Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
200w-cfl :) - Klikni zde pro originální téma
Michaelos
Ahoj,dávám sem můj první indoor s opravdovou lampou a né se stolní lampičkou :frog: Semínka nejsou technické konopí ale no name od kámoše :winner:
Michaelos
Lampa : CFL květ 200W
Michaelos
Substrát :Pro pokojové rostliny s aktivním humusem ,Bohužel v celém obbi neměli hlínu bez předhnojení tak snad to ty kytky nespálí :(
Michaelos
Květináče: dva pětilitrové ,už se substrátem,přimíchal jsem perlit 1:3
Michaelos
Skříň vylepená alobalem ,vím že tu preferujete diamantové folie nebo vytření na bílo ale tohle je spíše pokus jestli stačí alobal .Výška 110 cm Šířka 100 cm Hloubka 35 cm
Michaelos
Kabel 250V a stínidlo z krabice a alobalu ,Objímku E40 dovezou zejtra :frog:
Pítr90
Zdary, mám jeden technickej dotaz - jak chceš uchytit objímku k tomu homemade stínítku?? Počítej s tím, že to Cfl-ko něco váží, konkrétně tohle docela dost 😉
TommyH
No, konkrétně aspoň do toho stínidla bych investoval.. Stěny čert vem, ale odrazivost je hodně důležitá, zvlášť u cfl. Je dost možné že místo 90% využijete jen 50% světla
Michaelos
Pítr90 :Nasadim ze zhora přes kabel , dám fotku až to bude :)
Michaelos
TommyH: V budoucnu určitě přetřu na bílo,je to takovej pokus,jak to poroste s alobalem a jak s bíllou barvou :frog:
Michaelos
Potřebuju poradit, můžu semínka sázet do toho předhnojenýho substrátu :confused:
borecshot
Jo prdni to tam ideální do finálnich květináčů ať nemusíš přesazovat....
Michaelos
borecshot : Jo , dal jsem to rovnou do velkejch, ze přesazování je spoustu bordelu :babovka:
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Michaelos
borecshot : Jo , dal jsem to rovnou do velkejch, ze přesazování je spoustu bordelu :babovka:


Sorry jako, ale jestli ti přijde přesazování jako bordel, tak se na to s prominutím vy....
Sázet rovnou do velkýho je blbost. Blbě se ti bude zalévat, vespod květináče ti to bude blbě vysychat, atd. Postupný přesazování má smysl 😉

Jo a taky by mě zajímal konečný rozpočet, protože tím " šetřením " stejně nic neušetříš. Stínítko i s kabelem a objímkou, dokonce i předřadníkem a 100w sodou jsem tu minuty týden koupil za 500 Kč 😉
Michaelos
Pítr90: nemám problém dát to nejdříve do menších ale borecshot radil dát rovnou do velkejch tak teď nevim.Koupil jsem to nový ....

Alobal a stínítko zadarmo,substrát 40 kč ,hnojivo 40 kč , 5 L květináče 50 kč, kabel zadarmo , cfl 200 w s poštovnym 1200 kč , objímka e40 i spoštovnym 169 ,potom mě to stálo asi 3 hodiny jízdy na kole protože objímku e40 nikde nemaj a asi dva dny práce se skříní :frog:
Pítr90
Tak to jo. Mě to z hlavy vycházelo na 40 alobal, 150 objímka, 50 kabel, 100 hodina tvé práce, takže 340( cena komplet stínidla ) 😉
Jinak za mě určitě naklíčená semena do malých květináčů ( používám bílé pivní kelímky ), až kolem stěn uvidíš kořínky, tak presaď do finálních. Nezapomeň na perlit, prolehčí substrát.
Pítr
Michaelos
Tak jsem to zapojil správně hned na poprvé,svítí celkem dost , ještě zjistit jak to uchytit ve skříni,nezdá se my že by to drželo samo od sebe ,dráty by z toho asi vylezli :frog:
Michaelos
Podařilo se my objímku přivázat za ocelové lanko a zavěsit za hřebík ,drží dobře a CFL po minutě svícení horká ,budu muset sehnat slabší kabel , píšou tam 220V - 240V a já idiot to napojil na 250 V :rip: To my zase někdo radil že kabel může bejt jakejkoliv :smash: :smash: :smash:
Michaelos
Přesazeno z 5L do 2.5L květináčů
Pítr90
Prosím tě co to meleš s tím kabelem??? Prozradím ti tajemství, můžeš tam dát i kabel na 400v a horka bude pořád stejně 😁😁😁Podle mě tomu vůbec nerozumíš a to by nemuselo dopadnout dobře...
Cfl prostě topí, ale není to tak strašný jak soda
Michaelos
Pítr90 : Nejsem elektrikář nemám ani ponětí proč je to horký ,tak prosím poraď ,kabel mám 250V,nerad bych to kousek před doděláním pokazil :confused: :confused: :confused: Možná špatný pořadí kabelů ,jeden jsem uzemnil ,dál nevim .....:cox:
Pítr90
Poradím 😉 tak jak topí bude topit pořád. To že máš kabel 250v znamená, že do 250v to zvládne 😉 v ČR je v síti 230v takže pohoda.
Minule jsem se ptal na uchycení ke stinidlu, protože mi bylo jasné, jak to s tím tvym výtvorem dopadne.
Měl jsem to samý cfl, ale v normálním stínidle a topilo dost. Dal jsem ofuk přímo na ní a pohoda, pak už to musíš doladit dostatečným odtahem.
Jinak kabel zapoj tak, aby levý kabel ( od levého kolíku zástrčky) vedl na spodek objímky a pravý na závit. Když to spleteš, tak to taky půjde, ale můžeš pak při manipulaci dostat pecku.
Michaelos
Pítr90 :Tohle bylo ale fakt horký ,já myslel že CFL takový teplo nevydává ale nevadí pokud to tak bylo i u tebe,každopádně pověšená objímka za ocelový provázek drží dobře jen to budu muset zapojit znova ,kabel jsem ze strachu že je moc silnej rovnou odmontoval :grrr: :grrr: :grrr: proč na cfl píšou 220v až 240v když jde napojit i 250v ???
anon383596
Bojím se zeptat co u tebe znamená uzemnil když to vidím
Michaelos
Vemenex :Přelepil jsem ho izolepou ,to je doufám správně,je to poprvé co musim řešit něco s elektřinou takže díky za rady :popcorn:
anon383596
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Uzemnění
Opravdu ti přijde správný přístup pouštět se do něčeho o čem nemáš ani tucha? Zákonitě to nemůže dopadnout dobře, taky jsem typ člověka co si něco usmyslí a hurá do toho, ale kurňa aspoň si nastuduju základ ostatní je stejně praxe , takhle si akorát koledujes o úraz nebo požár.
Michaelos
Vemenex : máš pravdu , proto jsem to radši odpojil,počkám až se brácha vrátí ze španělska a zapojim to s nim ,nechci riskovat že se stane něco z toho co tu píšeš :flamer: :flamer: :flamer: Asi to i vytřu na bílo ,barva v obbi stojí pár stovek a štetce mám ale asi nějakou odolnou vůči vodě pokuď to mám několikrát denně rosit:frog:
Michaelos
Ještě jsem ve forech našel orca folie http://www.nejgrow.cz/orca-grow-fil...medium=referral

Nemusel bych alobal sundavat,prostě bych ho přelepil :frog: Navíc ORCA fólie je omyvatelná, nepropustná ,můžu rosit jak chci :frog: plus až 98% odrazu světla je určitě oproti alobalu dost znát :angel:
TheLittleOne
"uzemnil jsem to izolepou" tak to je naprosto boží:-D
Michaelos
TheLittleOne : Budu muset koupit dvoužílovej kabel,ten se uzemnit nemusí:frog:
Pítr90
Ty vo.e říkal jsi, že počkáš na bráchu, ne? 😉 Můžeš mít i pětižílovej 😉 fakt se do toho sám nepouštěj
Michaelos
Pítr90 : Ok, z elektřiny bych asi dostal infarkt :frog: Ještě přemejšlím jestli má smysl dávat 299 kč za orca když to samí množství mylaru stojí 79 kč a rozdíl odrazu světla je jenom pár procent :einstein: Cenově je mezi tim diamantová folie tak asi koupim tu , stojí jenom 139 :popcorn:
Michaelos
http://www.magazin-legalizace.cz/cs...l?magazineId=17
Michaelos
http://www.nejgrow.cz/orca-grow-fil...lie-1m-x-1-37m/

Nakonec jsem se rozhodl pro toto :frog: Všichni si to vychvalujou ,každopádně zkusim první kolo v alobalu a pak s orca a porovnám rozdíl :einstein:
Michaelos
Tak hotovo , měřím teplotu ve skříni jelikož je tam spoustu alobalu abych věděl jestli je ofuk na lampu nutnej , objímka zavěšená provázkem na háčku a oblepená izolepou aby se do ní nedostala vlhkost,brzo budou semínka no name a třetí květináč :winner: :winner: :winner:
Michaelos
Proč my to sem dává fotky nakřivo :confused: :confused: :confused:
Michaelos
Konečně na třetí pokus :sun:
crazyn
Pak dej vědět jak ti ta objímka shoří díky té izolepe :D
Pítr90
Nevidím žádnou ventilaci???? Přítah, odtah??? A co to " zavěšení" lampy? Pripravuješ se o spoustu místa 😉 a co el. zapojení?nakonec sám, nebo pomohl brácha???projed mikropěstovani, je tam několik dobrých threadů s 200w cfl 😉
Michaelos
crazyn :Jak jinak to chceš udělat aby se vlhkost nedostala k drátům
:confused: Lampa jela celej den a izolepa je ok ...


Pítr90:Ventilaci zatím řešim,určitě koupim větrák na ofuk,ten provázek stačí jenom zkrátit ,tim se lampa posune nahoru ,poradil my známý že v tom zelenožlutym drátu není elektřina že ho stačí přelepit elektřinou :guitarist
Michaelos
skříň is under constructin :odstranim alobal,vylepim mylarem ,dám cfl jenom 135w ,nainstaluju přítah a odtah atd,bude to tak do měsíce až se bro vrátí ze švédska :afro:
TommyH
Dej tam aspoň diamantovku a vykašli se na mylar.. zas tak drahé to není a je určitě lepší.
Michaelos
citace:
Původní příspěvek od TommyH
Dej tam aspoň diamantovku a vykašli se na mylar.. zas tak drahé to není a je určitě lepší.



OK,beru tohle http://www.growshop-velkoobchod.cz/...o-14-x-1m2.html
Michaelos
myslíte že na jednu kytku bude stačit lampa 85W cfl květ,,, folie samozřejmě orca grow :popcorn:
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Michaelos
myslíte že na jednu kytku bude stačit lampa 85W cfl květ,,, folie samozřejmě orca grow :popcorn:


Hledej 😉

Poradím - sWei
Michaelos
citace:
Původní příspěvek od Pítr90


Hledej 😉

Poradím - sWei


Tak to tam dám radši tu 125 w :)Pokud na ní bude foukat větrák tak by neměl bejt problém..kdyžtak i odtah u lampy :popcorn:
Michaelos
I když u orca folie se chluběj že stačej menší watáže aby to vydávalo světlo jako větší watáže tak nevim jestli to není jenom reklama :)
blazini
Je to reklama,aj ked ma orca dobru odrazivost,stale je to len odrazivost.Z 4kila ti folia 6kilo nespravi.
Michaelos
citace:
Původní příspěvek od blazini
Je to reklama,aj ked ma orca dobru odrazivost,stale je to len odrazivost.Z 4kila ti folia 6kilo nespravi.



Ale tohle měření je šokující ,u diamantovky naměřil 196 a u orca 475 :eek:


https://www.youtube.com/watch?v=TW8l_IOLqCk
Pítr90
Řekl bych, že u tak malého prostoru o odraz zas tak nejde. Jestli Milar, Orca nebo bílá barva. Ve výsledku stejně záleží hlavně na výkonu žárovky jako takové
Michaelos
[QUOTE]Původní příspěvek od Pítr90
[B]Řekl bych, že u tak malého prostoru o odraz zas tak nejde. Jestli Milar, Orca nebo bílá barva. Ve výsledku stejně záleží hlavně na výkonu žárovky jako takové

Dobré výsledky to má i u větších rozměrů..třeba tady :https://www.youtube.com/watch?v=ptFVG-u9ctM&t=39s
Michaelos
Dokonce eliminuje odraz tepla :)Bude za 14 dní :winner:
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Michaelos
Dokonce eliminuje odraz tepla :)Bude za 14 dní :winner:


Jak jako že "eliminuje odraz tepla"?? To znamená, že jí teplo prochází???
Jako podle mě řešíš blbosti, na jednu stranu kupuješ bůch ví jakou fólii, na druhou stranu sázíš do substrátu na pokojovky 😁
Michaelos
citace:
Původní příspěvek od Pítr90


Jak jako že "eliminuje odraz tepla"?? To znamená, že jí teplo prochází???
Jako podle mě řešíš blbosti, na jednu stranu kupuješ bůch ví jakou fólii, na druhou stranu sázíš do substrátu na pokojovky 😁



ORCA Grow Film ™ je vyrobena z vláken s vysokou hustotou specializovaného reflexního plastu, který spojen dohromady vytváří jedinečnou topografii povrchu.Výsledná geometrie mikrovláken a submikronových pórů uvnitř mikrovlákna, vytvořit vysoce reflexní a difuzní povrch.Stejný princip se nachází u sněhové vločky, kde je obvykle transparentní voda přeměněna na reflexní jasný bílý sníh přes unikátní geometrii ledového tvoření krystalů. Reflexe je důležitá pro všechny pěstitele, protože eliminuje odraz tepla a vytváří vysoce efektivní distribuci světla pro rostliny.Má 99% rozptyl a nejvyšší plné spektrum odrazivosti - Udržuje místnosti chladné a umožňuje také propustnost vlhkého vzduchu ven.
carlos
Koukam ze resis chlazeni uz asi ve trech tematech.. Proc ho neresis v tomto svem tematu?

Chlazeni a odfuk je samozrejme potreba.. Proc neporidis za par stovek UFO 100 RK? nebo jiny vent o prumeru 100 mm?
Michaelos
citace:
Původní příspěvek od carlos
Koukam ze resis chlazeni uz asi ve trech tematech.. Proc ho neresis v tomto svem tematu?

Chlazeni a odfuk je samozrejme potreba.. Proc neporidis za par stovek UFO 100 RK? nebo jiny vent o prumeru 100 mm?


myslel jsem že jeden větrák ve skříni stačí


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma