Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Aký box pre max 3 Sativy? - Klikni zde pro originální téma
Nebulman
Nazdar. Chcel by som si zariadiť box pre viac Sativa modely a neviem aký box kúpiť chcem Max 3 rastlinky. Stačí mi na to svietiť 150hps?
zippec
Ano stačí, ale jestli chceš sodík, tak doporučím spíš 250w.

Pročti si Mikropěstování http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=36
Nebulman
To zippec a akú m zvoliť veľkosť boxu a teda hlavne výšku? Box bude v byte vo vedľajšej izbe kde nebude nikto vedľa tejto izby je spálňa a nechcem aby box bolo cítiť a počuť. Aký ventilátor a pachac vybrať ? Svietiť budem cfl Red 250w. Príde mi to jednoduchšie aj keď čítam vo väčšine že všetci radsej idú pod hps. Ide mi skôr o hoby ako o Max vynos
blazini
Rozmery boxu nezavisia od poctu rastlin ale od wattaze aku chces pouzit. Od wattaze zavisi aj aky ventilator. Pachac zas zavisi od ventilatora. Sam sa musis rozhodnut kolko chces platit za elektriku/aky velky priestor mozes obetovat.
Nebulman
Praktický mi je to jedno len chcem to pre zábavu takže je mi jedno či pôjdem 150 alebo 400w ale chcem ísť do Sativ takže potrebujem určitú výšku boxu. Tak 60x60x150 +- bude stačiť na 3-4 rastlinky a osvietim to cfl 250w ťa by nemala tak hriať ako hps
Pítr90
Zdary, myslím, že cfl je na vyšší sativy na prd. Neprosvítí nic moc. Všeobecně vyšší box je lepší - buď kvůli vytáhlým sativám nebo pro prostor na pacháč, atd.
Jo a to hřátí-nehřátí cfl-měl jsi u toho někdy ruku???
Neřeš vyřešený, jestli chceš malej box, tak 60*60*150(nebo klidně 200), dej tam 250 sodu, na začátek stačí květ, topit to tak nebude 😉 s tím si poradí odtah
No a jestli chceš něco většího, tak musíš na někoho jiného, o tom vím kuloví
Nebulman
Pitr90 Takže v tom 150cm vysokom dáke tri Sativy pôjdu pod červenou 250hps jo ?:-) chcem ísť len Sativy a nejde mi o veľa g...
Pítr90
Půjde jich tam i 9 😀😉 už víš v čem budeš pěstit? Substrát? objem kvetníků?
Nebulman
Zatiaľ ešte neviem aký substrát objem prečítal som pár krát FAQ a teraz kukám metódy ktorá by bola najvhodnejšia. Keď budem mat vybraté komponenty do boxu pôjdem krok po kroku od klicenia atď...ak mi vieš poradiť môžeš napísať krátky highlight. Tiež som premýšľal nad 300cfl či radšej tu 250w hps že :-)
blazini
Ak mas dost miesta tak si kup vacsi box nez 60x60,kludne 100x100x200. Cfl by som nesiel na kvet.Ak chces zainvestovat tak diody,ak nemas penazi na rozhadzovanie tak sodik 250/400. Kvetinace aspon 10litrov a hlinu/hnojiva alebo canna bio alebo biobizz.
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od blazini
Ak mas dost miesta tak si kup vacsi box nez 60x60,kludne 100x100x200. Cfl by som nesiel na kvet.Ak chces zainvestovat tak diody,ak nemas penazi na rozhadzovanie tak sodik 250/400. Kvetinace aspon 10litrov a hlinu/hnojiva alebo canna bio alebo biobizz.


Z vlastní zkušenosti bych klidně dal i 6l Teku, pod 250 akorát. Jinak pro začátek substrát-light mix a nějaké organické hnojky. Když bude hnojit podle tabulek, tak nepotřebuje ani ec,pH.
Jinak cfl je cesta vedle. Úspěšně se pod tím roste,to jo, ale květ stojí za h....
blazini
Ano ale mysli nato ze nebulman chce len 3 rastliny a to sativy,niektore kvitnu aj 4 mesiace.
Nebulman
Pôjdem do boxu Dark Room alebo Dark street 60x60x 150-170 a červenou 250hps neviem aký odťah a pachac aby nebolo box počuť v noci do vedľajšej spálne.
Nebulman
Blazini chcem dáke modely môžu byť aj hybridy ale chcem skúsiť dáke viac sativa keď kukám niektore thready tak ľudia idú indoor aj sativy tak ja neviem. Nechcem pestovať ťažké stoned kladiva
Nebulman
Je nutnosť Digi predradnik či stačí magnetický ?
zippec
Určitě digitální. Jasný, ta investice je sice na začátku vyšší, ale vyhneš se problémům a šetří ti to výbojky, které nemusíš tak často měnit, takže se ti to vlastně za pár kol vrátí..
zippec
A ještě bych zapomněl, velká výhoda bude, až se rozhodneš cvaknout tam na květ např. 400w, tak jen vyměníš výbojku..
Pítr90
Je to o penězích, pokud řešíš nějakou levnější variantu, tak klidně magnetický. Oproti digi stojí míň jak polovinu. A o tom setr ní výbojek nevím nevím. Možná i něco, ale ta se stejně tak i tak časem "vysvítí"

Koukni tady do bazaru, předřadník seženeš třeba i za 500. Já tu koupil 100w sodu s předřadníkem a stínidlem za 500 😉
Nebulman
Idem pozrieť len sú tam aj staré inzeráty a keď som poslal niekomu PM tak mi neodpísal tak neviem
karlos120
Hoj, pokud chces sativu tak si vem ze dorusta v kjlidecku 150 cm + a 70 dni +. takze box musi byt aspon 2 metry. sativa rostze dycky do vysky. mam amnesii haze od bulk seeds, perfektni sativa kterou si kazdy rad zakouri, muzes hned pracovat jelikoz obsahuje jen male procento cbd. Ale chce prostor na vysku. A co se tyce svetla doporucuju hned 250 sodik. za a , muzes menit zarivku podle rocniho obdobi a za b, jeste hreje:( Kdyby jsi pak chtel tri rezy sativy tak pm :D A predradnik staci i obycejny mageticky ci jak se jim rika :)
Nebulman
Keby idem ScROG viac sativa modely nezmestim to do 170cm vysokého stanu?
karlos120
Vsechno jde :D I sativa jde zastrihnout nebo ohnout nebo jsem ji i zmackl a zlomil
Nebulman
Pretože nedokážem nájsť box ktorý by bol 60x60x viac ako 170cm...len väčšie a to nepotrebujem. Nejde mi fakt o výnos len ako radosť z pestovania niečoho kvalitného prvú odrodu chcem skúsiť Nebulu.
Nebulman
Čo sa oplatí viac ?
1, SECRET JARDIN TWIN T60 – 60x60x190cm. 138€
2, DARK ROOM 60 REV 3,0 - 60X60X170CM. 115€
Tých značiek je tam viac neviem ktoré sú kvalitou najlepšie...
Bude do jedného z týchto boxov stačiť odťah TD Silent 180/140 m3/hod??? Bude tam ešte pachac a na to odporúčajú radiálne ventilátory ... Tak neviem či je ten Silent dobrá voľba...
blazini
TD silent zbytocne predrazeny,kup si obycajne tt 125,sonopotrubie a cez zatvorene dvere nebude nic pocut. V pripade ze by si chcel uplnu istotu tak ho mozes este dat do krabice s akustickym molitanom,sklenou vatou alebo rockwoolom.
Boxy co som videl tak najkvalitnejsie su homebox,ale az tak velmi natom nezalezi.
Urcite by som ale kupil aspon 80x80 a nie 60x60,aj ked chces len 250w.Viac miesta sa zide.
Ps. Ak ten ventilator zaboxujes tak viac bude pocut ten ofukovy nez odtahovy.
Nebulman
Blazini dik za info tak pôjdem do 80x80x ???? Čo bude v rámci velkosti. Takže môžem vedľa pokojne spať nebude to tt125 počuť ?
blazini
Vedla znamena vedla boxu? Alebo vedla v miestnosti? Ak vedla boxu tak trochu pocut to bude vzdy,ofuk minimalne. Ak ho zaboxujes a das sono potrubie tak sa vyspis bez problemov aj vedla boxu,pocut to ale bude,obzvlast vnoci ked je uplne ticho.
Kedysi som mal tt150 len so sonoflexom a ked som zatvoril dvere tak som sa velmi musel sustredit aby som nieco pocul.
Nebulman
Myslel som vedľa v izbe. Takže myslím keď to zabalim vedľa to počuť nebude.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma