Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
"Dual spectrum" vs HPS vs MH vs HPS+MH - Klikni zde pro originální téma
Linkot
Zdravím, zajímá mě jedna taková věc a to je rozdíl mezi:
HPS / MH / Dual spectrum /HPS+MH

Zajímá mě jestli je nějaký viditelný rozdíl mezi Dual Spectrum a nebo když pojedu rust klasika rustova vybojka a květ květová vybojka (např já mám. Výbojka Sylvania Grolux )
Popis:
Výbojka Sylvania Grolux jsou vysokotlaké výbojky, které "mají podíl modrého světla" a hodí se tak na obě vegetativní fáze Vašich rostlin. Můžete je tedy použít jak pro fázi růstu tak i pro fázi květu.

Mají podíl? Jedu tenhle dual spectrum sodík 600w přesně 30 dní nad Green Poison F1 a holky maj 13-15cm v hlíně hnojiva biobizz.
Přijdou mi malý a patra blízko u sebe .. a to mám lampu 80cm od vrcholků.

Nejradši bych koupil zvlášť na růst( 600w rustovou Lumatek 600W MH GROW ) a na květ (Sylvania SHP-T Super 600W-květ HPS) případně nějaké doporučení na sodik , který používáte vy?

Všiml jsem si také že je :
ELEKTROX Super Dual HPS+MH 600W = https://www.higarden.cz/600w/vybojk...al-hps-mh-600w/

Kombinace HPS + MH , která má být na květ i růst ... tady je určené že má MH i HPS kdyžto u té první jak jsem uváděl že mám je napsané pouze ( "mají podíl modrého světla" ) :D To spíš kombinace HPS+MH mi přijde správná volba kombinované sodikovky kterou muzete pouzit na rust i kvet .. a ne nejaka sodikovka u ktere je napsane dual spectrum "mají podíl modrého světla" :D Vubec mi to pod tim neroste .. nejspíš koupím zvlášt rustovou sodikovku a květovou sodikovku ...

Váš názor ? Případně zkušenosti?

Pan za pokladnou mi říkal, že třeba v holandsku používají jen dual spectrum .. mě to přijde naprd ..
crazyben
pod MH se víc větví a kytky sou kompaktnější, pod HPS zase víc tahá do vejšky...

ve finále ale spousta lidí koupí čistě jen HPS na květ a vklidu pod tim i rostou (jako třeba já)... naopak to moc nejde.

klidně kup zvlášť MH a HPS. Ono s univeruální stejně nic neušetříš protože budeš muset dřív koupit novou. Navíc univerzál je vždycky kompromis a ikdyž to bude vypadat fajn tak čistě květová je na květ prostě lepší. A co si budem povídat o ten nám jde předevšim. Pana za pokladnou neposlouchej, asi nejdou dualspektra na odbyt tak se snazi je nacpat lidem.

Ale ty budes mit jinej problem... 30 dni a 15cm kytky. To ja mam za 14dni pod 2x18w zarivkama. Za mesic pod sestikilem (dual, MH, HPS je to jedno) musis mit kytky ready na prepnuti :/ Kdyz si predstavim ze jinak je vse ok tak me napada, ze si to se svetlem prepalil, zvedni to jeste vejs a klidne stahni jestli mas digit prepinatelnej predradnik.
Linkot
Děkuji za názor 😊 Na příští kolo pořídím digitální předřadník na růst pojedu 350 a na květ 600 😊 už žádný dual spectrum taky mi to přijde kravina 😁
L1st3r
Kravina to není, jedu pod 6kilem osram plantstar a úplná spokojenost, pěkně se to větví, žádný extra tahání se nekoná a při dobrých genech slušný výsledky. Problém nebude v typu svetla, ale někde jinde. Bud jak píše kolega, příliš silne světlo ( plna palba se dává az na květ), problém ve výživě, teplota ( může mít na růst velkej vliv).
crazyben
jj je to o tom co komu vyhovuje... na pure sativy bych o dualu taky mozna premejslel (kdybych nemel ledky).

Linknot, mozna fotka by nam napovedela.
Linkot
https://preview.ibb.co/bFACAn/28081450_2007500422626649_1903303345_o.jpg

Je to 5x green poison fast version sweet seeds

Teplota:
Den 25-28 , vlhkost 60-75%
Noc 19,5 - 22 , vlhkost 50 - 70%

Hnojva:
1x týdně biobizz fish mix 4ml/l + biobizz bio heaven 2ml/l
1x týdne fish mix postřik na listy

Ze začátku jsem mel blbe kalibrovaný ph metr .. ted už 14 dní v pohodě .. Ph zálivky 6,2-6,6 .. Ted jsem dával 6,6 pro lepší vstřebaní Magnesia (U jedné kyti jsem měl přiznaky: Spodní listy světlé od špičky)

Ofuk tam mám 2x malé s klispnou a 1x větší otočný větrák(jede na nejmenší výkon)

A jsou teď po druhé TOPle .. TOPnul jsem poprvé za 3 patrem(4.patro šmik) a další TOP jsem šmikl někde 3. a někde 4. patro ...
Dle genetiky mají mít do 1,5m ... box mam 1,2x1,2x2,0
Chci přepnout v 30 - 35cm a dát do SCROGu , co myslíte?
Linkot
Zapomněl jsem dodat ..
Některé listy jsou trošku protrhlé prý je to z postřiku .. jak jsem to postříkal tak ty kapky fungovali jako lupa a propálili je .. to jsem vyčetl tady na foru nekde , že se to muže stát .. jinak mě nenapadá čím by to mohlo být .. ofukem ne, jen tak je to šimrá :)
A mám taky problémy s prachem .. 2x týdně utírám stěny od prachu .. Nemám aktivní přítah mám passivní ..
I když třeba sáhnu na listy tak jsou takové zaprášené trošku .. myslíte že to může způsobit že jsou malé? Mám to v paneláku a luxuju tam skoro pořád .. stěny všechny netušim kde se tam ten prach vždy veme :D

A taky jsem koupil na zkoušku smart co2 bag ... zavěšený nad kyti
Linkot
Hlína čistě biogreen light mix květináče 5,6L
Ted v týdnu dnes / zítra přesadím do 11L .. biogreen light mix + coco .. poměr nevím :D
Prostě dám 50L light mixu a do toho cca 10-15L coco
crazyben
Na fotce se zdaj ok od pohledu... asi je hodně zdrželo to tastřihnutí jinak nevim.

citace:
Původní příspěvek od Linkot
Zapomněl jsem dodat ..
Některé listy jsou trošku protrhlé prý je to z postřiku .. jak jsem to postříkal tak ty kapky fungovali jako lupa a propálili je

to je blbost, jako lupa to nefunguje a ani nemůže... když čočku z lupy položíš přímo na papír nikdy ho nezapálí, musí bejt kus nad nim a ještě najít ideální úhel světlo koncentrovat do jedoho ohniska. Navíc ty samotný kapky by místo toho ohniska ihned chladily. Je to od hnojiva samotnýho, za světla se prostě rychle vypaří voda a na listu zůstane koncentrovaná hnojka... proto se stříká za tmy aby to kytky zvládli vstřebat. Akorát moc nerozumim "potrhaný", špatnej postřik udělá spíš spálený fleky na listech.

čim upravuješ ph?? Biobizz si to většinou poladí sám pokud máš zdrojovou vodu +/- v mezích. Já měl s biobizzem pořád nějaký deficity dokud sem to nepřestal korigovat kyselinama.

A prachovej filtr na přítah.

K tomu co2 si neco nastuduj... ja osobne bych do toho nesel dokud bych nemel 100% zmakly vsechno okolo. A to nemam ani po dvou letech indooru.

BTW.jeden zástřih, druhej zástřih a teď bys chtěl přesazovat? Nech je chvíli vklidu a uvidíš jak se rozjedou. Někdy je lepší je prostě nechat růst, než do toho pořád vrtat.
Linkot
To že se stříká za tmy mi nikdo neřekl :( :D Takže určitě to zavedu! :D

Upravuju klasikcým Ph- z growshopu ... Ph vody z kohoutku mam +- 7,4 .. po dávce fishmixu+bio heaven mi to klesne na nějakých 6,8 .. dám pár kapek a ladím to na 6,2 - 6,6 :)

Dneska dodělám nějaký home made filtr na passivní pritah

Zastřihoval jsem minulý týden .. mají ted 7 dní klid .. Rozestupy mezi stresy .. TOPing,Přesazovaní atd nechavam vždy 5-7 dní ..

19.2 nebo 26.2 bych rád přepl ... takže koncem tohoto týdne bych rád přesadil
Linkot
Je možný že je hodně zastavil stres z Ph ..
Koupil jsem Ph metr který nebyl kalibrovaný .. po kalibraci už jsem neměl problémy s nedostatky Magnesia a pod.

Také jsem zkoušel jako první FIM metodu .. kterou jsem zkoušel poprvé a už poprvé ji nemám rád :D Hodně to zpomaluje růst a některé se povedly a některé jsou zmutované nebo co .. Takže pro mě FIM je tabu ... už nikdy v indooru :D Indo klasika TOP už :D

Ale ten FIM si ještě zkusím někdy venku :)
crazyben
právě... oni ty obyč kyseliny (předpokládám dusičná nebo fosforečná) sice srazí ještě kus ph, ale zároveň zabijí bakterie v půdě, který tam potřebujem aby ty organický hnojiva zpracovali na látky který můžou papat kytky.

Zkus to jinak... nech vodu dva dny odstát, ph by o něco mělo klesnout samo. Pak to zkus namíchat a vsadim boty že už nebude třeba upravovat, mě doma taky teče 7,0 až 7,5.

FIM... a sme u toho, proto sou tak malý i po měsíci a proto ty potrhaný listy. Zrovna nedavno sem tu psal jak to nemam rád :D
Linkot
Mám doma zásobárnu na vodu :D v podobě 5x 2L láhev ... mám tam vodu odstátou klidně 3-4 dny .. Zkusím to tedy bez Ph úprav .. mám za to že je to fosforečná :)
Předpokládám že budu mít Ph tak 6,7- 7 .. mám to teda s tím zalít? a nebo zkusit snížit Ph něčím jiným ?

FIM už fakt nikdy :D

Jinak děkuji za rady! :)
crazyben
když už organický hnojky a úprava ph tak aspoň kyselina citrónová...

až tam začneš lejt květový, tak myslim že upravovat už ani nebude třeba. Uvidíš no.

btw. tohle pisou biobizz
When using Biobizz soils, you don’t need to measure the EC and pH value like you would when using a mineral medium. Biobizz products only contain natural organic elements, giving them a very low Electrical Conductivity (EC) value. And while the organic elements can’t be measured, they do have a self-regulating system, which helps maintain the pH values at the correct level.
Linkot
Dobře :) A díky moc ještě jednou ! :) :D
DrGrinspoon
Ďalšia zásada, ktorú by si si mal osvojiť je, že PH vody sa upravuje vždy pred tým ako tam naleješ hnojky - to platí aj u minerálnych hnojív a u bio dvojnásobne.

Čo sa týka CO2- už dlho nad tým rozmýšľam, najväčšiu výhodu vidím práve v tom, že pri suplementácii CO2 rastliny dokážu (a dokonca im vyhovuje) zvládnuť vyššiu teplotu (cca 35 st. Celzia, čo už je pri normálnych podmienkach celkom dosť.
Inak nie som si istý, či 600W hps má dostatočne vysoké PAR v závislosti od vzdialenosti z ktorej osvetľuje plochu. Ak PAR nie je dostatočne vysoké tak tou co2 tie rastliny len vystresuješ.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od DrGrinspoon
Ďalšia zásada, ktorú by si si mal osvojiť je, že PH vody sa upravuje vždy pred tým ako tam naleješ hnojky - to platí aj u minerálnych hnojív a u bio dvojnásobne.


To slysim prvne a to delas jak? Upravis PH vody ze 7,4 na dejme tomu 7 a pak se budes modlit aby to vyslo na to co pozadujes az tam budes lejt hnojky? To mi pride ulet :D
Linkot
Ajejej tak tady byl asi problém ...

Já to vždy dělal tak ... že jsem nalil do lahve hnojky + vodu = změřil Ph a pak upravil ..

Takže Ph upravit jako první a pak až dolít hnojvo ... :) Děkuji budu si pamatovat! :)
crazyn
Po prve v životě čtu tenhle návod na úpravu ph, za mě nesmysl
Linkot
Takže počkat :D jsem z toho debil :D

Dělal jsem to dobře?

Voda + hnojka a pak měřit Ph a upravovat
nebo
Zmeřit ph vody upravit a pak dolít hnojvo .. :d (přijde mi to trošku nelogické :D )
crazyben
dělal si to dobře už předtim nenech se rozhodit :)
Linkot
Dobře díky :D
crazyn
Frajerovi to tak třeba funguje, ale mě určitě ne, vždy jsem jel odstata voda - hnojky - a až pak ph dolu nebo nahoru
Váchy 55
pro DrGrinspoon - Nemáš pravdu, pH se upravuje vždy až po přidání hnojek.
Jinak co se týče organiky, tak je opravdu lepší pH vůbec neupravovat, jelikož s ním hýbou hnojky a bůhví jak s tim hýbou po zalití v substrátu. Už jsem odjel několik kol na plagronu (téměř to samé jako biobizz) a dokud jsem upravoval pH, tak byly furt nějaké problémy. Zajímavé ale je třeba to, že grow a bloom pH srazí a třeba PK13-14 mi ho naopak zvedalo. Pak změří člověk výtok a už je z toho uplně mimo. Fakt raději neměřit :-D
fikus37
Myslel jsem, že drGripson něco ví, ale zjišťuji, že nic neví. Už potřetí jsi šlápl vedl a to kurevsky.
Poslední dobou se tady rozhmohla mistifikace.
Je to špatně, protože hodně začátečníků si tady chodí pro rady a někteří jedinci jim vysvětlují přesný opak to co by měli dělat.
Pokud to tak půjde dál tak tento web strati svoji prestis.
Kazo
No neni tomu tak. Ja ted pouzivam biosevii do hliny. Tam pisou, ze : Při pěstování v půdě není obvykle nutné kontrolovat úroveň pH. Avšak pokud chcete docílit dokonalého zředění živinových
částic v roztoku, je dobré před přidáním živin nastavit pH mezi hodnoty 5,5 a 6,2.
Ja ovsem nic neupravuji a pohodicka
DrGrinspoon
citace:
Původní příspěvek od fikus37
Myslel jsem, že drGripson něco ví, ale zjišťuji, že nic neví. Už potřetí jsi šlápl vedl a to kurevsky.
Poslední dobou se tady rozhmohla mistifikace.
Je to špatně, protože hodně začátečníků si tady chodí pro rady a někteří jedinci jim vysvětlují přesný opak to co by měli dělat.
Pokud to tak půjde dál tak tento web strati svoji prestis.


Tvl fikus netuším prečo ale z teba a tvojich komentárov cítiť čistý negativizmus, urážky či hádanie. Zjavne máš patent na rozum alebo sa tak tváriš, viď príspevok nad mojím od Kazo, kde píše v podstate to isté čo tvrdím ja.

Neviem aké hnojky používate ale to čo píšem mám overené na GHS Powderfeeding - vždy najskôr upravím PH a až následne pridávam hnojivo. Mám to odskúšané na ich mineral aj bio rade a nemal som problem ani pri jednej s týmto postupom. Napr. ich biorada sa pridáva priamo do substrátu a zalieva sa vodou (upravujem vodu na pH 5.6-5.8 normálne kyselinou, následne zalievam a žiaden problem nemám).
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od DrGrinspoon

Napr. ich biorada sa pridáva priamo do substrátu a zalieva sa vodou (upravujem vodu na pH 5.6-5.8 normálne kyselinou, následne zalievam a žiaden problem nemám).


Tak to je jasný, když dáváš hnojky do substrátu, že upravuješ čistou vodu. Ale s tekutýma hnojivama je to naopak. Jak bys to tedy dělal, když bys tedy upravil, přidal hnojky ( které třeba hnou a pH ) a pak.....? Znova upravoval? A co Ec a dvoje přidání kyseliny?
L1st3r
Úroveň pH na výtoku je dobre sem tam zkontrolovat, hlavně pokud se kytkam nedaří, pokud je rozhozene, znamená to, ze je mikrobiologicky život v půdě nějak narušen. Me se do pudy osvědčilo vodu neupravovat, bakterie a plísně si pH srovnají, pokud je narušen vnitřní biosystem, úprava vody to stejně nevyřeší. Vliv na to ma několik faktoru, teplota, špatne složení pudy, presychani a nebo naopak prelivani substrátu a neprimerene dávky hnojiv. Řešením je prolit substrát odstatou upravenou vodou a pote zalití kompostovym cajem, můžeme přidat i trichodermu.
Úprava vody před přidáním hnojiv je absolutní hovadina, protože nikdy nevíme jak to hnojiva srazí a zrovna třeba biobizz to srazi celkem dost, též samozřejmě záleží na kvalitě vody, čím vyšší EC, tím je zapotřebí vice prostředků na srážení pH, u samotné RO naopak samotný hnojiva srazí víc než dost. Samozřejmě u organiky, pokud je zapotřebí, sahneme po citronce a ne po chemických kyselinách, údajně i ocet dobře funguje, na pripadne zvýšení jedla soda, mám ten pocit.
Čím lépe je nachystanej půdní mix, tím min problémů je během pestu, osobně se mi osvědčilo přidávat do mixu dolomit ve formě granulí, člověk se vyhne častému problému s vápníkem (zvedá pH), proto je dobre přidat něco co pH naopak srazí, třeba rašelina.
Dokud člověk nemá na 100pro vychytanej pěst, jsou experimenty s co2 zcestne, polomrtvym kytkam ani COcko nepomůže, od toho jsme tu my. GL ;)
Johnny Blaze
Napustim vodu,upravim ph,nalejem hnojky,za 2 dni ph stupne tak znovu doladim a roztok je ready na pouzivanie.
L1st3r
U organiky muzu za dva dny tu zálivku rovnou vylít, rec tu je o biobizzu, jestli se nepletu.
Kazo
Nechci rypat ale ted jsi tak ze srandy procitam stranky biobizzu a i tam pisou, ze pokud je vstupni voda vizsi nez 7-7,3ph tak se ma upravit voda pred pridanim zivin. Takze drginspoon se nemyli. Ale poku je voda do 7,3ph tak neni treba ph upravovat.
crazyben
tak sem se kouknul a je to tam :)

fajn organika srazim na hodnotu bezny kohoutkovky coz je tech 6,8 az 7,3 a pak doleju hnoje... (do 7,5 bych byl vklidu... oni tam pisou presne pokud je HODNOTA PH VASI VODY VYRAZNE VYSSI NEZ HODNOTA BEZNY KOHOUTKOVY COZ JE 7-7,3).

ale vysvetli mi nekdo jak by tohle delal u mineralu a hydra? Johny Blaze tu cosi psal... ale stejne to musel jeste doladit nakonec tak k cemu je dobry to nejprv upravit a pak lejt hnojky, kdyz to stejne musi ZNOVA doladit :D
L1st3r
Rypat můžeš, ale pokud budeš mít vodu s nízkým EC a srazis vodu např. na 6,5 po přidání grow a nebo fishmixu ti to spadne na 5,5. Za me pokud zálivku upravujes, je rozumnější to dělat po přidání hnojiv, ale samozřejmě, at si to dělá každy jak mu to vyhovuje.
Jedu druhé kolo, čistě organiku a je to ctvrtej týden co zalivam pouze vodou, která ma okolo 7,4 PH a leju ji tam bez úprav, na vysledek můžeš mrknout.
DrGrinspoon
Biobizz som kedysi používal a vtedy som veru pH vody nekontroloval a naozaj bolo všetko ok, pri minerálnych hnojivách je úprava vody nutnosť (ak teda nemáte to šťastie na zdroj vody s ideálnym pH alebo aspoň blízke hodnoty), napr v aere som musel pH vody kontrolovať minimálne raz denne - stabilnejšie bolo keď som v zásobníky nechal viac vody, vtedy tak raz za dva dni.

V každom prípade nepotrebujem sa tu obhajovať a za mňa poviem len toľko - lepšie je raz skúsiť ako 100x počuť.


//edit:
Fikus nedalo mi to a keďže sa trochu poznám s chlapíkom z GHS, ktorý stojí za výtvorením PowderFeedingu, ak sa nemýlim má Phd. z biológie a chémie, napísal som mu - odpoveď prikladám v prílohe, snáď vieš po anglicky, tak nabudúce sa zdrž útočných komentárov za to, že tu má niekto overený iný postup, lebo práve takéto útoky je to čo toto fórum degraduje. Čo pozerám tvoje growy tak by som na tvojom mieste nehral frajera, máš sa taktiež čo učiť ;)
.
Kazo
L1str3r: já psal co doporučuje výrobce. Každopádně všichni výrobci organických hnojiv píšou, že ve většině případů není potřeba PH vůbec řešit. Biobizz píše upravovat jen když je voda s PH vyžším než 7,3 a upravit ho na 6,8-7,2. Já zkoušel jednou upravit vodu pro tu sevii jak píše výrobce a PH po přidání hnojiv bylo nesmyslně nízké. Co znám někoho kdo jede organiku, tak nikdo PH neupravuje
crazyben
citace:
Původní příspěvek od DrGrinspoon

//edit:
Fikus nedalo mi to a keďže sa trochu poznám s chlapíkom z GHS, ktorý stojí za výtvorením PowderFeedingu, ak sa nemýlim má Phd. z biológie a chémie, napísal som mu - odpoveď prikladám v prílohe, snáď vieš po anglicky, tak nabudúce sa zdrž útočných komentárov za to, že tu má niekto overený iný postup, lebo práve takéto útoky je to čo toto fórum degraduje. Čo pozerám tvoje growy tak by som na tvojom mieste nehral frajera, máš sa taktiež čo učiť ;)
.


No umime a z ty jeho odpovedi mi vychazi ze u hnojek co srazi PH dava smysl upravit pozdeji, jinak je to jedno. A biobizz je fakt jedno z tech co to srazit umi dost.

Zadny ze zasady upravit pred hnojkama jak tady zaznelo. Takze jestli Ti ph vychazi ok, proc ne. Jen mi logicky pride snazsi nejdriv hnojky a pak upravit ph... stejne jako znamymu s Phd.
kcb
Pouzivam Metrop, PH vzdy upravim pred nalitim hnojek. Ridim se logicky vyjadrenim vyrobce, ktery pise na Calgreenu, pridavat vzdy az na konec. Delam to tak roky, na vysledky se muzete podivat sami. Snad neni az takovy problem si vyzkouset, co mi to s mym hnojivem dela a podle toho se zaridit. Jinak si myslim ze je to jedno.
crazyn
Taky jedu teď Metrop a PH upravuji až potom , všiml jsem si totiž , že čím větší EC ( z Mr1 a Mr2 dávám , tím víc stahuji ph ) Callgreen nemá vliv na Ph - aspoň u mojí vody , při EC cca 1 mam ph 6.2 a při ec 1.4 už 5.8 , taky nemám stálou vodu s PH , někdy mi teče 7.0 , někdy zas větší a někdy zas menší... takže je pro mě lepší to upravovat na konec , jak říkám , někomu to funguje tak , druhém zas jinak
fikus37
Gripson, nepíšu žádný nenavistny komentář.
Jen chci začínající growery upozornit, že píšeš lež. A hned 3 x za 3 dny.
1. Nástupce čipu cxb 3590 - napsal jsi lež
2. Světlo mění chuť ganji - opět lež jak Brno (žádný seriózní výzkum to neprokazal)
3. PH se u minerálních hnojiv upravuje až po smichani hnojiv. Biobizz jsem jel před x lety a nebudu tady vykládat jak se přidává, protože nemám stim zkušenosti.
Návod s netu nebo jak se co míchá si může s netu každý stáhnout, ale praxe je úplně jiná.
Že se mám co učit? Už se učím pár let a co nevím, tak se snažím naučit. Určitě nepíšu komentáře k tomu čemu nerozumím.
Je takové přísloví : mluviti je stříbro, ale mlčeti zlato.
Pokud máš nějaké zkušenosti, tak rozhodně tvoje věta, že se hnojiva vždy přidávají až po úpravě vody je scela mylná. Znám osobně dost kluků co pěstuje a nikdy to nikdo nedělal naopak.
Nedává to smysl.
Kazo
Fikusy ty si nedas pokoj. Doufam, ze uznas svuj omyl. Tady mas okopceny text k uprave PH od GHE
Jak používat regulátory, práškové či tekuté přípravky?
Abyste dosáhli té nejlepší účinnosti chelátů a zajistili nejlepší rozpustnost minerálních solí, předtím, než přidáte živiny, upravte u své vody hladinu pH. V případě potřeby úpravu proveďte znovu.
To ze to nekdo dela jinak neznamena, ze to dela dobre.
kcb
Jak vidis fikusi, tak treba u me i crazyna funguji uspesne obe verze, jak pred, tak i potom, takze lpet jen na jedne verzi a ohanet se zkusenostma asi nebude to prave orechove)
Linkot
Já mám doma vodu Ph 7,8 - 8,3 :D Jsem celkem čuměl ... Takže podle návodu biobizz doupravím na 7,0 - 7,3 a doleju hnojiva :)
crazyben
citace:
Původní příspěvek od kcb
Jak vidis fikusi, tak treba u me i crazyna funguji uspesne obe verze, jak pred, tak i potom, takze lpet jen na jedne verzi a ohanet se zkusenostma asi nebude to prave orechove)


A zase u me to moc nefungovalo ani tak ani tak. Z kohoutku tece 7,4 a po hnojkach uz nic neupravuju. Ale to je jina pohadka, Biobizz a Biocanna v hline, tam se to tolik nehroti... s mineralem uz by to asi tak jednoduchy nebylo bez upravy natoz pak naky hydro :D

Me to jen prislo divny protoze jak si totiz psal... clovek presne musi vedet co to s tou vodou udela kdyz da tolik a tolik. Aby vedel jak PH upravit jeste pred hnojkama a vyslo to jak potrebuje. Proto mi logicky pride lepsi az po... ale co pise vyrobce bych taky bral za svaty.
DrGrinspoon
Takže Fikus, reagujem na tvoje narážky a moju nevedomosť posledný krát, to že nie si samostatne schopný vyhľadať informácie či otestovať vlastným testom je tvoje obmedzenie, nie moja nevedomosť, tak ťa prosím v budúcnosti nereaguj na moje príspevky, pretože ma nebaví sa pred tebou obhajovať a robím to posledný krát.

Ale teraz pekne poporiadku:

1. CMA3090 - tu som sa naozaj zle vyjadril - CMA LED čipy nie sú priamym nástupcom CXB3590, no majú vyšší výkon- stačí si to porovnať na stránkach výrobcu:
http://www.cree.com/led-components/...s/xlamp-cma3090
http://www.cree.com/led-components/...s/xlamp-cxb3590

Vychádzal som z tohoto článku:
http://www.cree.com/news-events/new...d-led-portfolio
-kde sa okrem iného píše: "Cree, Inc. (Nasdaq: CREE) announces a new family of XLamp® CMA High Current LED Arrays that provide the industry’s best lumen density and efficacy for metal-based chip-on-board (COB) LEDs" - tu si ma opravil - a mal si pravdu v tom, že CMA sú čipy na kovových platničkách na rozdiel od cxb3590 ktoré majú (myslím že si vravel) keramickú platničku (toto vychádzam len z tvojho vyjadrenia a fakt sa mi to nechce dohladávať, lebo je mi jedno z čoho je to vyrobené).

A čiastočne ma zmýlil aj google translator preklad tu:
https://translate.google.com/transl...t-text=&act=url

V prílohe prikladám špeciálne pre teba aj screenshot, lebo podľa všetkého nerozumieš písanému slovu, prípadne si to prečítaj viac krát.

2. čo sa týka chuti a vône - tú ovplyvňujú terpény a terpenoidy v rastline, keby si si dal aspoň trochu námahu a rozumel by si písanému slovu, možno by si narazil na články kde je to spomenuté:
https://herb.co/marijuana/news/lear...nabis-its-smell
http://www.growweedeasy.com/terpene...enoids-cannabis
V článkoch sa okrem iného píše:
"The unique combination of terpenes and terpenoids produced in cannabis buds cause most of their odor and flavor as well."

Takže, to, že vôňu a chuť trávy ovplyvňujú látky nazývané terpény a terpenoidy sme si už vysvetlili, teraz k tomu, čo ovplyvňuje ich skladbu:
http://www.growweedeasy.com/how-to-...-cannabis-smell
V článku sa píše:
"It's common knowledge that you need strong light to get cannabis buds to live up to their potential as far as density, potency and smell. The most common type of grow light for flowering cannabis plants is the HPS grow light, in part because it is one of the best-yielding types of grow lights for budding cannabis, and produces very potent buds.

However, HPS might not be the best type of grow light to use when it comes to increasing the level of smell. There is some evidence that some types of light, specifically a type of light known as UV-B light, can possibly enhance trichome production and smell.

On the spectrum of light, UV-B is below blue/violet (that's why it's called "ultra-violet") and outside of our range of vision. However, even though we can't see UV-B light, it still has a big effect on both humans and plants!"

Ale aby si tu neplakal, že to je teória a prax je iná - robil som porovnanie a vychádzam z vlastnej skúsenosti (HPS/ čínsky LED panel / DIY LED panel) - tá istá genetika, z tej istej matky, s tými istými hnojivami, no a dokonca aj teplotu sa mi podarilo ustáliť na rovnakom stupni (čo samozrejme LED vo výkonnosti nepomohlo, no pre účely môjho výskumu to bolo potrebné).



Light is a physical constant. It doesn’t really change, and neither does its effects. However, cannabis strains have their own traits and characteristics, so each strain varies as to how it responds to visible, UV or IR light. Every grow operation, lighting system, location and cultivar is different, and all of these factors work together to influence how light affects plants.

For example, every plant has its own ideal absorption frequency spectrum. This is determined by cannabinoid content, flavonoid content, terpene content, and flower, leaf, and stem colors. Cultivators will need to determine which plants respond best to which types of light. Taking detailed notes can help keep track of this.

Finally, exposing plants to UV earlier in their life cycle will make them more resistant to UV as they mature. This resistance is structural; plants grown under UV early in life become hardier, sturdier plants. If you’re growing a traditionally indoor strain outdoors, hitting the vegging plants with UV may increase their chances of survival (and their yields) when they’re transplanted outside. (zdroj: http://www.cannabisindustryinstitut...effects-plants/ )

Alebo si prečítaj toto:

Using Spectrum Control in Cannabis

The most common question we receive from growers in regards to spectrum control in cannabis cultivation is “What is the optimum Spectrum mix for Cannabis?” And the answer is it depends on what YOUR priorities are. Different spectrum mixes promote different plant morphology in different growth stages, and there simply isn’t one ideal. And that is the main benefit of LED’s over HID, the ability to use varying spectrum to design the plant for what you want from it.

There are basically 5 (or possibly more) different aspects to the end product in Cannabis that establish its value, and different people want different things.

1) Flower weight (ie. Overall flower yield)

2) Flower density (ie. Resin content and oil/wax ratio)

3) Flower cosmetic appeal (colors, structure, as well as density)

4) Fragrance (Strength i.e. terpene concentration and fragrance complexity)

5) Potency (THC and CBD levels)

What must be understood here is there is NO IDEAL SPECTRUM that will optimize ALL of these aspects of the final product simultaneously. Each can be individually optimized but there will be tradeoffs. (zdroj: https://californialightworks.com/us...morphogenetics/ )



3. ak si prečítaš diskusiu vyššie - písal som chlapovi z GHS a v podstate napísal, že je jedno, či upravuješ hladinu PH pred alebo po pridaní hnojív.

- takže áno tu som sa mýlil (možno), napriek tomu som sa rozhodol spraviť test s bio hnojivami, kde mi naliatie kyseliny do vody s hnojivami proste nedáva zmysel otázka je aký to má vplyv - vysvetlujem si to tým, že keď naleješ do vody kyselinu tak v momente keď sa začne kyselina zmiešavať s vodou je jej koncentrácia silná a môže časti biohnojív vo vode ubližíť, resp. ich poškodiť - možno to nie je merateľné ale napriek tomu kým sa zmiešaním vody a kyseliny zriedi koncentrácia kyseliny na nejakú hladinu musí to mať vplyv na organické látky. Ak už znižovať PH vody po pridaní hnojív, tak by som najskôr nalial kyselinu do pohára s vodou a až následne po premiešaní to postupne nalieval do vody s hnojivami - minimálne tým znížim riziko "spálenia" biohnojiva (minerálne hnojivá sú vlastne soli - zásadité a preto im stret s kyselinou podľa môjho názoru až tak nevadí ako priamo biohnojivám) - (napadá ma či podla toho čo tvrdíš ty je to jedno a postupovať spôsobom - naliat kyselinu do hnojív a potom to naliať do vody?)

BTW: príspevok nad tebou napísal KCB, že to robí tak ako píšem ja a ty to zaklincuješ tou poslednou vetou.



"Je takové přísloví : mluviti je stříbro, ale mlčeti zlato."
DrGrinspoon
A cma
fikus37
Kazo a KCB, přečtěte si co napsal gripson na první straně : že vždy se prvně upravuje voda a pak se přidávají hnojiva.
Ten kdo má nějaké zkušenosti, tak ví že je to blbost a mrzí mě že zrovna ty KCB se takového názoru zastavas (jen abych neměl pravdu) 90% lidi to tak dělá a gripson vlastně napsal že to děláme špatně. Tak proč bych měl uznat že jsem se spletl?
Gripsone, kolik máš pod ledkou udělaných pěstu? Každý se tady ohání skopirovanymi odkazy co si každý mulos může přečíst na netu. Přitom to píšou výrobci led osvětlení, aby nachytaly takové lidi jak jsi ty. Neexistuje seriózní vědecký podloženo, že světlo mění chuť!
Je to jen hypotéza, která je taková fáma jako když někdo napsal že země je placata.
Podívej se na reálný pěst od kvakose, kdy používal uv lampy, které mají zvýšit počet terpenu (teď nevím jestli zvýšit nebo ovlivnit jejich strukturu poměru thc a cbd). Pak to změřil testem na cbd, thc.
Výsledek 0.
To co dělal je real a ne žádné bludy co píšou na netu.
V cob čipech jsou zastoupeny všechny důležité vlnové délky co naše holky potřebuji a pokud někdo vypoti takovou blbost, že pod ledkami má ganja lepší chuť, tak proti tomu se musím ohradit.
Mám přes 20 pěstu pod ledkami a vyzkoušel jsem x led světel,tak proto ti píšu, že je to blbost. KCB, ty jsi odjel taky jedno kolo pod led a připadá ti, že pod led má ganja jinou chuť?
Je to fáma a ten kdo to rozšiřuje je u mě lhář!
A tady posílám real (jaký jsem amatér)
DrGrinspoon
Fikus s tebou je škoda diskutovať, ty si stratený prípad.
A inak to svoje vianočné svetielko snáď ani nemôžeš nazývať poriadnym grow led svetlom, to mi je jasné, že nikdy rozdiel neuvidíš. V podstate si pod poriadnym LED svetlom nešiel ani kolo -to pod čím pestuješ má k dispozícii snáď každý druhý grower ktorý ide led v dněsnej dobe a spraviť pod tým salámy pri výnosnej genetike zvládne každý druhý grower s priemernými skúsenosťami :D

//btw, už som spomínal, že zjavne nevieš čítať?
crazyben
Co povazujes za poradny led svetlo?
Kazo
Fikusy ty ale tvrdis, ze upravovat vodu pred pridanim zivin je blbost. Ja ti jen kopiroval co pisou vyrobci a ze to blbost neni. Nevim proc se porad certis?
kcb
fikus ty troubo, ledky jedu uz 6 kolo s 300W Cree, HPS nepocitam, jedu od roku 2001 a mam to na rozdil od tebe zdokumentovane) ne jeden zrovna ne moc povedeny pest a pak nekolik nevypovidajicich fotek. Apropo na te posledni jde videt jak umis po letech pestovani vyplnit prostor))))
Bavili jsme se snad o uprave vody pred ci po pridani hnojiv, tak proc mi tady do toho pletes cosi s chuti, ta je stejna a je dana modelem, mozna hnojivem, ale urcite ne svetlem.
DrGrinspoon
citace:
Původní příspěvek od kcb
Bavili jsme se snad o uprave vody pred ci po pridani hnojiv, tak proc mi tady do toho pletes cosi s chuti, ta je stejna a je dana modelem, mozna hnojivem, ale urcite ne svetlem. [/B]


To o tej chuti tvrdím ja- postoval som k tomu do toho dlhého komentu pár linkov - ja tvrdím, že to chutí rôzne ak zachováš podmienky a zmeníš svetelné spektrum - nehovorím, že zmenou svetla zmeníš úplný základ ako rastlina chutí no zmenou farebného spektra môžeš zmeniť skladbu terpénových profilov a niektorý z terpénov môže byť viac zvýraznený iný zas menej - výsledné stavy ako aj dym sa môžu potom mierne líšiť.

//btw nemienim sa ďalej hádať, aj tak tu bude každý tvrdiť svoje.

//crazyben -z komerčných by som povedal SpydrX, OpticLed či Chilled - v podstate všetky majú fullspectrum.
fikus37
kcb, neříkej mi brácho. Jak mám čuchat kolikate kolo jedeš? Ještě tak 3 roky a budeš na čísle na kterém jsem já.
Vždy přijdeš a navazis se do mě. To že se pH upravuje až po přidání hnojek, tak za tím si stojím. Nevidím smysl to míchat 2x. A to že světlo nemůže ovlivnit chuť je taky pravda.
A to že nevyplnuji prostor kolinkama a zastipem je jen moje věc, a mám pro to své důvody.
Gripson, tvůj komentář, že jsem nikdy nejel pod pořádným světlem, tak ten stojí fakt za to.
Nejhorší je na tom že tady lzes a pak ještě vypotis takovou chujovinu.
Až budeš mít jen s půlky odjeto to co já tak pak můžeš psát ty svoje blbosti o čipech, světlo jak mění chuť a přidávání pH před namichanim.
Gripson machrujes tady a nic jsi neukázal. Pod led ani nemluvím. Jen tady kopirujes odkazy a praxe 0.
:punk:
Anarchom
Noooo niiiic, zase si jdu ubalit brko a otevřít cipsaky, tak pojďme hoši 😀😀😀
pospa.m
http://manipulatori.cz/dunning-krug...stava-hlupakem/

S hlupakem nema cenu disktuovat, je to dokazane! :D "Wheeler totiž trpěl utkvělou představou, že když se pomaže citronovou šťávou, stane se pro kamery neviditelným. Ostatně, svůj názor nezměnil ani tehdy, když viděl záznamy z přepadení, které označil za podvrh"
fikus37
DrGripson, opět jsi ukázal, že opět lzes.
Postnes tady datashet 3090 a budeš tvrdit, že mají lepší svítivost než cxb 3590.
Teď si můžete sami udělat obrázek o tom kdo čemu rozumí.
Další odborník na ledky.
Stratil jsem tady stebou hodinu života úplně zbytečně. Sbohem.
Anarchom
citace:
Původní příspěvek od pospa.m
http://manipulatori.cz/dunning-krug...stava-hlupakem/

S hlupakem nema cenu disktuovat, je to dokazane! :D "Wheeler totiž trpěl utkvělou představou, že když se pomaže citronovou šťávou, stane se pro kamery neviditelným. Ostatně, svůj názor nezměnil ani tehdy, když viděl záznamy z přepadení, které označil za podvrh"


Jsem pod stolem 😀😀😀 a asi ještě dlouho budu😀😀😀
Wheeler je jako někteří místní členové a co víc, někteří i používají citronovou šťávu na ph 😀😀😀
FrYnK
citace:
Původní příspěvek od fikus37

Mám přes 20 pěstu pod ledkami a vyzkoušel jsem x led světel,tak proto ti píšu, že je to blbost.


20 pestu jo? A to se opovazujes tady se sebe delat prukopnika v led pestovani jo? Ty ses komik tvl....za tri roky prijd a muzem se bavit.. to budes mit konecne to co ja ted...xD xD xD
L1st3r
Anarchom: citronku nepouzivam, ale kys. citronovou, i když ve výsledku to bude jedno. Čím bys srážek pH u organiky?
Anarchom
Lister: to byla reakce na ten odkaz, nebyl to útok na lidi co používají citron na snižování ph,
Jinak předpokládám, že zrovna ty používáš BB a u toho prej doporučují ph jakkoliv neupravovat a zasahovat do něj ,
Možná že by to za pokus stálo, možná se mrknu po mini sadách a zkusím to na 4 kytkách v mini boxu......
Tys to nikdy nezkousel jen lit a ne sledovat ph??? Záleží na vstupní vodě ale cca by to po namichani melo hodit od 6-6.5 právě u BB,
U biocanny jsem měl po namichani 4,7 takže menší kyselinka 😀😀-též podle toho kytky vypadaly
kcb
tak znovu, fikusi jedu od roku 2001, palice co ty ukazujes v NFT jsem uz mel pred vice nez 10 lety a v hline. Tudiz nez jsem zacal s ledkama, tak uz jsem narozdil od tebe umel pestovat s nekolikaletou praxi a nejsdou to pouze kecy jako u tebe, ale je to tady dolozeno fotkami pestu, nad kterymi se muzes pouze nasrane ukajet zlosti.
To ses za tech jak rikas nekolik let opravdu nedostal aspon na g/w, tak jak pises? Tos nikdy nezastipoval kytky jaks sam napsal? Sorry ale za cca 5 let se i cigosi nauci cit a psat, takze je mi te docela lito.
Kdyz si srovnam ten tvuj uverejneny led pest s tim co tady tvoris ted, tak je to pekny progres za ten rok a 3 mesice od uverejneni, tak mi laskave prestan tvrdit nesmysly o letech pestovani a praxe, protoze mi neni jasne cos teda ty roky delal, kdyz ted po rocnim prispivani tady na G je videt ze ses snad i neco naucil. Apropo jeden pest se muze snad povest kazdemu, ale az je zacnes pravidelne opakovat bez nejakych vykyvu, tak pak si muzes rict - ano umim pestovat.
fikus37
V roce 2001 jsem už měl 5 let za sebou. Až budeš mít takové palice jako já pod led a dělat 1,6 gramofonu na watt, tak potom mi můžeš vykat.
A už jsem pochopil proč se tady navazite do mě. Opět frynk a teď se dívám kcb má světla od tebe.
To mi stačí.
Až budete mít 20 kol vy společně pod led, tak to já budu prdet do hlíny.
Nazdar vy odborníci bez praxe.
FrYnK
Narazim jen na ro jak se bavis s lidma....porad jen ja ja ja sem buh a vy ste hovna...o nic jinyho nejde..nesnasim arogantni lidi....

Jak muzes vedet ze jsme bez praxe??? Muzes to nejak (ted pouziju spojeni ktery ty rad praktikujes) vedecky podlozit? xD
Kazo
Fikusy jak si ctu tve prispevky, tak je to cim dal horsi s tebou. Neuznas nikdy svuj omyl. Jsi tady na G nejchytrejsi asi. Vse si beres jako osobni utok. To uz je psichycka porucha clovece. Mel by jsi asi vysadit to co beres. Zveda ti to ego do vesmirnych vysin a nevydis svou hloupost s jakou tu posledni dobou vystupujes.
Kazdopadne by se to tu melo utnout, protoze tohle jsou diskuze mimo tema a znecistuje to tu vlakna. Zalozte si vlakno honim si ego a tam si muzete merit pindoury
fikus37
Já že jsem arogantní?
Tak jak to opět vzniklo :
Teď si frynku přilož ruku na srdce a napiš po pravdě : napsal jsem pravdu nebo měl pravdu drGripson : podívej se na první stránku co napsal o úpravě pH, pak na to že čip cree 3090 má lepší svítivost než cxb 3590 a nakonec, že světlo mění chuť ganji.
S mojí praxe vím, že to není pravda.
S tou úpravou pH to tak dělá 90% groweru.
Pak přijde kcb a začne do mě dupat, tak mu to vracím. To že on prvně upravuje pH a pak přidává hnojky je jeho věc, ale začínajícím klukům to v žádném případě nikdo nedoporučuje. Na co budeš 2x upravovat vodu, když to můžeš udělat jednou.
Pak tady přijdeš ty a opět se do mě navazis.
Já jsem nikdy nezačal, akorát mě sere, že tady napíše někdo lež a stáří pardalove co by tomu měli rozumět (kor ty, který by měl tady všechny takové nesmysly o led světlu uvést na správnou míru) se ještě do mě navazi.
Vím, že moje reakce můžou vyznít opovržením, ale pokud tady někdo napíše takové blbosti, tak na to reaguji nepřiměřeně.
Uznávám, že 2x jsem se spletl a to u příspěvku Mike wazovski a za to jsem se mu omluvil (některé foto hodně skresluje).,ale to nic nemění na tom, že tady přece nebudeme mistifikovat lidi.
Myslete si o mě co chcete, ja uz jsem prostě takový a sere mě když tady někdo mistifikuje lidi a pak jsem ještě nejhorší já.
Kdybych měl reagovat na komentář o led světlech, kdy reklamujete jedenocipove světlo s výkonem 150 watt a svítivosti 18.000 Lux, tak bych taky musel napsat negativní komentář.
A proč? Protože třeba nesouhlasím, že to nemá žádnou výhodu (krom teploty a životnosti) hps 150 watt má účinnost kolem 130-140 lm na watt a vy se pohybujete pod 120 lm na watt.
A píšu to snad do komentářů? Je to tvůj bussines a chápu, že jste do toho dali hodně času, tak vám nebudu dělat negativní reklamu. Nenavazim se do vás, tak vás prosím abyste se nenavazeli do mě, dík. :shots:
Kazo
Vratim se k tomu PH. Zacinajici grower si poridi vybavu, koupi hnojky a jako radny student si zacne procitat doporuceni vyrobce k priprave zivneho roztoku. Tam najde informaci, ze ma upravit vodu pred a pripadne i po pridani hnojiv. Zajde tady na G a cte tve prispevky ze je to nehorazna konina to takto delat a ze to je absolutne spatne jak tu pises. Kdo tu potom mate lidi. Oba dva pripady jsou spravne. Ale ty tady protlacujes svuj a lidi co to delaji dle doporuceni vyrobce shazujes.
fikus37
Kázo, já jsem nenapsal že je to absolutně konina. Přečti si co napsal drGripson. Reagoval jsem na jeho nesmyslný výrok.
Pokud si nějaký grower přečte co má na flasce, tak proč se tady chodí ptát?
Podivej se JIDB, General Hydroponics of holand. Vždy se voda upravuje až po přidání hnojiv. Tak samo jsem to dělal i u metropu a děláji to všichni kluci co znám.
Absolutně to nebudeme mít žádný vliv jestli to smichas po a nebo před, ale na co to míchat 2x, když to můžeš udělat jednou. Navíc většina groweru používá na úpravu vody kyselinu a na co tam dávat pH -, pak jakmile to smichas s hnojkama a máš zase malé pH, tak musíš dát pH +.
Logicky přemýšlej co bude asi lepší řešení.
Já pH + nikdy nepoužívám,protože když to prezenu s pH -, tak doliju čistou vodu a je to.
Takže co je lepší a snadnější?
Kazo
Uprimne ja taky upravuji PH az po pridani zivin. Nevedel jsem, ze vyrobce doporucuje neco jineho. Zrovna General Hydroponics jsem ti tu kopiroval, ze se to ma delat pred pridanim. Pouzivam ho a zkusim to delat jak doporucuje. Pisou tam, ze je to z duvodu lepsiho rozpusteni soli a chelatu.
A co je snadnejsi neznamena, ze je lepsi. Kdyz nemas overeno, ze to trebas nefunguje lepe kdyz to udelas jinak tak nevim proc od toho lidi odrazujes. Ja ti taky nerikam, ze to mas delat striktne takhle. Stejne se lidi nejvic nauci kdyz budou experimentovat. Par pestu poseres a pak si najdes to co ti vyhovuje. Ja prakticky kazde kolo neco kutim a bavi me to i kdyz minule jsem si kytky malem zabil a vynos byl o ctvrt kila mene nez pred tim. Co nadelas :-)
kcb
Jakoze v Metropu chytre hlavy vymysli hnojivo a pak napisou spatny navod k pouziti? To ze se dava calgreen uplne nakonec ma urcite nejaky smys, ktery znaji asi nejlepe oni )
A jsou to prave ty zkusenosti abys nemusel upravovat PH 2x

A znovu se zeptam, muzes ty svoje zkusenosti dolozit jinak nez tim tvym smesnym threadem, kterym ses tady jakoze guru uvedl? To nam vazne chces nakukat, ze takhle vypada pest kterym ses chtel predvest?
A je vylozene super ze se nedaji stare prispevky editovat, protoze jak jsi sam napsal
v threadu LED vero vs 600HPS u prispevku c1 Po 10 letech jsem vyzkoušel místo hlíny systém NFT.
Dale pr. c 70 kdy pises ze se ti ani po 10 letech s hps nepodarilo videt ani 500 pod 600W
Vazne mam rad pocty a konec roku 2016 minus tvych 10 let mi dela baj voko 2006, tak by ses mel trochu zamyslet nad tim co pises, bo verohodne to moc nevypada
Samulele
Len dodám že napr u metropu to u mňa prebieha nasledovne.. mr1 alebo mr2-podla faze, následne hydroxid teda ph+ a nakoniec calgreen :)
Je to z toho dôvodu že mám mäkkú vodu a po pridaní základu na požadované ec je ph niekde okolo 5,4..
Pred tým som bol macher, tak som nachystal 200L sud zálievky klasicky Mr1+calg+nakoniec ph+..
aké bolo moje prekvapenie ked sa komplet 200l zálievky zdrclo takmer do farby mlieka s nevkusnými vločkami. pochopitelne to išlo do hajzlu a znova...výsledok ten istý. Potom som sa dočítal že ph+/ph- je nutné pridávať PRED Calgreenom.. A už sa to nedeje :D

príklad číslo dva..nachystám si JIDB: klasika 1-2-3 + pár kvapiek kyseliny a je hotovo. V kvete pri vyšších koncentráciách už bez kyseliny..

No a teraz si vyber :) pravda je vždy niekde uprostred a búchať pästičkou po stole/klávesnici kytkám nepomôže. rozhodne by som to nedramatizoval.

skúste BHO cez porádny precooler a bude koniec hejtu :)
Linkot
Zdravím, mužete mi někdo poradit?

Foto: https://preview.ibb.co/hfCZRS/28081442_2009760122400679_130812035_o.jpg
Fialové řapíky .. spodní listy světlají ..
Myslím že by to mohlo být měkkou vodou .. nedostatek Mg (ty světlé listy) koupil jsem dnes Sensi Cal-mag Xtra
https://www.advancednutrients.com/p...i-cal-mag-xtra/
... ted dán postřík 2ml/l ... uvidíme jestli to bude dobré ..

A nevíte někdo ty fialové řapíky? Pripadne cim to je ty spodni svetle listy .. dekuji
Dekuji
Linkot
Foto ještě jednou :D
https://imgur.com/a/L9K2j
Linkot
V pondělí zalivka fish mix ... 4ml / l
Dnes ráno 3ml / l ... dusík by to neměl být
crazyben
možná mi to uniklo, je to hlína nebo kokos? A jak často zalejváš? Mě se podle tý jedný fotky zdaj jako přelitý...
Linkot
Hlína + kokos .. je to asi 10l hlíny a 1l kokosu ..
Ob den .. většinou 500ml na jednu
Linkot
Spíš podle potřeby .. strčím prst do hlíny :D tak 2-3cm hluboko a když je vlhko tak nechám když ne tak zaleju , zalévám vždy ráno při zapnutí lampy
crazyben
tak to bude neco jinyho
Linkot
Už se zdají být lepší :) Asi nedostatek Dusíku nebo Magnesia + stres z přesazení , zdálo se mi to nějak dlouho :D
Už rostou jak o závod


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma