Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Pomoc s začátkem růstu - Klikni zde pro originální téma
flyfish215
Zdravím všechny, chtěl bych požádat o pomoc s klíčením a začátkem růstu semínek. Mám takovýto problém. Semínko od značkové banky vložím na 24hodin do vody s 3ma kapkama 30% peroxidu,potom ho vložím mezi 2 vrstvy toaletního papíru který udržuji neustále vlhký. Semínka vyklíčí,pak je vložím do malého květináče který je naplněn do půlky Biobizz light mix, cca5-10mm hluboko.Pak na ně svítím CFL 200W ze vzdálenosti cca 25-30cm.Když vylezou a mají nahoře 2 děložní lístky tak mi cca 1 týden nějak přežívají ale nevylezou další listy.Zalévám podle potřeby, ani moc a ani málo,nejsou přelité.Potom začnou kytky umírat a usychat a já nevím proč. Mám tu hodně semen od značkových seedbank a nerad bych o ně přišel. Proto hledám nějakou zaručenou metodu aby mi ze semen vyrostla rostlina.Poraďte prosím kde dělám chybu.Děkuju všem.
fikus37
Máš málo % vlhkosti.Jak jsou malé,tak je v těch květináčcích dej do nějakého pařeníku kde je vysoká vlhkost a uvidíš jak se rozjedou.Potřebují si vybudovat kořenový systém.
flyfish215
To mě taky napadlo ale zase mám tu hlínu pořád mokrou a nevysychá,bojím se že mi uhnijou díky té mokré hlíně.
fellina
Je jasne ze miminka nemohou vyschnout, na druhou stranu hlina nesmi byt neustale načvachtana jako houba. Nebo nedej boze stat ve vode. Zalivej podle potreby na nejakem podkladu bokem a pak je vraz pod zarivku. Jak rika fikus, nejspis mas malou vlhkost tak je priklop uriznutou petkou nebo pytlikem (pro jistotu udelej ve vrchni casti par direk. Pokud se ti I pres to po matecnich listkach dalsi nedelaj, zkus lampu zvednout. Vim ze je to cfl ale zase nevim jakou mas cirkulaci vzduchu. Podle toho co pises to vypada na uhniti nebo uvareni. Je lepsi jit na ne pomalu a lampu postupne snizovat. V nejhorsim pripade se vytahnou, coz s tvymi polo-naplnenymi kvetinaci ma jasne a rychle reseni (dosypat). Kazdopadne pro eliminaci uhnivani z duvodu vlhkosti je nejlepsi kompromis kokos... Snad se ti zadari....
fikus37
flyfish,hlínu můžeš mit mokrou jak chceš a stejně ti to bude umírat.
Musíš počkat až si rostlina vybuduje kořenový systém a než se tak stane ,tak si rostlina bere vodu s ovzduší(proto ta vysoká vlhkost).
flyfish215
Asi si nerozumíme, když je dám do pařníku a budu jim tam v 1 hodinových intervalech pouštět naplno zvlhčovačku tak budu mít pořád hlínu nacucanou a nikdy mi nevyschne. To bych je musel dát někam kde ta hlína bude vysychat ale rostlinky tím pádem nebudou ve vlhkém prostředí. Jedině nějakou vyhřívací podložku aby se z hlíny vypařovala voda,ale zase abych je neuvařil.Poradíte?
TommyH
Já ti nevím.. Já naklíčené semena dávám do kostičky rockwohlu, při zasazeni ho ponoříme do vody (s kořenovým stimulatorem,to je samozřejmost) a pak trošku zmáčknu aby vytekl přebytek vody. Potom šup za okno a nezalivam týden vůbec, maximálně pár kapek, ale opravdu v řádu mililitrů do středu kde je umístěné semínko. V pohodě se obejde bez skleníku/zvlhcovacky. Osobně si myslím, že ti to proste uhniva - moc vody. Samozřejmě že ti to líp poroste ve vlhkém prostředí, ale dá se bez toho obejít. A zkusil bych určitě semena do rockwohlu mnohem lépe se hlídá vlhkost... A nebylo by odvěcí kdyby na to z lehka foukal nějaký malinkatý PC vetracek, kytka pak lépe chytá vlhkost ze vzduchu když proudí.
BRooT
No kluci, nechci do Vás rýpat.

Ale kytky ze semínka nepotřebujou vlhkost jako klony. Právě proto, že mají vybudovaný kořenový systém už od začátku. Ano malý (jeden kořínek), ale funkční.

Samozřejmě 0% vlhkosti neunesou :D Ale to bys musel mít malou místnost s klimatizací. Normálně v domácnosti máš okolo 40-50%. Což je pro kytku ze semínka v pohodě :)

Vážně ti to nejspíš uhnivá. Taky je šance, že si chytnul extra špatnou dávku semínek... Od jaké banky to máš ? Co je to za model ? Trochu se vypsat... A možná bych se vysral i na ten peroxid, může poškodit mikrokořínky a i tohle ti pak může způsobit uhnivání.

Jak říká Tommy... Pro tebe bude nejlepší nechat vyklíčit semínko (mezi útěrkama jak to děláš klidně), bez nějakýho pojebanýho peroxidu. A pak to semínko vzít a dát ho do Rockwoolové kostičky, kterou namočíš ve vodě s kořenákem. Kořeňák kytce stačí na první lístky, a RW kostka udržuje pořád (pokud neplave ve vodě) správný poměr vzduch/voda k růstu, takže se nemusíš bát přelití/uhnití pokud tam něco neposereš.

Zkus to a dej vědět
flyfish215
Mám semínka od banky DNA Genetics (Cataract Kush,Chocolope Kush) a takový podobný i od Pyramid seeds. Toho rockwoolu se trochu bojím že se mi budou tahat za světlem a budou mít tenké stonky a zlomí se mi.Ten peroxid tam byl jen prvních 24hodin když byly semínka namočeny ve vodě.Když praskly a vystrčily ocásek dal jsem je mezi toal. papíry bez peroxidu,jen čistou vodu.
TommyH
V tom rockwohlu to necháš jen na první týden dva, dokud neproroste kořínek. Jak uvidíš že spodu kořínek dáš to do květináče. Na růst to nemá žádný vliv, potáhne se ti to stejně jako v hlíně.
BRooT
Tahat se ti budou když budou mít světlo vysoko. Když to budeš mít dost blízko, tak se ti nepotáhnou. Jestli se to tahá nebo ne, na to nemá vliv, v čem to je zasazený :D
flyfish215
Takže abych to uzavřel, naklíčená semínka vložím do rockwoolové kostičky( asi té nejmenší),kostičku namočím do vody s kořeňákem a s PH na 6,0 a trochu jí vymačkám aby nebyla nacucaná jak houba.Kostičky vrazím do plata a šoupnu do pařníku. Ještě poprosím o optimální vzdálenost od lampy,aby se mi netahali nahoru.Světelný zdroj je 200W CFL blue 6500K . Děkuju všem
Betto Sulliven
Pod 200w CFL to klidně můžeš dát co nejníž. Treba 10 cm od vršků. Usporka nehreje tolik, aby to v teto vzdálenosti uškodilo.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma