Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
NFT 2x600W CN HAZE - Klikni zde pro originální téma
K!NG
Zdar lidi,

zdokumentuju pro Vás svůj druhý grow, protože ten první se mi vůbec nepovedl, takže to dělám kvůli pomoci z vaší strany.

Osazenstvo : 24x CN HAZE, 2x Recon, 2x Purple
Skřín : Homebox Ambient 240x120x200
Ventilace : Ruck can isomax 870m3/h + 2x 55cm ventilator
Pacháč : Primaklima 1100m3/h
NFT : Multi duct large 801 + cerpadlo na promichani 800l/h, cerpadlo systemu 1200l/h, vzduchovací kámen dlouhý
Další : zvlhčovačka a heatshieldy + meraky Essentials EC+PH
Hnojky : JIDB + Hesi boost + Rhyzotonic

Namočené kostky 2 dny v PH 4,7 + rhyzotonic + hnojky na rust EC 1,0. Do kostek řezy a nechával sem je zakořeňovat pod 2x18W, poté co byly všechny prokořeněné šoupnul sem je do systému, kde koluje upravená čistá voda na 5,6 PH a EC 0,3 a doupravuju teď když PH vyskočí nad 6 stáhnu ho. V systému jsou nyní druhý den a jedu 2x 400W MH, než prokoření netkanou textilii a přepnu na květ. Zitra jim dam davku ec 0,6 a postupně mám v plánu zvedat.

PROBLÉMY :
Mám poměrně zásadní problém s teplotou roztoku 25 stupnu a stahuju zmrazenyma 2L lahvema, ale svítím přes noc a nejde to dělat když spím. V boxu mám 31 stupnu a oba boky otevřené. Box je v místnosti 3,5x 5,5 m a odtah je sonoflexem vyveden oknem ven. Přítah je pouze pasiv a nechávám otevřené dveře ať tam proudí vzduch z chodby, ale ta se evidentně vyhřeje taky.

Potřebuju radu jak to vychytat, jestli koupit ještě jeden ventilátor na přítah a tahat vzduch normálně z venku nebo jestli hodit žárovky do cooltube nebo jak to zregulovat aby tam nebylo tak horko ? Když sem svítil minulé kolo 2x600W tak to celkem šlo, protože oba ventilatory 55cm svitily pod lampy, takže se to celkem dalo, ale i tak tam bylo kolem 30. Ted navic ventilatory nezapinam kdyz drzim vlhkost. Prosím poradte, at mi to zase nedopadne blbe :/

Foto dodavam a dik.
Paranormal Grow
Cau cau, pekny to mas, ale imho ti pomuze bud chladic do vody nebo klimatizace...ten Rhizothonic nemichej s JIDB, nedela to dobrotu...

https://www.hotchilli.cz/chlazeni/h...%C3%A1dr%C5%BEe
K!NG
To je snad levnejsi zbavit se nft a prdnout to do hliny nebo kokosu, premejslim co s tim udelat ted hned, co myslis ?
Paranormal Grow
No nedavno to borec nabizel v bazaru za 4500 a to by nebylo tak hrozny...pres leto to resi dost lidi, ale to NFT neni tak nachylny jako treba aeroska, takze bych to nejak nehrotil, dokud jsou koreny ok, a ono uz snad nebudou takovy vedra...:) V mistnosti pokud mas 30, tezko budes mit v boxu 22 bez klimosky:/
fikus37
V létě to je sebevražda jet NFT,teplota roztoku je důležitá a pokud to neuchladíš ,tak si v řiti.LED je v tomto No.1:flamer:
fikus37
Jinač , už nebudou takové teploty jako ted.Takže už to bude lepší.
Bitir
Nejlip se m8 vzdy darilo srazit teploty tahanim vzduchu nekde ze stinu, chlazeni sem nikdy neresil , priah nejlepe do boxu ,dva proti sobe na kazdou stranu jeden , i to jak funu na vanu tak dole je jina teplota jak u vrchooku. Az to budes mit zarostly ,tak to snad pujde. Nektery odrudy zmakli nanklid kolem 23° jiny uz delali neplechu . Ale temer vzdy se mi jen vzduchem povedlo srazit roztok na nejakych 21 az 22° .
Mam to ale v cimre ,kde nijak nesviti slunko , prez den kdy sou zhasly svetla, venku 36° v cimre 21 az 23° .
U kazdyho to bude jiny,ale.pokid sou problemy s teplotou roztoku ,je treba to casto kontrolovat .
Nejlepsi by bylo jet kokos prez leto.
Pak jedine funet klimu .
K!NG
Jooo za 4500 bych to koupil hned, ale nemuzu to najit....

Co treba neco takovyho myslim ze to je maly ale pisou ze to je na 45 litru :
http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Th...526.m2548.l4275

Bitir: mistnost je v prizemi ale z druhe strany je zahrada vys, takze tam kde zacina je zhruba strop mistnisti a tim padem je vlastne pod zemi. Je tam takovej pruduch na okno, ale ten sem zakryl sadrosem. Dokud mistnost nevyhraly lampy bylo tam taky 21 stupnu. Takze ty bys doporucoval koupit jeste jeden velkej ventilator a poslat tam z venku nocni studenejsi vzduch ?
K!NG
Vcera sem nad tim hodne dumal a hledal chillery po netu a pomerne se orodavaji takovy oruhy ventilatoru co foukaji na vodu, capnul sem teda mensi ofukovy ventas a pripnul ho na kalfas a z 25,5 v prubehu sviceni udelal do rana 23,9 takze to vypada ze to funguje, stahnul sem teplotu jeste zmrzlou lahvi na 21,5 a stahnu jeste jednou nez se roznou lampy a uvidime jestli to ventas dokaze udrzet i za sviceni.

Jinak sem dnes po 3 dnech frknul trochu hnojek takze PH 5,7 a EC 0,6
K!NG
Znamená fialovění některých stonků ? Nějak to tady nemůžu vyhledat jestli je to normální nebo jim chybí.
crazyn
Muže to být nedostatek dusíku
Bitir
Jj dusik, vysoky ph a tusim ze i zelezo to umi, ale to bys mel naprosto svetle zluty listy. Neresil bych to zatim ,malo kdy se mi stava ze mam krasne zeleny stonky.

Ventilator ne, nechat pasiv primo do boxu z nekama kde je stin, netahal bych to jen z cimry do boxu ,ale primo z toho okna prez flex do boxu.
Edit, kdyz pustis ten studenejsi vzduch od spodu ,jakoby pod platem primo k nadrzi, taky to srazi teplotu a zaroven se ti cerstvej vzduch dostane po cele plose.
Uplne nejlepsi by bylo mot mezi kytkama flex hadice s dirama a funet to od spodu do kytek. Alento ti neresi teplotu , musis to udelat tak at je u spodu co nejmensi teplota a velkej pruvan.
BerryBlu€
Ahoj králi

vis ze kyti v hydru porostou v klidu i při teplotě roztoku do 30C°,jen budou sát mnohem více vody než živin proto při teplejším roztoku je důležitý mít nižší EC a bude to dobrý....když už se teda vyloženě neuvári kořeny tak spálení je ne častější problem

K těm petkam si myslím ze neexistuje horší způsob. .voda má 25C ty tam vrznes petku a ta udělá během 20minut třeba 23C tyhle náhlý teplotní výkyvy jsou větší stres než než roztok o teplotě třeba 28C......téma větrákama je to oukej pac jde o stabilní chlazeni/teplotu

Fialový stonky málo dusíku Bo moc vody nebo celkové ne ideální podmínky může to bejt i tím náhlým srážením teploty roztoku ale já bych se nejdřív ujistil ze neprelivam ten RW
K!NG
Cau vsichni,

trochu sem to tady zanedbal takze to napravime. Vyviji se to takto :


12.8. koupeno a jeli rust pod 2x18W 18/6a roseno + zalevano lehce PH 5,6 EC 1,0 + rhyzotonic

17.8. 2x 400W MH presazeno do NFT prvni 2 dny cista voda stazene cerpadlo na minimum a voda upravena na 5,5

19.8. rustova koncentrace JIDB a voda PH 5,7 EC 0,6

20.8. Prepnuto na 12/12 a prehozeno na 2x 600W HPS s PH 5,7 a EC 1,1

23.8. PH 5,7 a EC 1,4

Dozrali asi 50litru vody za tu dobu nemeneno jen dolevano s vice hnojkama.

27.8. Vymenena voda, dostali 60l a uz sem dal hnojky v kvetovem pomeru PH 5,6 a EC 1,8 + prvni davku hesi boostu

Rostou zatim pekne kolisa sice PH mezi 5,6-6,3 ale vypada ze se jim vede dobre, teplota vody max 23,7 ale vetsinou do 23 stupnu takze se to uz celkem da.

Mam 2 velke ventilatory o prumeru 55cm na obou koncich, ale pripada mi ze jsou az moc silne a zerou dohromady 110W premyslim ze bych je nahradil, mate nejaky rady na dobre a ne extra drahe cirkulacni ventilatory ?

Plus premejslim o siti, protoze mi prijde ze zacinaji misty slusne houstnout :)
Bitir
Zdar, jeden 45cm prumer je na klid , navic foukat proti sobe je podle.me.blbost, ja vzdy funim po smeru kde.je pritah . Vubec nejlepsi je mit pritah rozvedenej primo ke kytkam , nebo mit otevreny vsechny diry v boxu . Ale.mel bys kvuli proudeni vzduchu foukat vzdy smerem k odtahu .
Pak neni na skodu za 2 maly klipsnaky ke stonkum at ti to profoukavaji.

55cm sou uz pekny dela .
BerryBlu€
Zdar Já foukám ofukama taky proti sobě mám je v opačných rozích než pritah a odtah,podle mě nejlepší způsob ale rad se nechám poučit. ...
Z větráku bych doporučil Honeywell dva mám už 8let bez poruchy

Kolísání ph v rozumnejch hodnotach (5.2-6.2) je lepší než neustále stabilní hodnota kvůli vstřebatelností prvků
K!NG
Cau vespolek,

davam update ke dni 31.8.
dolil sem dalších 45l vody, PH udržuju stále na stejné úrovni mezi 5,4 - 6,3 a EC 1,8 podle tabulek JIDB a tento tyden pridavam hesi boost.

Holky vypadají zdravě, fialové stonky zmizeli skoro uplne, nejnizsi maji 40cm nejvyssi 55cm. Mate nejake rady co s nima ? Jestli na ne udelat nejakou scrog sit, prostrihavat nebo nechat rust ? Uprostred boxu sou husty jak blazen, kraje sou slabsi trochu, ale prostor je celkem pekne zaplneny.

Uvitam nejake rady jestli mate :)
BRooT
Ty ofuky..

Já používám 3, jeden jde dole a fouká přímo na vanu, druhý o něco víš a fouká na kytky a je natočený trochu nahoru, a pak mám jeden na stínítku, který ofukuje pořád lampu.

Takže mi ten vzduch proudí od spoda nahoru a dostává se rychleji k odtahu. A musím říct že paráda. Když v místnosti mám 24 (v těch největších vedrech) tak v boxu bylo max 28. A kytky frčí jak mají.

Teplotu roztoku nekontroluju, dělal jsem to jen dvakrát a jak řikal kolega předtím. Musel bys mít 1000W a teplotu v místnosti aspoň 25 kde taháš vzduch abys uvařil kořeny. Prostě jen jim dávat míň EC a držet dostatek vody... Samozřejmě trochu to zpomalí růst a možná sníží výnos, ale nebude to nějak o kotel :)

Takže pokud taháš aspoň trochu chladnější vzduch, myslím, že je to ok :)

Fialový stonky dělá dusík a zima pokuď vím... Zimu můžeš vyloučit :D :D

Ty větší kytky ohni přes kolýnka opatrně , snaž se ať je máš ve stejný výšce kvůli světlu... A scrog síť už nedávej, možná bych dal podpůrnou ale na scrog je pozdě.

Listy prostříhavej jen ty, který stíny na menší kytky (to je teda moje metoda nevím jak u ostatních, někdo to holí o 106 někdo nechává) já si ozkoušel, že stříhám jen ty co stíní vrcholkům ostatních kytek.

Snad ti to pomůže :) Držím pěsti. NFT je pecka :)))
Konůpek
Čau, nevím jestli je dobrý nápad kombinovat JIDB s jiným tipem hnojiv. Nedoporučujou to. Dá se koupit květový booster přímo od JIDB
K!NG
Diky za radu. O koreny uz se nebojim, teplota v kalfasu je mezi 20-22 stupnu coz je ok. Zacinam trochu resit prave co s tema listama a nizsima palicema. Vrcholky ohybam ale ty kytky jsou rozvetveny jak magori a je pomerne dost palic i ve spodnich patrech a nevim jestli je oholit nebo prostrihat listy at maji vic svetla. Momentalne je to dost dzungle

K tem hnojivum, dal sem na doporuceni Bitira kterej jede taky JIDB v NFT a rikal ze s tim ma zkusenosti, pote co sem videl jeho pesty tak mu duveruju :)
BRooT
Nizší palice (né ty pod hlavníma) ale ty dole, kde už není skoro žádný přímo světlo, určitě šmikni, kytky do nich zbytečně dávají energii

Jinak --- super věcička

https://www.juwelakvarium.cz/hobby-...adici-jednotka/
Konůpek
Na kolegu Bitira je spolehnutí a pokud to má osvědčené tak OK...Já jsem je nikdy s ničím nemixoval
BerryBlu€
citace:
Původní příspěvek od Bitir
Zdar, jeden 45cm prumer je na klid , navic foukat proti sobe je podle.me.blbost, ja vzdy funim po smeru kde.je pritah .


Čau,zajímavéj názor .Já sem dosel k pravým opaku,foukám proti sobě čímž vzniká vir přímo pod lampou a vlastně v celým stanu ,dřív jsem to zkousel jak píšeš ty ale tohle se mi zdá víc cool,možná to tak vidím kvůli dávkování co2 ,častá výměna vzduchu proto pro me není idealni

KING:

je to hodně vděčnéj model a rychlej ,pheno co mam já je 7 tejdnu od přepnutí hotové

Udělal bych přesně co psal BRoot akorát spodky(jen vyhonky) bych ořezal asi za týden a s vrchními listy bych začal za dva a nešel bych přes 15-20% .Já se je teda snažím různe ohýbat dolů a tak abych je nemusel urezavat ale de o to ze každej list kteréj stíní palici musí pryč ,musí svítit přímo do palic!tohle je podle mě zásadně znát na vynosu
BRooT
citace:
Původní příspěvek od BerryBlu€


Čau,zajímavéj názor .Já sem dosel k pravým opaku,foukám proti sobě čímž vzniká vir přímo pod lampou a vlastně v celým stanu ,dřív jsem to zkousel jak píšeš ty ale tohle se mi zdá víc cool,možná to tak vidím kvůli dávkování co2 ,častá výměna vzduchu proto pro me není idealni

KING:

je to hodně vděčnéj model a rychlej ,pheno co mam já je 7 tejdnu od přepnutí hotové

Udělal bych přesně co psal BRoot akorát spodky(jen vyhonky) bych ořezal asi za týden a s vrchními listy bych začal za dva a nešel bych přes 15-20% .Já se je teda snažím různe ohýbat dolů a tak abych je nemusel urezavat ale de o to ze každej list kteréj stíní palici musí pryč ,musí svítit přímo do palic!tohle je podle mě zásadně znát na vynosu


Co jsem četl (vážně jen četl, nepotvrzuju, nezkoušel jsem). Je dobré nechat vždycky určité procento vrchních listů, těch velkých i když trochu stíní, protože palice potřebuje světlo na produkci pryskyřice. Ale zas listy chytají světlo aby mohli tu palici zásobit (velmi zjednodušeně řečeno)...

Tak určitě to neohol celý, něch nějaký ty vrchní listy slunit :)
Bitir
citace:
Původní příspěvek od Konůpek
Na kolegu Bitira je spolehnutí a pokud to má osvědčené tak OK...Já jsem je nikdy s ničím nemixoval

Ono to v podstate nicim mixovany byt nemusi , zkousel sem je samotny, s boostrama, pk13/14. Stimulatorama atd atd.
Tezko rict jestli ten hesi boost k necemu je , kazdopadne kytkam to nikdy nevadilo ale ani sem nezaznamenal zadny zmeny, je to v podstate jen stimulator se stopovyma prvkama a nejakym cukrem a snad i vytazkem z manga .
cflgrow
Čau,já osobně bych nestříhal žádné listy,jen spodní větve,jednou jsem kytku takhle ostříhal a už to nikdy neudělám,chyba
K!NG
Dávám update po pár dnech, PH a EC se snažím držet pořád stejně. Stala se mi drobná nehoda v nft, na jedné straně se mi ucpal výtok a asi tak 2 dny to neteklo vůbec, než sem si všiml, že kytky vadnou. Naštěstí sou v pohodě, akorát jedna to asi nerozdejchala, ikdyž má stále zelený stonek a ani nějak nežloutne, tak má už pár dní svěšené listy dolu a vypadá že je přelitá. Problém je že ji nemůžu vyndat protože má propletený kořeny, jestli máte rady co s ní sem s nima.

Jinak sem koupil síť do boxu a nahodil sem ji tam, plus sem oholil spodky od malejch palic i listů, ale nevím jestli sem to neměl udělat víc nebo naopak míň, dělal sem to poprvé. Hodně spodních větví se totiž táhnou až k síti a vypadají, že by na nich mohlo něco být, ale nevím jestli to není jenom zdání. Plus některé kytky jsou hodně výrazně nad sítí zatímco většina jen lehce. Foto dodám za pár hodin.

Jinak sem si půjčil měřák. Třeba to někoho zajímá. Celý komplet má spotřebu necelých 1600W (jsou v tom 2x600W lampy + Lumatek Ultimate Pro jedoucí na SL, dále pak odtah, 2 velké ofuky, 1 malý klipsňák do vody, 2 čerpadla ve vodě a 1 vzduchovač se dvěma vzduchovacími kameny)

Foto 2 je ten mrzak se svesenyma listama, ale celkove ta zadni cast boxu je nizsi coz bude zrejme z toho ze tam netekla voda, ucpalo se tecka kde to vyteka nejakym bordelem z korenu :(

PS : ty fotky se furt otaci jinak nez jsou v pocitaci, kdyby jste vedeli co delam blbe, tak ocenim
zelenymuz
Fotky si otevri v irfanview a zmen velikost na 1024x768 (delší, širší strana). Ulož to a nahraj. To by mělo fungovat.
Anarchom
ahoj,
Fotky neupravuj,aspon nas to donuti si mirne zacvicit a pokusime se udelat nejakou tu stojku ;-) :-D
chtel jsem jen prispet k tem listum,ja zasadne nestriham a v boxu mam absolutni dzungli-kokos,400w,box 120x120,16 ks 11l na JIDB,jsem toho nazoru,ze co kytka nepotrebuje pusti sama,Mam asi cca 2-3 dny do kosy a den ode dne zahazuje vice a vice,ale jak pises,nektere spodni vyhonky maji palice stejne velke,jako jsou u nekterych centraly,mozna i vetsi,tudiz z me zkusenosti nemydlit.......
At ti to roste ;-) :-)
K!NG
Cau vespolek, jenom rychly update, snazim se hnojky udrzovat stale mezi 1,8-2,0 a PH 5,5-6,0 a celkem se mi to dari, i presto ale nektere listy i nahore zloutnou. To zloutnuti je od spicek a postupne list zloutne ke stredu.

Jinak bambule hezky bobtnaji a je jich dost :)
K!NG
Ahoj vsichni, prikladam aktualni fotky za tmy takze nejsou tak zlute a je to lip videt.

Stala se mi takova vec, ze mi chcipla kytka, zatimco sem byl 4 dny pryc cela zezloutla a ted zacinaji zloutnout i nektere dalsi. Je to zajimave, protoze mam multi duct large kde jsou dva podélné dlouhé pěstební kanály a pravá strana boxu je celá krásně zelená a druhý strana žloutne :( Mělo by to být ještě 14 dní v růstu aby to dostáhlo 55 dní, co si myslíte jak to vypadá ?

Zvednul sem náklon a ubral čerpadlu, ale kořeny jsou fest prorostlé a už tam prostě voda místama stojí, nevím co s tim, takze uvítam rady.

Resim jeste jednu vec, a tou jsou cirkulacni vetraky, mel sem dva stare 45cm ale jeden mi chcipnul a druhej uz piska a pri startu mu trva nez roztoci vrtuly, takze mi pripada ze odchazi taky.

Resim teda co koupit, aby to bylo tiche, dostacujici a pokud mozno i usporne, protoze to bezi skoro furt.

Koupit treba 2x neco takoveho :
https://www.growgarden.cz/cirkulacn...m-750-m3-h.html

https://www.growgarden.cz/cirkulacn...ventilator.html

https://www.growgarden.cz/cirkulacn...-rychlosti.html

nebo pak 4-6x :
https://www.growgarden.cz/cirkulacn...r-20cm-75w.html

https://www.growgarden.cz/cirkulacn...er-15cm-5w.html

Co by ste doporucili ?
Bazito
Zdarec, dřív jsem měl klipsonvy ventilátory a s těma jsem moc spokojený nebyl. Foukaji poze tam kam je nastavis. Teď mám na box 100x100 jeden Fanline Box Fan a s tim jsem maximálně spokojený. Ta otáčecí mřížka krásně usmernuje vzduch po celém boxu.
odo
ak klipsňák, tak doporučil by som tento vačší:
https://www.growgarden.cz/cirkulacn...r-20cm-75w.html
Má 20 cm, direkt drive magn. pohon a nízku spotrebu, nehučí. Fachčí mi cca rok bez problémov.
Pokiaľ máš dobrý odťah, tak do stanu 1,2x1,2 stačia 2ks. U Teba budu nutné cca 2+2 ks Nezaberú moc miesta. Vačšie má zmysel dávať, ak máš na to miesto
crazyben
jako nic proti... tyhle sou fakt tichoučký, sám doma stejnej 15cm mam, ale tahle cena je přestřelená...

To už bych přidal 200 a vzal tenhle https://www.growgarden.cz/cirkulacn...-ventilator.htm

ta mřížka se točí proti lopatkám ventilátoru a i při svejch malejch rozměrech tak profoukne celej stan krásně
K!NG
Cus, nakonec sem koupil tohle https://www.growshop.cz/katalog/det...fan-prumer-30cm

Ale je to teda hlucny jak blazen, nevite o necem tichem a ucinnem ?

Jinak pest skoncil, dopadlo to celkem obstojne takze sem rad a diky za rady ;)
kilopaprik
kolik jsi z toho vytriskal smim-li se ptat ?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma