Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 3. 9. 2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
V Nizozemí je marihuana na předpis
ČT 1 | 2.9.2003 | 06:00 | pořad: Zprávy

Jan HRUBEŠ, moderátor
--------------------
Nizozemsko je od včerejška první zemí na světě, kde je možné koupit marihuanu jako lék. Lékaři ji smí předepsat lidem s rakovinou, chronickou bolestí nebo HIV pozitivním, kteří trpí nechutenstvím. Pětigramová dávka stojí 44 eur. Marihuana patří mezi lehké drogy a má pozitivní účinek na některé nemoci. Kritici tvrdí, že důkazy o tom ale zatím neexistují.
________________________________________________________________________

Marihuana a řidičské průkazy
ČRo 1 - Radiožurnál | 2.9.2003 | 07:45 | pořad: Ranní poznámka Ivana Hoffmana

Ivan HOFFMAN, redaktor
--------------------
Diskuse, zda společnosti spíše prospívá prostředí liberální, anebo tvrdá ruka zákona, je věčná. V den, kdy z Nizozemska přichází zpráva, že v tamních lékárnách začíná prodej marihuany, se u nás zvažuje nutnost represe vůči řidičům. V obou případech nejde oni menšího než o život. Nizozemci dovolili doktorům předepisovat marihuanu jako lék lidem s rakovinou, s chronickou bolestí a HIV pozitivním, když se zjistilo, že na sedm tisíc obyvatel si vůli zdravotním problémům tuto drogu beztak pořizuje ve víře v její léčebný účinek. Po předložení předpisů s doprovodným lékařským protokolem získá nemocný Nizozemec za čtyřicet eur pět gramů drogy z rostlin pěstované drogy s licencí v podmínkách téměř laboratorních. U nás se s takto liberálním přístupem nepočítá. Automaticky se má zato, že by lékárny místo pacientů navštěvovali narkomani. Příkladem by se u nás liberální přístup prokazatelně neosvědčil, i chování řidičů poté, co policie ztratila právo odebírat jim za závažné porušení předpisů přímo na ulici řidičské průkazy. V rukou člověka, který se nebojí postihů za porušení zákona, je ovšem řidičský průkaz zbrojním pasem. Poslanci, kteří si zřejmě slibovali, že ochrání řidiče před policejní zvůlí, by měli zpytovat svědomí nad statistikami o mrtvých a zmrzačených lidech, kteří doplácejí na rostoucí bezohlednost svých spoluobčanů za volanty. Když se ale bude projednávat novela zákona o provozu na pozemních komunikacích, neukáznění řidiči mají slušnou šanci, že se zabavování řidičáků na silnici nevrátí. Automaticky se bude předpokládat, že by tím u nás pouze vzrostla korupce, místo řidičáků, že by policisté brali úplatky. Naši zákonodárci prostě vědí, že u nás represe nepomůže a tolerance u nás škodí.
________________________________________________________________________

V Nizozemsku marihuana na předpis
ČRo 1 - Radiožurnál | 2.9.2003 | 18:00 | pořad: Ozvěny dne

Eva ZILIZIOVÁ, moderátorka
--------------------
V Nizozemsku je od tohoto týdne možné dostat marihuanu na předpis v lékárně. Tato droga může ulevit těm, kdo trpí například rakovinou, AIDS nebo roztroušenou sklerózou. Dosud si na sedm tisíc tamních nemocných pořizovalo konopí v coffee shopech. Ministerstvo zdravotnictví proto chce do lékáren posílat standardizovanou marihuanu. Jak novinka zatím funguje, zjišťovala ve městě Breda naše zpravodajka Pavla Kvapilová.

Pavla KVAPILOVÁ, redaktorka
--------------------
Šéf lékárny Van den Berg Martin van Uniqe vytahuje po dovolené z velké tašky došlou poštu. Mezi dopisy je i ten, ve kterém ministerstvo poslalo potřebné instrukce. Na skladě tu ovšem marihuany zatím nemají.

Martin van UNIQE, šéf lékárny Van den Berg
--------------------
Když dostaneme předpis, objednáme to a bude tu za dva, tři dny. Budou jenom dva výrobci se speciálním povolením a jeden distributor.

Pavla KVAPILOVÁ, redaktorka
--------------------
Pojišťovny zatím přemýšlejí, jak zareagují. Mezitím musí zájemce platit.

osoba
--------------------
Pětigramový balíček bude stát asi tak čtyřicet pět eur, ale nevím, jestli budou kvůli tomu chodit lidé k doktorovi. Znám pár těch, kdo marihuany kvůli zdraví užívají a myslím, že půjdou i tak radši do coffee shopu. Je jen kousek odtud a cena tam je jistě lepší.

Pavla KVAPILOVÁ, redaktorka
--------------------
Majitel tohoto coffee shopu Mo to potvrzuje.

Mo, majitel coffee shopu
--------------------
Dvacet pět eur.

Pavla KVAPILOVÁ, redaktorka
--------------------
"To je běžné," kýve vedle sedící Nis. Stejně jako on každopádně většina místních obyvatel, které jsme oslovili, s touto novinkou souhlasí.
________________________________________________________________________

Revitalizace volného času
Mladá fronta DNES | 3.9.2003 | rubrika: Jižní Morava | strana: 1 | autor: RUDOLF BURGR

K věci

Mladí lidé dnes s oblibou vyhledávají neobvyklé zážitky, či dokonce nebezpečné situace. Vzrušení z nich je totiž opojné. Jako droga. Extrémní sporty zvyšující hladinu adrenalinu v těle, a navozující tak žádané opojení jsou rozhodně dobrou alternativou marihuany, pervitinu nebo extáze. Bohužel, stejný účinek má ale i svržení těžkého kusu betonu na právě projíždějící tramvaj. Takové "adrenalinové sporty" bychom však rozhodně podporovat neměli. Na sídlištích typu Líšeň je k oběma způsobům vyžití prostoru dost. A je věcí jak radnice, tak i lidí tam bydlících, kterému způsobu trávení volného času ten prostor dají a kterému učiní přítrž. Revitalizace sídliště totiž není jen o přeměně šedých panelů na barevné fasády.
________________________________________________________________________

Onkologové »trávě« nefandí
Blesk | 3.9.2003 | rubrika: Čechy/Morava | strana: 8 | autor: Jitka Janoušková, Ondřej Hodálik

Holanďané budou léčit marihuanou * Čeští lékaři jsou pro i proti

ČR - Marihuana jako lék na předpis? Názory českých odborníků na užívání »trávy« jako medicíny nejsou tak jednoznačné jako v Nizozemsku. Právě tato země se stala první na světě, kde se dá droga koupit v lékárně nebo u vybraných lékařů. Zatímco většina našich onkologů má obavy z nežádoucích účinků omamné látky, ostatní lékařská veřejnost se ordinování marihuany nebrání. Podle nich by pacientům třeba po chemoterapii mohla předepsaná dávka od nepříjemných stavů ulevit.
Odborníci vycházejí z toho, že všechny známé drogy byly původně používány jako léky. Jednou ze složek marihuany je tetrahydrocannabiol. "Pokud se tato látka správně užívá, chrání organismus před větším nebezpečím. Například u lidí trpících Parkinsonovou chorobou snižuje nepříjemné projevy nemoci," tvrdí psychiatr Jan Cimický. Předepisování marihuany jako léku by se nebránil. "Pokud by vše odpovídalo zákonným normám, nevidím problém. Pohlídat by se muselo zneužívání a možná krádež," upozorňuje psychiatr.
Někteří lékaři se přiklánějí k tomu, že marihuana je šetrnější než běžně podávané drogy. "Je méně návyková a mnohem šetrnější než například morfin," míní internistka Tatiana Podolská.
Onkologové jsou opatrnější. "Považuji to za hloupost. U nás se používají na zmírnění následků chemoterapie nebo radioterapie kontrolované drogy v lécích a marihuana není čistý lék. Může mít spoustu vedlejších účinků. Žádné vědecké důkazy o tom, že to funguje, nejsou," varuje jeden z odborníků na léčbu rakoviny.
________________________________________________________________________

Scientologové: TÁHNĚTE !!!, jste tu navíc !!!

Cyklisté bojující proti drogám přijeli do Loun
Deník Lučan | 2.9.2003 | strana: 15 | autor: OLDŘICH HÁJEK

OLDŘICH HÁJEK

Louny - Zvýšit úroveň informování o škodlivosti drog a jejich účincích je jedním z hlavních cílů Cyklomaratonu za Českou republiku bez drog. Čtyřčlenné družstvo cyklistů vyrazilo v neděli ráno ze severočeského hraničního přechodu se SRN v Petrovicích a vpodvečer, kolem devatenácté hodiny, dorazilo do Loun. Město na Ohři se stalo jednou ze zastávek na sedmisetkilometrové trase, při níž jsou lidé upozorňováni na neustále se zvyšující problematiku drog, hlavně ve spojitosti s mládeží, přiblížil Vlastimil Špalek, mluvčí pořadatele. Cyklisté na své trase rozdávají informační materiály o škodlivosti zakázaných látek, především leták Pět důvodů, proč je marihuana droga. "Marihuana se u nás stále podceňuje, přitom jde o vstupní drogu do dalších závislostí," upozornil mluvčí. "Bohužel, vzhledem k pozdní hodině a k tomu, že návštěva Loun připadla na neděli, jsme se nesetkali s představiteli tohoto města. Zájem o naši akci však projevila veřejnost," přiblížil včera V. Špalek. "Naším cílem je, aby se v Žatci a v Lounech našli dobrovolníci, kteří by se alespoň jednou nebo dvakrát týdně věnovali protidrogové prevenci. Jedině v prevenci je totiž řešení," poznamenal mluvčí. Cyklisté se v Petrovicích připojili k německému protidrogovému aktivistovi Alfredu Günthörovi, který projíždí Českou republikou v rámci evropské protidrogové kampaně Řekni ne drogám, řekni ano životu. Postupně navštěvuje 25 evropských zemí a od 22. června má již v nohách přes devět tisíc kilometrů. Cyklisté zakončí svoji jízdu Českem zítra v Břeclavi, v průměru tak ujedou 200 kilometrů denně. Cyklomaraton organizuje Scientologická církev. Její obdobný projekt s názvem Běh za Českou republiku bez drog zavítal v červnu do Žatce. Běžci se tehdy setkali na radnici s tamním starostou.
________________________________________________________________________

Pardubičtí radní přijali cyklisty - aktivisty scientologické církve
Mladá fronta DNES | 3.9.2003 | rubrika: Kraj Pardubický | strana: 2 | autor: LENKA REICHOVÁ

Pardubice - Zvláštní návštěva přijela včera za pardubickými radními. Na kolech do města dorazila čtveřice aktivistů scientologické církve z Německa a Čech, kteří bojují za tvrdší postup vůči drogám, zejména lehkým.
Cyklomaratonci, kteří nyní se svým programem projíždějí celou zemi, se snaží získat podpisy zástupců obcí pod petici proti návrhu zákona o dekriminalizaci používání lehkých drog, který připravuje vláda. Na rozdíl od oficiálních "přátelských" přijetí se do radních ihned tvrdě pustili.
"Jaký je váš názor na legalizaci marihuany? Co vlastně v Pardubicích proti drogám děláte?" zeptal se hned na úvod náměstků primátora Jiřího Razskazova a Michala Koláčka Michal Tibitanzl. Názory náměstků primátora však byly liberálnější než aktivistů i starostů obcí, kteří petici podpořili. "Je třeba diskutovat, ne trestat," míní náměstek Michal Koláček. "Nechceme jít holandskou cestou, ale zákazy nepomohou, na to jsou drogy příliš velký byznys," prohlásil Jiří Razskazov.
Náměstek ale ihned dodal, že i přes liberálnější postoj některých radních magistrát podporuje ve spolupráci s organizací Hurá kamarád řadu protidrogových projektů.
Scientologové, kteří mají v Česku i jinde ve světě pro svoji náklonnost k bohatství rozporuplnou pověst, v nakonec poměrně vstřícné diskuzi prokázali, že i v jejich protidrogových aktivitách jde kromě lásky k bližnímu i o peníze. "Následky nezodpovědného přístupu drogově závislých neseme všichni. Jejich léčba, kriminalita, všechno má dopad na celou společnost. To je jako by se jiní najedli v restauraci a já to zaplatil," argumentoval Němec Alfred Günthör, sympaticky působící muž ve žlutém dresu s nápisem Sag NEIN zu Drogen, což je oficiální název projektu. Cyklomaraton Řekni ne drogám je součástí celoevropské tour, kterou šéf projektu Günthör začal letos 21. června v Mnichově. Zatím projel severní Evropu a Pobaltí a od nás pokračuje směrem na Balkán až do Istanbulu, kde jeho 15 tisíc kilometrů dlouhá cesta 1. října skončí.
________________________________________________________________________

Scientologové: Marihuana je pouhý jed!
Deník Mostecka | 2.9.2003 | strana: 15 | autor: MARTIN VOKURKA

Most - V neděli odpoledne dorazili do centra města aktivisté s kampaní Cyklomaraton za Českou republiku bez drog 2003. Čtveřici cyklistů s doprovodem přijal na magistrátu náměstek primátora Pavel Weiss, který je stručně informoval o problematice drog v Mostě. Cyklomaraton za ČR bez drog začal v neděli na hraničním přechodu v Petrovicích u Ústí nad Labem a zítra má skončit po sedmi stech kilometrech jízdy v moravské Břeclavi. Kampaň organizovaná Scientologickou církví navazuje na jarní běh proti drogám. Cílem projektu je upozornit veřejnost a instituce na rostoucí nebezpečí drog, které hrozí hlavně mladé generaci. Vstupní branou k závislosti je podle aktivistů hlavně marihuana. "Je to jed jako všechny další drogy," sdělil vedoucí cyklotýmu Michal Tibitanzl s tím, že lidem podle něj chybí dostatek pravdivých informací. "Setkali jsme se s dětmi, které věří, že se budou lépe učit, když užijí marihuanu. Domnívají se, že drogu vyloučí z těla pitím mléka," poznamenal. Scientologové chtějí pomoci posílit prevenci na českých školách a usilují o vlastní protidrogové přednášky pro děti. Scientologická církev je přitom v ČR považována za nebezpečnou sektu, její členové ale nařčení odmítají. Podle Tibitanzla přednášky pro mládež chápe církev jako nutnou protidrogovou osvětu bez jakékoliv další agitace. Zástupci některých obcí po protidrogovém běhu projevili údajně zájem o brožury o drogách. Ke kampani se v Petrovicích připojil německý farmář a protidrogový aktivista Alfred Günthör, který projíždí Českou republikou v rámci evropské kampaně "Řekni ne drogám, řekni ano životu". Celkem chce Günthör projet 25 evropských zemí, urazil již devět tisíc kilometrů a dalších šest tisíc má před sebou. Loni projel Severní Ameriku až k severnímu pólu a všude propaguje životní styl bez drog, před kterými varuje i jeho cyklistický dres. "Drogy jsou mezinárodní problém," sdělil v Mostě cestovatel.
Scientologové: vy jste ten jed !!!
________________________________________________________________________

Marihuana je už na recept
Střední Čechy | 2.9.2003 | rubrika: SVĚT | strana: 7 | autor: ( čtk)

Haag - Nizozemsko je od tohoto týdne vůbec první zemí na světě, kde se bude prodávat v lékárnách marihuana jako lék na lékařský předpis. Oznámil to včera v Haagu mluvčí jeho ministerstva zdravotnictví. Nizozemský Úřad pro lékařské používání konopí začal dodávat drogu lékárnám a ty by ji podle mluvčího mohly prodávat ode dneška nebo od zítřka. Marihuaně se připisuje blahodárný účinek na vedlejší projevy chemoterapie nebo radioterapie, které se používají při léčbě rakoviny, a při nechutenství u nemocných AIDS. " Nejsou vědecké důkazy o tom, že to funguje. Avšak opakované užívání prokazuje, že takovýto účinek existuje," podotkl mluvčí. Někteří lékaři však tvrdí, že marihuana zvyšuje riziko vzniku depresí a schizofrenie. Pracovnice tiskového odboru českého ministerstva zdravotnictví včera sdělila, že Česko o prodeji marihuany na lékařský předpis, jako nepovolené drogy, neuvažuje.
( čtk)
________________________________________________________________________

Nizozemsko povolilo lékařské konopí
Impuls | 2.9.2003 | 08:00 | pořad: Zprávy

Hana ALBERTOVÁ, moderátorka
--------------------
Holanďané si budou moci koupit marihuanu v lékárně. Nizozemsko totiž, jako vůbec první země na světě, povolilo prodej marihuany v lékárnách jako lék na předpis. Nizozemský Úřad pro lékařské používání konopí už začal dodávat marihuanu lékárnám, které by ji mohly prodávat ode dneška nebo od zítřka. Naše ministerstvo zdravotnictví o takovém kroku prý naprosto neuvažuje. Marihuana u nás nadále patří do skupiny nepovolených drog.
________________________________________________________________________

Před soudem stojí muž obžalovaný z prodeje pervitinu do Německa
Zpravodajství ČTK | 2.9.2003 | 12:17 | rubrika: Právo a krimi - Plzeňský kraj | autor: MFI

PLZEŇ 2. září (ČTK) - Plzeňský krajský soud se dnes začal zabývat případem Josefa Červeňáka z Chebu obžalovaného z rozsáhlého prodeje pervitinu. Podle spisu prodal v letech 1999 až 2002 bezmála kilogram této drogy několika Němcům. Červeňák všechno popírá, ale odběratelé svědčí proti němu.

Žalobkyně pětačtyřicetiletého muže viní z toho, že od října 1999 do ledna 2002 prodal v desítkách případů německým občanům dávky pervitinu od jednoho gramu až do 100 gramů. Za gram si od zákazníků bral od 50 do 80 německých marek (zhruba 1000 až 1600 korun). Muži hrozí až 15 let vězení.

Červeňák odmítl před soudem vypovídat. "Necítím se být vinen," uvedl. V přípravném řízení řekl, že nikdy neužíval omamné látky, nikomu je neopatřoval ani neprodával.

Předseda soudu poté četl výpovědi německých odběratelů pervitinu. Žena i muž vypovídali v Německu. Oba se odmítli k soudu do Česka dostavit, protože se prý bojí. Oba však Červeňáka popsali a poznali na fotografii.

Muž vypověděl, že odebíral od Červeňáka pervitin pravidelně. Jezdil si pro něj z Weidenu do hospody Salvador v Chebu, která údajně patřila obžalovanému. "Říkal jsem mu Pepa. Nikdy jsem mu nevolal předem. Přijel jsem za ním do hospody a nechal si ho zavolat. Vždy jsem dostal, co jsem chtěl. Obchod jsme uskutečnili v hospodě za běžného provozu. Kupoval jsem od jednoho do sedmi gramů, platil jsem hotově," uvedl německý svědek.

Žena z Ambergu řekla, že od Červeňáka nakupovala drogu několikrát pro svého druha. Pervitin převážela přes hranice ukrytý v podprsence. "Předtím jsem mu vždy napsala SMS. Sdělila jsem mu, kdy přijedu a kolik toho budu chtít," uvedla. Poslední stogramovou dávku pervitinu u ní policie zajistila 21. ledna 2002.

Líčení pokračuje výslechem svědků v dalších dnech.

Marie Fialová kš
________________________________________________________________________

Narkomanku bude hledat policie
Mladá fronta DNES | 3.9.2003 | rubrika: Kraj Moravskoslezský | strana: 2 | autor: PETRA SASÍNOVÁ

Ostrava - Soudce ostravského krajského soudu rozhodl vydat příkaz k zatčení devětatřicetileté narkomanky Ludmily Bártkové, která je obžalovaná z toho, že zásobovala pervitinem třináctiletou dívku.
Bártková včera bez omluvy nepřišla na zahájení hlavního líčení. Policisté, které soudce poté požádal, aby ji přivedli, neuspěli. „Zjistili, že obžalovaná není doma už asi týden. Rovněž nechodí k ostravskému okresnímu soudu, kde je obžalovaná v jiné věci,“ informoval předseda senátu Tomáš Tkačík.
Korunním svědkem je nyní čtrnáctiletá dívka, která roku 2002 společně s kamarádkou několik týdnů v bytě u Bártkové v Ostravě-Výškovicích žila.
Utekla z Dětského výchovného ústavu Svatý Kopeček u Olomouce a poté z Dětského diagnostického ústavu v Bohumíně. U Bártkové našla útočiště a také pervitin, který se prý v bytě vařil. Nebylo to ale její první setkání s tvrdými drogami. Od dalších lidí získávala pervitin už dříve. Lékaři, kteří poté zkoumali její zdravotní stav, uvedli, že byla na pervitinu již závislá. Tato dívka policistům vyprávěla, že Bártková jí několikrát sama píchla dávku do žil. Jindy si pervitin, který od Bártkové dostala, vpíchla do těla sama v nedalekém Bělském lese.
Kamarádka, která s ní utekla z výchovného ústavu, řekla, že jí pervitin dával pouze přítel od Bártkové.
Obžalovaná policistům řekla, že když holky neměly kam jít, přijala je. Když se ale dozvěděla, že jim není ještě patnáct let a utekly z ústavu, vyhodila je. „Nikomu jsem žádné drogy neaplikovala,“ tvrdila při policejním výslechu Bártková. Lékaři u ní objevili degenerativní projevy v důsledku zneužívání alkoholu a drog, avšak je podle nich schopna za své činy zodpovídat.
Kvůli drogám je obžalovaná poprvé. V minulosti byla už několikrát podmínečně odsouzena například za krádež, neplacení výživného a také ohrožování mravní výchovy dětí, když své dva syny neposílala do školy. Soud jí je poté odebral a svěřil do ústavní péče. Její první dítě dostal do výchovy otec.
Jednání je odročeno na neurčito. Pokud pak soud prokáže, že skutečně dávala dítěti drogy, hrozí ženě několikaleté vězení.
________________________________________________________________________

Zdrogovaná miss mučila striptéra
Blesk | 3.9.2003 | rubrika: Případ | strana: 7 | autor: Helena Lacinová

Finalistka soutěže o nejkrásnější Češku je obviněna z vydírání

MOST - Krev tuhne v žilách při výpovědi Michala Šindlera (29) z Mostu, známého jako striptér XXL. Prožil bestiální mučení, které ho málem připravilo o život. Holýma rukama si hrabal hrob. Musel si sám vyrazit zuby a bodnout nůž do nohy. Pít leštěnku na auto.
Lehnout si před přední kola auta svých mučitelů. Důvod? Michal měl o někdejší finalistce soutěže Miss ČR 1993 a jejím příteli roznášet pomluvy, že berou drogy a obchodují s nimi.

Za krvelačnou bestii, která neměla daleko od vražedkyně, označil svoji kamarádku, finalistku Miss Mirjanu Patočkovou (30), a jejího přítele Daniela Šoustka (29). "Byli zdrogovaní. Pervitinem. Mně ho nacpali do pusy v toaletním papíru," vybavoval si začátek hororu mladý muž s vystrašeným pohledem. V kritický středeční večer si s ním dvojice dala schůzku kousek od jeho bydliště. Násilím ho donutili vlézt do kufru jejich černého fiatu. Tím ho vyvezli za město. "Kopali mě. Bili. Poručili mi vysvléknout se do naha a holýma rukama hrabat hrob," vybavoval si prožitou hrůzu. Jeho trýznění stupňovala Mirjana nožem. Řezala ho prý do těla. Viditelný šrám zůstal v podpaždí levé ruky. "Řezali mi také uši," ukazoval Michal stehy za ušními boltci. Mučení vyvrcholilo tím, že pod pohrůžkou pohřbení zaživa si musel kamenem vyrazit přední zuby a bodnout nůž do stehna. Pak zmučenou oběť zdrogovaná dvojice naložila znovu do auta a odvezla zpět blízko bydliště. Za restaurací Krym ho vyhodili na zem. Tam polomrtvého Michala našel majitel restaurace a přivolal pomoc.
Důvod nelidského mučení? "Křičeli na mě, že o nich roznáším to, že berou a prodávají drogy. Párkrát jsem si s nimi pervitin dal. Přemlouvali mě, ale nejedu v tom," dušoval se Michal. "Taky prý že jsem buzik a osahával jsem jejího čtyřletého syna. To přece není pravda," rozplakal se muž, který prý s kariérou striptéra skončil. Dnes se diví, že se s Mirjanou dal dohromady. "Považoval jsem ji za svoji kamarádku," litoval. Dnes povadlá misska Patočková se snažila na Mostecku uchytit jako modelka, pak vizážistka. Zkoušela sama dát dohromady svoji stáj modelek. Nic ze snů se jí nepovedlo. Pracovala i jako servírka. Dnes jí hrozí vězení. Spolu se svým přítelem Šoustkem má na krku obvinění z ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a vydírání. Šoustek je od pondělka stíhán vazebně, Patočková na svobodě. Z mosteckého bytu, kde s přítelem bydleli, odešla se synem neznámo kam. "Vzala si pár věcí a s klukem zmizela," řekla její sousedka.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma