Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Gorilí harém pod 600W - Klikni zde pro originální téma
Legy
Ahoj!
Konečně, KONEČNĚ jsem se dočkal všech potřebných podmínek a můžu rozjet svůj další grow.
Bude to zase trochu pokus jak u mě bývá skoro zvykem, který zakončím THC testem od Kvakose, abych vám moh dát přesný data a čísla! ;)

SetUp:
Box: 150x80x200cm
Odtah: TT 125, 280m3/h + pacháč
Ofuk: 2x klipsňák Bravo 15W
Stínidlo: A-Wing Large
Světlo: El.mag předřadník a výbojka 600W Osram PLANTSTAR (dual spectrum)
Hnojiva: Kompletní řada od Advanced Hydroponics
Květníky: to ještě dovymyslim, ale bude to 6,5l - 11l
Substrát: Nějakej kokos (kvůli těmhle hnojkám, ať je dojedu)

A teď konečně to zajímavý - osazenstvo:
5x Gorilla glue nějakej kross ph.4 od RQS (fem.)
5x Gorilla glue ph.1 od Zamnesie (fem.)
10x Gorilla glue ph.4 od MBA oldschool breeders z Emeriky (reg.)

Semča jsem dal před hoďkou do hlíny (nějakej random substrát pro zelený rostliny a palmy z hornbachu :D ) a zalil vodou se stopovým množstvím kořenovýho stimulátoru a zahřívám je pod 250W :)

Jsem fakt zvědavej, co se z toho vyklube, kolik semen vzejde, jak budou vypadat a ve výsledku, jak to vše povalí ;)
Mám ale jeden problém, který bych rád vyřešil, než semínka vzejdou..

Jak to mám udělat s těma regulárama, když nemám dost 11l květináčů, ani dost 6,5l květníků? Do boxu se mi vejde max 12x11l květináč :/ Takže dokoupit 6,5 a dát vše do týhle velikosti? Očekávám, že se pak dost místa uvolní, až se ukáže pohlaví u regulárů a vytrhám samce, ale to už bude pozdě na nějaký čachry s přesazováním a nechávat je v tom "mezi" květníku (1,5l) než ukážou pohlaví nemůžu... Kdyby holek bylo víc, tak můžu z nouze zbytek odjet v tomhle malym předboxu.. Ve velkym chci mít zhruba 3x RQS, 3x Z a 4x MBA, zbytek pude do malýho, pokud něco bude... Ale co mezitim kvůli pohlaví nevim právě.. :/

Nevim, jaký to bude, není to úplnej original GG4 (od těch MBA), takže trochu lotýnka, ale jsem ochotnej darovat samce nebo vyměnit za nějaký zajímavý seeds ;)

A mám tu pro vás anketu! Kdo správně odpoví na otázku a bude následně z výherní skupiny náhodně vylosován dostane 1x reg. semínko GG od MBA, 1x reg. semínko Hippie crippler taky od MBA a 1x fem. semínko GG od Zamnesie ;) Tahle semínka mi zbyla nebo jsem dostal darem navíc od nich, takže je rád pošlu do světa, mně se to moc nehodí do krámu... ;)
dmtart
..zdar..no osobně sem dělal selekci v menších cca 2-3litrovejch kvetináčích..ale ty i když selekci neděláš kvůli matkám..tsk bych to tak udělal, docela dost kytí ti ukiže pohlaví už v růstu dle mé zkušenosti..pak je přesadíš do finálu..
..takže za mě klido dokoupit a popřípadě(silný kousky)přesadit do většího...nenech si prosimtě namluvit že se to pak nedá přesazovat..osobně sem přesazoval kytky v růstu a i třeba už 7dní na kwětu..z6tky do11-25tky kýble a jediný co je blbý je manipulace..žádnej stres kořeny v poho.....prostě vyndáš bábovku aobsypeš jí .nazdar....toť muj tip
At ti to roste..budu sledovat
dmtart
..a náký foto jak to pokračuje??
Legy
dmtart : Zatim nebylo co moc fotit a ukazovat.. :/ Jinak jsem to vymyslel, nechám je normálně v tom 1,5l a dokoupim holt 15 kusů těch 6,5l, ty se mi tam vejdou všechny ;) Nebudu je tolik roztahovat a uvidíme, pokud by to bylo moc, tak přendám některý, ale hodně záleží, kolik bude samců, vzhledem k tomu, že už teď mám ale jistejch 10ks květin z těch fem. semínek, tak tam bude docela narváno pak...
Takhle vypadaji prdíci 7.den od zasazení...
Klíčivost jako vždy 100%, je jedno, jaká to je banka, už jsem měl Dinaferm, Humboldt, RQS, Dutch Passion, Paradise seeds, Zamnesie, MBA, vždy 100% klíčivost, možná jen jednou mi nevzešlo semínko z Paradise nebo Dutch passion, ale je skoro nepočitatelný... :P Je fakt hloupost je nechávat předklíčit na ubrousku a podobně, akorat si koledujete, že jim bude zima/horko, že vyschnou nebo je naopak přelejete a v neposlední řadě, že si ulomíte klíček, prostě hloupost... Rovnou do hlíny, cca 2,5cm a kontrolovaně zalévat, ať je půda vlhká, ale ne promočená, ideální ;)
Jáá
Též sem pokukoval po gorila glue od RQS ale počkám na tebe který budou mít největší obsah thc
dmtart
..zdárek..jo tak to udělej to zní v pohodě jedu taky v 6litrech a pohoda...máš to pěkně rozjetý, vypadaj zdravě.ted to jenom tak udržet avšecko bude ok..budu sledovat
dmtart
...jinak toho paskvila co je druhej od zhora zleva si hlídej at ti to nezačne hermit..já osobně takový hned vyhazuju..
Bitir
Jen pro info , gg4 myslim nese nejaky predky hermouse ,takze je pravdepodobnost hermeni.
Osobne bych uz nic nevyhazoval, taky sem byl takovej ,ale.muzento byt nakonec dobry porno.
Kdes sehnal tu gg od MBA ,nemuzu ontom nic najit.
Jinak original gg4 je jen jedna a to formou klonu .
Takze ty mas crossy gg4 jakouto matky preprcly necim jinym nebo nejakej back cross ci neco podobnyho za nekrestansky love , to stejny ti nabidne i elanius za 20kc za semeno se zarukou ze ma gg4 legit. :D . Mozna to ale maji stabilni .
Tim nechci rict ze je to spatnej kup, jen drahej.
Pokud neco nakdes ,byla by skoda to nezamatkovat. Gg4 je dobrej gen a verik ze budes spokojenej. Ve finale aby ses nedivil a nebyl nejlepsi od toho amika.
Ja mam ted gg4 legit na kvetu ,tak sem zvedavej jak to bude vypadat od rqs.
Maxman
Super, GG už mám v hledáčku delší dobu, tak jsem zvědavý co to hodí! Je jí plnej Instagram :-)

Jinak ten box 150 - s tím wingem to dosvítíš dobře až do rohů? Měl jsem ten samý, ideální na to je Gavita 750 De fixture :-) Klasický zasklený reflektor s 600w to nedosvítil.
Bitir
citace:
Původní příspěvek od Maxman
Super, GG už mám v hledáčku delší dobu, tak jsem zvědavý co to hodí! Je jí plnej Instagram :-)

Jinak ten box 150 - s tím wingem to dosvítíš dobře až do rohů? Měl jsem ten samý, ideální na to je Gavita 750 De fixture :-) Klasický zasklený reflektor s 600w to nedosvítil.

Cus, myslis tohle ? Jak vysoko nad kytkama v prostoru 150x150 ?
Sorry za off topic.
Legy
dmtart - Je to zrovna semínko od RQS, budu to pozorovat neboj, ale že má špatný listy neznamená, že bude mít špatný pálky, takže si ho zatim nechám ;)

Bitir - Je to tak, jak píšeš, i jsme se o tom bavili, čistě GG4 jde sehnat jen jako klon z USA jako má elanius, ale slyšel jsem, že se to neblíží ani zdaleka takový THC bombě, o který píšou na netu, takže to zkouším po svém ze semínek.

A máš pravdu, je tu riziko hermení (hlavně u těch fem. semen), takže to budu pozorovat, původně to vzniklo náhodou mezi chemdawg a sourdiesel, že jedno zhermilo a oprclo druhý, chtěli to vyhodit, ale jeden týpek si nechal pár semínek, zasadil, odjel a vznikla z týhle náhody takováhle bomba...
Máš pravdu, že semínka stojí hodně, ale proč to nezkusit, hlavně, pokud to bude dobrý, tak udělat selekci a zamatkovat to, klidně i ty feminizovaný verze, nikdy nevíš, jaký pheno a gen se projeví :P ;)

elev8 z Ameriky nabízí topovou GG4 ze semen, nejlepší, co teď můžeš mít podle recenzí, ale neposílaj do zahraničí..
Takže mám semínka z https://oldschoolba.com/old-school-...la-glue-4-seeds
Oboje americký seedbanky je maj v regulárech, protože femky byly právě dost nestabilní a hermily, proto jsem zvědavej, co za paskvil vznikne ze semen z RQS.
Zamnesii věřim víc, mají starší Pheno, který existuje dýl a je stabilnější, takže věřim, i podle recenzí, že to maji stabilní. Je to i top nejprodávanější z jejich nabídky vůbec...

Maxman - A-wing-avenger Large dosvítí do boku i přes 2 metry, stačil by mi bohatě ten medium, možná jsem měl vzít tenkrát jeho, protože mám naopak rohy a strany nasvícený mnohem víc, než prostor přímo pod lampou, tentokrát víc bylo podle mě méně a měl jsem vzít medium na svoje rozměry... Tady to je i hezky rozepsaný http://www.hg-hydroponics.co.uk/ekm...r-[4]-184-p.gif
Bitir
Jako gg4 legit ? Tak tomu never , pac kdyz se podivas na seedfinder , vypada to ze samosprasili matku gg4 . Pisou to aby to prodali ,nic vic. Verim ze gg4 clone only je lepsi.kluci na icmagu delaji hodne krizu s gg4 , dogon udelal na gg4 samci kvet ,pylil stim vse mozny elity a porad tvrdi ze na rodice to nema.
Takze si udelej obrazek . Ja verim borcovi kterej z toho nema zisk a dela to jako konicek ,nez rqs kteri to chteji prodat.
Mimochodem sou silnejsi odrudy nez je gg4 . Pokud ti jde o vyplach mozku :D
Ja kouril gg4 , pak ecsd bx a muzu rict ze bx je uplnej zdarec , kladivo mezi oci , narkoza , celkove tupej stav .
Gg4 tohle neudelala .
Ale zalezi jak to vypestujes . U nekoho je vic kafe, nebo pine a u jinyho zas vic diesel.
Hlavne jde o to ze kazdej chute vnima jinak a podminky na tom maj svuj podil.
Tot k tomu , ale verim ze ty crossy budou naslapany jako prase a drzim palce . Behem celyho roku podle me mas nejlepsi gen co tu kdo prezentoval.
Legy
Jojo, legit, přímo klon, kterej ma elanius, řikal mi kluk, že to odjel a odhadem 17% THC.. Ono, i když je to klon, nemusí to bejt silný pheno.. A asi si mě špatně pochopil, zrovna gorille od RQS věřim nejmíň, je to strašně komerční banka... Osobně typuju Zamnesii (ale ty maj jiný pheno, není to #4, ale #1), nicméně věřim hodně i amíkům, už jen proto, že to jsou reguláry a nechtěli gen "zatěžovat" feminizovanou verzí... ;)

Jsou to prostě všechno dostupný, "čistý GG" ze semínek a tešim se na test, která gorila bude nejsilnější. Pak sem hodim paličky a asi podle vzhledu společně vybereme reprezentanta z každý banky na otestování ;)
Čistá GG4 jde sehnat jen jako automat a to nechceš, chceš-li pěstovat chuťovku, jako já :)

Jinak jo, chtěl bych někdy zkusit ten nejbrutálnější odpal, tohle mám jako laskominu. Někdy si zkusim Strawberry bannana, Bruce bannera #3 nebo nějakej GirlscoutCookies, popř Godfather OG cross.. :D
Bitir
No gg4 je jen jedna a to je 4 .
Ctyrka je tam proto ,ze to selektoval joesy whales , vzeslo mu 5 rostlin a vyhralo to pheno 4 .
Proto gorilla glue #4 .
Zadna gorilla glue 4 nejde koupit v semenech, vzdycky to bude trochu jiny nez original cut.
To neznamena ze by nesla vylepsit, treba se ro nakonec nekomu znich povedlo.
Ale jde o tu pointu ze gg4 je jen jedna a to klon , semena sou z te matky ,nebo je to back cross , ci jinej preprc.

Dovolim si pujcit fotku z icmagu , jde o amnesii core cut matka a gg4 otec. Pokud tvoje semena budou vypadat podobne jak tenhle venek , tak klobouk dolu.
Legy
Ale vždyť já s tebou souhlasim.. GG4 je jen jedna, stejně jako je jedna GG1. Když píšu GG, myslim obecně Gorilla glue strain, když píšu GG4 myslim Gorilla glue #4 a když píšu GG1, myslim Gorilla glue #1 ;)
To, co mám, je to "nejčistší a nejpodobnější originálu", co se dá v semenech sehnat. Není to čistě GG4 originál z klonu, protože semínka ještě neprodávají a není to ani hybrid mezi GG x nějakej úplně jinej strain. Je to prostě něco mezitim... :D

Jak to bude vypadat se necháme překvapit, jsem na to hrozně zvědavej už jen kvůli vám a těšim se na to moc! :)
Časlove
Gorilla Glue #4 jsem jel originál klon z USA 2x. No neni to špatný, to ani omylem, ale je to klasickej komerční model (u mě v matkárně místo nenašla). Silný to je, výnos to má, ale chybí tomu něco to proč se Sour Diesel nebo OG Kush nazývá elite. Vůně i chut mi příjdou dost obyčejný, podobný věci najdeš v semench. Třeba Dogon by se mnou nesouhlasil, každej to vidí jinak.
Pokud bys chtěl, tak můžu darovat nějaký semena Gorilla Glue #4 x (Sour Diesel x ChemD ibl). Na 90% to bude lepší než od RQS :D.
Anonymer
citace:
Původní příspěvek od Časlove
Gorilla Glue #4 jsem jel originál klon z USA 2x. No neni to špatný, to ani omylem, ale je to klasickej komerční model (u mě v matkárně místo nenašla). Silný to je, výnos to má, ale chybí tomu něco to proč se Sour Diesel nebo OG Kush nazývá elite. Vůně i chut mi příjdou dost obyčejný, podobný věci najdeš v semench. Třeba Dogon by se mnou nesouhlasil, každej to vidí jinak.
Pokud bys chtěl, tak můžu darovat nějaký semena Gorilla Glue #4 x (Sour Diesel x ChemD ibl). Na 90% to bude lepší než od RQS :D.


Myslím, že ten samý klon práve kvitne u mňa doma. Vedľa nej si hovie ECSD, a za mňa teda zatím vyhráva GG4. Som zvedavý, ako sa to ale ešte vyvinie. :)

An.
Časlove
V kolikátym seš dni? ECSD mi příjde o mnoho zajímavější (+ silnější). GG4 je taková pouliční směska :D. Asi mi to nepříjde ničim unikátní jelikož jsem selktoval z Chem linie, Sour D i Chocolate thai a phena podobný kvality tam byly. Ani ta struktura květu mi nepříjde nijak zázračná.
Nicméně kdybych pěstoval kvůli penězum, tak si ji určitě nechám, svoje kvality má, o tom žádná! Každej má jiný chutě :). Můj holy grail je OG!
Anonymer
48.12/12. A práve že najviac sa mi páči kvôli štruktúre kvetov - krásne kompaktné palice s minimom listov a hnusným smradom. Vedľa toho ECSD mi príde podstatne menej nafúknutý a viac listnatý. Zatiaľ :) Pravdou však je, že som si prerabal boxík v štýle home made viac dead než punk a nedopadlo to úplne podľa predstav. Vlastne absolútne vôbec, takže holčiny dostali na začiatku riadne šoky, niektore viac, niektore menej a podľa toho to pak aj rozdýchavali. Takže objektivita porovnania vskutku žiadna. Na druhej strane, tak jako tak som najviac nadchnutý a natešený na Irresistible Haze a Tom Hill Haze. Až nebudem tak lenivý, pridám fotky. :)
Legy
Čoveče, to ECSD podle leafly taky neni takovej top... Ono podle mě strašně záleží, jaký chytneš pheno a taky, jaký podmínky danýmu modelu přichystáš... Máš asi pravdu, že ta gorilla nebude takový dělo, jako se píše, ale nechme se překvapit, co mi z toho vzejde ;) A hlavně, jaký výsledky ukáže THC test :D
Mně třeba osobně ze všech modelů, co jsem měl a chutnal (nejen mnou vypěstovaných), voněl a celkově byl nejlepší Agent Orange ;)
Časlove - Nicméně OG bych taky rád. Bavíš se teď o originalu OG? Pokud ano, od jaký seedbanky?
AliBabak
zajímavý strain. budu sledovat :)
Časlove
No já mluvim o ECSD originál klonu z US (viz. foto). Než jsem se k němu dostal, tak jsem zkoušel něco málo od Cali connection a strašný :D. Potom už jsem jel jen vlastní křížence ECSD. Ano třeba zrovna tahle kytka je extremně náchylná na všechno, takže vždy to neni uplně ono. Btw. Leafly nejspíš nemaj origo cut, ten je extremně vzácnej a většina co ted koluje v US neni původní řez (většinou přeprci od rezdoga), takže Leafly na 90% nezkoušeli opravdovej ECSD.
Pokud ty semenářství maj legit cut gorilly, tak bych se nebál, že tam nebude něco zajmavýho.
Agenta mám strašně rád, ale ten extra smrdutej řez co má mrakoplaš je teda hodně slabej. Nevidim to popravdě ani jako mínus, je to model, kterej můžu kouřit s kolegy a lidma co si daj jen občas, protože většinu co mám se mnou chce hulit málo kdo :D.
Origo cut OG shánim už leta (už se to blíží), ale pokud bych chtěl nějakej OG bx či tak, tak bych šel do Archive seeds nebo Seedjunky seeds.
Legy
Vypadá to na moc hezky na fotce teda...
No, s klonama AO to bylo bídný, ale naštěstí tu teď 2 lidi dělaj novou selekci, tak se k němu možná vrátim ;) Nicméně, jakej největší odpal podle tebe máš teď za strain, co si s tebou dá jen opravdu málokdo? Znám v práci kluky, co hulí denně několik brk a jsou smutní, že se nezhulí, možná bych jim rád dopřál tu šanci zkusit tvojí odstřelovačku... :D Byla by možnost od tebe získat vzorek? Samozřejmě bych to nezamatkoval, ani nemám tu možnost - čistě na odjetí jednoho kola. Klidně bych i koupil ;) Ale rozhodně to nespěchá, teď mám fůru času, než odjedu gorilly... :D

/edit: Když tak pojď do PM, ať to tady nezadělaváme zbytečnejma příspěvkama...
StromeQ
A to já bych to klidně psal tady. Po delší době zajímavé téma než jen fotka kytek, teplota,vlhkost a množství hnojiv které už nikoho moc neberou... 😊
jasse
Tak tak, přece byste takhle zajimavé téma neřešili soukromně. Od čeho pak grower je ,kdž se zajimavá tema přesouvají do PM, jak se má člověk něco dozvědět ;o)
Maxeaux
citace:
Původní příspěvek od StromeQ
A to já bych to klidně psal tady. Po delší době zajímavé téma než jen fotka kytek, teplota,vlhkost a množství hnojiv které už nikoho moc neberou... 😊

citace:
Původní příspěvek od jasse
Tak tak, přece byste takhle zajimavé téma neřešili soukromně. Od čeho pak grower je ,kdž se zajimavá tema přesouvají do PM, jak se má člověk něco dozvědět ;o)

suhlasim :D
Maxman
citace:
Původní příspěvek od Bitir

Cus, myslis tohle ? Jak vysoko nad kytkama v prostoru 150x150 ?
Sorry za off topic.


Co "tohle"?
Legy
Tak klidně kolegové, tak mi napište, jakej nejsilnější model (pravděpodobně teda nekomerční a méně známej) byste doporučili, že je to fakt odstřel a víte, jaký púořídit konkrétně semínka z jaký banky, případně někoho, kdo má matku.. ;) Osobně jsem podle recenzí pro strawberry bannana, bruce banner, white fire, godfather og a gorilla glue... Ale nemám s tim zkušenosti, jedu podle recenzí v hightimes nebo leafly...
Bitir
citace:
Původní příspěvek od Maxman


Co "tohle"?

Nejak sem neskopiroval odkaz pri jake vysce to pokreje plochu 150x150? Diky. . https://www.nejlevnejsi-growshop.cz...lMaAmWZEALw_wcB
Bitir
Og kush ,ci white fire , ale chce to dobrou selekci pac neni og kush jako og kush.
Caslove ti o tom uz beztak povedel , ja ted jel white fire a celkem silny, ale takovy jinak silny , jde o to co si pod tim predstavujes. .
Ted mam seminka ecsd x og kush a melo by to byt taky docela silny.
Kamos hulil ecsd back cross a na to ze ho jen tak neco nespali, byl dobre zhulakanej.
Udajne ghost train haze1 od guerilly taky neni zadny orezavatko.
Tech odpal modelu je dost ,ale podle me mas vetsi pravdepodobnost u matkare kterej se zameril na silu pri selekci. Muze byt 1 z 20 ktera bude v necim jina a silnejsi.

Otazka je jestli leafly delaji recenze na jeden klon ze 100 ,nebo jako prumer ze 100. To je docela rozdil a dost mozna delaji recenze prave z elitniho klonu ktwrej se knim dostane , ale to pak nema nic spolecnyho s tim co si zasadis.
Legy
Tak když bude příležitost, tak vyzkoušim to ECSD, jen tak for fun..

14. den od zasazení..
Holky jsem dneska přesadil rovnou do finále. Chtěl jsem ještě mezikvětináč, ale bylo by s tim tolik prcání a co jsem koukal, tak to ničemu nevadí, když lidi dávaj klony hned do finální velikosti a stejně udělaj 1,4g/w jako kvakos třeba..

Dostaly stopový množství hnojiv a pořádně jsem je zalil a pak i porosil. Jedou pořád pod 250W, ale už pod avengerem... Ten kripl od RQS asi pude pryč, dal sem mu ještě šanci, ale nemyslim si, že to rozchodí... Chtěl sem je mít hezky rozestavený, ale vyšel mi blbej počet, takže až pak protrhám samce, tak to hezky seřadim, mam rád, když to seká linie.. :D
Nejhezčí kytky zatim od MBA, naopak nejhoší od RQS (ale jen od pohledu..)

1. před
2. před s popisky co je kde
3. po přesazení
4. rqs kripl
5. jedna z hezčích (MBA)
Maxman
citace:
Původní příspěvek od Bitir

Nejak sem neskopiroval odkaz pri jake vysce to pokreje plochu 150x150? Diky. . https://www.nejlevnejsi-growshop.cz...lMaAmWZEALw_wcB


Tyto complete fixtures nejsou dělaný na čtvercovou plochu. Pro tu 750ku je optimum cca 1x1,5m, já ji mám v 105x180cm a při palbě 825w to bude cajk. Je to jiná liga než běžné hps a má to svoje specifika. Min. výška nad vrcholkama je 70cm, u 1000w fixture 90cm.
Maxman
citace:
Původní příspěvek od Legy
Tak když bude příležitost, tak vyzkoušim to ECSD, jen tak for fun..

14. den od zasazení..
Holky jsem dneska přesadil rovnou do finále. Chtěl jsem ještě mezikvětináč, ale bylo by s tim tolik prcání a co jsem koukal, tak to ničemu nevadí, když lidi dávaj klony hned do finální velikosti a stejně udělaj 1,4g/w jako kvakos třeba..



Já myslel že je lepší dávat do finální nádoby co nejdřív? Výhodu mezinádob vidím jen v tom, že se líp kontroluje zálivka..nebo?
Legy
Maxman: To právě ne, kořenovej bal je hodně duležitej. Důvodů je víc kromě těch, co neznám např.: když máš hodně kořenů na malym prostoru a přesadíš kytky, tak se kořeny budou hezky dal proplítat substrátem do strany a pak na dno, takže budeš mít v květníku a subtrátu víc kořenů -> větší prostor pro příjem potravy (je to jako bys měl 2x tak dlouhý střeva, zděláš toho víc a efektivněji) a druhej je, že když dáš kytku rovnou do velkýho, tak se "lekne", že má tolik prostoru a může to mít za následek zpomalený růt až chvilkovou stagnaci ;) Řekl bych, že omezenym prostorem se i může zlepší dospívání kytek a tvorba květovýho hormonu... ;)
Maxman
citace:
Původní příspěvek od Legy
Maxman: To právě ne, kořenovej bal je hodně duležitej. Důvodů je víc kromě těch, co neznám např.: když máš hodně kořenů na malym prostoru a přesadíš kytky, tak se kořeny budou hezky dal proplítat substrátem do strany a pak na dno, takže budeš mít v květníku a subtrátu víc kořenů -> větší prostor pro příjem potravy (je to jako bys měl 2x tak dlouhý střeva, zděláš toho víc a efektivněji) a druhej je, že když dáš kytku rovnou do velkýho, tak se "lekne", že má tolik prostoru a může to mít za následek zpomalený růt až chvilkovou stagnaci ;) Řekl bych, že omezenym prostorem se i může zlepší dospívání kytek a tvorba květovýho hormonu... ;)


Tak tuhle zkušenost jsem neudělal, jasné ale je, že malý klon bude v např. v 6l dlouho kořenit a možná to dočasně zpomalí růst nad zemí. Jakmile ale proroste tak s tím objemem kořenů zas rychleji dožene. Ale to jsou doměnky. Já dělám předpěsty v 0,75l a párkrát v tom museli vydržet i měsíc - až me překvapilo, jak veliká kytka vyroste z 0,75l :-) Po přesunu do 6l jim stačí pár dní a můžu přepínat.

BTW nemáte zkušenosti s Airpotama? Prý to umí udělat znatelný rozdíl ve výnosu (info od insidera, nikoliv jen marketing), ale "důkazy" nemám...
Legy
26. den od zasazení

Ještě jsem zapomněl zmínit, že ze začátku jsem jel periodu 20/4 pro lepší zakořenení a rychlejší růst a asi tak posledních 10 dnů jedu 19/5. Schválně si tam tu hodinu nechávám, aby až kytky přepnu, aby to pro ně byl větší "šok" a já tim podpořil tvorbu květovýho hormonu, protože kytky budou podle mě docela mladý, až je budu přepínat. Což bude počítám tak za 2-3 dny, co myslíte? ;)
Kytky jsem před pár dny zastřihl, některé klasicky, jinde jsem si zkusil fimku a ty pomalý jsem nestříhal vůbec.
Kripla od RQS jsem vyhodil, přestal pak i růst a byl pořád zabalenej...

Obecně zatim hodnotim stavbu a růst kytek takto: RQS naprosto nejhorší, špatný větvení, 3/5 kytek byly (a ještě stále trochu jsou) takový kapusty se zkrabatělýma listama... Jedna kytka se vůbec nevětví (viz fotko, neni zastřižená, to je fakt, ale kdybych to udělal, strašně jí to zpomalý..)
Zamnesie o trochu lepší, ale taky má asi 3 kytky s listy jako kapusta a stejně jako RQS tyhle kytky po přesazení měly hodně světlý středy, prostě slabší kusy...
Nejlepší jsou MBA, tam jsou horší asi 2 kytky z 10, jinak valí dobře.

Podle struktury kytek mam vytipovaný samce, tak uvidim, jak se trefim.. :D Některý holky jsou fakt pěkný, od Zamnesie tam mám jednu parádní favoritku (uplně vlevo vzadu), od RQS tam je taky jedna použitelná a od MBA jich je spoustu pěknejch, tak jen, aby to byly samičky ;) :P

Hnojim 80% dávkou s upravenou vodou na cca PH 6
Před dvěma dny místo 250W růst jsem dal už 600W dual.


1. celkový pohled s popisky
2. porovnání dvou kytek od RQS, vlevo nevětvící vysoký šmejd (nebejt to femka, pro mě jasnej samec.. :D budu hlídat kvůli hermení, jestli jí úplně nevyhodim - uvidim po vyhození samců, kolik bude prostoru))
3. nevětvící kytka od Zamnesie
4. FIM (z fotky není vidět, ale je tam 6 vrcholků). bohužel se tim holka dost zpomalila, většina kytek má patra už docela vytáhlý a "srovnaný"
5. MBA hodně hezky větvící se holky :)
Legy
Up 4. den květu, nebo aspoň myslim, nejsem si teď jistej... :D

Z RQS zůstaly jen 3, tu nevětvící jsem vyhodil.
Zamnesie stále 5ks
MBA 7 kusů (3 jsem vyhodil, co jsem ZATIM vytušil jako samce, ale bude jich víc..)

Nějak mám problém zatim poznat, co je co, protože náznak koulí vídam u spousty kytek, dokonce i feminizovanejch, což buď znamená, že zatim nepoznám, co je samec, nebo si to je podobný a nebo to sou hermouši, což vzhledem k obtížnosti stabilizace fem. semen očekávám a budu hlídat.

Každopádně třem kytkám jsem nenechal ani sestoupit varlata, podle mě to fakt byli samci, sami mrkněte na fotky a tipněte. Jen pár kytek nemá ani kuličku, otázka, zda sou všechno samčí koule, nebo to jsou semenný váčky :/ :D

Mám z toho hroznou jungli, zatim to vypadá, že jsem lajdák a neprotrhávám, což by sakra potřebovaly, otrhat spodní patra a pár listů, ať se to prosvítí a provzdušní, ale nevim, kolik bude samců, tak čekám, než se ukáže pohlaví a začnu si to do finálního rozestavění formovat až pak, tak ať mám s čím pracovat ;)

Zalévám poměr cca 1,3ml/l grow, 1,3ml/l bloom, 1ml/l doplněk, 1ml/l enzymy, 0,5 ml/l excelantoru a trochu kyseliny na snížení pH. Celkový EC 1,6

Doufám, že se pohlaví ukáže co nejdřív, chci to mít hezky finálně rozestavěný už teď a chci vědět, na čem jsem... Holky vpravo budu muset vypodložit, růstově nestíhají.

Co se týče genetiky, tak fakt silný stonky, velký listy a brutální, ale brutální větvení! Takový sem ještě nezažil.

1. celek
2. welcome to the jungle, to the jungle, to the jungle...
3. takhle se větví samec, představte si samice.. :D
4. list jako prase se stonkem tlustym jako břitva nůžek..
Legy
Něco pro buzny...


Všechny 3 sem vytrh, tak se opovažte říct, že něco z toho byla samice!! :D Nejsmutnější je, že podobný kuličky (ale fakt malý, nerozpoznatelný) má asi 8/10 MBA kytek a i pár těch feminizovanejch, nechce se mi věřit, že by všechno byli samci, takže teďka už budu chvilku čekat, až to bude jasný, abych si to všechno nevytrhal a něco mi tam zbylo... :D
Ze samců mám ale hrůzu, nevim, kdy začnou produkovat pyl a kdy budou holky plodný přesně, nicméně nemám zájem, aby mi tam něco poletovalo, i když tam samci nebudou a stejně to pak prclo holky...
dlouhán
Zdar, myslím že děláš hroznou kravinu že vyhazuješ kytky už teď podle "dojmů" že tohle bude "asi" samec a tohle taky.. moc brzo podle mě.
Dokud si nejsi jistej a dokud tam nejsou KOULE, nevíš nic. Strach z toho, že by ti to mohli opylit je nesmyslný, ten pyl taky nějakou dobu potřebuje na uzrání aby vůbec mohl prášit, dávno před tím jsi schopen samce bezpečně rozpoznat..
Jinak pěkný grow ;)
Legy
Jo, souhlasim, možná sem se unáhlil, proto teď už čekám na jistotu. Snad jsem měl štastnou ruku a fakt to byli samci.. ;)
Dneska jsem vyhodil dalšího samce (tentokrát jsem si byl 100% jistý! ;) ) a další RQS holku, byla hrozně zaostalá a co hůř, měla načatý a přidrátovaný stonek, protože se mi zlomil. Ovšem po oddělání drátu, kdy se zdálo, že je stonek už pevný suveréně cela kytka odpadla... :D
Takže teď mám:
2x RQS
5x Zamnesie
6x MBA

U kytek jsem provedl absolutní revitalizaci, kytky všechny vyndal, protrhal, hezky provzdušnil a poskládal zpátky tak, aby se co nejefektivnějš vyplnil prostor topy. Nakonec jsem na ně hodil síťku a ohnul je. Snad už nebude moc samců, aby to takhle zůstalo ;) Fotku nemám, nechtělo se mi, ale světlo prosvitne už i dolu a vypadá to moc hezky, taky si to aspoň představte :)
Legy
10. den květu, doufám teda.. :D

aby to nebylo jen u těch představách...

bohužel jsem musel vytrhnout další 2 samce. Myslím, že z regulár semen zbyly už jen samičky (4 samičky z 10), ale klid stále nemám. U jedný z fem. kytek od Zamnesie jsem objevil cosi, co vypadá jako koule, takže to musím hlídat, aby to nebyl hermouš a stejně tak i všechny ostatní kytky... Protože GG4 vznikla z hermouše a navíc feminizování je taky pomocí hermafroditů, k bisexualitě mají silný předpoklady. Modlim se, abych někde nepřehlídl kouli a neoprclo se mi to.

Zatím:
2x RQS (úplně u pravý stěny kytka dole a kytka nad ní)
5x Zamnesie (celá zadní řada a první, levá kytka v prostřední řadě)
4x MBA (zbytek)

Co ale musim uznat, GG má skvělý kořenění, větvení a slušně rychlej nákvět. Je teprve 10. den, ale mám pocit, že to jede rychleji, než obvykle...
Kytek jsem ale čekal víc, takže začínám mít trochu problém s efektivním vyplněním prostoru :/ Zas na druhou stranu to bude vzdušnější, dostane se víc světla na spodní topy (tuplem, když otrhám pár těch horních listů, aby se vše prosvítilo pěkně), takže by to nemusel být debakl, ale mám jen 11 kytek v malých květníkách. Normálně jedu cca 10 kytek v 11l. No, uvidíme ;)

1. samec, co šel králíkům
2. hermouš? budu vás hlídat holky všechny!
3. celkový pohled
4. to je lepší, než ta jungle pod vrcholky...
Legy
začátek 21. dne květu

Holky už snad pomalu končí s růstem a nastupují s květem a bobtnáním palic. Jsou v parádní kondici, hezky probrané, aby se slunce dostalo aspoň trochu i na spodnější "paličky" s tím, že dole, pod úrovní jsem jim nechal listy. Někdy to dělám, jindy je oberu skoro všechny, tak uvidíme, jak se jim to bude/nebude líbit. Ale myslím, že je to dobrý, aby měly, odkud si brát živiny podle potřeb a pak z listů ke konci vymáčknout vše do posledního kynutí a dozrání palic, než odpadnou... ;)

Nehnojím moc, před 4 dny jsem dal čistou vodu a teďka 2x za sebou 80% dávky. Za 3 dny ale nastoupím asi se 100% (dle tabulky výrobce), tentokrát neřeším EC, dám jim volný průběh, ať se ukáže genetika :)

Největší palice budou mít 2 holky od Zamnesie, která má nejlepší, ale zároveň i nejhorší kytku. Kytky od RQS nemaj tak velký nákvět, ale uvidíme ve výsledku, jak to dopadne. MBA reguláry jsou poměrně stabilní, nejsou tak velký, jako ty 2 topky od Zamnesie, ale není to nejhorší. Uvidíme, jak to půjde dál.

1. celek
2. asi největší palda
3. detail
4. listový spodek
Legy
Osud má zajímavý smysl pro humor...
7000 Kč v háji, ale co mě mrzí víc, tak to, že nezjistim, jak skvělej je tenhle strain a neudělám porovnání, na jehož výsledky jsem se tolik těšil!! :(

Tohle na sobě měla úplně každá kytka, úplně každá... :( Vše jsem se smutkem tedy vytrhal a narval do pytle a hodim to na kompost.

Nebylo jich moc, ale na spodnějších větvích to měla fakt každá a některý už byly otevřený, nevim, jak moc jsou kytky náchylný k oprcání, byla to moje první zkušenost s varlatama, ale nechtěl jsem nic riskovat... Možná by stačilo to pořádně prohlídnout a otrhat větve/koule, ale podle mě stačí nějakou vynechat a je to v háji a to nejde prostě ohlídat vše na 100%

Teď jen najít nějaký fakt dobrý, silný a hlavně nevšední strain. Kdyby někdo věděl o někom, kdo má takový klony, tak prosím PM.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma