezce zareagoval pohotově a již se testuje po opravě zda funguje spolehlivě. Fakt cením přístup mnozí prodejci by si měli vzít příklad jak vypadá customer service.

Par fotek
Čus,na ten výkon světla mi přijdou normální,Mazar nedělá žádný super velký palice, navíc pod Verem žádný obří šišky nejsou,za to jsou tvrdý jako šutr= z mé zkušenosti 😉
Bouřekk
Ještě máš 30 dní do kosy zhruba,počítej že jsi v půlce květu, takže se tam ještě něco vytvoří 😉
ivanski123
Jasny dekuji
fikus37
Bouřek, Vero 29 ještě šestá generace = palice dělá velké, ale chce to mít dobrou genetiku a hlavně vysokou účinnost čipu.
(na obrázku je už ususeno.
psyweed
kolko w su tie led? nevidim tu info,dik
ivanski123
@PSYWEED neměřil jsem to, ale mely by být cca 200W. Světlo jsem kupoval zde na bazaru. Na příští kolo budu stavět jiné světlo ..popripade doplním toto o samsung stripy.
ivanski123
42.den 12/12

Ahoj po týdnu zase malý update. Growduino je stále v opravě takže jedu tak trochu na slepo. Nemám ani teploměr ani vlhkoměr jelikož tyto měří Growduino. Větrák běží na plno stejně tak jako zvlhčovačka. Holky vypadají, že se jim daří. Pomalu začínají žloutnout listy.

Zálivka: čistá voda PH 6.8-7 / 1 x denně + Biotabs Guerrila Juice 1 x týdně

Jak už jsem psal pokud někdo chce začít doporučuji Biotabs je to opravdu easy. Řešíte jenom zalejvání nic víc ....pro začátečnickou lamu jako já ideální.

Foto 41. den 12/12

Matkař doporučil kosu v 50 a 56 dnu (Mazar a Super Skunk) což by mělo být příští týden. Jelikož čekam na mikroskop (příští týden) a zároveň mám jenom jeden SS asi nechám všechno malinko déle.

Pokud všechno dobře dopadne tak v příštím kole bych rád použil nové světlo ktere postavim ze Samsung LM5561C

https://solstrip.com/en/solstrips/27-solstrip-x3.html

Jinak jsem zatím s výsledky velice spokojený, je to můj první pěst indoor ever a myslím, že mě to snad baví víc než i ta konzumace :)
ivanski123
47. 12/12

Po týdnu zase update. Kytí valej podle mě dobře nevypada, že by jim něco chybělo. Vše jedu na slepo protože growduino je stále v opravě. Větrám na plno.

Superskunk by se měl podle matkaře sklízet v 50 dnu což je pozítří, Mazar v 56. Pod mikroskopem si nejsem úplně jistý nechám ještě přes víkend a v pondělí asi přijde kosa. Myslíte, že už jsou ready?

Někde jsem zde četl, ze je dobré je před sklizní už nezalévat a nechat 48h ve tmě?

Foto:
01 Celek
02 MAzar
03 Mazar
04 Super Skero
ivanski123
52. den 12/12
Malý Up

Za 2 dny kosa, podle barvy trichomu v mikroskopu vypadají, že jsou ready. (Píšu když už mám sklizeno). Sklizeno v 55. dnu
Pěst hodnotím pozitivně, jak již mnohokrát zmíněno je to moje první kolo v životě indoor. Vše probíhalo víceméně bez problémů.

Zvolil jsem nejjednodušší metodu a to organicky od BIOTABs. Jsem poměrně zaneprázděný a mnohokrát v situaci kdy nemohu řešit míchání zalivky a zaléváni (organická hnojiva do zálivky). U Biotabs se zalévá pouze vodou, což mně vyhovuje. Kytky nevykazovaly, nějaké významné deficity. Vzhledem k mým malým zkušenostem, předpokládám, že u Bio minerálnich hnojiv lze dosáhnout většího výnosu. V mém případě bude výsledný produkt použit pro léčebné účely a trochu i pro zábavu.

GROWDUINO
I když jsem ho poslední měsíc neměl, učel plní opravdu skvěle. Chlapci neustále vyvíjejí a myslím, že jejich progress s další verzí bude přelomový. Vše je uděláno velice přehledně a srozumitelně takže každý kdo má selský rozum to pochopí. Cením také jejich přístup k řešení problémum, které nastaly

Výnos
Viz foto, myslím, že to nebude žádná sláva. Neotrhal jsem spodní výhonky, což možná mělo vliv. Výkon světla (180W) mi přijde na tento prostor málo. Na příští kolo budu světlo stavět s výkonem 320 W a použitím Samsung stripů, které budou v boxu, lépe rozmístěné. Distribuce světla by měla být tedy lepší. Taková je teorie uvidíme.

Foto
Fotky podle mně hrozně klamou, vše vypadá o dost větší než ve skutečnosti je

foto 1: celek
foto 2: detail top palice
foto 3: sklizeň

Po vzoru místních spouštím tipovačku :)
psyweed
hmm tak 130g :)
AkatronChronic
101 gruzínců jinak pěkný ale chtělo by to vícero wattaze :) ať se daří do budoucích kol
mademoiselle
Koukám stemi páskami a boardy se roztrhl pytel.. Pěkne kde ty pasky budeš řešit obědnas z toho linku cos dával jo
ivanski123
@mademoiselle ano tam odtud.
Vsechno zraje ve sklenicich, pekelne to.voni. Zatim.jsem jeste netestoval. Zvazim az po curingu.
ivanski123
Ahoj Vsem co sledovali !

Vysledek pestu je po mesicnim curingu ve sklenicich (budu stale pokracovat)

Mazar: 167 g
Super Skunk: 18g

celkem: 185g


Jak jsem jiz nekolikrat zminoval je to muj vubec prvni pest a jsem velice spokojeny. Pri vykonu 180W myslim, ze to je na poprve dobry vysledek.
Bohuzel jsem se vcera vratil ze 3 denniho vyletu a SS mi ve sklenici chytil plisen ...takze sel do kose :( ...budiz to pouceni pro priste

Mazar jsem uz zkousel a myslim, ze potrebuje stale zrat (trochu skrabe), jinak je to silak. Ma to hodne neobvyklou vuni takovou skoro az do houbova takovy zemity. Uvidime tak doufam ze ta houbova vune neznamena taky plisen :)

dekuji za prizen a rady
r-man
citace:
Původní příspěvek od ivanski123
52. den 12/12


GROWDUINO
I když jsem ho poslední měsíc neměl, učel plní opravdu skvěle. Chlapci neustále vyvíjejí a myslím, že jejich progress s další verzí bude přelomový. Vše je uděláno velice přehledně a srozumitelně takže každý kdo má selský rozum to pochopí. Cením také jejich přístup k řešení problémum, které nastaly



Ahoj,

za to Growduino muzu ja! Strasne me mrzi, ze to nemohlo dojet do konce spolecne. Ale ted jak jsme udelali Growduino V2, tak je to uplne jiny kafe, tagze verim, ze dalsi kolo bude super!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma