Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Ikea homemade box, testovacie kolo. - Klikni zde pro originální téma
Wiccini
Zdravím záhradkári,

Po dvoch, povedzme náučných kolách, ktoré som šiel len pod svetlom v rohu miestnosti, som sa rozhodol, najmä kvôli silnému pachu a zvedavých očí (návštevy), pestovať v boxe. Skoro mesiac som hľadal po bazaroch, blšakoch a rôznych stránkach ideálnu skrinku, no ani jedna nespĺňala moje predstavy. Tak už zúfalý som sa rozhodol kúpiť prvú v Ikei ktorá mi padne do oka. Všetky boli zlé :-D ale nakoniec som vybral jednu na ktorej už pracujem pár dní, keďže som veľký technický antitalent. Rád by som si nechal poradiť čo vylepšiť, prípadne zmeniť, dnes budem testovať teplotu v boxe, keďže som bol netrpezlivý a dal už naklíčiť 2 posledné semiačka, obe sú sativy avšak presne neviem o aký strain ide ale toto kolo beriem len ako skúška boxu a vychytanie všetkých chýb, foto dodám čoskoro :-)
Pixxel
Bylo by fajn zatím postnout odkaz o jakou skříňku se jedná aby se nemuselo fantazírovat. Budeš muset udělat nějaké otvory pro přísun nového vzduchu někde naspodku a na protěší straně nahoře udělat díru pro odtah s pacháčem. Taky by bylo fajn napsat, jak budeš pěstovat, hlína, hydro,...
Wiccini
Tak som tu späť s sľúbenými foto tu je setup:

Skrinka Ikea biela(drevotrieska) - 60x35x110
Ventilácia: Filter z aktívneho uhlia 125mm 200m3/h
Odťahový ventilátor 125mm 200m3/hod, 20w
Odhlučnené potrubie
2x PC ventilátor 12w, 16,5 dB
príťah pasív x2

Osvetlenie - momentálne bežím na CFL universal 200w ale do 2 týždňov by malo prísť https://www.amazon.de/dp/B07529RH4T...5811_TE_3p_dp_1
Doplnky - odrazová fólia, tesnenia dverí, zvhčovačka, merač teploty a vlhkosti.

Osadenstvo - 2x (neznáma) sativa, skúšobný pest, naostro by som rád šiel niečo zaujímavé, chystám sa na Vienna Hanfmesse a k 10. výročiu by tam mala byť nejaká americká Seedbanka, takže sa uvidí:)
Médium - BioBizz all light mix
Hnojky - z predošlých kôl mám celú sadu Cana, takže ostanem pri tom.

Momentálne ešte prebieha testovanie, dnes v priebehu 2 hoďín plného chodu sa teplota ustálila na 28,5- 29 stupňov, ale tá CFL pečie ako blázon s UFOm to snáď bude lepšie.
Wiccini
Moja otázka znie, tie, malé ventilátory, majú byť len tak voľne povesené, alebo ich mám neskôr namieriť na rastliny? A hoci napriek mojim všemožným pokusom odhlučniť predsa len odťah hoc len trochu ale počuť, pomohlo by podlepiť pod tú odrazovku nejakú fóliu na odhlučnenie? Existuje niečo také?
L1st3r
Nechci kritizovat, ale kdyby ses tu jukl do vlákna o ledkach, tak bys do te diskoteky nešel. Kdyby sis trochu priplatil mohls mít panel s dvouma vero cipama.
Wiccini
Ahoj, to máš pravdu, výber svetla bol trošku zbrklý, ale tak už je neskoro na také úvahy, uvidíme, či tá diskolampa bude stáť aspoň trochu zato :)
L1st3r
Taky jsem si tím prošel, musíš jet scrog a snad to bude OK. Samozřejmě ti přeju, aby tam bylo co nejvic. ;)
Wiccini
Dik za tip, tak pôjdem do toho scrogu :-)
crazyben
Cago... lampu mas pekne povesenou, tak ja bych v tom pripade nechal CFL a zkusil v-scrog. Ikdyž se tam budeš do zadní části hůř dostávat, ale vypada to ze mista tam je na to porad dost.

Ledky jo, ale co si vybral nejsou moc šťastný řešení. Odtahovej větrák zkus volně pověsit. Napevno přenáší vibrace do boxu... ofuk dej lehce nad, aby okolo proudil až povyrostou namiř rovnou na ně.
L1st3r
Zkusis tu ledku a uvidis, když tak ju buchnes někomu na predpest. Na to si myslím jsou tady tyto ideální, netaha se to a přípravis si pod tím pěkný keříky. A asi nepocitej s tím, ze to bude min topit než to cflko. Každopádně pokud to nebude tvůj ojedinelej pest, zacni šetřit na ty vero čipy. Pokud si to poskladas sam tak to budeš mít do ctverky a určite nebudeš litovat.
Wiccini
2crazyben dík za tie ofuky, len kus nechápem tomu: Odťahový zavesiť do priestoru,...ja ho mam vmontovaný do potrubia, ktoré vedie od pacháču von. L1st3r jj toto kolo rozhodne pôjdem s tým UFOm a zatiaľ zistím ako a čo to Vero, lebo poskladať sám, to znie síce fajn, ale keď sa priznám, že ešte aj zapojenie PC fanov paralerne som si prv napozeral na youtube :D , verím, že pre vás, domácich kutilov je to bežná vec, no pre mňa hotová veda :)
L1st3r
Zapojeni je v podstatě stejně jako u tech ventilátoru. Žádná věda, jediný co je potřeba, byt opatrnější při pájení kabliku na čip, ale Frudy z ledidealu se mi nabízel, ze by mi je pripajel. Takže se s nim da domluvit.
Wiccini
Teraz ma napadlo, 29 stupňov je predsa len veľa, nepomôže znížiť teplotu keď dám do boxu zvlhčovačku?
L1st3r
Na start by to bylo dobrý, jak zakoření a začnou pěkně růst, tak jim ta teplota vadit nebude, ale celkem me zarazi , ze tam mas takový vedro. Mám box mnooooohem větší, 6kilo, odtah 420m3, JM, pritah z loznice a teplota se me drží okolo 28°C.
Wiccini
Podľa mňa to to bude tým, že to je dosť malý priestor, vnútorný priemer 58x28 a tá 200w-ka páli ako blázon a podľa mňa je strašne veľká, ako model torpéda :D
L1st3r
Máš tu skříňku nějak utěsněnou? To že je to malej prostor, nemůže být důvod k tomu, aby tam bylo teplo. Pokud by ten odtah díky filtru jel jen na polovic, tak se ti tam vymění vzduch 400x za hodinu, to je mnohem víc než je třeba. Pokud to není utěsněný bude to spíš tím. Vzduch se tam různě míchá, kdyby jsi to měl utěsněný a pouze otvory ve spodní části, půjde vzduch od spoda nahoru a bude sebou brat to teplo z lampy. Samozřejmě musíš mít průměr přítahu stejného, ideálně většího průměru než odtah. Popřípadě můžeš koupit takový ty plastový mřížky na ventilaci, dělají se různých rozměrů a díky mřížce můžeš otáčením měnit směr proudění vzduchu. https://www.elektro-paloucek.cz/ven...vs-bila-p-12696 . Já osobně bych zajel všechny spoje stěn silikonem a dveře bych utěsnil něčím takovým http://www.denbraven.cz/pe-lepici-a...i-87-cz311.html . Mám to tak udělané u svého boxu a funguje to a to se mě tam stěží vymění vzduch 80x za hoďku.
crazyben
No... malej prostor vždycky vytopíš snáz než větší. Vzduch co stačí kytkám aby se jim dobře dejchalo nemusí stačit na chlazení. U svýho HPS sem se o tom dobře přesvědčil.

Ale zas je pravda že mě na CFL 250w stačilo 180m3 v ještě menší skříni uplně bez problému. Ale měl sem to tak že klipsnák foukal nad kytkama, namířenej nahoru kolem lampy a odtah byl těsně nad lampou v druhý straně... dobrá airflow. V první řadě bych zvětšil přítah a pak ofukový větráky nastavil aby kolem kytek foukali nahoru k filtru a pak jak už bylo řečeno, utěsnil. To udělá hodně, pak bych zkoušel další možnosti teprv.
Wiccini
Super, vrelé dík, náhodou som niečo podobné na vytesnenie dverí kúpil, a je pravda, že som to ešte nezatesnil, zajtra však očakávam, že aspoň jedna prerazí von už, takže to zajtra dokončím, medzitým som dnes nastavil spínače nasledovne.

Svetlo: 4 - 22 00 nonstop
odťah: 4:30 - 12:00 12:30 - 22:15 23:30 - 00:00 02:00 - 02:30
zvlhčovačka: každú hodinu na 10 min
PC ventilátory, ešte premýšľam :D
Wiccini
Tak menší report, utesnil som všetko čo sa dalo, a teplota klesla na 27-28 stupňov, to sa dá :) vlhkosť aj napriek tomu, že nechávam cez deň neustále zapnutú zvlhčovačku je len tesne nad 50%, má zmysel neskôr postrekovať listy? A tu sú prvé dve bojovnice, do boxu som pridal ešte posledne malé a aj trochu poškodené semiačko, na moje počudovanie vyklíčilo tak mi ho bolo ľúto vyhodiť. Je v pollitrovom kelímku a nechám ho voľne rásť do jednej palice, uvidíme.
Wiccini
Dnes je posledný deň predtým ako dorazí diskolampa :D medzitým je to už 4tý deň čo prerazili, dva z 3 sa ako keby zasekli, dávam im ešte šancu, ale dva dni nepodrástli ani o chlp :( je pravda, že semiačka neboli zrovna rok ideálne uskladnené.
Wiccini
Tak je tu report a zároveň žiadosť o radu. 10ty deň rastu a len jedna z 3 mi robí radosť. Pri nastavovaní timmerov som v treťom dni rastu spravil chybu a to, že som omylom nastavil vypnutie odťahu, čiže nemusím Vám hovoriť, že kým som bol v práci tak sa rastlinky pekne grilovali, teplota bola 37 keď som prišiel domov:( . U 2 to znamenalo, že sa zastavili a odvtedy rastú veľmi pomaly, vidíte rozdiel na fotkách (sry za kvalitu). Má niekto podobnú skúsenosť, rozbehnú sa? Alebo vyhodiť a tú jednu šupnúť do väčšieho kvetináča a roztiahnuť po celom boxe sieťou?
L1st3r
Hele bud v klidu, kolikrát ty co jsou nejmenší překvapí. Nyní tvoří korenovej systém a každá to ma jinak, takže pokud na nich na pohled nejsou nějaké vyrazne škody, tak budou v cajku.
Pítr90
Zdary, buď v klidu a hlavně nezmatkuj. Úprav podmínky do ideálu, nevrtej do nich, nepřesazuj. Takhle malá kytka vytváří hlavně kořenový systém, ona se pak rozjede.
Pítr
Wiccini
Ok dík za rady, dám na Vás, snáď sa rozbehnú :) podmienky upravené, to UFO máločo topí, teplota 22-23 deň, vlhkosť v pohode 60-70%.
ZigZag
mas to pekne poriesene drzim palce a budem sledovat...tiež sa uz dlhu dobu chystam na niečo podobne len nie a nie sa odhodlat :)
Wiccini
Ďakujem, no keby sa mi nestal úraz a nebol 2 týždne na marodke, tiež by som bol asi ešte vo fáze odhodlávania sa :-D
L1st3r
Jestli to chápu dobře, mas to UFO už doma. Kolik to ma příkon, na stránkách maji udany 150w a ty rikas ze to skoro netopi tak by me zajímalo jestli je to realnej příkon. Mel jsem vipar 450w ( reálná spotřeba 190w ) a topilo to celkem fest.
Wiccini
Príkon, výkon, fakt som na tej fyzike mal dávať pozor :-D to ufo som si googlil a jediné co som našiel je že to má reálnu spotrebu 80w a je to ekvivalent k hps 150ké, čo je natom pravda, a či si chcel túto info odomňa, to neviem :-d ináč ak by si si mal vybrať vero/COB ufo, alebo ledky od platinum advanced, tak ktoré? Asi vero že?
L1st3r
Mám vero v matkarne a zde je již spousta pestu potvrzující, ze to funguje. Pořizovací cena je stále ranec, ale pokud jsi aspoň trochu zrucnej je možnost si to postavit sam a můžeš si to skládat po částech, vždy když budeš mít love koupit komponenty a přidat čipy. Jinak u toho ufa jsem to tak nějak čekal, proto i ta teplota. Ovšem pocitej, ze když dobře budeš na 100g.
Wiccini
Mne nejde ani tak o výnos, je to záľuba, a to je viac než dosť :-D tie dve malé pomaly začali rásť a tú najväčšiu zajtra čaká Fym, dúfam v 4 vetvy:-) crazyben nastavil som tie PC vetráky podľa teba a ten vzduch prúdi skvelé, dik ;-)
Wiccini
Deň 15 a rozdiel vo vzrastie je obrovský, rozhodol som sa ľavú v kelímku trénovať ohýbaním do špirály po hranách kelímku , tá v strede má za sebou FYM a bola stiahnutá ku strane, a úplne vpravo, tú zasiahlo to spálenie najhoršie, rastie pomaly, listy má zdeformované a veľmi pomaly sa vyvíja, nechám ju voľne rásť.
Wiccini
23. deň rastu, zajtra zaštipujem a prepínam, rastlinky sa moc neťahajú do hora, len mi robí trošku starosť veľká vlhkosť ale budúci týždeň zapínam kúrenie v byte, takže by to malo klesnúť na tých 50% +-. Zároveň mám už doma budúce-naostro kolo, LSD grátis potešilo :) rozhodne to bude zaujímavý grow :)
Wiccini
11. deň 12/12 momentálne sme vo fázi prepletania, snažím sa čo najrozumnejšie zaplniť priestor. Od prvého dňa prepnutia idem hnojky na kvet. Na feste sa mi podarilo vyhrať https://www.higarden.cz/hnojiva-gol...at-boost-0-25l/ tak premýšľam, že to hodím na toto testovacie kolo. Zároveň otázka na scrog-erov, kým väčšina palíc práve dosahuje výšku siete, asi 3 sú už pekných 5 cm nad ňou, mám ich stiahnuť pod sieť a snažiť sa o rovnomernú výšku všetkých? Dnes musím tiež zvýšiť svetlo, u UFA sa uvádza 50-70 cm, no ja to mám momentálne 20 cm. V tak malom priestore je ten rozptyl zrejme aj pri takejto výške dostatočný, ale bojím sa, že to spálim tak to dám aspoň na 30cm. Ako to máte u LEDiek?
kanapee
ahoj dojel jsi ??? :(
inpeerson
Obávám se že vevnitř bude horku až hamba


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma