Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Čištění dýmek - techniky a vychytávky - Klikni zde pro originální téma
koles
Zrovna včera jsem čistil jednu ze svých dýmek, asi deseticentimetrový dřevěný čilum, z něhož kouřím jen občas. od kotle dál má štěrbina průměr okolo 2mm. to byste nevěřili, kolik humusu (tedy spíš dehtu) tam bylo! je ale taky pravda, že jsem ji od pořízení ještě nečistil...

k čištění jsem zprvu použil rovný kovový drát, kterým jsem vyšťouchl kamínek na dně kotle. poté jsem dýmku z jedné strany utěsnil kouskem srolovaného papírku a do kotle lil nejsilnější alkohol, co jsem doma našel (nějaká sračka - asi Smirnoff? - 40%). nechal chvíli ustát a celý to několikrát zopakoval, až zas z dýmky tekl jen čirý "chlast".

výhodu tohoto "chemického" čištění spatřuji především v tom, že na rozdíl od klasických mechanických metod (prošťuchování aj.) odstraní většinu dehtu, kterej jak víme zrovna zdraví nesvědčí a navíc (což je možná eště horší) hulení ze "zasraný" dýmky nechtná tak dobře. zbylý alkohol se pak vypaří a dýmka je jako nová.

jisté je, že by to šlo i s pomocí tecnického alkoholu - čím koncentrovanější, tím líp!

Takže, pokud znáte nějakou jinou techniku, sem s ní! pomůžete ulevit dýmkám i plicím ostatních...


PS: Jestli jsem tenhle thread umístil blbě, tak se omlouvám. pak už je na modech, aby to šoupli na lepší místo
thc_george
No já mam čudku akorát na špejli, takže sem jí tam vrazil a neveřeli byste kolik šitu z toho vytelklo, bylo to fakt normálně hnusně tekutý, takže já to čistim špejlí.. Dřív sem hulil z kovu, takže tam sem čistil kotel odlakovačem (ničim jinym to nešlo, to samý u skleněnky) a pak nakonec mejdlem, aby to nesmrdělo. A je to v pohodě..
Cicmon
Otec na cisteni dymek pouziva "Cistitka na dymky" (je to drat kolem kteryho jsou takovy chloupky, na jedny strane uzky na druhy siroky) a namaci to do alkoholu (nejcastejs whiskey).

PS: Kdo mate doma kocku, tak pozor - muj kocour si vzdycky ukradne cistitko, drzi ho v tlamicce, beha s nim pobyte a pak si ho hodi do misky s vodou - dobrej fetis :D

Cicmon
Cicmon
2Realist: jj, dalsi fotky mam v galerii, nebo jsou v mazliccich :)
A jeste na nej neco bonznu - kdyz jsem ted nedavno susil samce a listy na mliko na balkone (mel jsem presto hozenej kos na pradlo s rucnikem, aby na to neslo zbytecne moc svetla a primy slunce) tak tam vzdycky chodil nasavat :D Taky te poprosim o radu - co by s nim udelalo moje mlicko (se smetanou ;)), kamos navrhoval at mu dam, ale ja mu nechci ublizit, nebo ho stresovat (mno, je to blbej napad, ale in high o nem uvazuju :)) a treba by pak dopadl jako kotata v swf :crazy: , na ktery tu je nekde odkaz.

Cicmon
Cicmon
2Realist: Dik, potvrdil si mi to, co si myslim (ze by z toho byl akorat bezradnej a vystresovanej). Ale asi mu zacnu pestovat šantu kočičí :)
http://sweb.cz/dumka00/0131dum.htm
http://sweb.cz/dumka00/1027dum.htm
http://sweb.cz/dumka00/1107dum.htm
http://sweb.cz/dumka00/1114dum.htm

Jestli tu nekdo tuto rostlinu pestuje, ozvete se prosim PM.

Kdyz uz jsme u tematu zviratka & psychotropni/omamne latky, tak obcas od nekoho zaslechnu zvesti o veverkach, ktery ujizdej na muchomurce cerveny, je to realny? A co dalsi zviratka?

Cicmon
koles
...jo a někdo si třeba ulítává na čištění svejch dýmek :(
Cicmon
2koles: no jo, sorry, ale k cisteni jsem alespon v prvnim prispevku neco napsal :D. A abys nerekl, tak az narazim na tvuj prispevek s karmou, tak u me jednu mas :)

Cicmon
koles
ok...

snažim se o to, aby moje thready byly konstruktivní
Enfant Terrible
Muj pritel je kovar, tak kourime z kovanejch dymek, ty jsou na udrzbu uplne vyborny. Jen se hodi do ohne a krasne se se vypaleji.

Na ostatni dymky pouzivam take ty cistitka, o nichz psal Cicmon.
Dakar
Sorry jestli jsem to zvoral.
Ja kourim ze zelezny dymky takze ji rozebiram a vyvarim.O levpsim a pohodlnejsi zpusob nevim Cagos
koles
podle mě je chemie lepší... určitě to vyčistí líp. jenom bacha, abyse pak vyčistili i tu chemii :)
johnykrnda
Pokud-li se vážený majitel dýmky gandžové rozhedne ji očistiti od usazenin neblahých, nechť ji prudce vaří ve vodě. Ďáblův asfalt se takto uvolní a dále ho zvládne vyšťourati každý.
Dakar
Diky za ten peroxid mame ho v praci hektolitry.Tak to zkusim protoze vodnice taky moc casto nevychladne.Ale je fakt ze je to svinsto jako krava.a jeste vetsi pokud je teplej tak pozor :death:
jestedman
myslím, že nejlepší je čistit fáju po každým hulení (prakticky nemožný), sám jedu prakticky jen ze skla, to se líp čistí něž dřevo, 1) do ní vidíš, 2) nemá póry
normálně vezmu kus papíru (proužek) a cpu ho dovnitř a když je nakonci tak to ještě cpu, dokud není faja plná papíru, pak začnu točit volným koncem (pouze po směru hodinových ručiček) a pozvolna papír vytahuju, když je venku, tak ho zahodím do koše.
důležitý je, aby byla fajfka ještě aspoň krapet rozpálená, protože studenej dehet nevyndáš ani krumpáčem.
když je ve fajfce excelentní humus tak je dobrý jí dát do horký vody s Jarem. pár pohybů a přístroj je docela čistý, to je velmi dobrý, když to je fakt usazený pár dní/měsíců/let


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma