Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Vybereme hnojivo? - Klikni zde pro originální téma
Legy
Ahoj, měl jsem AH a rád bych změnu, přijde mi, že chuťově to není dobrý, všechno chutná skoro podobně (hnusně) a občas lehce zaškrábe.

Pojedu kokos.

Přemýšlím nad:

BioCanna - 3800Kč

Canna - 3950Kč

JiB - 3500Kč

Bio Bizz - 4730 Kč Tady třeba nechápu, proč je u stater packu ten nejdražší HEAVEN jen 0,25L, když podle tabulek je ho potřeba víc, než těch ostatních, který jsou po litru... :/

AH pro srovnání vyšlo na 2600 Kč

Jaký máte zkušenosti a jak moc jsou důležitý ty nesmyslně předražený boostery? Výnos je samozřejmě důležitý, ale jde mi hodně o chuť. (samozřejmě se to pokouším vždy nepodělat při sušení, protože to je snad nejdůležitější faktor na chuť). Ty hnojiva jsou nějaký pěkně drahý, počítám pro 10 kytek (cca 1,5l na kytku a zálivka obden nebo dva, podle toho, jak to bude vysychat).
Johnny Blaze
Siel by som do biobizz alebo biocanna. Pri ostatnych mi pride ze je to jedno.
S biobizzom som siel len grow a bloom v lightmixe a bolo to v poriadku.
Kazo
Můžu se tě zeptat proč pojedeš kokos když ho chceš zalívat jako hlínu? To jeď rovnou hlínu.
Legy
Výnos dobrý a chuť taky?
crazyben
Heaven je podle mě uplně zbytečnej stejně jako alg.a.mic, activeru sem ani nekupoval. To sou podle mě uplný zbytečnosti. Booster je top-max. Jo ten je taky předraženej. Bez něj sem to nezkoušel, ale prej to taky jde.

Mě biobizz vyhovoval.
grow/fishmix
bloom
a topmax podle mě bohatě stačí

než utrácet za heaven atp. tak bych radši zvážil postřik leafcoat

Teď jedu biocanna (bez kořeňáku, od semena) a taky spoko. Jen to mam v hlíně. Jo a ta biocanna se o trošičku víc ředí. Jako žádnej závratnej rozdíl, ale přecejen ve výsledku pak biocanna vydrží o trochu dýl než to spotřebuješ.
Legy
Ten kokos je pohodlnější, spousta lidí to tak dělá, nevidim v tom úplně problém... Já to takhle dělal 2 kola a všechno v pohodě. Dokonce poslední grow dopadl lehce nad 1g/w ;)
Legy
Díky za informace, budu zvažovat.... Osobně mě taky láká to bio, jako BioCanna a BioBizz.. Jen nevim, jak to pojede v kokosu.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Legy
Výnos dobrý a chuť taky?


výnos možná o fousek horší, ale osobně myslim že to nepoznáš. Ale já těžko můžu soudit já jedu jen hlínu... salámy ti porostou i v ní ale. Spíš to možná pokvete o nějakej den dýl než v coco. A musíš proplachovat fakt poctivě, pak mi z hlíny chutná.
L1st3r
Ty jo, co to mas za ceny? To budou stromy? Ten starter pack od Jidb stoji okolo 11kil a me osobně vždy vyšlo víc jak na kolo. Ted se snažím o organiku a používám do substrátu supermix od plagronu, na si 150l substrátu ani ne 2l a 0,25 guanokalongu a cca 1l bloom a 0,5l grow od biobizzu na kolo (24 ks 6l kvetniku). To dělá i s vermikompostem cca 1000,-/kolo. Organika ma na chuť opravdu velkej vliv, byl jsem velice překvapen, ale nevím jak dobře by to fungovalo v čistým kokosu, spis nefungovalo.
Legy
Nene, je to dobře spočítaný, ale počítám kompletní sadu vždy.. Když máš dát podle tabulek 40 ml na 10 litrů, což je jedna zálivka a já spočítal cca 500 litrů zálivky na květ, tak to jsou prostě 2 litry hnojek (potažmo boosterů) a když tě litr stojí 1200, máš to 2400 Kč jen za jednu složku... :/ Ostatní jsou pak podstatně levnější, ale stejně to skáče po stovkách...
crazyben
no ja taky myslim ze to nebude tak hrozny... biocanna koupil sem za 1200 (1600 by byl komplet s rhizotonicem, nejmensi flasky) a jedno kolo + mi neco taky zbylo. (Grow jedu druhy a vydrzi i treti nejspis, ona ta hlina chvili vydrzi bez niceho narozdil od kokosu)

Zalejvam ob den a ve finale stejne davam o neco min nez tabulkove a semtam proleju i jen cistou vodou. + 15-20 dni flush nakonec. 2 litry bych na 4 kola mel urco. V hline.. u kokosu asi bude treba zalejvat castejc
Jamés
Naposledy jsem zkousel Plagron coco a+b + enzymes + green sensation a musim rict ze jsem byl mile prekvapen nejen chuti,vzhledem i vynosem.
Legy
Díky za další info. Netuším, co udělá bio hnojivo v kokosu, možná bych to měl zkusit a udělat na to schválně vlákno.. :D
Nicméně je zajímavý, že si Plagron chválíš, já na něj čítám jen špatný recenze.. :/
Mr.Inkognito
No vidim tam hlavně jeden problém. ...... na kokos jsou speciální hnojiva na "kokos" ....... jelikož kokos absorbuje vápník a hořčík a pak hrozí deficit těchto prvků ...... takže třeba doplňovat navíc ...... treba Cal-Mag ........ u hnojiv na kokos je těchto prvků v hnojivu víc právě kvůli tomuto problému 😉

Pokud se pletu, tak me prosim opravte .......
Rappa
Celkem dobrou zkušenost z poslední doby mám s řadou bcuzz ATA nrg, kde jsem použil pouze growth-c, flower-c, alga-c a poslední čtyři týdny biobloombastic, který sem měl zadax jako vzorek z cannafestu. Ale asi by to nebylo úplně ok podle mě v čistém kokosu, resp. výrobce doporučuje hlínu. Je možné, že v mixu 50/50 to bude fungovat. Já jel lightmix a spokojenost. Stejnou řadu má i ghe organix dvě flašky na růst a květ, bez boosteru, ale s tím sem zaleval pouze rajčata a papriky na zahradě. A není to nikterak drahé.
Jamés
citace:
Původní příspěvek od Legy
Díky za další info. Netuším, co udělá bio hnojivo v kokosu, možná bych to měl zkusit a udělat na to schválně vlákno.. :D
Nicméně je zajímavý, že si Plagron chválíš, já na něj čítám jen špatný recenze.. :/

Taky jsem cetl jen negativa ale kamos mel navic litrove flasky prave coco a +b tak jsem to snim vymenil za flasku jidb B,dokoupil jsem enzymy a booster a mel jsem g /w a chut v pohode,cista bez skrabani..je fakt ale ze jsem proplachoval asi14 dnu.
V indoor galerii prispevek c.819 a 820 jsou ty kytky kdybys chtel mrknout.
Piskor1
Metrop u větších balení jen ale - 5l cca 2800Kč-při dávkování 40ml/100 l !!! to máš na 100 let.
Kazo
V kokosu to na metropu chutna vsechno stejne. Nedoporucuju. Pouzival jsem ho a presel jesem na GH.
Piskor1
100lidí/100vzorků/100chutí.
maksix
Zdravím chlapy máte nějaký zkušenosti s Plagronem Tetra bloom ?A dal by se kombinovat s něčím od biobizzu ? ☺ Dík
Legy
Ok kluci, ukecali jste mě, když chci chuť, vemu hlínu lightmix a biocannu. Doufám, že se to moc nepodepíše na výnosu...

Piskor1 : To sice ano, ale já mám stejnou zkušenost s AH, několik různých modelů, ale prakticky totožná (hnusná) chuť a občas zaškrábalo..

maksix: Obecně Plagron je jedno z nejhůř hodnocených hnojiv ( i když si ho tady pár příspěvků zpět jeden týpek chválil ) a opět se obecně nedoporučuje míchat hnojiva vícero značek. Pochopil bych použít třeba enzymy od jiné značky nebo pak flush, ale základní hnojiva bych nemíchal, je to z logickýho hlediska hloupost.
maksix
Čest jen se chci zeptat jen tak ze zvědavosti zrovna jsem koukal na krystalon gold a ten ma NPK
Snad 19-6-20 tak by mě zajímalo zda by to kytkam vadilo páč mi to přijde docela hodně 😁
crazyben
Ty čísla znamenaj hlavně to, v jakym poměru k sobě tyhle tři prvky jsou.

A pokud je hnojivo koncentrovanější, prostě to víc naředíš... v návodu k tomu určitě bude jak.
maksix
Děkuju za informaci jen mě to tak zajímalo páč plagron bloom má 2-1.5-4 tak jem pro zajímavost.Myslel sem že je to třeba jak je to silné ☺😉
Legy
maksix : Osobne bych krystalonem hnojil jen venku. Ma to pomerne dost velkej negativni vliv na chut, i kdyz budes delat dlouho pruplach ;) Kazdopadne jsem tim hnojil venku a kytky byly vitalni a peknej vynos ;) (skoro cely den ale mely slunicko z jizni strany ;) )
crazyben
jj na zacatek to venku jde, ja kdysi hnojil kristalonem start, ale na kvet bych precejen neco jinyho... ten kristalon se na chuti fakt podepise.
gantis
Čest growáci, přicházím z další otázkou,kterou bych měl rád zodpovězenou,než něco koupim. :) Box už bude za chvilku hotovej a tak se začínám poohlížet po hlíně (myslím že dám lightmix),ale hlavně po hnojkách a u těch už nevím. Přemýšlel jsem o biobizz,ale nejak to neřeším protože vůbec netuším.Přece jen venku stačil trus :D Potřeboval bych poradit jaký koupit množství na 6-8 11l květináču,jestli to jde trochu standartizovat. Nepotřebuju úplně přesně,ale abych nekoupil 1lgrow a 1lbloom a obojí mi za chvilku nedošlo.Doufám,že se neptám,jak mentál :D Díky za kloudnou odpověd.
Madaros
Jakou máte zkušenost s JIBD? Poslední dobou jsem na ně slyšel chválu a je to od českého výrobce.
jolandovec
JIBD je urcite super, dobra vynosnost i chut
luubaan
Jen se zeptám biobizz se.neda použít do kokosu?
odo
Dá. Ešte lepšie je cocos vylepšiť trichodermou, wermikompostom, perlitom a tak to zalievať BB. Ten cocos, trichodermu, perlit a wermikompost je vhodné pripraviť pár týždnov dopredu, nech tam "nabehnú" mikrooragnizmi. Môžeš BB kombinovať rovno aj s BB lightmixom a nemusíš nič riešiť
psyweed
biobizz robi aj coco mixy precitaj si na strankach co maju urcite najdes vhodne kombinacie ako aj od inej firmy ;)
DrGrinspoon
Pozerám, že sa tu dosť rieši chuť - teraz som dotestol hnojky od GreenHouseFeeding, ich novú bio radu a musím pochváliť či už pre jednoduchosť aplikácie, výnos či chuť.
psyweed
ake si mal predtym (pre porovnanie) ? dik
TommyH
Borci prosím pomoc.. hnojíme biocana Flores od prvního dne změny periody na květ. Hnojím každou zálivku tzn. 1x2dny cca 400ml (5l květináče). Listy od spodní začínají žloutnout, některé od konce listu ale spíš mi přijde že spis většina celkově. Stačí do nich lehce drbnout a odpadnou. Listy navrchu mají zatím ok barvu a nejsou povadle.... Přehnojení? Nebo naopak.malo hnojek.

Momentálně jsem dva týdny od změny periody
crazyben
ja davam flores az jak zacnou lezt paldy, pri prepnuti je brzo podle myho. A hlavne pri prepnuti zacnou sprintovat v rustu nejvic a v tu chvili potrebujou jeste prave dusik.

Takze myslim ze maj proste malo dusiku. Zkus jim jednou nalejt vegu, klidne trochu vic a pak zas flores.

BTW. 400ml do 5l kvetinace se mi zda docela malo. Zalejvej tak aby kvetinacem vzdy neco proteklo...

zhruba po mesici kvetu ale pak zacnou pomalu zloutnout a opadavat spodni listy prirozene.
DrGrinspoon
citace:
Původní příspěvek od psyweed
ake si mal predtym (pre porovnanie) ? dik


Dlhšie idem minerálnu radu - práškové od GreenHouseFeeding, vyhovujú mi najmä pre aero, ale nie je s nimi problém ani v hline či kokose, pred tým som šiel biobizz, ten je tiež super, okrem toho som skúšal Mills (moc ma nebaví to večné miešanie xy látok), to isté Hesi, Metrop.

V každom prípade so všetkými sa dá dosiahnuť slušne výsledky.
psyweed
citace:
Původní příspěvek od DrGrinspoon


Dlhšie idem minerálnu radu - práškové od GreenHouseFeeding, vyhovujú mi najmä pre aero, ale nie je s nimi problém ani v hline či kokose, pred tým som šiel biobizz, ten je tiež super, okrem toho som skúšal Mills (moc ma nebaví to večné miešanie xy látok), to isté Hesi, Metrop.

V každom prípade so všetkými sa dá dosiahnuť slušne výsledky.


fajn dik , pozrem na to ;)
TommyH
Dík moc, tu vegu mě tam napadlo flaknout už včera. Tak uvidíme :) ještě bych se chtěl zeptat. Je u canny nutný i bioboost? Nebo stačí na květ jen Terra. Koukal jsem na NPK a má to jen 2 fosforu, kdežto třeba takový kbetovy biobizz má fosforu 7.
crazyben
ty cisla neznamenaj nejaky absolutni hodnoty kolik toho tam je, ale "jen" pomery tech zivin k sobe.

Jinak biobizz se i v kvetu leje s rustovym, proto sou ty pomery uplne jinde oproti biocanne.

bioboost je stimulator, neco jako topmax od biobizzu... jo, jde to i bez nej.
TommyH
Žloutnutí, fleky, opadávání.listu pořád pokračuje, není to zatím rapidní ale už mi začínají světlat i vrchy... Asi je to prehnojene? Hnojím každou zálivku (1x2dny) cca 20ml flores/5litrů.... Mám zkusit vynechat?
psyweed
ak to nemas premocene, 2 zalievky daj len vodu a potom skus 1x do tyzdna hnojit alebo zniz pomer na 1/3, lepsie menej ako viac ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma