Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Rada s počtem holek - Klikni zde pro originální téma
strejda.losos
Nazdárek Growe´s :)

Známý rozjíždí one projekt a potřeboval by radu od Vás zkušenějších a moudřejších. Pěstební prostor bude š80xh70xv165cm. Pojede 400W,médium hlína, hnojky Plagron a HESI. Otázka zní: kolik pěstebních nádob použít?

Jakou variantu zvolit?: č.1: 12x 5,7L
č.2: 6x 11l
č.3: kombinace 6x 11l a 4x 5,7l (všechny ve stejné výšce)

Není to žádný profík,takže roztahat dvě nebo čtyři kytky na celý prostor nedokáže ,ale na druhou stranu začátečník úplně také ne (3kola má za sebou indoor) no a chce plochu efektivně využít a vymáčknout z toho co nejvíce g. Nejde mu absolutně o žádné pitomé komerční pěstění,ale aby do dalšího kola měl řádnou zásobu.

Předem Vám moc díky za rady a tipy ;)
blazini
č. 1
Pítr90
1. vypadá nejlépe 😉
borecshot
Ahoj zdaných možností bych použil variamtu č. 2 do začátku asi nejrozumnější
I stímto jdou udělat zásoby konopí na zimu pokud nejsou skušenosti nemá smysl narvat skříň k prasknutí...
L1st3r
Víc kytek, větší investice, ale dřív přepíná a kytky budou menší a tím pádem menší šance ze přerostou. Záleží i co pojede, pokud hlínu a organiku byla by lepší varianta s 11litrakama. Pokud kokos a minerální hnojky, jsou 6l cajk.
strejda.losos
citace:
Původní příspěvek od L1st3r
Víc kytek, větší investice, ale dřív přepíná a kytky budou menší a tím pádem menší šance ze přerostou. Záleží i co pojede, pokud hlínu a organiku byla by lepší varianta s 11litrakama. Pokud kokos a minerální hnojky, jsou 6l cajk.


Určitě pojede hlínu ;)
L1st3r
Tak bych šel do tech 11tek.
jako
jsem pro č.2 více prostoru pro kytky.
strejda.losos
Teď taková neznalá a amatérská,ale zásadní otázka. V 11l květníkách se dá udělat větší výnos jak v 5,7l ? Když tedy budou mít více prostoru? Neboť když budu počítat 30g na jednu nádobu tak je to +- 350g v 12x 5,7l a +- 180g v 6x 11l .... ;) nejsem znalý v tomto směru,tak se raději zeptám jako naprostý hlupák,neboť ve finále neznalost neomlouvá jak se říká,že :D
CigBig
Nezapomen ze v druhem pripade mas 2x vetsi qetinac. (11L proti 5,7) tudis ciste matematicky vzato budes mit taky 2x vetsi vynos takze si tech 180g vynasob dvema a mas 360g coz je 10g navic... :-D
bcbud23
Čus tvoje počty jsou opravdu jen teoretické v boxu máš stinná místa takže jedna kytka ti dá třeba 30 a druhá jen 4 i to se může stát. Jestli ti můžu poradit udělej to rovnoměrně dal bych 9x 5.7L květináče sice to není ani jedna z tvých možností ale někdy méně je více kytky si nebudou tolik stínit . Ale budou tvému kámošovi lépe prosychat než ty 11L . Nebál bych se tam dát klidně i 6X 5.7L . Je to jen můj názor at se daří.
Anarchom
zdur,presne jak pise kolega nademnou,s temahle poctama se neda pocitat,vubec,taky jsem mel pres leto 400w a pod lampou jsem mel kytky ,ktere mely 44g,43g a v rozich,kde bylo svetla malo jsem mel na slabsich kusech 10,15,20,25 atd,nakonec to hodilo 420 g a nejake hulitelne spodky,asi 20g ale za predpokladu,ze jsem mel 16kytek v 11 litr kvetnicich,luxusni klony a troufam si rict,ze uz to trosku umim,nicmene za me jsou lepsi vetsi pestebni nadoby,muzes se mrknout i po kulatych kvetnicich,treba budou 10 litrove aby se ti jich veslo 9.........
Nebo dej 9 nadob po 5,7 ci 6,5 , nezastrihuj a nechej na rustu o par dni dele narust,pokus se mit vse ve stejne rovine a treba se neco pekneho povede, good luck
Bitir
30g udelas jak v 11l tak ve 3 l. Ono je to celkem.jedno , jde o to ze je budes asi zalivat rucne ,tak bych volil urcite 11l uz jen kvuli lepsi stabilite ph , lepsimu zalivani a vetsimu prostoru pro koreny.
Pokud bys jel nejakej drip ,tak staci 4 az 5.7 l .
Ja presel na 11l kvuli cetnosti zalivani a ted uz mam pulku posadky v 70l kalfalfasu.
Pokud rucni zalivani ,jednoznacne 11l mensi uz nikdy nechci.
Edit ,ted si ctu rozmery a nejlepsi volba by byla koupit kalfas bud 70 nebo 90l.
Ten 90 l ma rozmery 80x50cm
70l ma tusim 70x30 .
Kdyz das 2 x 70l tak tam muzes jet treba sea of green s 16 kytkama.
Abych jen nezvatlal ,prihodim foto 3x 70l bedna ,rozmer 40x60 cm jedna. 18 kusu lady berry.
Pítr90
Bitir: nemáš pak problém s tím, že některé rostou lépe na úkor dalších, když rostou v jedné nádobě?
Bitir
Jak vidis tak ani ne .
Do prostredni bedny byly zasazeny nejmenso kusy , jde to i videt.
Zbytek je +- 5cm stejne vysoko.
Navic dneska je v mode ohybani ,tak si stim urcite kazdej dovede poradit.
Kdyz jedes rohoze ,tak taky nemuzes manipulovat s kytkama, v nft ,aeru , hydrosystemech taky ne, je to v podataze uplne stejny jen v bedne se substratem a rucni zalivkou.
L1st3r
Já bych šel urcite do kvetniku, než do kalfasu. Pokud se ti z nějakého důvodu kytka zasekne, můžeš kvetnik podložit a dopřát ji místo na sluníčku. U kalfasu bys ji mel zastíněnou a nebo bys musel všechny ohnout, to není úplně praktické.
Bitir
Jak rikam, v aeru toho taky moc nepodlozis a pokid chces jet treba sog, podle me rozhodne lepsi kalfas nez moooc 3l kvetinacu. To bys se zalivkou nedal.
Ona jakokoli varianta bude idealni , zalezi na odrude a stylu pestovani.
Pítr90
Bitir: ale ty to určitě jedeš z řezů 😉 téměř uniformních 😉 kdyz pojede ze semen, tak bude kalfas podle mě nevýhoda
strejda.losos
Takže pro upřesnění kolegové: určitě nepojede v kalfasu, ale květníky. Květníky jsou jasné(má již z dřívějška,takže bez investice),jen není jasné jaké objemy zvolit... 😉

DOTAZ č.1 :
Takže jestli jsem to pochopil správně tak, z 6x11l bude téměř stejný výnos jako kdyby zvolil 12x5,7l. Jen v případě 6x11l bude mít lepší práci se zaléváním a lepší manipulaci a celkově to bude pohodlnější když bude opečovávat jen 6kusů namísto 12kusů se stejným výsledkem? Je to takto tedy správně pochopeno? 😟

DOTAZ č.2 : na těch 70x80x165cm 400W není to moc? Přítah bude mít pasivní někde dole díra s mřížkou Ø125mm a odtah PK 125 MES II 220/360m3 a filtr Prima Klima 360m3/h. Co si o tom myslíte? Je to moc či nikokoliv a je to akorát?

DOTAZ č.3 :Poslední věc je tu nějaký Vámi odzkoušený,kvakitní matkář z Prahy/Středočeského kraje - směr Brno 😉 ? Někdo kdo opravdu ví co dělá a jak se to dělat má? Koho by jste s klidem na duši mohli doporučit? Nerad bych opět naleťel nějakému joudovi co to jede z femek,překupů atd... 👏 🔫

Předem Vám mockrát děkuji za Vaše rady přátelé. 😜

Anonymer
Já bych odporúčal čím viac kytiek, kór ak to má byť hlina. Takže 12 x 5,7 a áno, je to pak náročnejšie (resp. menej pohodlné) na zalievanie, ale to bych riešil obyčajným akvárijovým čerpadielkom za pár kačiek a kalfasom s roztokom na polievanie. Nemusí tam byť ani natiahnutý nejaký závlahový systém, stačí čerpadlo ponoriť do roztoku a natiahnuť z neho hadicu, pak bych jenom zapol čerpadlo, ručne zalial každú jednu kytku hadicou a finito. Prípadne sa s tým naozaj vyhrať a natiahnuť závlahu ku každej samostatne - koniec koncov, taky absolútne nič zložité :)

An.
TommyH
Já mám 400w na 80x80x165 a je to ok, méně určitě ne. I když těch 70cm.. to by ješte snad i šlo. Pokud tam dáš 250w nic se nestane a na ten prostor to bude dostatečné. Obecně na největší výnos pod 400w se uvádí metr x metr.
Bitir
C1. Ne. Zalezi na genech ,delce vegetu, umu growera. Nasadil bych pro zacatek min rostouci odrudy a 12 kusu ciste na topovky bez zastipu.
C2. 400w ideal ,pokud chce setrit , at nasadi 250. Ale ta je uz slaba , 400w v malym prostoru dovede divy.
C3. I z femek sou kvalitni matky kdyz vis co delas.
Jinak praha guerilla ,hodinar ,mrakoplas .

Pitr90. Sak o semenech nikdo nemluvil , pokud si stojis za tim ze kalfas je nepraktickej ,tak nevim co je tezkyho na tom "kdyz bych jel semena " ohnout vrcholovku do stejne urovne , nebo jet zastip a ohybat.
Vychazim porad z nft kde sem odjel nekolik kol ze semen a nikdy nebyl problem kdyz je potrenujes.
Pokud je nekdo lama, holt musi jet rezy, kvetinace ,bez zastipu ,ohybu a cekat co se bude dit.
Ona je strasna nevyhoda ze sou i modely co zaberou 30cm prostoru, vyrostou na 60cm ,ale nedaji ti vic jak 20 az 30g.


Omlouvam se ze zverejnuju matkare . Stejne vsichni meli inzerat :D
Pokud bys chtel az do brna , tak i zoo ma dobry rezy, ted sem neco odjel , celkem nese a je nenarocna. Blueberry x critical mass
L1st3r
Sam ses lama :D , já to myslel tak, ze pokud se fakt nějaká sekne tak je pohodlnejsi ji podlozit než ji ostatní podřizovat. Jinak, když pises o tech kalfasech, někde jsem četl, ze to není úplně ideální materiál. Je to nejakej recyklat, či co a může se z toho něco uvolňovat. Nevím co je na tom pravdy a ani zda to může mít na kytky vliv.
Bitir
Blbost , to bylo mozna kdysi ci nejaka spatna varka.
Kdybys videl v cem vsem sem mel kytky ,chtelo by se ri brecet.
Kalfas smrdi po plastu ,o tom zadna, ale to jen kvuli tomu ,ze sou slozeny do sebe . Zadny problemy srim nejsou, pac je to vyrobeny ze stejnyho matrosu jak cernej kybl a dost lidi jede v tom pac je to nejlevnejsi 20l nadoba.
Tak jako jasny stim ohybanim. Byla to jen varianta zejo, at si to borec jede treba v rw 10x10cm me.je to jedno :D.
Ja mel na mysli ze pokud bych jel sea of green, tak misto kvetinacu a drip s odtokem , tak radej 500l pudy v kalfasech a 60kytek .
L1st3r
Jen rikam , ze jsem to kdesi četl, netvrdim, ze je to pravda. Me osobně vyhovují květináče i proto, ze s nima muzu sibovat. At už co se týče pozice pod světlem tak i při obirani spodku, vytahnu kytku oholim a vrátím. Kazdej to máme jinak a je třeba si to přizpůsobit podle svého. Dobrý geny, trocha umu, štěstí a je jedno v kolika a jakých kvetinacich kytky rostou.
kseroks
No ja teda nechci radit... I kdyz mozna trochu jo... Ale zamne ja bych volne presel z varianty jedna do varianty dve... Tedy zasadil bych 12 ks staral se o bezproblemovy rust techto 12 princezen a cca po tydnu bych provedl nekompromisni selekci... Tedy vybral bych 6 nejvice zdravych potentnich rozumej nejlepe vizualne vypadajicich 6 adeptek ktere bych presadil do 11l kvetinacu dopral bych jim par dni rustu kvuli aklimatizaci a prepnul na kvet... Zbyle princezny se stale daji uplatnit treba u znamych...
kseroks
Ad 1 mene kytek mene prace... 11l kvetnik radne prolity vydrzi v extremu skoro 2 tydny. .. ad 2 je to nahrane... V lete to neuchladis v zime taktak... Kazdopadne to daji ale budou trpet na vedro... Uvazuj o zvetseni prostoru anebo o vykonnejsi ventilaci...ad 3snaz se chlapce snaz se...
stevensonX
Málo priestoru. Na 400W ideálne 100x100cm
strejda.losos
citace:
Původní příspěvek od stevensonX
Málo priestoru. Na 400W ideálne 100x100cm


??? btw: udává se přeci:

Parametry vysokotlakých výbojek (HID)

70W - pokrytí: 35 x 35cm, efektivní dosah: 25cm

150W - pokrytí: 45 x 45cm, efektivní dosah: 35cm

250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm

400W - pokrytí: 1 metr čtvereční, efektivní dosah: 80cm

600W - pokrytí: 120 x 120cm, efektivní dosah: 100cm

1000W - pokrytí: 150 x 150cm
biz
Oboje ma pro i proti, 11ky bude mene casto zalevat, bude muset vic tvarovat, delsi rust, mozna vetsi vynos. U 6ti litru bude casteji zalevat, lepsi manipulace a bude o dost kratsi rust. Osobne bych sel do sestek.

Ohledne lampy zalezi jakou bude mit okolni teplotu mimo skrin. Sam jedu 6kilo ve v200xs110xh90 a krome letnich paraku cajk. Asi bych se toho nebal.

Matkare dobre uvedl Bitir.
strejda.losos
Všem Vám mockrát děkuji za Vaše rady a tipy a Váš čas, nicméně teď jsem se od toho joudy dozvěděl,že z toho stejně nic nebude :D 🙈 neboť má nějaké rodinné problémy tak snad po novém roce to prý rozjede :D

Ať se daří a pěstu zdar :p:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma