Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Svilušky a Vertimec EC 1,8 + dravý roztoč - Klikni zde pro originální téma
turolop
Zdar!

Napadlo mi zahradu pár svilušek, myslím, že jsem zasáhl včas a asi uspěchaně. Zrovna jsem je pokropil Vertimecem a náhle na to jsem objednal dravý roztoče (phytoseiulus persimilis) a zaplatil.

Následně co jsem vše pokropil, uhradil jsem si vytiskl návod na používání dravých roztočů a tam mě zaujala věta:
" Předchozí aplikace syntetických pyrethroidů (karate, decis a další) způsobuje hynutí až neúčinnost roztočů ještě několik týdnů po postřiku těmito přípravky. "

Tak jsem se usmál a řekl si, ty jsi ale *****.

Dnes v pátek jsem je pokropil tim Vertimecem a za týden v sobotu (8dní) jsem měl v plánu tam dát ty roztoče. Takže asi od roztočů nemám čekat žádný zázrak, že?

Jediná možnost mě napadla, že příští týden v pátek bych je pokropil vodou s peroxidem, ten by to trochu mohl smejt a zároven se rychle vypaří aby tam druhý den mohli žít... Každopádně moje teorie...

Poradí někdo co teď?

Dík a at se daří!!
L1st3r
No ono i pokud se ti neotraví tím vermitecem, tak tím, že jsi vykilil ty svilušky, tak asi nebudou mít co chálovat.
Samulele
Každopádne si poriadne prečítaj návod teho vertimecu. Je nutne ho znovu aplikovať po 5-7 dnoch, z dôvodu že zabíja len dospelce (účinkuje cca 3 dni) takže novo vyliahnute jedince je treba vyjebat znovu než nasadia zase vajcá... potom už je pokoj..
turolop
Ten vertimac jsem tam chtěl dát jen jako prevenci, než mi přijdou ty roztoči (trvá to ten týden), takže pokud jak píšeš, že účinkuje cca 3 dny, tak to by pro mě mělo být naprosto ideální k tomu aby pak roztoči byli aktivní a sežrali ten malej zbytek co tam je... Podotýkám, že to neni niktero extra rozšířený :) pokud chcípnou hlady roztoči nevadí - tím líp ale pokud chcípnou otravou z toho vertimacu, tak to mě pěkně nakrkne, každopádně kdyžtak moje chyba...

Takže myslíš, že po postřiku vertimacu po 8 dnech by to na ty rozotoče nemuselo mít vliv?
Samulele
popravde netuším, toto kombo som teda neriešil :)
ale prvne by som naplno využil potencial chemky, ked už je tam..vytváraš určité reziduá a preto je lepšie to vyhladiť všicko naráz, a potom sa rok ani nepodívať na chemku.A roztoče daj mamke na kvety , niečo si najdu xD
no v prípade že ideš do tých roztočov tak to rozhodne vezmi do sprchy a daj tomu poriadny oplach

kseroks
S vertimecem je dobry kombinovat nissorun 10 WP ten povrazdi vejce a dospely sterilizuje... Veritimec pak povrazdi co zbylo... Daval sem to dohromady do jednoho postriku spolecne s nejakym smacedlem a stoprocentni uspech...jen je to trochu brutal chemie coz muze nekomu vadit... A pochopitelne didrzovat ochrannou lhutu... Nicmene pokud chces mit od svilusek tak jasna volba... Jeden postrik a hotovo..
Cheerio
Kde si ty chlapce objednával?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma