Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Pěstování doma, se spolubydlícím / rodinou ? - Klikni zde pro originální téma
Linkot
Napadla mě jedna taková věc ..
Dejme tomu, že jsem člověk, který bydlí s kamarádem / rodiči .. kteří vědí co to je marihuana, že je to nelegální a pod .. ale nevadí jim že mám v pokoji growbox v něm 5 kytek a pěstuji ..

Kdyby se na to přišlo policie bude vinit pouze mě? a nebo z tohou můžou mít problém i spolubydlící / rodiče .. ?

Četl jsem někde na internetu, že v tomto případě se jedná o organizovanou skupinu .. :D :D přijde mi to trošku přehnané :D že bych měl doma 5 kytek a kvůli tomu by měli problém například i moje rodiče, kteří "můžou vědět co je to za rostlinu a nebo nemusí" .. že budou dělat hloupí že nevědí co to je .. aby se vyhli trestu :)

Děkuji za každý názor :)
Váchy 55
Ahoj. Rozhodně by řešili i spolubydlící. Pak záleží co by každý řekl při výslechu a následně co na to státní zástupce. Dneska se dá i celkem velký množství uhrát tak, že to máš pro vlastní potřebu. Jinak je uplně jedno kolik kytek tam budeš mít. Čím méně, tak samozřejmě líp, ale vždy rozhoduje množství sušiny a kolik má ta sušina %THC.
Aby z toho spolubydlící nic neměli, tak by si to musel vzít na sebe a oni by zas museli říct, že o ničem nevěděli, ale jak říkám, záleží jak by pak rozhodl státní zástupce.
A ještě jedna věc..pokud pěstuješ pro vlastní potřebu, si pracující člověk, který platí daně a nedealuješ, tak v tomto státě dostaneš max. pokutu a podmínku.
Měj se ;-)
Linkot
Studuji vysokou .. 😊 a diky za odpověď 😊
crazyben
Tak jedno kolik kytek máš tak uplně neni.

průser bude tak i tak, ale 3 kytky uhraješ na blbej přestupek což je ještě relativně sranda... teda když to nebude žádnej overkill. Ale u 30ti máš problém i kdyby to byla sláma těsně nad limitem "technickýho".... jinak souhlas, většinou dávaj podmínky. Sedět chodí dealeři
peacetoall
Linkot: o organizovanou skupinu se v tomhle případě určitě nejedná. Nicméně každý se dopouští trestného činu pokud neoznámí páchání trestného činu. Nejsem si jistý, jestli i zde funguje pravidlo o možnosti nesvědčení proti osobě blízké. V takovém případě by tato oznamovací povinnost zanikala v případě, že by jsi byl ke spolubydlícímu ve vztahu rodinném. To je ale jenom domněnka a je pravděpodobné, že i rodinný příslušník by měl tuto skutečnost oznámit na polici ČR nebo státnímu zástupci. V tomhle případě bude fungovat pouze tvrzení vás obou, že tvůj spolubydlící o tom v žádném případě nevěděl. Ahoj.
carlos
citace:
Původní příspěvek od peacetoall
Linkot: Nicméně každý se dopouští trestného činu pokud neoznámí páchání trestného činu.


Nesmysl. Tato povinnost se týká konkrétních vyjmenovaných trestných činů. A drogove trestne ciny mezi ne nepatri.

Jedná se např. o trestný čin vraždy, zabití, těžkého ublížení na zdraví, mučení a jiného nelidského a krutého zacházení, obchodování s lidmi, zbavení osobní svobody, zneužití dítěte k výrobě pornografie, týrání svěřené osoby, některých závažných hospodářských trestných činů aj.
peacetoall
carlos: Tak to jsem nevěděl. Díky za info.
ZelenaMyska
Nejdůležitější je nevypovídá a mít dobrého advokata, který na základě trestního spisů vymysli nejlepší možný způsob obhajoby. Číslo na zkušeného advokata v těchto věcech by měl mít v diari každý zodpovědný grower. Není nic smutnejsiho než se potopit špatnou výpovědi a policajti vědí jak té k ni po hodinách výslechu dovést.

Pestu a svobodě ZDAR


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma