Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Coffeeshopy v holandsku - Klikni zde pro originální téma
Kubaz
Ahojte,už tady nějakou dobu čtu informace,ale moc nepřispívám.
Nějakou chvilku už žiju v holandsku a v jednom coffeeshopu pracuju,tak jsem si řekl,že třeba někdo ocení,když vypíšu svoje zkušenosti s coffeeshopama a když si někdo odtud udělá výlet do amstru,rád s ním po dohodě zahulím . : )

Jak coffeeshopy fungují ?
Jednoduše,člověk přijde do prodejny,kde na jednom místě je dealerský pult.Na něm nebo za ním je menu s cenama.Většinou platí že při větším odběru cena klesá,ale existuje několik pravidel která se neporušují.

1. max 5 gramů na osobu a den
(Přijdete ve dvou,můžete si samozřejme koupit 10g)
Nikdo nekontroluje jestli už u sebe nemáte něco z jiného shopu

2. žádný alkohol vevnitř coffeeshopů.Ne jen že ho nenabízejí a nesmí se tam pít,ale ani vnášet

3. Všechy osoby uvnitř musí být starší 18ti let,všichni mladší 25ti let u sebe musí mít platný doklad totožnosti

4. V coffeeshopu nikdy,v žádný moment nesmí být víc než pět set gramů.

Pravidla pro Amsterdam(v jiných městech se může lišit)

1. Všechny coffeeky zavírají v 1nu ráno ( po 1né se nesmí prodávat)

2. Neexistuje aby nějakej coffeeshop měl licenci na konzumaci tabáku a trávy v jeden moment.V amsterdamu se v coffeeshopech oficiálně nesmí kouřit tabák.
Píšu oficiálně,protože celý model funguje následovně.
Tabák nesmí být vidět,ale pokud je člověk diskrétní,je tolerovaný.Jen ho musí přidat do jointu/bongu takovým způsobem aby to nebylo moc vidět a určitě nenechávat ležet krabičku na stole.
Mimo amstr je to jinak,např v Haarlemu kde se často vyskytuju není v mých oblíbených podnicích problém si zapálit ke kafi i normální camelku.

3. žádný fotky boxů s trávou nebo hašhem,personálu,dalších zákazníku.Takže v podstatě zákaz videii.Naopak fotky u stolu,nebo věcí na stole problém nejsou,stejně jako nebývá problém si vyfotit menu.

4.hodně coffeeshopů má zakázáno telefonování uvnitř.

Kubaz
Většina coffeeshopů má v nabídce jak marihuanu,tak hašiš.
Nějaký druh sladkostí (edibles) a předpřipravených jointů (prerolled joints) je taky standartem.U nich se to ještě často dělí na čisté a míchané s tabákem(pure / mixed)

Ty lepší i katrovačky,zapalovače,papírky,pipescreens,někdy i malý bonga.
Taky mívají papírky a filtry zdarma pro hosty ,případně je možné si pujčit bong nebo vaporizér(většinou volcano ) .
Známější mají i vlastní oblečení a doplňky.( Hrnky,trička,mikiny,košile,batohy,atd)

Na bongy jsou poměrně často vybané zálohy (depozit 2-5 euro nebo občanku )



V coffeeshopech nebývá problém nechat si ukázat víc modelů,čichnout si,někde vás nechají i zkusit konzistenci palic nebo hašiše.
Hodně to závisí na tom jak vypadáte,jak mluvíte a jak moc je zrovna coffeeshop nacpaný( když za váma čeká dalších 20 lidí a vy nevypadáte že si toho nakoupíte víc,dealerovi se pochopitelně nechce ukazovat vám každej box a komentovat každej model a ,,ztrácet tak s váma čas,, .

Naopak,když trefíte dobrej čas a sednete si s dealerem,minimálně v lepších coffeeshopech je standartem že dealer zná menu a umí poradit,usnadnit rozhodování a prozradit nějaké informace o tom co vám ukazuje.At už se bavíme o genetice,potenci,atp.

Myslím že osobní doporučení od prodejce,pokud je upřímné
( nedoporučuje daný model protože ho má nejvíc a další na cestě takže potřebuje prodat)
je to nejlepší vodítko.
Díky limitu na množství zboží na skladě se musí shopy poměrne často dozásobovat a každá várka může být trochu jiná(nebo nemusí )
Tudíž i pokud člověk daný shop a model zná,je dobré si ho nechat ukázat a rozhodnutí dělat podle aktuální situace

Doporučuju web http://www.coffeeshopmenus.org
Některý shopy tam mají aktuální menu a i ty co ho tam nemají,se tam dají minimálně najít,popř se podívat na starší menu pro představu o cenách.
Obecně bych coffeeky rozdělil na ty v amsterdamu a mimo amsterdam a ty v amsterdamu ještě na ,,víc turistické a míň turistické ,,ale rozdíly se hodně splívají a smazávají.
Až si zase někdy sednu k počítači vypíšu svoje osobní zkušenosti s coffeeshopama,svoje favority z jejich menu,případně zodpovím případné dotazy tady.
Johnny Blaze
Super info,dik. Mam otazku,ako je to z dodavatelmi? Su nejake licencie na pestovanie vo velkom pre tych co to dodavaju do shopov?
Kubaz
Je to zajimavy paradox,ale pěstování není legální.Mám dojem,že venku můžeš mít do pěti kytek
(nejsem si stoprocentně jistý).
Dá se tu např koupit za cca 20e vetsi plechovka,ve které je autoflower seminko v předhnojene pudě stylem že stačí otevřít a zalívat a něco vyroste.Na vyběr asi z 6ti nebo 8mi strainu,až budu přistě v takeaway cs v haarlemu tak nafotim.


Indoor je nelegalni,bez ohledu na mnozstvi,mam dojem ze dokonce i vybaveni.

Takže zajimavy paradox.

Licence maji coffeeshopy jen na prodavani,nesmi mit vice nez pět set gramu na krámu,v Amsterdamu se oficialně nesmí prodávat nic s více než 25 procent thc.Realně platí,že nikdo nesbírá palice nebo hašiš a nebere je do labolatoře,ale oleje a ruzne koncentrovane vytazky jsou diky tomu tabu.
Co vim,tak neni uz prakticky ziskat novou licenci a kdo ji ma tak neproda nebo hodne draho.Je to tvrdě regulovaný byznys,ktery je taky hodně zdaněný(přes 50 procent,tuším 54)

Dodavatele jsou v maximalni anonymitě,nejsou vedeni pod jmenama a maji docela riskantni praci.
Tenhle system popišu kdyztak osobně nebo do pm ,ale nechci ,nebo neměl bych tady verejne psat jak to funguje presneji.
pro tebe jako pro zakaznika je dobry vedet ,ze vetsina tech slavnejsich shopu je zasobovana co hodinu dve,zalezi jak moc je narvano.Kdyz se zeptas prodejce,je schopnej ti casto rict za jak dlouho mu co dorazi cerstvy,pokud něco nemá,nebo už to není ono..

V coffeeshopu je za pultem na kterém je menu většinou několik polic ,ve kterých jsou plastové krabice s trávou nebo hašišem s popiskama a prodejce ti je na požádání ukáže a dá ti čichnout případně ti k nim něco řekne.Před prodejcem bývá kasa s váhá,která je propojená tak že vidíš váhu v gramech a cenu v eurech,jako na benzince.

Ve většině coffeeshopu si mužeš obědnat libovolny množstvi od minima ktery byva 5-10 euro až do 5ti gramu,takže neni problem si říct ,dejte mi prosim za 20e toho a za 15e. toho.

V některých se dá platit kartou,v některých pouze nad určitou částku ,ale ve většině berou jen hotovost.
Jo a platby kartou myslím holandskou.českou jsem platil jednou jedinkrát v zaandvortu.

Jo a co tři čtyři dny potkam v praci čechy,tak se ozvěte,koho už jsem potkal :D
:smoker:
odo
kks, to nemá moc logiku! Predaj v c.shope je legálny a pestovanie nelegálne??? Ako potom kontrolujú tie dodávky a kvalitu dodávaných produktov? Kto to vôbec kontroluje? Nie je potom možné, že tam predávajú kadejaký, pokútne vypestovaný materiál predstavujúci potencionálne zdravotné riziko??? Oni tam teda legálne obchodujú s nelegálnym tovarom????
Zdá da mi to divné, choré a postavené na hlavu a mám v tom guláš!
Kubaz
Uznávám je to zvláštní..V dnešní době je pokud jde člověku čistě o pěstování asi nejlepší přesunout se do španělska.Velké seedbanky tam taky mají svoje zázemí a laborky..
Kdo by kontroloval dodávky a kvalitu ?

Pro stát je důležitý,že když v kterejkoliv čas pošle do c.s. kontrolu,nebude tam fyzicky víc než půl kila,nebude tam alkohol a tvrdý drogy a všichni pod 25 budou mít u sebe doklady a nikdo nebude kouřit cigára nebo mít tabák na stole.A taky že mu z peněz co tam protečou padá do kasy víc než 50 procent,což je věřte mi denně opravdu hezká sumička..

Kvalitu samotnou si hlídají daný coffeeky s tím že jim jde o jméno.
U všech kde jsem byl se kvalita mění.Pro některý modely si už nějakou dobu chodím a i z našeho meny vím jak co vypadá když je to ,,lepší,, nebo horší.

Obecně bych řekl,že většinou cena odpovídá kvalitě produktu.
Tj když je něco dražšího,obvykle to stává za to
(výjímky existujou v obou směrech )

K cenám :

Dá se říct,že rozmezí je 4-18 euro za gram trávy,cca 5-40 euro za gram hashe.
(bavím se o oficiálním prodeji v cs,ne dealerech na ulici ú

S tím že u trávy za 4-7euro je možný koupit outdoor,typicky thai stick ,powerplant,bio heribei..Modely který bych se nebál srovna s hezkým outdoorem od nás. Druhá low budget možnost je koupit tzv gruis

gruis =drťka,shake z spodku boxu
(Když dealer pracuje s boxem a bere z něj palice,ruzně je dělí,atd tak z nich celou dobu kousky upadávají,až v jednom bodě jsou v bodě tak malé palice a drťka že se rozhodne ,,vyčistit box,, . Takže se vezme něco co vypadá jako friteza na hranolky s dírkama jedné presné velikosti a box se přes to přesype.Větší palice se zachytí,ty menší s drtí propadnou skrz a jsou odnášeny z coffeeshopu pryč aby nezabíraly místo pro pro gramy.

Posléze jsou z nich v zákulisí většinou balené předbalené jointy,někde je možné koupit ho i samostnatně.Např coffeeshop takeaway v haarlemu má 3 druhy drťky za velice rozumne ceny Amnesia gruis -5e,Haze gruis-6e ,Kush gruis 6e..Tj za 6e dostanete gramovej pytel poměrně silné trávy za poloviční cenu oproti gramu.

U indooru jsou ceny řekněme 8,5-18 euro, s tím že obvyklé rozmezí je 9-16e.
Typicky přes 15 euro stojí máloco a když většinou to stojí za to.
Krásný modely se dají pořídit za těch 9-11-14 euro..

Předbaleny jointy stojí čistý 2,5-8,5 euro ,míchaný s tabákem o něco míň.
Strasne zalezi kde clověk nakupuje.
Já dělám pro znamy cs co je zaroven i seedbanka a nejlevnejsi joint u nas vyjde na 4,5e,většina čistych je za 7,5/8,5 za 0,7g jointa..
Mimo centrum amstru,mimo znamy mista opět vim o mistech kde se da koupit špek za ty 3 eura,když člověk bere víc cena opět klesá.
Jo a skoro vždycky se víc vyplatí koupit si gram(nebo jiny množství) a ubalit si sam než kupovat předbaleny jointy,co se tyče poměru ,,množstvi travy/penize )

Některý coffeeky jako např birdy v haarlemu nemaji klasickou cenu za gram,ale prodavaji po 10e a člověk vidí kolik dostane za tu cenu,misto ceny za gram.
(např 0,4g hashe,nebo 1,2g travy,atd)
Kubaz
Přidávám nějaké fotky
škoda že můžu k příspěvku jen jednu.kdyžtak prosím někdo poraďte,jinak jsem něco přidal do galerie.

A teď teda něco k coffeeshopum samotnym

V amsterdamu doporučuju navštívit ulici co se jmenuje Haarlemmerstraat,je kousek od hlavního nádraží (3 minuty chůze když chytnete zelenou na přechodu přímo z centraalu (hl. nadrazi .
Je totiž plná coffeeshopů,myslím si že je tady největší koncentrace v celém amsterdamu.
V této ulici jsou v pořadí jak píšu od začátku ulice ke konci

Coffeeshop Picasso
Maličký coffeek hned na začátku,není nejdražší,ale co jsem viděl mě až tak neuchvátilo,obsluha příjmená,nově je možnost si pujčit bong(sklo-pěkný kousky) ,moznost sezeni v dalším patře.

Popeeye-na levé straně ulice-1 dealer,3 barmanky,místo kam si spíš sednout na kafe než kupovat,nepamatuju si menu,jen že mě neoslnilo a byly tam nějaké hodně levné možnosti

Hned naproti je naopak můj oblibený coffek v téhle ulici
Dumpkring alias Amsterdam Coffeeshop ,je na rohu,na pravé straně ulice.

Má velice rozumné ceny a vysokou kvalitu.
2-3 dealeři,možnost pujčit si pěkný bong,i když někdy není nejčistší (depozit-ID ),malé sezení dole,další 2 patra k sezeni nahoře,patří k těm ,,drahým,, (rozdíl oproti levnému mimo amsterdam je třeba 50-90
centů na kafi/fante/dzusu ,takze nic co by se nedalo zaplatit )
určitě doporučuju navštívit.

po dumpkringu následuje jeden coffeeshop na rohu naproti ,kde jsem nikdy nebyl a nejsem si jistej,jestli vůbec prodává(jestli to není místo kde se může hulit,ale neprodává )

Pak na pravé straně Greenhouse,
menu je v galerii,cenově podobný jak dumpkring,možnost bongů,objektivně hodně dobré místo,subjektivně mě moc neoslnil nikdy(nebyl jsem tam mockrát) -menu v galerii

následuje Barneys farm,Barneys cofeeshop a Barneys Uptown a tím tenhle druh podniků v téhle ulici končí.

(Barneys farm-semínka,trička,mikiny,hrnky,možnost kouřit jointy ,i venkovní posezení,servíruje se i alkohol(včetně piva

Barneys Uptown-bar/restaurace-mají kuchyň+drinky,možnost kouřit jointy

Barneys coffeshop-Tady je možnost koupit trávu a hash.11 strainu na menu+ hash a jointy,na každém stole volcano,které je zdarma,bongy cistěné po kazdem pouzití,asi jedno z nejdrazsich míst v amstru ),8 stolů.

Tady se můžete otočit a vydat se zpět do centra zkoumat druhou stranu kolem redlightu,projít redlight a pokracovat směrem na mapě jakoby dolů,ke spui a po cestě můžete najít spoustu zajimavých míst.
Já bych určite doporučil mrknout na menu Greenplacu,
případně si zahulit v druhém Dumpkringu(The Original Dumpkring) ,je výrazně menší a útulnější než ten na haarlemmerstr. ,má jiné menu(v galerii),ceny stejné,příjemná obsluha,možnost bongů(kvalitní,čisté,id depozit),místní kocour :D ..
(tohle místo můžete vidět v Dannyho parťácích)
Prodávájí za 10e luxusní mini mikroskop na palice.
Skládá se ze dvou částí na kloubu,na jedné půlce je přísvit,tušim možna i uv světlem na druhé je objektiv s 60tinasobnym zvetsenim a ostrenim a jde s nim nadherne vidět trichomy ,takovej pohled do katrovačky nebo na dobrej haš taky stojí za to :)

a časem přidám něco dalšího z amstru a haarlemu

Mimochodem počínaje dneškem je možno v barneys coffeeshopu koupit dr.grinspoona,dnes po hodně měsících překvapivě dorazil,zítra se na něj vrhu a zkusim ho :)
Váchy 55
Zdravím. Já byl v Amsterdamu před 5 týdny a jel jsem tam hlavně za weedem, abych jakožto zkušený hulič posoudil tamní kouř. Bohužel musím říct, že vzhledem k tomu, jaké jsem měl očekávání, to byla mizérie. Kamarád dostal od nějakýho známýho echo, ať vyzkoušíme coffeeshop na Jan Pieter Heijestraat s názvem Kashmir Lounge. Zde jsme zakoupili New York City Diesel, Casey Jones a Master Kush po 1g. Musím říct, že průměr a nakonec MasterKush patřil mezi nejlepší. Těch coffeshopů jsme s kamarádama navštívili dost. Třeba v Coffeeshopu "Trefpunt" Zeeburgerdijk jsme si koupili Whitewidow , Jack Herer a Diesel. Všechny 3 modely normální průměr. Nic co by nadchlo. Mě osobně z Amstru právě nenadchlo téměř nic. Mnohem lepší modely jsem kouřil u nás. Nakonec pro mě bylo nejlepší asi AK-47 za 8,5e. Což bylo jedno z těch nejlevnějších co jsme si koupili. Většinou to bylo spíše 10e a víc. Večer v centru jsme zkusili předbaleného Joint with tobacco a jelikož já kouřim jen weed a né cigarety (ačkoliv si špetku dávám), tak tenhle joint byl pro mě cigareta. Absolutně bez známky chuti marihuany. Uznali to i všichni 3 kámoši. Dokupy jsme těch modelů zkusili min. 15 a za mě prostě zklamání. Věřím, že by se určitě našlo něco co by mě nadchlo, ale bohužel. Hašiš jsme samozřejmě zkusili taky, ale vždy do jointu s weedem. Toho je tam výběr velký a i kvalita. Rozhodně něco, co v čechách seženete hůř než ten weed. Nechci nikoho odrazovat, byl to pro mě pěknej výlet. Amsterdam je pěkný město a rozhodně to tam má jinej feeling než kdekoliv v čechách. Zváště když tam kouříte marihuanu.
Poslední věc co bych rád ještě řekl je to, že téměř všude mě celkem zarazilo, jaký gramy mi byly naváženy. Většinou byla na váhu hozena malá palička, která neměla ani 0,5g a zbytek byl dotrháván a dohazován z těch malinkých zbytků. To, abychom dostali krásnou velkou paličku, se nám poštěstilo asi jen 1.
Kubaz
Taky nazor a docela překvapující pro mě :)
I v čr jsem se považoval za docela vyznajícího se a přesto mě nabídka tady velice příjemně překvapila.Je pravda že ne všechno a vždycky je nějak úchvatný,ale pořád rozhodně lepší kvalita než (nemluvě o výběru ) než u nás..
Ty místa co jmenuješ neznám zrovna,umím si to vysvětlit tak že máš v čr hodně schopných kamarádů co pěstujou dobrej indoor a měli jste smůlu na výběr.Nebo máš jiné měřítka než já..
Jak jsem psal výše,zboží se pravidelně doplňuje a není na škodu nechat si pár boxů ukázat,případně si nechat poradit.
Já jsem většinou hodně spokojenej s tím co nakoupím a kamarádi co tu zatím za mnou byli , byli taky nadšení..

Hašiš je tu kapitola sama pro sebe a výběr i kvalita je podle mě s čr nesrovnatelná.
K předbaleným jointům s tabákem třeba říct,že je v nich většinou hodně tabáku a málo trávy/hashe,takže je to nejhorší poměr peníze/stav kterej je možný koupit.Podobně s sladkostma.Existuje jen pár míst,který mají opravdu silné výrobky z m. určené k jídlu,většina shopů má obsah trávy uvnitř okolo 0,2-0,4g .
Takže pro chronika docela drahá sranda,protože těch dortíků/muffinů/sušenek musí sníst 5..

K pocitu,pro mě je prostě pořád i po té době super,že si můžu trávit čas na místě kde si můžu dát v klidu kafe,bong,kterej nemusím tahat ani čistit a ještě si na jednom místě případně rovnou nakoupit..taková obdoba nečího vysedávání po hospodách.Už skoro ani nepiju pivo :D

K vážení ,ono to hodně záleží na tom prodejci co ti ten gram váží,někdo se snaží víc dělat pěkné g,někdo míň.Ono když máš ten box,tak jak z něj skládáš na váhu,i když už má člověk samozřejmě slušnej odhad,pořád je občas potřeba nějaká korekce v řádech desetin gramu,s tím že se dělá bud tak že se vymění palky,pokud je rozdil vetsi,pokud mensi tak se třeba uštípne kousek někde.Palky by měli byt odstonkovany , a co kazdou novou varku nebo dve se box čistí tak ze se obsah přeseje přes síto a jen co nepropadne (oka o určité velikosti ) tak se dá zpět.Tudíž by tam pořád měli být slušný palice.S tím že když jsou moc velký,tak se samozřejmě rozdělí.
Tohle samozrejme nemusí dělat každej,ale řekl bych že to patří k dobrýmu standartu.
Taky není gram žádnej limit,takže nebývá problém si např vybrat 2 konkrétní palice a zaplatit jejich váhu.Dám příklad 1,3g co mi dnes utkvělo v hlavě za 22,xx. jedna nádherná pálka.Celkově je snaha palice dělit co nejmín,což znamená že když si někdo umane že chce palici co má 1,8 ale chce z ni gram,když je box plnej palic 0,6-1-3 třeba,tak není standartem že by ji dealer roztrhnul a nadělal z ni gram a 1-2 menši kousky..Spíš vezme tu co mu přijde nejblíž gramu,nebo třeba nějakou 0,6,pak tam hodí 0,3 a nakonec něco maličkýho,jestli myslis tohle.
Druhá strana mince jsou větší nákupy,kdy spoustu lidí ukáže na palici co má 4+g a řeknou že ji chtějí,přitom je dobrá tak na fotky na instagram,úplně zbytečně platí za stonek,kdyby si těch 5 gramů nechali naskládat z 1-2 gramových palic vyjde je to o hodně líp.
Mimochodem,pokud nechcete dělat kompromisy s kvalitou,tak je to způsob jak ušetřit-některé místa mají nabídky jako kup 5g,zaplať 4(stejnýho modelu),připadně podobně s jointama,ale prakticky vždycky se víc vyplatí raději koupit gram a ubalit si sám.

Takže doporučuju chovat se slušně,pozdravit,poprosit,usmívat se,nenechat si ukazovat 10 boxů pokud za váma stojí 20 lidí aby jste si pak koupili 1 gram a když požádáte o pěkný palice,nebo si je rovnou vyberete,myslím že vám bude vyhověno. :)
( pokud není nějak extrémě narváno platí opak co jsem psal nahoře,prohlídnout víc,nechat doporučit..)

Počkejte až si pořídím něco čím se bude dát kvalitněji fotit :D
Kubaz
Třeba dnes ,poslední hodinku,možná dvě si jedu z bongu tohle (mimochodem určitě ne naposled,ale novej oblíbenec to asi nebude,byl jsem hlavne zvědavej,jinak preferuju indiky a indika dominantni strainy) a asi jen tak neusnu,už koukám na 3tího breaking bada na netflixu a vidím to ještě tak na dalšího..Měl jsem 2 slušný bongy s tabákem a jeden maličkej čistej abych cítil čistou chuť.
Pořádnej čistej high,na to že jsem zrovna přišel z práce jsem slušně čilej,a myslím že to šlape fakt slušně,máloco mě dokáze dostat takhle high po 2 bongách a vlastně si ani nepamatuju model,po kterým bych byl high takhle dlouho po posledním bongu..
(měl jsem poslední někde v půlce prvního dílu,tj min hodinu a pul zpět,skoro váhám jestli si dát třetí bong,jakože jestli už to není plýtvání :D )
Maxeaux
Cau Kubaz, ten Dampkring na Haarlemmerstraat nebyval volakedy Pink Floyd? Si pamatam ze som tam mal raz Mothers Finest, skoro som netrafil von z kofiku :D
Váchy 55
Jak říkám, asi jsem prostě rozmlsanej a čekal jsem od toho mnohem více (bohužel i stavem). Samozřejmě jsme si několikrát poradit nechali a ačkoliv palice vypadaly krásně, tak kouř už tak bombovej nebyl. Jinak s tim chováním se slušně je to samozřejmost, jenže jak asi může člověk vypadat po několika jointech, že jo :-D Jak jsem řekl, ačkoliv to pro mě bylo zklamání, určitě bych se tam rád vydal znovu a zkusil zas štěstí.
Jinak poslední věc ještě. Celkem jsem byl vykulenej, když se v centru v 11 večer stála fronta v C.S. ke 2 přepážkám. Nevím jak se to tam jmenovalo, ale byl tam při vchodu turniket a vzadu byla kuřárna, která byla komplet narvaná huliči. Jinak všichni se chovali celkem přátelsky a za celou dobu v Amstru jsme nenarazili na žádný hovado.
Kubaz
Ježiš,určitě bych nechtěl abys to s tím slušným chováním nějak vztahoval na sebe,jasně že člověk později vypadá jak čínskej svářeč,narážel jsem spíš typicky na bohaty francouze nebo rusy co neumi slovo anglicky nebo umi,ale neobtezuji se ani pozdravit,natoz poprosit a jsou arogance sama...
Jinak ke kouři,mě jointy prakticky nezhulují ,jsem bongovej,jointy mám spíš jako sociální záležitost s lidma,ale abych se cítil připálenej,ani nevím kolik jich musím vykouřit..A u bongů si na potenci stěžovat nemůžu,asi máš fakt daleko lepší možnosti v čr než jsem měl já :)
Jinak jo,Dampkring na Haarlemst. byl pink floyd.
Menu se mění,takže mother finest už nemají,já si tam hrozně oblíbil AK M20,ale už je pryč z menu,to jsem miloval,bylo to jedno z nejlepších kouření co znám(min 7 z 10g byly fakt hezky palice a i kdyz nebyli,porad to slapalo pekne) a bylo to za 10e/g..Osobně jsem v obou dumpkringach viděl jeden z nejlepších poměrů cena výkon z toho co je v amstru.Mimochodem Original Dumpkring tusim ted vyhral cc s modelem blackberry bliz,ale kdyby jste chtěli vyzkoušet,už je vyprodanej :(
ps:
Vypsal jsem tu asi 5ti strankovej elaborat o coffekach v haarlemu a nejakou klavesovou zkratkou si to cely smazal,takze ted se snazim uklidnit a vecer to kdyztak napisu znovu..

Na fotce u příspěvků celkem aktuální menu The Original Dumpkringu(2-3 dny stara fotka ) o kterem níže píše carlos.
carlos
citace:
Původní příspěvek od Maxeaux
Cau Kubaz, ten Dampkring na Haarlemmerstraat nebyval volakedy Pink Floyd? Si pamatam ze som tam mal raz Mothers Finest, skoro som netrafil von z kofiku :D


Nejklasictejsi Dampkring je preci od jakziva na Handboogstraat 29!

https://www.google.cz/maps/place/Original+Dampkring
Maxeaux
citace:

Nejklasictejsi Dampkring je preci od jakziva na Handboogstraat 29!

nikto tu netvrdi opak
Kubaz
Přesně tak,
existujou 2 Dumpkringy.

The original Dumpkring a Dumpkring (někdo mu říká Dumpkring 2,na materialech maji Amster Coffeeshop,dřív pink floyd).

Liší se několika modelama menu,mají jiný brandový zboží(tj jiný trička,mikiny,hrnky,zapalovače,papírky,katrovačky)
Ceny za pití i příslušenství prakticky stejný.
Podmínky pujčování bongů stejný(depozit ID)

hlavní rozdíl je ve velikosti míst a pro mě i v poloze.
Original dumpkring je o hodně menší než ten na harlemst.(ten má 3 patra,je to jeden z největších cs rozlohou co jsem navštivil,snad jen Prix dAmi je větší.

Jo a taky se v Originalu dá koupit ten mini luxusní mikroskop a mají kocoura :D
Taky bych řekl že v Originalu je možna nepatrně mín turistu,ale možná jen zdání.

K poloze je o hodně jednodušší trefit do toho na Haarlemstraat a je to o hodně blíž k amsterdam centrálu,navíc to mám 400m od Barneys,po ceste na nadr, po ceste z prace kdyz delam ve dne volba jasná..Rozhodně máte násobně větší šanci že bude volno v tom větším na Haarlemstraat..Original je dost malej a v busy časy je šance najít pro 4 třeba hodně nízká,i jako singl osoba býva docela úkol se někam vmáčknout.
(Kor když si chcete dát bongo jako já..)

Na fotce u příspěvku něco z menu cs Empire v Haarlemu.
Maxeaux
Kubaz, jak by si teraz hodnotil cs Katsu? Drive to bolo miesto pre fajnsmekrov a milovnikov haze.
Kubaz
Nebyl jsem tam,nezhodnotím.Možná až budu zas někdy objevovat nové ho navštívím pokud je někde kolem centra.Koukam na menu ,tohle je fotka z léta a vypadá to že s pořádnou nabídkou haze máš asi pravdu :D

Edit: Mám od někoho PM a zatím do nich nemám přístup,takže pokud se někdo chcete např potkat,asi zatím prosím pište sem.Nemám možnost si pm aktivovat a než se dostanu do čr kde ta možnost bude,tak těch 30 příspěvků mít už beztak budu.
Btw námět pro adminy-bylo by příjemný mít možnost zaplatit za členství i jiným způsobem,i kdyby s přirážkou,ať už kartou/paypal ,nebo třeba bitcoinem.
Kubaz
Přidávám tip-V dumpkringu na haarlemstraat jsem včera objevil svůj oblíbený model zpět na menu.(byl dlouhodobě můj oblíbený a pak se změnilo menu)
Jde o AK-020.Je to těžká indika,stojí 10e.
Můj oblíbenec je to protože podle mě nabízí neskutečnej poměr cena/výkon.
Většina takhle dobrých modelů stává víc.

Btw ted koukam ze jsem dostal nejaké karmy a porad si nemuzu precist pm od Jahmaican.

Podle predmětu zpravy tusim ze me chceš poprosit o poslani nejakych semínek.Takže tu veřejne píšu,
neni pro mě problem koupit seminka někde kolem centra amstru,hodit do obalky a poslat pokud je zájem o nějaké co např nejsou ofiko posílaný do čr.
Jen mě prosím nežádejte bezdůvodně,pokud je možnost je normálně obědnat za stejnou cenu někde na eshopu seedbanky.

Co ale určitě nikomu posílat nebudu je cokoliv nelegálního
(nikdo mě zatím nežádal,píšu spíš preventivně)

Kubaz
citace:
Původní příspěvek od Kubaz
Přidávám tip-V dumpkringu na haarlemstraat jsem včera objevil svůj oblíbený model zpět na menu.(byl dlouhodobě můj oblíbený a pak se změnilo menu)
Jde o AK-020.Je to těžká indika,stojí 10e.
Můj oblíbenec je to protože podle mě nabízí neskutečnej poměr cena/výkon.
Většina takhle dobrých modelů stává víc.

Btw ted koukam ze jsem dostal nejaké karmy a porad si nemuzu precist pm od Jahmaican.

Podle predmětu zpravy tusim ze me chceš poprosit o poslani nejakych semínek.Takže tu veřejne píšu,
neni pro mě problem koupit seminka někde kolem centra amstru,hodit do obalky a poslat pokud je zájem o nějaké co např nejsou ofiko posílaný do čr.
Jen mě prosím nežádejte bezdůvodně,pokud je možnost je normálně objednat za stejnou cenu někde na eshopu seedbanky.

Co ale určitě nikomu posílat nebudu je cokoliv nelegálního
(nikdo mě zatím nežádal,píšu spíš preventivně)



Omlouvam se prosim o smazani,nejde mi to smazat(píše mi to že nemám dostatečné oprávnění)
Chtěl jsem jen opravit hrubku v obědnat...
redfoxx
Hoši, díky moc za informace, na začátku přištího roku se chystám na týden do Harlemu. Zajímalo by mě, jak to je s koušením na veřejnosti? Tolerováno? Případně je ke koupi klasikcké sklo, nebo radši dovést?
Kubaz
Pokud nesmrdíš na nástupišti lidem pod nos nebo u školy,tak tolerováno,legální není.Je to o chování,neviděl jsem problém.
Sklo jsem viděl snad jenom jednou,někde koupit určitě jde,ale nebude to jednoduché,takže jednodušší dovést.
V Haarlemu má ted willy wortel moonrocky
kanapee
Ahoj Kubaz, moc díky za tyhle infa. stále makáš v NL ?

hned v 1. příspěvku jsem našel odpověď :D :D
v Amstru jsme měli základnu kousek od Cs 'T Ooievaartje, denně jsme tam chodili nastartovat kávou den. Poslední den jsme se chtěli odvděčit za věrnou obsluhu, týpkovi kterej tam všechny dny byl, plechovou plzničkou :D takže až teď mi došlo, proč byl tak vykulenej, když jsme to pivko vytáhli a lámavou angličtinou translejtovali že to je pro něho, div nás nevyhodil :biglaugh: :biglaugh:

Amsterdam jako město je pěkný, chce to ale kolo a nejet tam v dubnu jako My, kdy tam bylo ještě chladno a hlavně ten vítr...
I dobrým vodítkem na CoffeeShopy bylo to, že většinou začátek ulice voněl jistým zápachem :bravo: :biglaugh: zážitky mooc super, jen osobně - v první chvíli když sem kupoval 1.produkt, tak jsem jen ukázal a řek:one gram please a doufal jestli to dopadne nebo ne.. byl to nezvyk, a haze v kapse.. pak už to jen jelo.. měli jsme to 100m na veřejný BEZPLATNÝ trajekt ( jesli si dobře pamatuju tak jsou v Amstru 4 linky trajektu kam z Centralu jezdí resp. plaví ) a prošli :( taky něco z místních kaváren, třeba přes uličku kde už ani nevim co bylo za kofí, ale jak před nim tak uvnitř v podobě bílejch očí, jakýsi turci či co :david: šel z toho strach, mazali jsme pryč... nějakou náhodou jsme se ocitli v Rockland cf. Menší prostor,pohodička do doby, než vedle nás 4 ženy ( min. 50let),rozjeli každá svoje. 2 si drželi fajku a 2 géčkový...po minutě se tam tak tlemili že to muselo bejt slyšet až v druhý ulici...to bylo hrozný :biglaugh:


ještě mám otázku, někde to měli někde né..na stolech v dóze(třeba v BarneysLounge)
to je ta bylina co se dává do ´krůtího´ brka, místo tabáku ??? :confused:

určitě sem za něco nahoď, z tvých Holandských poznatků ;) ať se daří ;) echteDe rechte :biglaugh:
Kubaz
To v dozach na stole (nemá to jen barneys,je to víc na místech) je směs bylinek, ,,tobacco replacement,,.Jak se oficiálně nesmí v Amsterdamu v cs kourit tabák,tak tohle má sloužit jako alternativa.Mě to třeba nechutná a tabák mi to nenahradí.Někde jsme zaslech že snad nejpovedenější je greengo,nebo tak neco..snadno dogooglis x vyrobcu určitě.Někde ti na požádání i odsypou do dealeráku na cestu.Co si pamatuju tak vevnitř jedné směsi je třeba levandule,máta a ještě asi 3 věci.
Kubaz
Napadá mě další vsuvka a to sice koláčky/sušenky (edibles)
Většina c. shopů má něco psychoaktivního k jídlu,nejčastější formy jsou
sušenky/muffiny/čokoláda/wafle s polevou )
Co je duležité-jenom sušenky z coffeeshopů budou fungovat.Píšu to proto,že spoustu suvenýrových obchodů/headshopů má v nabíce nějaký druh space cakes,edibles atd,už jsem dokonce viděl tak klamavou reklamu že to měli i rozděleny podle udajne učinnosti,ale faktem je,že jen místa s licencí k prodeji trávy (coffeeshopy) prodávaji funkční koláčky.

Dobré vodítko je i obal,opravdové edibles jsou většinou v jednoduchém obalu,max se složením,datem expirace a obsahem marihuany/hashe vevnitř,

ty falešné mají často potisky,popisky,zdobené obaly a jsou třeba i barvené na zeleno,případně dovoněné/dochucené(paradoxne vypadají občas víc jako ,,trávové sušenky,, než ty opravdové..Navíc když si člověk přečte složení,doví se pravdu (0% thc )

Sehnat opravdu funkční koláčky pro těžké kuřáka ale není nejjednodušší.
Někde obsluha ani neví kolik je vevnitř,někde ano,ale nejedl jsem ještě něco,co by mě rozkopalo.
Je pravda že jsem spíš na kouření,ale zkoušel jsem stroopwaffel od wortela-po ránu,efekt se blbě posuzuje protože než to začalo šlapat,tak jsem si dal pár bongů,ale byl jsem příjemne uvolněnej celej den.Podobná zkušenost po čokoládě i po 2 space cakes od Barneys(ty obsahovaly kazdej 0,2g ).

Prostě pokud kouříte víc a jste zvyklí jako já že když už někdo dělá čas od času sušenky tak to přepálí jak hovado a je vyžadovaná opatrnost-to tady pro mě osobně uplně neplatí.
Většina věcí co koupíte obsahuje 0,2-0,4 na kus.
Ceny bývají řekněme od 4,5 do 7,5e za sušenku/koláček.

Myslím že je to celkem pochopitelné,přecejenom je tu hodně lidí co kouří poprvé,případně mají minimální zkušenost a sem tam se někdo vyvrátí i z kouře(hlavně u starších lidí a asiatů/ek musí být člověk opatrný),takže nikdo nechce riskovat že někdo bez respektu a zkušeností sní hromadu nějakých silných koláčků..Ne že by nešlo sníst např 10 muffinů,ale už je to přecejenom větší objem,zabere to víc času a navíc se to sakra prodraží,takže to riziko je podstatně menší.

Pokud ale člověk hledá a zajímá se,určitě je možné najít někde silnější,jen to nebude tak jednoduché.
Nemám konkrétní tip-mužu zkusit zjistit kdyby měl někdo zájem,ale slyšel jsem o čokobombonech,které obsahují co kus to gram.
DrGrinspoon
Nazdar, čoskoro plánujem cestu do Amsterdamu, strávim tam tri dni. Rad by som skúsil nejaké silné kvalitné strainy, ktorý coffeshop by som nemal vynechať?
Kubaz
Boerejorgens(podivej se na hash g13 tangerine block),
Original Dumpkring,ted se nám dost líbilo v cafe 420..Když to vemeš během jednoho vyletu,mužeš rovnou kouknout na menu v greenplace,pulka koffeku ma neco fakt peknyho-taky na pobočkách buldoků/hunters najdes zajimave modely.Ja si třeba dnes s kamošem nakoupil krasny palice enemy of the state a mango madness v hunters..greenspona jsem nejlepšího viděl u barneys,tam taky stoji za ukazani utopiah. v pomeru cena vykon a libertyh byva taky peknej. grinsp. (dnes jsem koukal v hunters a předtím ještě někde a všude vypadal hůř )
redfoxx
Ahoj, můžu poprosit, nedal by jsi sem prosím odkazy s mapou? Celkem blbě se to hledá, taky mě čeká cesta do Amstru, takhle to jen hodím do GPS a hotovo.

Moc děkuji. :)
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Kubaz
Boerejorgens(podivej se na hash g13 tangerine block),
Original Dumpkring,ted se nám dost líbilo v cafe 420..Když to vemeš během jednoho vyletu,mužeš rovnou kouknout na menu v greenplace,pulka koffeku ma neco fakt peknyho-taky na pobočkách buldoků/hunters najdes zajimave modely.Ja si třeba dnes s kamošem nakoupil krasny palice enemy of the state a mango madness v hunters..greenspona jsem nejlepšího viděl u barneys,tam taky stoji za ukazani utopiah. v pomeru cena vykon a libertyh byva taky peknej. grinsp. (dnes jsem koukal v hunters a předtím ještě někde a všude vypadal hůř )


Zdar, nevis jak to bude se semenama toho grinspoona? Na cannafestu me u Barneys ujistovali ze budou, ale uz je to nakej patek a porad nic.

Utopia Haze uz mi doma klici tak sem zvedav co mi z toho vyleze.
Kubaz
Ahoj,máš pravsu,že touhle dobou měl být..Nevím co přesně se zpozdilo,ke kouření je každopádně k dispozici,tak bych tipoval že prodleva bude někde ve fazi baleni/pridani na eshop,ale netusim,zkusim se optat pokud nezapomenu.
Omlouvám se,zapoměl jsem,zkusím dnes.
Kubaz
Jinak k lokaci,je to fakt zbytečný,jsou všechny v okruhu pár kilometrů,otevři googlemaps a napiš tam boerejongens nebo Original Dampkring,cafe 420 pripadne haarlemstraat(7 coffeeku v tehle ulici ) a google ti to vyhodí.Nejde mi z něj narychlo hodit odkaz,každopádně ti vyskočí na mapě rovnou i s plánovačem.Všechny je obejdeš pěšky,když nebude chcat neni třeba ani veřejna doprava pokud budeš bydlet někde rozumě.
redfoxx
Super děkuji, Tak jsem zjistil, že nakonec budu v Haarlemu, snad tam cosi najdu. :) Ještě bych se ale rád zeptal na semínka, vyplatí se nakoupit v Holandu?
Kubaz
Hele,semínka netuším,nemám přesnou představu o cenách v česku,ale ceny tady zjistíš snadno na webech většiny seedbanek,je možný že něco bude v ofiko prodejnách dokonce dražší než po netu.

K Haarlemu-to vubec ničemu nevadí! když pominu to,že má haarlem volnější pravidla(tabák vevnitř asi nejvyraznější ) tak má snad nejvíc coffeeshopů na to jak je to ,,malý,, město ve srovnaní s amstrem.
Máš tam 2x willyho wortella,v centru empire,pár minut chůze takeaway a coffeshop Regine,o kterém jsem dřív nahoře nepsal a můžu taky doporučit návštěvu.Příjemná obsluha,zajimavý menu-vždycky jsem si vybral 1nu pěknou sa/ind. .
Prostor ke kouření menší,kapacita tak 6-10 lidi,limit pobytu max 1 hodina.
Kousek od nádraží ,ale na druhou stranu od centra,opět ale pár minut chůze je birdy (předvážené gramy,po 10ti eurech,takže podle modelu 0,8-1,2 za 10e+par drazsich par levnejsich,vetsi prostory k sednutí.Hned za rohem je Hunters-menu unifikovany,takže nic překvapivyho co bys amstru nepotkal ale taky si určitě nech ukazat par boxů.Mají i grinspoona,ale moc se mi nelíbil.Posezení větší než Regine ale zdaleka ne jak wortell nebo birdy.
A hlavně,na amsterdam centraal je to vlakem 19 minut,je to posledni stanice takže se nedá zabloudit.Jezdí to každou chvilku a bude tě to stát tuším kolem 5ti euro.

Tip na vlaky: Pokud budeš v Holandsku víc než pár dnů,kup za 7,5 e anonymni ov kartu na kterymkoliv vetsim nadrazi.Je hned k dispozici,jeji nevyhoda je ze kdyz ji stratis o vsechny penize na ni pravdepodobne prijdes.Nema zadny kontaktni udaj a kdokoliv ji muze vybrat.(coz znamena ze pri odjezdu z ni muzes ve kterymkoliv vetsim nadrazi ty penize zase cash vybrat,tj bude tě stát jen těch 7,5.
Tahle karta ti ušetří kupování lístků cash za drobný u automatů(berou jen mince nebo karty)-jenom se s ni pri vstupu na nadrazi nacheckujes a pri odchodu odcheckujes a to co projedes se ti strhne-ale o 1euro za kazdou cestu min-to priplacis za tisknutej listek.popř dalších 50 centů za platbu kartou.

Nevyhoda-minimální zůstatek je 20euro,k tomu aby ses nacheckoval.Tj když například jedeš do amsterdamu a zpět,nabiješ na ni 20,dojedeš tam,na kartě ti zůstane 16 a musíš dobít 5 ,abys měl zase přes 20e a nacheckoval se na cestu zpět.
Dobíjet se dá po nasobcích 5ti počínaje 5ti.do 50ti.

Kdybys plánoval zůstat ještě dýl(aspon par mesice,navratnost si dopocitej podle toho jak moc planujes jezdit,cenu cest vlakama zjistis kdyztak na ns.nl ) ,další varianta je obědnat si žlutou OV kartu se slevovym tarifem ktery stoji 50euro rocne a da se zaplatit jen jednorazove.S timhle tarifem maš slevu 40 procent z jizdneho mimo špičkové hodiny a v sobotu a neděli.Špičkové hodiny jsou ráno od 7-8mi nevim presne tak nejezdim,do 9:30.A odpoledne od 4 do 6:30 večer.V těch ta sleva neplatí.
Vlaky jsou tu celkem drahé,takže při cestování např haarlem amsterdam 1nou denně 5x týdně,tam a zpět je pokud se člověk dokáže trefit mimo špičkové hodiny rozdíl 4,60e denně proti cash listku ,takže nějakych 23 euro týdně.To už stojí za úvahu.Navíc stačí 10e k nacheckovani se.
Kubaz
Hele,semínka netuším,nemám přesnou představu o cenách v česku,ale ceny tady zjistíš snadno na webech většiny seedbanek,je možný že něco bude v ofiko prodejnách dokonce dražší než po netu.

K Haarlemu-to vubec ničemu nevadí! když pominu to,že má haarlem volnější pravidla(tabák vevnitř asi nejvyraznější ) tak má snad nejvíc coffeeshopů na to jak je to ,,malý,, město ve srovnaní s amstrem.
Máš tam 2x willyho wortella,v centru empire,pár minut chůze takeaway a coffeshop Regine,o kterém jsem dřív nahoře nepsal a můžu taky doporučit návštěvu.Příjemná obsluha,zajimavý menu-vždycky jsem si vybral 1nu pěknou sa/ind. .
Prostor ke kouření menší,kapacita tak 6-10 lidi,limit pobytu max 1 hodina.
Kousek od nádraží ,ale na druhou stranu od centra,opět ale pár minut chůze je birdy (předvážené gramy,po 10ti eurech,takže podle modelu 0,8-1,2 za 10e+par drazsich par levnejsich,vetsi prostory k sednutí.Hned za rohem je Hunters-menu unifikovany,takže nic překvapivyho co bys amstru nepotkal ale taky si určitě nech ukazat par boxů.Mají i grinspoona,ale moc se mi nelíbil.Posezení větší než Regine ale zdaleka ne jak wortell nebo birdy.
A hlavně,na amsterdam centraal je to vlakem 19 minut,je to posledni stanice takže se nedá zabloudit.Jezdí to každou chvilku a bude tě to stát tuším kolem 5ti euro.

Tip na vlaky: Pokud budeš v Holandsku víc než pár dnů,kup za 7,5 e anonymni ov kartu na kterymkoliv vetsim nadrazi.Je hned k dispozici,jeji nevyhoda je ze kdyz ji stratis o vsechny penize na ni pravdepodobne prijdes.Nema zadny kontaktni udaj a kdokoliv ji muze vybrat.(coz znamena ze pri odjezdu z ni muzes ve kterymkoliv vetsim nadrazi ty penize zase cash vybrat,tj bude tě stát jen těch 7,5.
Tahle karta ti ušetří kupování lístků cash za drobný u automatů(berou jen mince nebo karty)-jenom se s ni pri vstupu na nadrazi nacheckujes a pri odchodu odcheckujes a to co projedes se ti strhne-ale o 1euro za kazdou cestu min-to priplacis za tisknutej listek.popř dalších 50 centů za platbu kartou.

Nevyhoda-minimální zůstatek je 20euro,k tomu aby ses nacheckoval.Tj když například jedeš do amsterdamu a zpět,nabiješ na ni 20,dojedeš tam,na kartě ti zůstane 16 a musíš dobít 5 ,abys měl zase přes 20e a nacheckoval se na cestu zpět.
Dobíjet se dá po nasobcích 5ti počínaje 5ti.do 50ti.

Kdybys plánoval zůstat ještě dýl(aspon par mesice,navratnost si dopocitej podle toho jak moc planujes jezdit,cenu cest vlakama zjistis kdyztak na ns.nl ) ,další varianta je obědnat si žlutou OV kartu se slevovym tarifem ktery stoji 50euro rocne a da se zaplatit jen jednorazove.S timhle tarifem maš slevu 40 procent z jizdneho mimo špičkové hodiny a v sobotu a neděli.Špičkové hodiny jsou ráno od 7-8mi nevim presne tak nejezdim,do 9:30.A odpoledne od 4 do 6:30 večer.V těch ta sleva neplatí.
Vlaky jsou tu celkem drahé,takže při cestování např haarlem amsterdam 1nou denně 5x týdně,tam a zpět je pokud se člověk dokáže trefit mimo špičkové hodiny rozdíl 4,60e denně proti cash listku ,takže nějakych 23 euro týdně.To už stojí za úvahu.Navíc stačí 10e k nacheckovani se.

Omlouvam se za doublepost :(
redfoxx
Děkuji za tipy, tu kartu nejspíš využiju. Budu tam od pondělí do soboty. Euro pade navíc je fakt brutus. :D
Kubaz
jinak utery streda mam volno,kdy že jsi v haarlemu?
redfoxx
Až do soboty, teď jsem dojel. Ještě úplně nevím, jaký plán se mnou mají kolegové.. :) Kdyžtak se ozvu. :)
redfoxx
Tak nakonec se mnou měli kolegové více plánů, než jsem počítal a volný mám jenom pátek a sobotu (v sobotu k večeru odlítám).

Každopdáně ještě bych se rád zeptal, je tady někde v Haarlemu obchod z příslušenstvím, kde bych koupil takové ty klasické věci jako drtičky, možná menší bong za nějáké korektní ceny?

Děkuji
Kubaz
Hele nemám žádnej dobrej typ v haarlemu,kupuju jen bongspoony v takeawayi.(3 nebo 5 kusu ted nwm za euro).

Pro bongy/prislusenstvi si chodim do ofiko royal qeen seeds obchodu na haarlemstraat,prodava tam i jeden čech,ceny jsou příjemný-namátkově nejlevněnější plastovej bong 7,5,silikonovy 7,5-20-skleněný tuším nejlevnejsi 12,5,pěknej black leaf 19e,
větší lepší bongy kolem 30-70e a hromada dalších věcí(predchladiče,dýmky,tácky,semínka,co tě napadne skoro a luxusní čistění (myslím kartáče-2,5e menší kus,5e velkej
DrGrinspoon
Tak včera sme sa zastavili v Barney ´s a dali si Grinspoona, príjemný high stav no chuť nebola nič extra. Dnes sa ešte zastavím otestovať Liberty Haze. Čo môžem ostatným doporučiť- oproti coffeshopu má Barney ´s skvelý bar kde sa môžete naozaj luxusne najesť (a samozrejme popri dobrom kúrení).
Bol som pozrieť v GreenHouse, Smokey na Rembrandt square, pár menších kofíkov ktoré som pred tým nepoznal. Dal som si moonrocks, niekoľko druhov hašu, takisto zopár rôznych strainov weedu.
Ešte by som sa rád zbehol pozrieť do Boerejongens, snáď sa podarí.

//btw Kuba diky za pokec a odporúčania
redfoxx
Ahoj hoši, přidám taky svůj report hlavně tedy z Haarlemu. vyzkoušel jsem celkově jen 4 shopy, nikdo s kolegů nehulil, víc a víc jak půl gramu jsem denně nezvládl. :)

První násvštěva byla do cafeeshop Empire (http://bit.ly/2GBi4vl) prodávali pytle po 0,6 nebo 1,2g a jointy, celkem nepěkný, ale měl jsem cestu kolem. Tráva levná, ale nedobrá, přesušená, obsluha né moc příjemná. První návštěva hned mírné zklamání.

Druhá návště byla do High times (http://bit.ly/2G24SBD). Hned jak jsem tam vlezl mi bylo jasné, že je úrověň někde úplně jinde. Obsluha stařší MCBP, fakt vtipné. Tráva dražší, ale rozhodně nejlepší co jsem v Holandu měl. Prodávali pouze po gramu + jointy

Poté už mé kroky směřovaly do Amstru do 420 Cafe (http://bit.ly/2pk2Xz3) pohoda, tráva za korektní cenu, celková spokojenost, bylo tam ale moc lidí, obsluha nestíhala, nebyl čas si popovídat, nechat si podarit. Rychle jsem vypadl.

Poslední návštěvy byla do Boerejongens (http://bit.ly/2FIPnPI) jako doporučení z 420. Nejhorší návštěva, obsluha nulová, spíš dělali, že tam nejsem, neuměli moc anglicky ( nebo byli až mo zhulení), moc lidí, neporadili. Na druhou stranu navážili kolik jsem chtěl. Ale tady se už rozhodně nepodívám. :)

Celkový pocit dobrý, ale fakt je třeba si vybrat dobrý a né jen jít do random. Byl jsem bohužel sám, tak jsem ani neposeděl, ve dvou a v létě to je určitě o něčem jiném než sám v zimě jako svině. :) Hodně mi vadili totálně přepálení lidi u shopů, takoví ti turisti co zkusí, rushnout 2 jointy a pak tam sedo-leží s myslí úplně jinde..
Kubaz
Chlape s tím Boerejongens me prekvapujes , ja naopak nepotkal vstricnejsi obsluhu nez tam s vyjimou mist kde me znaji :)
redfoxx
Jako je pravda, že bylo dost lidí a rušno, ale měli extra velkou nabídku (proti Empire tak 8-mi násobnou). Přijdu tam, borec dělá že tam nejsem, tak se zeptám kolik minimum můžu koupit (chtěl jsem max půl G)? Co by mi doporučil, borec mě odbil s tím, že neví, co mám rád.. :D Říkám aha, vzal jsme půl G random kytky a šel jsem. Za mě zklamání.
Kubaz
Jinak koukam a v High times jsem snad ještě nebyl,
nepamatuješ si náhodou jestli pujčují bongy?
redfoxx
Tak to netuším, to jsem nezjišťoval, měl jsem svoje skleněnky.. :D Tam se mi fakt líbilo. :)
Hašišák
Občas se stavuji v hraničním městě Venlo pro čoudy.Ceny 10-15eu, haš 10eu. Občanku stačí ukazat u vchodu, pak vystat mensi frontu a mnozstvi se neresi. Da se platit kreditkou.
tnalp
Dají se tam sehnat daby? Takovej ten vosk jak je to asi z 95% THC když se to udělá dobře.
Kubaz
Oficiálně nedají,všechno přes 25 procent thc je zakázaný,hašiš tolerovanej,ale zadny extrakty jak ve statech..
Rappa
citace:
Původní příspěvek od crazyben


Zdar, nevis jak to bude se semenama toho grinspoona? Na cannafestu me u Barneys ujistovali ze budou, ale uz je to nakej patek a porad nic.

Utopia Haze uz mi doma klici tak sem zvedav co mi z toho vyleze.


Tak už ho mají

https://www.barneysfarm.com/dr-grinspoon-5
YOMi
Doporucuju coffáč grey area, obecně se nestydte jim rict ze to co vam davaji je sračka a že to nechcete, zkouseji to i na mistni


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma