Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Air pot a drip - Klikni zde pro originální téma
Bucket
Zdravím pěstitele.
Mám v plánu rozjet hydroponie. Přemýšlím však, který ze systému si vybrat. Při mém průzkumu se mi zalíbil drip systém, avšak šel by použít v kombinaci s Air-poty naplněné keramzitem, které budou posazené na odtokovém stole? Bude mít kytka dostatečné pokrytí vodou? Také jsem někde viděl použití air-potů naplněné pouze rockwoolem (nebude se v tom moc držet voda?).

https://goo.gl/images/9o8DYP

Nebo se vykašlat na air-pot a použít klasický květináč? Nebo vybrat systém záplavy jako je tomu u obrázku níže? Mám v plánu si to vyrobit, takže jsem tíhnul spíše k drip systému, protože mi přijde jednodušší.

https://goo.gl/images/TRXJCc
blazini
Vsetko zalezi ako casto budes moct dohliadat na system,a aku velku nadobu s roztokom planujes mat.
" Při mém průzkumu se mi zalíbil drip systém, avšak šel by použít v kombinaci s Air-poty naplněné keramzitem, které budou posazené na odtokovém stole? Bude mít kytka dostatečné pokrytí vodou?"
Ak by si pouzil tieto kvapkadla https://www.alchimiaweb.com/images/...0-%2045LLRG.jpg tak bude. Ak by si pouzil tie klasicky ihly tak by som si tym taky isty nebol,ale zalezalo by urcite aj na velkosti kvetinaca.

"Také jsem někde viděl použití air-potů naplněné pouze rockwoolem (nebude se v tom moc držet voda?)"
Zo zaciatku v raste,ked su rastliny este male,tak pri castych zalievkach by teoreticky aj mohla.Pri rozvinutom korenovom systeme nebude.(Minimalne teda pokial by si to nezalieval nonstop).

"Nebo se vykašlat na air-pot a použít klasický květináč? Nebo vybrat systém záplavy jako je tomu u obrázku níže? Mám v plánu si to vyrobit, takže jsem tíhnul spíše k drip systému, protože mi přijde jednodušší. "

System zaplavy aka. ebb and flow ma vyhodu rovnomernej zalivky a dobreho okyslicenia korenov. Nevyhodu recirkulacnych systemov,kde ked mas maly objem nadoby s roztokom,tak je velmi pravdepodobne ze ti budu kolisat hodnoty Ph.

Osobne by som airpoty na dripe isiel len s kokosom a to tzv. drip to waste kde vodu co pretecie vylievas.
Bucket
Tak teoreticky, můžu každý den. Normálně bych šel do ebb and flow, ale potřeboval bych nechat kytky "mobilní". V plánu jsou 10L nádoby na kytky A teoreticky 60-70l zásobníky na vodu..Tudíž jsem hledal variantu s květináči. No, popřemýšlím o tom. Každopádně díky za odpovědi.
blazini
V ebb and flow budu fungovat kvetinace uplne bez problemov.
jasse
První grow co sem jel, byly airpoty s dripem ala aqua farm. Měl sem tam sice trošku kokosu v keramzitu, ale pouze kvůli mikroorganismům jelikož sem jel bio hnojky. S minerály ti to pojede i bez kokosu. Za mmně spokojenost. Po druhé sem změnil na kokos hlavně proto abych si vyzkoušel něco jiného a určitě se zas k dripu vrátím. Pokud budeš používat na drip jehly, tak budeš asi potřebovat dvě jehly na jeden květináč.
nesmysl
Lepší než keramzit je kokos lip drží vlhkost a nemusí ti tak často běžet motory
nesmysl
Pořádně to zajejvej žere to hodně vody ale jinak je to super sytém


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma