Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zima - Klikni zde pro originální téma
rodeo
Mam kyti na balkoně a začina bejt nějak kosa. Co mam dělat? Mam jim nějak topit? Jak? Maj tam občas tak kolem 15stupnu. :(
PiosOne
rodeo: neboj, pokud to nebude pod 0°C, tak je to v klidu. kytí si alespoň uvědomí, že je na čase sebou mrsknout :)
BTW. na balkoně je máš ve skříni nebo na ně svítí sluníčko? pokud je máš pod sluncem, tak bych ti thread přesunul do outdoor pěstování.
rodeo
Mam je ve skrini, ted sem je teprve zasadil do kvetniku, maj teprv 2 dny co sou v substratu. Svitim na ne pres noc (18/6) zapinam ve 15,00 a koncim v 9,00, protoze to je vetsi zima tak abych jim pritopil, kdyz bude zima ale i ve dne tak budu v piči.
PiosOne
rodeo: tak to jim asi budeš muset přitopovat nebo skrříň šoupni dovnitř (pokud máš tu možnost)
rodeo
dovnitř nemůže! jak přitopovat? nechce se mi do ničeho moc investovat. Vrtat do zdi nemůžu abych přivaděl vzduch zevnitř. Zná někdo jinej způsob?
PiosOne
co třeba, krabici natřít na černo, ať "chytá" přes den teplo
rodeo
hele to taky nepude, už sem ji natiral jednou na bílo, jak byli ty vedra, to bych moch taky natirat každej druhej den :)) Nějakej jinej nápad?
PiosOne
a co el.přímotop s časovačem?
rodeo
no řešení by to bylo, skříň je malá 60x60, ale někam by se to možná vešlo, kolik to ale žere proudu...

to jako že by se to zapínalo třeba každou druhou hodinu?
PiosOne
žere to podle toho, jak výkonný to má být. přesně nevím :(. některý přímotopy mají i časovače, takže se to dá "naprogramovat" na 24h po několikaminutových krocích.
rodeo
já sem koukal že máme doma v koupelně přímotop na el. ,nějakej oldschool, ale když se zapne tak vytopí celou koupelnu za chviličku, asi ale hodně požere je na něm napsáno 600 W
PiosOne
taky nezapomeň, že to není puštěný pořád. dej si tam časovač a máš to.
rodeo
s tim přímotopem to vypadá jako nejschůdnější možnost,
nejdřív jí zateplim (tu skříň) a pak vytopim :)
PiosOne
další věc, kterou budeš muset vyřešit, je přívod vzduchu. pokud budeš tahat studený vzduch zvenku, tak to bude k ničemu. nejlepší by bylo tahat vzduch zevnitř. pokud to nepůjde, tak to alespoň žeň kolem tlumivky, vduch.motorku... prostě kolem teplých věcí.
rodeo
myslíš jako pro cirkulaci vzduchu?
mam tam jenom jeden větší větrák, který odsává, a pak malinkej z kompu, který rozhání vzduch kolem kytiček. Když nesvítim,tak je mam ale stejně vypnutý, kdybych je zapnul tak by tam byla hrozná kosa
pakor
Len pozor na horuci vzduch,aby ti kvetinky zase nezhoreli.Z takych rychlokuričov slaha dost velke teplo.Za takych 1000 KC aj menej zozenies maly ohrievac aj z termostatom.Ale urodu ti to asi dost predrazi.
rodeo
no právě, potřeboval bych něco, do čeho bych nemusel moc investovat :rolleyes:
Czilum
Zkuz taky izolaci.Sežeň si někdě skelnou vatu a obal celý box do ní a skombinuj to ještě s přímotopem.
PiosOne
ještě mě napadlo, že bys mohl do pěstírny natahovat vzduch od zářivky (něco jako CoolTube, ale horký vzduch od zářivky, by jsi rozváděl ke kytkám).
rodeo
PiosOne: Když je puštěná zářivka, tak to je vpoho, to je tam teplo. Zima je tam jenom v noci, resp. ve dne, kdy je vyplá, to je tam pak stejná teplota jako venku.
PiosOne
tak to je řešení asi fakt jenom ten přímotop
rodeo
asi jo no,
kdyby mě napadlo eště něco závratnýho tak to sem dám
rodeo
tak sem skrin celou pobil polystyrenem :)
Koukal sem ted na netu na topne kabely, rohože atd. co si otom myslite?
Serpico
Topné kabely jsou v celku v pohoi když nevim kolik to může žrát. Používá se to i v zahradnickejch provozech... nejdůležitější je teplota u kořenů ta se musí hlídat nejvíc, za další rostlinka roste i při nízkých teplotách (v Nepálu taky nemají tropy :-) ), ale nezvládne výkyvy teplot to je pro rostlinu smrt... (malý a pravidelný zvládne, ale velký a nepravidelný to je naprd) Jako izolaci můžeš použít fólii s bublinkama fakt zatepluje a je levná. Pokud to máš venku a budeš to tam ještě nějakej pátek mít tak ti to nasává studenej a vlhkej vzduch z venku tak ať ti nesplesnivý palice
rodeo
tak sem tam dal dolu(skrin je rozdelena= dole misto asi 30cm na ruzny veci) primotopnou kostku a koupil termostat za 300,- tak doufam ze to pomaka
Filtr
Řešim úplně stejnej problém. Kostka ? Kde se to kupuje ?
Napadla mě jiná věc, kdyžtak mě vyveďte z omylu - Co tam kytkám přes den co se nesvítí a je jim zima - třeba dvakrát na půl hoďky posvítit a tim i přitopit ? Zblbne z toho ?
PiosOne
to si piš, že ji rozhodíš
rodeo
Filtr: je to elektrický přímotop, takovej malej a vypadá jak kostka :-), žere 1000W ale neběží pořád, kupovali sme ho už dávno, myslim že z nějakýho katalogu, už si to nepamatuju


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma