Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
nejlevnejsi odrazova folie do matkarny? - Klikni zde pro originální téma
Madical-Strains
Vcera me byla dovezena skrinka S-125, V-82 , hloubka 45 cm.
Je tezka 60 kg, masivni 4-5.cm steny.
Ta zarivkova lampa 72W- 120cm se mi tam bohuzel nevejde ,ty steny jsou tak silne ze schazi 3-4mm prostoru na sirku.
Takze dostanu zarivky 2 ks ledkove cool white 30w dohromady, lampa bude 90 cm dlouha.
Ve skrince jsou nahore aktivni odtah PC vetrak, absolutne nehlucny a dole pasivni pritah.


Mam tuto hlinikovou samolepici pasku....

Jelikoz z growshopu jsou ty odrazove folie do boxu pro me prilis drahe napadlo me pouzit tuto pasku.
Nebo jeste me napadla Bivakovaci antiskokova stribrna folie pro zachrannare.

Je mozne pouzit bud tu pasku s tou by to bylo nejjednosussi nebo tam prilepit to paskou tu alu folii pro zachrannare? Ma to dobre odrazove vlastnosti?

Nebo mate jeste jiny levny napad?

Dekuji predem za jakoukoliv radu.

http://www.ebay.it/itm/ALLUMINIO-in...1-/261084025636

https://www.yate.cz/bivakovaci-alu-...4300000101.aspx

L1st3r
Natrel bych to nějakou vodeodolnou bílou barvou, levný nenáročný a urcite lepší než kdejakej alobal. Já použil diamantovku, ale jen proto, ze jsem nějakou zachránil z boxu. Mám tam ted stejně takovou džungli , ze je ta odrazovka na nic.
Madical-Strains
Diky, Listre za rychlou odpoved a ta dvojita led-zarivka 30w 90 cm ,mysils ze bude stacit na ty matky?
Na nic jineho ted ve sve situaci bohuzel nedosahnu.

Pry je taky v growshopu hodne levna nejaka bila folie , ted mi to psal jeden zkuseny matkar.
Pítr90
Ahoj, s tou barvou je to asi nejjednodušší. Přidal bych do rohů a spár silikon, aby do nich neletla vlhkost a pak natřít bílou barvou. Kamarád ma taky box na bílo a řekl bych, že odraz lepší než stříbrná fólie z lékárničky.

Jinak já nedávno kupoval stříbrnou fólii z growshopu, stala tuším kolem 120kc za metr a je 140 vysoká, by ti stačily 3 metry. To už není takový rozdíl oproti barvě za 150+50 štětec
shrooman
alobal pry nema za az tak dobre odrazove vlastnosti, i kdyz to tak vypada...bila barva je dobre reseni, ale nejlevnejsi by bylo si koupit 1-2bm tohoto a melo by ti to dat v pohode a odrazivost to ma take fajn,instalace bude hracka :)

https://www.nejlevnejsi-growshop.cz...ASABEgLVw_D_BwE
Madical-Strains
Dik za odkaz.

Ja tu alu samolepici pasku k tmu dostal jako ze si to mam tim vylepit.
Tak kdyz uz ji mam , proto jsem se ptal, pripada mi mnohem lesklejsi nez vnitrni povrch boxu.
carlos
Resis nesmysly. Nejdriv vyres tu deku hozenou pres skrin ve ktery mas zdroj tepla, takze muze kdykoliv pri chybe chytit a vyhoret.

Nemas vyresenou zakladni bezpecnost a resis odrazivost?
fikus37
Pokud vidím dobře, tak máš samolepicí hliníkovou pásku, tak co řešíš? Pokud si to dostal k tomu, tak proč to nevylepis?
Chtělo by to hodit do jiného vlákna ať tady neřešíme v indoor fotografii, takové věci.
Madical-Strains
Carlos- Jo, s tou dekou mam taky strach, proto ji mam tak aby byla nejmene 15 cm od zarivky a kdyz odchazim z bytu tak ji zvedam na ten stul .
Musim to s dekou bohuzel jeste 7 dni vydrzet nez budu mit nove svetlo do skrinky.
Fakt sparne se pri te zarivce spi.
Fikus- jo, na to jsem se prave presne ptal ale nevedel jsem jesli dobre odrazi svetlo.

Uz to mam poresene, vyresim to takhle....

Od souseda jsem dostal bilou akrylatovou lesklou barvu, je ji tam jeste 3 kg tak doufam ze bude stacit.
Ted jsem vycistil a odmastil vnitrek skrinky a az to do zitrka vyschne tak tou Alu samolepici paskou vylepim vsechny rohy a mista kde se desky spojuji, proste to utesnim a pak tu pasku az bude nalepena znovu odmastim a natru vnitrek skrinky na bilo , kdyz vyjde barva tak 2x a melo by to byt snad v cajku.
Madical-Strains
Takze odmasteno, vysuseno, vylepeny rohy Alu-paskou a zatim jen jednou natreno.

Jsem ale silne nespokojeny se svou praci, nikdy jsem nic podobneho nedelal a podle toho to taky vypada, upatlany odtah i pritah atd. Estetika nikde. No uvidime zitra druhy nater.

Uz citim ze jsem mel koupit ten silikon ale chtelo to pry jeste nejakou pistoli tak na to sem zas nemel. Obavam se ze ta paska se casem odlepi a uz vubec si nejsem jisty jesli bude zabranovat vnikani vlhkosti mezi desky, spis nebude.
Krome toho ze i kdyz jsem pasku odmastil stale prosvita a neda se poradne pebarvit.
Takze abych to zhodnotil takova amaterska prasacka prace.
Jsem z toho trochu zklamanej.
Madical-Strains
Takze odmasteno, vysuseno, vylepeny rohy Alu-paskou a zatim jen jednou natreno.

Jsem ale silne nespokojeny se svou praci, nikdy jsem nic podobneho nedelal a podle toho to taky vypada, upatlany odtah i pritah atd. Estetika nikde. No uvidime zitra druhy nater.

Uz citim ze jsem mel koupit ten silikon ale chtelo to pry jeste nejakou pistoli tak na to sem zas nemel. Obavam se ze ta paska se casem odlepi a uz vubec si nejsem jisty jesli bude zabranovat vnikani vlhkosti mezi desky, spis nebude.
Krome toho ze i kdyz jsem pasku odmastil stale prosvita a neda se poradne pebarvit.
Takze abych to zhodnotil takova amaterska prasacka prace.
Jsem z toho trochu zklamanej.

Edit: Nejdoe mi pridat vic jak jedna fotka.
odo
Bude sa to odlepovať a bude to hnusné- Půjde Ti to na nervy a stejne to neskůr odšklbneš, takže pasku daj dole, daj tam ten silikon a potom pretri. Pištol nič nestojí, prípadne si ju požičaj. Človeče, Nechápem, že prečo ste nesparavili tú skrińu o pár cm vačšiu. Mohol si tam dať normálne trubice.

Madical-Strains
Ano je to pravdepodobny a pocitam s tim ze se tak stane ale lepil jsem to tam snad 3 hodiny tak uz to tak ted necham. Kdyz se to bude odlepovat predelam to dodatecne, to uz bude treba jaro a bude vic financi.

Ta skrinka se nevyrabela , kupovala se pres inzerat a mela 126 cm, zarivky maji 120 cm tak asi nepocital s tim ze budou tak tluste steny skoro 5 cm.
Taky bych s tim nepocital a vzal bych tu skrinku a vubec by me nenapadlo ze by se tam zarivka nevesla. Proto taky vzniklo porekadlo dvakrat mer a jednou rez.
Zchazi jen 3.mm a nejde to tam nasilne napresovat , tak proto 90 cm led-zarivky 2x.
Taky se me nelibi ze to bude jen 30w a mozna to svelo nedosahne ani do boku te skrinky, ale co mam ted uz delat.
Jinak ten clen co me skrinku privezl tvrdi ze to svetlo bude minimalne stejne neli silnejsi, myslim ze rikal 5000K. Nevim kolik maji ty puvodni zarivky co uz mam doma.
Madical-Strains
Treti fotka
Pítr90
Ahoj, zkoušel jsi tam ty zářivky dát " přes roh " - úhlopříčně? Jinak o kvalitu natření se neboj, druhý​/třetí nátěr to spraví 😉
Madical-Strains
ODO-

Tak jsem te Odo teda poslechl, sloupnul alu-pasku, trvalo to zase 2 h. vubec nesla dolu,musel sem ji seskrabat, bejvala by asi stacila ale bylo by to hnusny.

Tak jsem sel koupit za 200 pistoli a silikon.
Celej byt me smrdi po octe, nejde to vyvetrat a upatlany to mam taky, spatne se s tim pracuje, v navode pisou mydlovou vodou prstem uhladit a mam to vsude na rukach vic jak v te skrince ale nejak se mi to jakz takz povedlo, no nevim jesli dobre ale snad aspon dostatecne.
Obdivuju manualne zrucne lidi !!! Klobouk dolu !!!
Zitra to zacnu znova natirat tak vysledny efekt po trech naterech snad bude lepsi nez ted, jak pise Pitr.

Pire- Zkouseli jsme to davat i napric , nasikmo a vselijak ,dokonce jsme odmontovaly dvirka ale nenapresovalo se to tam ani kdyz jsme sundali to stinitko.
Madical-Strains
Takhle to ted vypada s tim bilym silikonem.
L1st3r
Když nevím jak se co dela, mrknu na YouTube. Záleží co koupis za silikon, pokud kupujes ty nejlevnější, bez jarové vody se neobejdes. Vezme se spricovac třeba od okeny uděláš silnější jarovou vodu. Silikon naneses v silnější vrstvě, nastrikas a pote ideálně drivko z nanuku nebo cokoliv s podobnym tvarem a stahnes prebytecnej silikon pryč. Pokud nebyly mezi deskama nějaký díry, mohla stačit barva ve vice vrstvách, stejně tam budeš mít ve finále pravdepodobne podmisky. Jinak si myslím, ze je celkem zbytecnej aktivní odtah, když tam budeš mít klony určite bych ho vypl, at zajistis co nejstabilnější teplotu a vlhkost.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od L1st3r
Jinak si myslím, ze je celkem zbytecnej aktivní odtah, když tam budeš mít klony určite bych ho vypl, at zajistis co nejstabilnější teplotu a vlhkost.


No bude to spise vic matkarna ,klonarna jen obcas.
Proc vsude uvadeji ze klonarna musi mit odtah, ted si me teda zaskocil.

Jinak vyzkousim oboje a pokud budou teda vice prospivat matky bez zapnuteho odtahu tak jim ho necham vyply ale mam dojem ze by se mel vzduch v matkarne urcite menit, vzdyt je to jako v boxu.
L1st3r
Když tam budeš mit jen maminy, muže jet, tem to vadit nebude. Pokud tam nasupes klony, tak abys je nemusel mit ještě v parnikach, vypnul bych odtah. Rizkarnu mám uplne bez odtahu a matkarnu ted jak je kláda mám odtah taky vypnutej a pohoda.
Madical-Strains
Ok, zkusim, diky.
odo
Prísun a pohyb čerstvého vzduchy je vítaný. Ak nebudeš mať občas pustený odťah pri pasívnom príťahu, respektívne tam nebudeš tlačiť čerstvý vzduch, tak Ti stupne vlhko, permanentne bude vyše 85 percent, takže odvetrávanie daj cez spínacie hodiny trebárs 1x za 2 hodiny na 5 minut. Záleží ako výkonný ventilátor použiješ. Treba to vyskúšať a odsledovať. Permanentne vysoká vlhkosť je dobrá pri nezakorenených klonoch, ale trvalá Ti prinesie problém s plesňami. Je nutná občasná cirkulácia. Matky môžeš držať pri "normálnej" vlhkosti a klony budeš koreniť v uzavretom parníku, kde si vytvoria vlastnú mikroklímu.
To vlhko závisí aj od množstva aktívnej zelenej hmoty. Daj tam vlhkomer s teplomerom a budeš to riešiť aktuálne.
Tým, že si dal dole tú pásku si nič nepokazil a do budúcna sa už k tomu nemusíš vracať. Silikonom si tiež nič nepokazil. Asi si tú špičku kartuše moc odrezal a sa to moc valilo....nabudúce tam nechaj menšiu dieru a zrež to došikma. Chce to prax, ale fungovať to bude, aj keď to nebude krásne. Fungovalo by to aj bez silikonu, takto to budeš mať lepšie utesnené, takže ok
Až uschne silikon, tak ho pretri 1 náterom, snáď na ňom ten Eternex chytí. Až tento uschne, tak celý náter skrine urob ešte 1x a bude to profi! :-)
Ako si vyriešil dvere?
Pod svetlo by bolo dobré pre istotu dať nejakú nehorlavú podložku
Madical-Strains
OK.
Celkem budou 3 vrstvy nateru .
Dvere jsem vyresil tak ze je taky natiram zevnitr na bilo.

Vzdycky to po nateru zavru tu skrinku a pustim odtah a druhy den je to krasne proschly.
Myslis treba nalepit mezi svetlo a strop nejaky treba staniol? Je nehorlavy ze jo?
odo
Staniol nie, kedysi sa použivala azbestová podložka, dnes sa tam dáva niečo iné. Je to na oddelenie horlavej podložky od tej lampy. Vačšinou to nikto nedáva, ale čert nespí... prakticky to chráni ten horlavý materiál skrinky v prípade, že nastane havária tlmivky, skrat...atď
Pítr90
Ahoj, pro klid by asi bylo jednodušší světlo zavěsit kousek pod strop, třeba na malé háčky 😉 ještě bych poradil kolem​dveří nalepovací těsnění 😉
Madical-Strains
Ok, uz zjistuji jesli ty led-zarivky jsou urceny na horlave i nehorlave materialy, tak potom se podle toho zaridim. Uplne bych na to zapomel, dik za pripomonku.
Na hacky bych se tomu chtel vyhnout abych mel max centimetru na vysku.
Madical-Strains
Tak takhle to vypada, 3 vrstvy barvy.
Musim jeste sehnat smirgr-papir a ty umazane kapky a fleky nejak dostat s tech mist ktere jsem nechtene tou barvou zaspinil.

Vypada to ze zase bude problem svetlo.
Nemuzu nikde najit teleso pro ty dve 15w led-zarivky 90 cm.
Takze zase nevim co pouzit za svetlo.
Nemuzu najit nikde ani kompletni hotova svetla s usporkami ,vsude je to zvlast a ty telesa-svitidla k tomu nemuzu najit.
Ja to snad nikdy nedam cele dohromady.
Madical-Strains
Tak jsem to rozbity svetlo provizorne vyresil takhle ,koupil jsem usporku 35W za 99 kc 4oooK .
Musim konstatovat ze z matkarny nemam prazadnou radost , je to proste hnus.
Myslel jsem ze me tu matkarnu vyrobi kompletne ale nejak to nevyslo.

Jsem smutny a zklamany , kdyz zavru dvere vsude prosvita svetlo takze o skrince ktera se maskuje jako obycejna skrinka se neda vubec mluvit ,kazdy hned uvidi ze z toho vychazi svetlo obzvlast kdyz bude tma , barva na ruznych mistech opadava , dvirka spatne prilehaji a dasli a dalsi veci se kumuluji na mou hlavu. Jsem proste nesikovny a budizknicemu. :-(
Nikdy uz nic nebudu vyrabet sam , abych neco dodelaval , kaslu na to !
Jsem tak nasvany ze na tohle nikdy snad nezapomenu.
Jeste k tomu jsem detailista takze to vidim tak ze tuhle skrinku zacnu ted splacet po tisicovce z duchodu az ji budu mit zsplacenou tak zacnu setrit hned na novou ale tentokrat si ji necham udelat od truhlare nebo jineho odbornika od A az do Z.

Nedovedu si predstavit kdyz ted chci udelat z velke satni skrine maskovacku jakou ma Linchi misto toho priblblyho stanu o kterem si kazda necekana a nechtena navsteva hned udela jasno.

JE TU NEKDO TAKOVY SIKOVNY TRUHLAR CO BY SI S TIM PORADIL?
Madical-Strains
Dalsi fotka
Madical-Strains
Posledni fotka
Pítr90
Madi, Madi, ty jsi tak negativní 😞 chce to pozitivně, mít z toho radost. Rostou ti? Rostou! Světlo na cestě, box plnej kytek ....co víc si přát 😉 zatěsnit skříňku přece není žádná věda 😉 když tak napiš 😉 hele kolik tě skříňka stála? ( Jen abych jako profík věděl, za kolik to dělají Pražáci 😉 )

Mimochodem skříňka vypadá dobře, ta bílá krásně odráží. Až tam dáš silnější světlo, tak to bude dobrý.

Všechno chce klid, ne vždy jde vše podle představ, vzhledem k tvému věku bych řekl, že toto už musíš znát.....
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Pítr90
Madi, Madi, ty jsi tak negativní 😞 chce to pozitivně, mít z toho radost. Rostou ti? Rostou! Světlo na cestě, box plnej kytek ....co víc si přát 😉 zatěsnit skříňku přece není žádná věda 😉 když tak napiš 😉 hele kolik tě skříňka stála? ( Jen abych jako profík věděl, za kolik to dělají Pražáci 😉 )

Mimochodem skříňka vypadá dobře, ta bílá krásně odráží. Až tam dáš silnější světlo, tak to bude dobrý.

Všechno chce klid, ne vždy jde vše podle představ, vzhledem k tvému věku bych řekl, že toto už musíš znát.....


Ja nejsem negativni ale jsem zdrcenej a nespokojenej z tak hnusny svy prace a uz ted prave lituju ze jsem si to nenechal udelat uplne cely od truhlare , protoze jsem netusil ze budu muset neco dodelavat.

Prave ze budu mit bohuzel jeste slabsi svetlo nez jsem mel to ktere me odeslo.
Mel bych mit 2x15w led zarivky 90 cm, co je docela slaby.

Ta skrinka me vysla na 3000 kc ale budu muset k tomu pravdepodobne zaplatit jeste to svetlo ktere mi ve ctvrtek priveze . Skrinka v bazaru stala 400 kc , vyriznuti odtahu/pritahu , krytu na odtah/pritah, trocha bile barvy kterou to vysprejoval ale nedostatecne, pak tu drinu kterou sme to stehovali a v neposledni rade benzin z Prahy (v Praze to kupil) do jeho mesta kde ma dilnu a pak zpet do Prahy kdyz to bylo hotovy.
Ale budu teprve ted zacinat splacet , byl tak laskavy a investoval do toho predem za benzin ,za skrinku a svuj drahoceny cas.

Samozrejme ze jsem mu za pomoc s matarnou vdecny a i kdyz jsem z ni zklamanej tak je to stale pelsi nez to mit pod dekou ve volnem prostoru, takze je to lepsi nez to bylo.
Madical-Strains
Za matkarnu jsem samozrejme moc rad a jasne ze si ji necham !!!
Uz jsem se ohledne matkarny sklidnil , byl jsem jen na sebe hrozne nastvany jak jsem nesikovny a propadal jsem depresi z toho jak se mi to nedari udelat.

I kdyz se mi moc teda nevyvedla jsem moc rad ze ji mam.
Ted tu byl kamos a skrinka se mu libila az nebude prosvitat to svetlo tak to bude ok.
Madical-Strains
Takze nakonec jsem se snim domluvil ze tam budou dve ty usporky , ze necha vyrobit nejaky plech s objmkou -2x 35W v kazdem prostoru jedna usporka . Nevim jakou zarovku, kolik W to nahrazuje ale snad to bude stacit i na ty matky, melo by to svitit minimalne jako 2x 100w obyc.zarovka.
Jeste jednu dokoupim a melo by to byt snad v cajku, co myslite?
Bitir
Nebylo jednodusi koupit za 2 tisice box 60x60 cm + nejaky odvetrani levny , treba na wc a nejaky zarivky ?
Bez prace , svetlotesny , univerzalni.
Madical-Strains
Bylo by to jednodussi ale ja se chci zbavit i toho skladaciho stanu protoze je to jak pest na oko, kazda nechtena navsteva to hned pozna o co jde.
Proto jsem chtel skrinku na matkarnu a chci jeste udelat ze satni skrine pestebni box.
Minule kdyz prijela pro me zachranka tak na to divne koukaly co to je a to jsem stacil nastesti vypnout odtah.

Budou stacit na dve matky ty parametry , jako lumeny, a sviti to udajne jako 150w
Prikladam foto parametry te usporky.
Bude stacit do kazdeho prostoru tedy jedna?
Moc dekuji :-)
Madical-Strains
Dalsi foto
Bitir
Nevim , mozna na neco malyho , ale ledkovej halogen o 50w za litr ti udela vetsi praci nez kdejaky zarivky a usporky.
Mam ho taky v matkarne a gutt.
Na tu usporku potrebujes nejaky stinitko , sama o sobe volne zavesena bude o nicem.
Bud ty trubice a drzet to nizko , nebo led reflektor. Ci jinej ledpanel. Neni tonzas tak drahy.
Madical-Strains
Litr na to nemam , nemuzu mu diktovat aby do me jeste investoval do ledek.
Ty zarivky uz nechci kdyz jsou tak forovy a poruchovy , moc dlouho me nevydrzely.

Jsem rad ze budu mit apespon ty usporky ale na druhou stranu jsou mozna ty usporky pro me lepsi . mozna z toho duvodu ze ty matky tak moc neporostou, chci je mit maly a cim silnejsi zdroj svetla tim vetsi rostlina, je to tak ,ne.
Bitir
A cim min svetla tim vic se taha.
Matku neni problem ustipnout jednou za cas tak jk potrebujes.
Nehlede na to ze i 20w led reflektor sviti vic nez ty zarovky. A nenintak drahej.
Nikdo se nebavi o tom abys otravoval borca , sedni k metu a nakupuj. Tam toho je mraky. Koupis , zapojis jen koncovku a svitis. Mas tam chlazeni , stinitko , sklo , ma to ochranu proti desti atd atd. Znicis to jen tak ze ti odejde cip.
Daj se sehnat i za 700kc kolem 20. Az 30 w.
Nerikam hned ale casem. Pac kytka roste porad i kdyz na ni svitis par w.
Za cenu nejakych trubic jsi mohl mot tohle. https://m.alza.cz/emos-led-reflekto...0w-d5077597.htm
Az bys mel rozkosatenou matku , tak proste ustipnes celou vetev , nechas jen jednu, opatrne ji ohnes aby byla mala a zas trva nez naroste. Jednou za 3/4 roku prerezes a mas klid. Takova matka nemuze byt vetsi nez 50cm.
Madical-Strains
Bitir - Jelikoz dotycny co me pomaha s matkarnou cetl ze si me radil led reflektor a ja vyjadril prani ze bych ho chtel tak me ho koupil a namontoval, zatim jenom jeden na klony a pristi tyden priveze jeste jeden na matky 50w.

Oba dva jsme se ale shodli na tom ze ta usporka svitila daleko vic.
No nic mohl sem usetrit ale mam zas tedka led- reflektor .
Dobra rada nad zlato. :-)
Madical-Strains
A takhle sviti ten Led-Reflektor , musel jsem kony zvednout bliz ke svetlu zatimco usporka to osvitila daleko silnejisim svetlem a mohly byt klony jeste k tomu na dne skrinky, tudiz o 20 cm dal od zdroje svetla.
Madical-Strains
,
Pítr90
Trošku k zamyšlení- 100w sodík má světelný tok cca 10000lm, trochu i topí, pořizovací cena podobná jak reflektor 😉😉😉
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Bitir
A cim min svetla tim vic se taha.
i 20w led reflektor sviti vic nez ty zarovky.


Tak tahle veta neni pravda !!! Jeste me poucuj neco o svetlech, ja to vidim rozvicene vedle sebe a ta usporka oslnuje jak sviti na klony a ten led-reflektor ma mdly svetlo proti te usporce. Tak uz mi prosim ohledne osvetleni nerad.
Nemyslim to ve zlym, jen nechci abys me uz nic rikal o jakymkoliv osvetleni ,nemas v tomhle proste pravdu.
Ani 30w Led-reflektor nesviti vic nez ta usorka !
Videli jsme to oba dva a on me na to hned upozornil, zbytecne sem to mel 5x tak drzasi a jeste svitim min.
Bitir
Ty vole jeste bud nasranej madicale. Vunec to neni pravda a rikam ti narovinu ze jento lepsi nez usporka. Mozna se budes divit ale reflektory mam 3 , uspornycj zarovek o tom ani nemluvim.
Jinak bych ti to nedoporucoval.
Nevim jaky mas podminky ci co ale reflektor jenproste lepsi nez nejaka zarovka. Nehlede na tom ze mi to mnohem lip roste.

Tvl ja s tebou fakt koncim , ty si strasne spontanni clove madicale. Vis uplny hovno a kdyz se lidi snazi ti poradit a objetuji tomu svuj vlastni cas tak pak jen kopes kolem sebe jak je skrin napicu , jak si nespokojenej , reflektor je na prd , to se ti nelibi a tam to.

Ty vole co chces. ? Aby ti to nekdo naladil na miru a tys jen prisel rozsvitil ?
Myslim si ze lidi tady pro tebe udelali dost tak si vyprosuju takovy jednani stylu jeste me pucuj.

Ani budu protoze nic nevis. !!!
Mmochodem tech led reflektoru je trochu vic druhu, to ze ti typek koupil nejlevnejsi reflektor tak si to vyrid snim.
Nasranej bud na nej , pokud jento takovej borec ze ti sklda matkarnu , mel se s tebou poradit nez to koupil ne ?
Tak se prestan laskave vztekat , zavri hubu a soupej nohama neke v koute.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Pítr90
Trošku k zamyšlení- 100w sodík má světelný tok cca 10000lm, trochu i topí, pořizovací cena podobná jak reflektor 😉😉😉


HPS 100w nechci , jsem rad ze jsem se ho vhned po prvnim kole zbavil 600kila.
Mel jsem v boxu teploty kolem 40C.
Nemem dobry zkusenosti se sodikem.

Havne uz mam ty led-refletory a nic jinyho kupovat uz nebudu.
Za ty dva reflektory 30w na klony a 50w na dve matky mu zaplatim dohromady jen 500 kc .
Bitir
Takhle vypada matka pod 50w spolecne s cca 60 rezama.
A asi se budes divit , svetlo je zaveseny 70cm nad kytkou a 150cm nad rezama ktery sou uplne naspod a hele, matka krasne roste a jeste lepsi je ze rezy normalne koreni. A pritom muzu na ten reflektor treba vylit vodu. Tak se prosimte sklidni a mekopej kolem sebe kdyz ti nekdo radi.
Hodne lidi nad tebou uz zlomilo hul.
Edit. Jak si to ctu porad dokola tak je to marny tady.
Clovek verejne prozrazuje a podeluje se o know how nekolika lidi co umi pestovat a proste nebudu poslouchat jak ses porad nespokojenej. Podivej se na lumeny u usporky a na lumeny u toho 50w reflektoru. Neni to nejefektivnejsi svetlo ale ten muj ma 4800l.
30w tusim 2800l. Coz porad sviti vic nez usporka nehlede na to ze ti pokreje lip plochu svetlem.
Tot posledni reda nebo spis “nazor “.
Vim u me ze to tak jde dobre. Tak proto sem ti to doporucil.
Takze ti dekuji ze ocenujes moje rady ktery me staly nemaly penize pac ty tvoje usporky sem uz davno vyhazel.
Good luck , at se dari a mas super salamy.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Bitir
Ty vole jeste bud nasranej madicale. Vunec to neni pravda a rikam ti narovinu ze jento lepsi nez usporka. Mozna se budes divit ale reflektory mam 3 , uspornycj zarovek o tom ani nemluvim.
Jinak bych ti to nedoporucoval.
Nevim jaky mas podminky ci co ale reflektor jenproste lepsi nez nejaka zarovka. Nehlede na tom ze mi to mnohem lip roste.

Tvl ja s tebou fakt koncim , ty si strasne spontanni clove madicale. Vis uplny hovno a kdyz se lidi snazi ti poradit a objetuji tomu svuj vlastni cas tak pak jen kopes kolem sebe jak je skrin napicu , jak si nespokojenej , reflektor je na prd , to se ti nelibi a tam to.

Ty vole co chces. ? Aby ti to nekdo naladil na miru a tys jen prisel rozsvitil ?
Myslim si ze lidi tady pro tebe udelali dost tak si vyprosuju takovy jednani stylu jeste me pucuj.

Ani budu protoze nic nevis. !!!
Mmochodem tech led reflektoru je trochu vic druhu, to ze ti typek koupil nejlevnejsi reflektor tak si to vyrid snim.
Nasranej bud na nej , pokud jento takovej borec ze ti sklda matkarnu , mel se s tebou poradit nez to koupil ne ?
Tak se prestan laskave vztekat , zavri hubu a soupej nohama neke v koute.


Muzes se rozcilovat jak chces , muzes skakat jak papirovy certik , :-) ale pravdu tentokrat proste nemas .
Nebyl to ten nejlevnejsi refletor byl to naopak skoro ten nejdrazsi a vybiraly jsme prave ten nejlepsi.
Opravdu nemas pravdu. Muzu nafotit ucet za ten reflektor a vlozit kolik stal penez, tak prosim nepis ze byl nejlevnejsi kdyz to vubec nevis a jeste to neni ani pravda.

Jen te prosim abys me uz neradil , nemyslim to zle ale proste kdyz te napisu pravdu a ty se hned certis misto abys svuj prispevek napsal uplne v klidu a bez emoci a predlozil argumenty.
Proste mi nerad ja si to nepreju.
Dik za pochopeni.

EDIT:
Jak vidis ja na tvuj agresivni prispevek zareagoval velice slusne. :-)
Nejsem nasranej ani na tebe ani na nikoho jineho.
Bitir
Ja ani nejsem nasranej , je minto sumak , pocitam ze to a i nepochopis.
Je mi celkem smesny ze clovek jako ty mi pise abych ti s nicim neradil :D.
Nejdrazsi neznamena nejlepsi.
Dobedes madicale pochopit ze tu stejnou zarovku sem mel doma a ano opravdu sviti lip, ale na urcitej bod.
Pokud beru v potaz plochu kterou chcu osvitit , tak jednoznacne je lepsi reflektor a celoplosne sviti lip.
Dobra teda. Koncim , nechapu to , jdi a poslouchej fikuse , ten je jiste zkusenejsi a vi toho urcite vic.
Madical-Strains
Ten muj reflektor ma 30w a ma jen 2100lm , (na klony to staci) kdyz uz si se teda zminoval o led-reflektorech tak si mohl k tomu alespon napsat abych si dal pozor na to kolik to ma mit nejmene lumenu a nejakou znacku cipu a podle toho bych hledal.

Koupili jsme presne tuhle cinu...udajne nejvice svitivy co tam mely v Obi to bylo samozrejme o dost drazsi.

http://shop.fkt.cz/led-reflektor-cl...d0100000001.php

Myslim ze ten 50w led - reflektor se do te male skrinky si myslim nehodi , matku muzu mit maximalne 40-50 cm aby se nepalila o tu ledku, mozna ze by stacilo i tech 30w.
Ten reflektor ubere zezhora 15 cm. takze na matku uz moc nezbyva.

Neva, v pohode , matkarnu nejakou mam, a za ten led-reflektor jsem taky celkem rad i kdyz jsem mohl mit asi za tu cenu lepsi , ted uz nic stejne nenadelam.

Ja sem vice mene spokojeny, mam matkarnu a nemusim to mit uz ve stole pod dekou. Svuj ucel ta matkarna snad pro me potreby snad splni.
Jeste musim zvazit jesli tech 50 w na ty matky neni prilis v te skrince nizky prostor .
Pítr90
To si děláš srandu, že kupuješ světlo a nekoukneš se, jak svítí, kolik má lumenů, teplotu světla? Slepě dáš na radu druhých a pak se rozčiluješ
Madical-Strains
Ja se ale vubec nerozciluji ??? :-) Kdybych se rozcilil tak by vyznel prispevek trochu jinak.

Ja led svetlum nerozumim , Jo barvu a teplotu svetla ano to uz jsem znal z boxu..
Bitir psal 30 a 50 w led-reflektor a podle toho jsem se ridil a tenhle me v Obi doporucily ze ma nejvetsi svitivost z 30w ze vsec druhu co maji na sklade.
Jen o lumenech jsem nic nevedel az do ted.

Jo , clovek se uci cely zivot. :-) a nikdo nevi vsechno. :-)
Cheerio
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Dalsi foto


Máš tam 4000K a to je málo. 6000K minimum, nejlíp 6500K
Madical-Strains
Ne , mam tam 5500K a to by melo na klony urcite stacit, vidim ze to roste az moc rychle, rekl bych ze paradne, vetvi se to jako prase a do vysky to jede taky skvele.
Dnes rezy budu zastipovat podruhe.
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Cheerio


Máš tam 4000K a to je málo. 6000K minimum, nejlíp 6500K


Promiň, ale tohle je vyčtenej kec, roste to i pod sodíkem 2000k, pod úsporkama 4000k upne normálně 😉
fikus37
Souhlas s Pitrem, kámoš má klony pod COB 3500 K a parádně zakoreneni a růst jak cumel.
fikus37
Ta barva není moc dobre řešení. Kámoš nástřel dřevěné boky a barva mu leze dolů.
Madical-Strains
Jo, barva je naprt , taky me to opadava.
Zlata folie.
GrowPlace
Madical: pokud ten dotyčný kupoval lampu přes ESHOP, tak máš 14 dnů na vrácení - ze zákona, a v kamenných obchodech také většinou není problém vyměnit zboží za jiné.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od GrowPlace
Madical: pokud ten dotyčný kupoval lampu přes ESHOP, tak máš 14 dnů na vrácení - ze zákona, a v kamenných obchodech také většinou není problém vyměnit zboží za jiné.


Ja vim ze ano ale ted uz je pozde, neva , necham si je na klony nebo na kliceni.

Uz vim ze na matku to chce sviti necim lepsim treba jednim cipem 80w Vero 29, gen-7.
Tady pod timhle cinskym smejdem se to vubec nechce vetvit a jsou tenke vetvicky.
odo
Madi- príspevok 55 : "Ne , mam tam 5500K a to by melo na klony urcite stacit, vidim ze to roste az moc rychle, rekl bych ze paradne, vetvi se to jako prase a do vysky to jede taky skvele."

Tak ako to teda je?
Madical-Strains
Odo, bohuzel to bylo takhle jen na zazatku , prvni dojem, jak jsem psal.
Mozna prvnich 4-8 tydnu.
Ale dlouhodobe tahle 50w ledka proste nestiha na tu matku.
Je dobra na klony ale ne dlouhodobe pro matku , to se ukazalo ale az casem.
odo
Ty máš ale na tej fotke 30 W verziu
Na vetvenie, silu a hustotu má vplyv niekoľko faktorov nie iba teplota chromatickosti zdroja svetla. Celkovo na to vplýva aj teplota prostredia a zloženie hnojiva, ktorým to krmiš.

Pokiaľ držíš matku pre vlastné potreby, nepotrebuješ, aby to neustále bláznivo rástlo s nutnosťou neustálej údržby. Celkový rast můžeš ovplyvňovať pridaním, alebo ubratím intenzity svetla, prípadne kombinovaním teplého a studeného spektra. Samozrejme tomu treba prispůsobiť aj množstvo a zloženie hnojiva.
Npr pri JIDB sa mieša hnojivo na matky v pomere 2:1:1 oproti bežnému rastovému pomeru 3:2:1 V praxi sa to okrem iného prejaví drobnejším olistením a hustejším nasadením výhonkov.
Pri nižších teplotách okolia netreba tak často ani hnojiť.
Madical-Strains
No ja ale hnojim jen organicky tim Biobizzem a i u matky to chci dodrzovat.
V jedne casti mam 30w reflektor a v druhe 50w.

Ani tech 50w na to opravdu nestaci, jsou male listecky a tenke vetvicky, vubec kminek nesili do sirky. Domnivam se ze maximum je 2 mes. dyl uz to pak neni pro ty starsi kytky zdravi.
Alespon u me to tak je.

Cela matkarna casem pujde do...pryc a necham si postavit novou matkarnu , mnohem vyssi 160-180 a svetlo s jednim cipem 80w vero 29. Pod tim to roste primo nadherne.
A klonarna bude spojena s matkarnou, coz znamena ze tam budou dve matky a v druhe polovine pripadne klony.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma