Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Uchování dešťovky - Klikni zde pro originální téma
Witcher
Zdravím groweři, mám takové dilema. Plný sud dešťovky a začíná zamrzat. Což je škoda, když přetáhnu sud dovnitř, do chodby, zkazí se nějak?? A pokud ano, za jak dlouho? Zkoušel jsem hledat a nic... Je to přeci jen lepší, než kohoutková :)
murmur
To asi záleží na teplotě, v dešťovce jsou nejspíš nějaký ty mikroorganismy a řasy a při pokojové teplotě bych delší skladování neriskoval.
V anketě nemáš osmózu (destilka?).
Witcher
Myslel jsem, že výsledek osmozy je destilovaná voda... pokud ne, přidám

V chodbě je počítám +- 15 stupňů
redfoxx
Dej do sudu pár zatížených petek a sud se ti mráz neroztrhá. :)
Witcher
Jde mi o to, abych ji mohl čerpat, ale když jsem se ted byl mrknout, už je slušná vrstva ledu, snad to zítra rozbiju....
L1st3r
Okolo 15°C je v pohodě, já osobně bych tam pro sichr nalil peroxid.
Bitir
Ja jedu jen destovku ze studni , v lete to ma kolikrat kolem 18 st. V sudu kde to mm stoceny na pouziti to desinfikuju savem original v pomeru na desinfekci pitne vody. Dela se tam sliz celkem casto , ale nicemu nevadi , dokud se ti nezacne delat bordel na spod becky je to cajk.
Jakmile tam mas ten bordel , prelit vodu prez cerpadlo s filtrem , opet desinfekce savem a jedes dal.
odo
Ten sliz je tvorený namnoženými nitrifikačnými baktériami a riasami, ktoré sú defacto v pestovaní neškodné. Myslím, že pokiaľ voda vyslovene nesmrdí, tak nemá moc zmysel to riešiť. Ak sa použije Savo, tak je nutné min 24 a viac hod nechať vodu vzduchovať, prípadne odstáť, aby z nej vyprchal aktívny chlor. Iná a veľmi efektívna možnosť je dezinfekcia UV-C /germicídnymi/ žiaričmi.
BITIR : "Ja jedu jen destovku ze studni " - podĺa mňa voda zo studne má celkom iné zloženie a kvalitu, než dažďovka. Studničná voda - aspoň teda tá moja a voda, čo som doteraz sledoval má podstatne viac rozpustených minerálov, než kvalitná daždovka - ktorá je fakticky celkom bez živín s Ec okolo 0
Vo vačšine domácich studní z povrchových vôd sú vyluhované minerály z okolitého podložia a vačšinou obsahujú množstvo dusičnanov, ktoré sa v nej zbierajú z okolitých prehnojených a poĺnohospodármi neustále prechemizovaných pôd. Nehovoriac o množstve patogénov, ako bakterie E-coli a fekálnych baktérii atď, atď.- tieto ale nemajú vplyv na rast rastlín. Celkom iná kvalita vody je z hlbinných vrtov, ale vždy záleží z akého podložia pochádza. Za posledné roky sa kvalita vody neskutočne zhoršuje, možeme si za to sami.
:( :( :(
Bitir
Je to cista destovka s ec0 , zadna prosakovana povrchova voda se tam nedostane.
Heh je jasny nenaleju savo a nejdu hned zalivat zejo :D. Nechavam do druhyho dne. Ale zkousel sem to na jedne kytce , nevadi ji ani zalivka po pul hodine. V organice sem ale cekal tech 24 hodin.
Witcher
Tak já do sudu nikdy nic nelil, nic nedesinfikoval, žádnej sliz jsem nepozoroval, možná maličko, ale to bude asi normální(mám plasťák), v létě se tam množí komáři, tak to zalívám i s nimi, to snad nemuže škodit.

Bitir: Odo myslel, to cos napsal, že je blbost - Ja jedu dešťovku ze studni, tam mělo být ze sudu :D Jinak jsem zjišťoval, co mi teče v kohoutku a nejsem napojenej na městskej řad, ale vesnickej, prej je voda vhodná i pro kojence, ph je o 0,2 vyšší než dešťová 7,4. EC neznámé. Kámoš si ji vozí do práce furt ji vychvaluje a já ji mám taky ani o tom nevím :D
Arnolrd Rimmer, technik druhé třídy, IQ neznámé :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma