Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Vysoceefektivni LED pasky - Klikni zde pro originální téma
ovcisrst
Zdar,
Na netu som nasiel info o velmi efektivnich LED stripoch s cipem LM561C.

Info napr. zde -> https://overgrow.com/t/diy-grow-lig...-strips/3934/55

Mate s mini nekdo zkusenosti?
DrGrinspoon
Ahoj, tie čipy od Samsungu majú na papieri naozaj dobrý výkon. Dôležité je však vytvoriť dobré odvádzanie tepla. V USA sa celkom rozmohli svetlá vyrobené z týchto čipov. Pozri na Google napr QuantumBoards alebo WavyBords led light

Inak tie dosky sú skvelé aj do matkárne či nad rezy :)
Fruddy
Ahoj,

je to momentálně jedna z efektivnějších cest pěstu, dají se koupit i ve velmi vhodném spektru, jak již zmínil DrGrinspoon tak QuantumBoards to už využívá a má to dobré ohlasy, z mého hlediska ocenuji že se dá použít napěťově proudový zdroj, např HLG-600, zároveň při napětí např. 48v lze napojit na jeden napájecí zdroj třeba 4 ventilátory na 12 v do serie, ro u COB led čipů moc nejde, pracůjí na daleko vyšší napětí.

Čipy které zmiňuješ jsem v ruce měl ale moc zkušeností s nimi nemám, testuji teď obdobu od LG, ty mají velmi podobní parametry a pro mě jsou daleko dostupnější. Jednu z výhod kterou tam ještě vidím je možnost vyhnout se optikám, tím dosáhnout nižší ceny a také lze PCB zalít epoxidem, který sice není nejlevnější (když se použije ten nejkvalitnější) ale dosáhne se krytí proti vlhkosti.

Celkově je nutný ale počítat s trochu vyšší cenou vůči COB a také riziko toho že vám prodejce prodá jiný čip než slibuje, to bych viděl asi jako největší nevýhodu, jelikož se rozmnoží prodejci kteří budou prodávat desky osazené v číně, a čiňani si nedělají moc starosti jestli to osadi LED čipy LM451c nebo jinými LED čipy za zlomek ceny, protože ví že drtivá většina přeprodejců nemá šanci zjistit rozdíl, dokud to nezměří v integrační kouli. Já si třeba COB led čipy neměřím, protože používáme BRIDGELUXy a ty jsou velmi dobře oznčené, navíc od výhradního dovozce.

S SMDčkama to je horším protože to si sám neosadíš a musíš věřit že firma která to osazuje použije doopravdy to co říká že použila, z toho důvodu si třeba LED pásky nechávám měřit v integrační kouli :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma