Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Volba rozpouštědla pro extrakty - Klikni zde pro originální téma
Bernard
Zdravím, mám v plánu vyrábět Fénixovy slzy. Přečetl jsem různé věci ohledně toho a i tady. Jsou tu různé názory na rozpouštědla a případné "zbytky" po odpaření ve výsledném extraktu,ale nikde jsem nenašel doporučení,co je nejlepší (většinou se všude diskutuje o lékařském benzínu) a tak jsem založil tohle téma.

Já jsem letos do své "zahrádky" přidal i CBD odrůdu, právě za účelem zkusit fénixovy slzy. Ale pořád váhám nad rozpuštědlem,dám jsem pár linků nad čím uvažuji a budu rád za názory,do čeho jít a do čeho ne :)

benzín
https://www.verkon.cz/laboratorni-c...in-lekarsky-rn/

diethylether
https://www.verkon.cz/laboratorni-c...?keyword=diethy

ethanol
https://www.verkon.cz/laboratorni-c...ghlight=ethanol

Předem děkuji za odpovědi.
Jáá
Lékařský benzin nejdražší ale nejlepší měj se
Groot
citace:
Původní příspěvek od Jáá
Lékařský benzin nejdražší ale nejlepší měj se


Podle ceho soudis? nesedi mi ani ta cena ani tve tvrzeni. Ale klidne me pouc, mozna mi neco unika. :)
ovcisrst
Groote a co bys doporucil ty?
spachal
No, ono moc moznosti zase az tak neni .. je o tom hafo informaci jinde, jde o to, najit rozpostedlo, ktere se vypari idealne zcela beze zbytku a zaroven to nebude extremne vybusne pri vyparovani.

Takze treba takovy ether je fajn, ale prace s nim uz je docela vo usta. Dostupny je lih, bohuzel ten v pharma kvalite je zase hoodne drahy. Staci i potravinarsky velejemny, ale ten zase jen tak asi nekoupite.
Plus spiritus docela dost rozpousti i chlorofyl, coz neni zadouci.

Takze ja se take priklanim na stranu lekarskeho benzinu. Je hodne cisty, prakticky bezzbytkovy vypar, ta desetilitrovka v plechu stoji i s doporavou do tisice korun a staci na docela dost materialu.
Prace s nim je, samozrejme relativne, bezpecna. Pokud se odpar provede napriklad ve venkovnim prostoru v ryzovaru, opravdu by nemelo nic nikde zahoret, je to odzkousene nejen mnou, ale hodne dalsimi lidmi :]

Vyssi divci je treba pouziti Soxhletova extraktoru, ale na zacatek bych si tim osobne zivot nekomplikoval.
petr55
Ahoj,
já jsem po dlouhém rozmýšlení zvolil Chloroform. Asi jediné nehořlavé rozpouštědlo. V p.a. čistotě (pro analýzy). Sice rozpouští dost chlorofilu, (asi nejměně chlorofilu rozpouští benzín), ale dal jsem přednost bezpečí.
Je vhodné použít Soxhletův extraktor a hlavně nezapomenout vložit skleněné kuličky do baňky s rozpouštědlem, protože při dosažení určité hustoty kapaliny, bublinky při vření neodcházejí postupně, ale nahromadí se u dna a potom vystřelí
Bernard
no každopádně díky za názory, je pravda s tou výbušností různých rozpouštědel,v tom je asi ten benzín dobrou volbou.
Ještě váhám jestli to dělat v rýžovaru, nebo ve vodní lázni (ve skleněné baňce...). Co jsem koukal na videa,tak to dělají v rýžovaru a pak přelévají do kastrůlku a dodělávají,ale to mi příjde malinko ztrátový přelejvat to sem a tam. Napadlo mě ještě až se to dodělá v rýžovaru,tak vyjmout nádobu z něj a v ní to dodělávat na el. plotýnce, ale nejsem si jistý jestli to ta náboda snese (ale měla by snad).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma