Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Autoflowers a infračervené světlo v noci - Klikni zde pro originální téma
Lucyll
Ahoj groweři, měla bych jeden dotaz. Mám v boxu 4 AF holky, prozatím 6 dní staré pod 150MH, pak přijde 250HPS. Trochu řeším ale nízkou teplotu. V noci padá až těsně k 15 stupňům, což mi přijde málo. Přes den se drží kolem 23-25. Holky teda jedou jako šílené, vypadají zdravě, jede 3. patro. Předpokládám, že výměnou za 250ku teplota vzroste, zatím jedu bez odtahu s polootevřeným boxem a ofukem lampy, takže pohyb vzduchu v boxu je. Svítím 18/6. Hledala jsem, jak holkám trošku v noci přitopit a našla keramické zářiče pro terária, u kterých psali, že nevyzařují žádné světlo, jen teplo. Jenže když to přišlo - vyzařují prostě infračervené světlo.. Živočichům prý noční cyklus nenaruší, ale jak kytičky? Vím, že AF by nemělo vadit světlo ani 24 hodin v kuse, ovšem nevím, jak v květu a proto se ptám. Je nutné v květu udržet na těch pár hodin tmu, nebo to slabé IF vadit nebude? Děkuji moc za rady, mám strach, aby je teplota kolem těch 15-16 v noci nepoznamenala.. :-)
Maxeaux
citace:
Vím, že AF by nemělo vadit světlo ani 24 hodin v kuse, ovšem nevím, jak v květu a proto se ptám. Je nutné v květu udržet na těch pár hodin tmu, nebo to slabé IF vadit nebude?


nebude vadit, mozes valit vkuse 24 od seminka po kosu.
Lucyll
citace:
Původní příspěvek od Maxeaux


nebude vadit, mozes valit vkuse 24 od seminka po kosu.


Super, díky :-)
Pítr90
Ahoj, opravdu existují i topidla, co žádné světlo nevyzařují 😉 http://www.lihne.cz/780-keramicky-i...ic-oem-60w.html
Lucyll
Ahoj, jj, přesně tohle mám, jen od jiné značky a silnější wattaž. Ale právě tam na krabičce píšou, že vyzařuje infracervene světlo. Ovšem po zapojení také nic nevidím, takže jsen asi plašila zbytečně :-) každopádně děkuji :-)
fikus37
Infračervené světlo nevydis proto, protože začíná na 760 nm. Bohužel kytka ho v malém množství absorbuje se slunce. Nevím jestli je to dobrý nápad dávat ho do boxů na noc.
Bitir
Ir jim urcite nedavej , ty ho nevidis okem pac na to nemame oci. Ale myslim ze nejaky ryby , hadi a par zivocichu to normalne vidi vcerne rostlin. Ta ho vstrebava hlavne jako vyhrev. List je v podstate tepelnej solarni panel pro ir zareni takze ho kytka vnima.
Tim jak zajde slunko zajde i IR zareni.
Kdyz uz tak pouzij spis neco takivyho https://www.hotchilli.cz/topeni/lig...niku-45w-305mm/

Nevim jestli by to IR melo nejakej nasledek ze by to rozjodilo den a noc , ale tohle topnei je vetsi jistota , pac ty zarovky ani moc nehreji.
Mam 75 w na vyhrivani teraria celkem velkyho a totalne to nestaci a to beru vzduch z cimry a odtahuju to pc vezrakem.
Takze jednoznacne topeni.
Pítr90
Kluci nepleťte ji hlavu. To, co má doma, je ! keramická ! žárovka, prostě malá topná spirála zalitá v porcelánu, žádné světlo nevydává 😉
Lucyll
Ahoj, diky, jestli jsem to správně pochopila, IR vydava i HPS a pokud automatkam nevadi svetlo navic, nemuselo by vadit, i kdyby to neco vyzarovalo. O to mi slo hlavne. Jinak nijak extra vytapet nepotrebuju, jen o cca 2 stupne zvednout teplotu v boxu, protoze 15 -16 stupnu mi na noc prijde malo. Skoda, ze tu vyhrivavi trubku jsem nenasla driv, nez jsem stejny penize vyplazla na ten keramickej zářič s objímkou a kabelem :-)
L1st3r
Topení výše v odkazu je super, urcite je schopné vytopit větší prostor, sam jej mám v matkarne a velká spokojenost, pouze mám silnější verzi, tuším 60w. Může byt klidně mezi kvetnikama, kytkam neublíží, hreje jako radiátor. Riziko je pouze při přímém styku, následky ovšem nejsou dramatické, pouze odeschne část ktera se dotýká.
fikus37
Když použijete Google, tak se něco i dočtete o ir záření. Nikdy jsem to nezkoušel, tak můžu držet hubu. Pokud to kytkám neublíží, tak je to o. K
nesmysl
To je jenom na přitápění do terária to určitě nesvítí :))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma