Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
ZHORETA MH vybojka - Klikni zde pro originální téma
Shady93
Zdravim, mam problem že zrejme zhorela vybojka

mam predradnik LUMII regulovatelny 400-600-1000-1100W

nechal som ho zapnuty na 400w, a bola zapojena vybojka GIB MH600W pár dní v pohode, inak predradnik použivam už par kol, a teraz som ho zapol asi po pol roku, a 2-3 dni zapnuty
a dneska si pridem a v boxe tma.. a kukam na vybojku že je najaka opalena, od spodku bola tak do bledo hneda zafarbena a sklo bolo zdeformovane, a v nuttri vybojky do čierna. nefunguje. asi sa začala topiť a tym padom zhorela.

no a skušal som potom vybojku či to bude fungovať 1000w hps nastaveny vykon 400w, a skušal som aj regulovať , regulacia fungovala. ale potom som to asi po 15minutach vypol, a kukam na žiarovku a ona mam pocit že tiež to sklo bolo od spodu trochu zdeformovane a tmavšie.. zachvilu by asi aj tu odpalilo..


čo myslite je predradnik na hovno? skusim to ešte zajtra porovnat s lumatekom, a laserovym teplomerom ake su tam teploty..

stalo sa to niekomu? diky za vaše postrehy.
carlos
pokud vim tak se regulovatelny predradnik ma pouzivat s tou danou konkretni vybojkou.. tzn. 400w s 400w vybojkou.
blazini
citace:
Původní příspěvek od carlos
pokud vim tak se regulovatelny predradnik ma pouzivat s tou danou konkretni vybojkou.. tzn. 400w s 400w vybojkou.

Kedysi som pisal mail do GIB a pytal sa nato. Odpisali mi ze sa da bez problemou pouzivat napr 600w balast zregulovany na 250 s 250w vybojkou,ze nato ta regulacia vlastne je.
Shady93
Hej, z menšim príkonom by nemal byt problem, možno iba z ohladom možno kratšej životnosti, aj ked si myslim že s nižším vykonom by ta životnost mala byt ešte dlhšia. . podstané je to aby nebol privedený väčší príkon z predradníka na výbojku ktora ma daný max výkon.. maximalne ten super boost cca 10% ktorý by ešte zvládala, ale znižuje jej životnosť.

ale ako hovorím, predtým som v klude bežal na takychto nastaveniach a nič, všetko v poriadku, skúsim ešte tu sodu 1000w zapojit na lumatek iba na 400w, zmeram teplotu, a potom to hodim na 400w lumii, a porovnam rozdiel teplot, ak tam bude velky rozdiel tak ma porazi...
sklo by sa malo topit okolo 1000C, počitam že hentake deformovane by mohla spravit teplota možno 700-800 neviem.. zajtra to otestujem, dufam že nieje predradnik pokazeny, lebo to by bol už druhy. prvy sa mi skratoval.
carlos
Shady93: a vyrobce to doporucuje jak? povoluje 1000w hps lampu nechat bezet na 400w?
bruno.kudrna
Zdravím
Já sem si kupoval regulovatelnej předřadník loni na cannafestu, ne teda LUMII....A borec co mi ho prodával říkal ať si dávám bacha na mh výbojky, že můžou odejít.Mám prej používat jen hps, na růst dual spektrum.Do teď sem nad tím ani nepřemýšlel a držel se jeho rady, zatím ok.
Zdárek:sun:
ZOO68
mám taky regulovatelný LUM 400-400SL-600-600SL a jedu přes něj jak MH Venture Sunmaster 600 W, tak HPS GIB 600W na všechny regulace a bez problému
ozvi se na PM
Paranormal Grow
Ahoj,

regulovat výbojky se stejne nemaji, jen na danou vybojku dany vykon, tzn. napr. 400w na 400w vybojku, 600w na 600w apod...MH se NESMI regulovat vubec, meni to po case vyzarovane spectrum a vybojky se nici a odchazeji...HPS se pouze NEDOPORUCUJI regulovat, protoze pak drive odchazeji, coz vyrobce chce, je to hold pouze marketing.

Zdar:punk:
Bitir
No a co double ended vybojky , treba 750w jde regulovat jen na 600w . Proc by to delali jako komplet kdyz sem z na netu nasel jen jednu DE vybojku 600w.
Je ro jiny, nebo tam to snese ci jak ?
Deset lidi ,deset nazoru, ale nerekl bych ze se stane neco hroznyho kdyz 750w zreguluju na 600.
Nebo 1000w na 750.
sM0g
V minule skrini jsem mel lumatek 4polohovy sice jen na 250w ale v rustu a na klicky jsem prepinal 125-175-250-250ss s 250Mh a za dva roky nebyl problem. Ted mam 400w-600w ale mam tam 400w bo vic zatim jet nechci. Spise bych to svedl na ty vybojky.. Lumii jsou dobre dle refenci..

Bitir: Jeto mimo vlakno ale muzes mi zkusit poslat pm? Nemuzu se ti pres dva mesice dopsat (pouze tobe). Deje se neco? Popripade Napis co, dik.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma