Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Bubbler, výdrž - Klikni zde pro originální téma
kwb
Zdravim vespolek...

Realizuju 2x250w na 170x85cm.
Rozmyslim se mezi hlínou a bubblerem. Problém je že k holkám se dostanu jednou týdně. Myslite ze kytky zvládnou mit kořeny jen třeba z třetiny ponořené? Za týden totiž ubyde dost roztoku což jsem vysledoval ze svýho pokusu s 40l bublakem s 6ti kytkama. Ale nikdy nedošlo na to aby chybělo tolik roztoku jelikož jsem u toho byl denně.
Neřešil jste někdo podobnej problém? Nebo alespoň teoreticky?

Plánuju 3x40l v každým 4kytky. Každej pátek doliti případně úplná výměna a desinfekce nádob.
A nebo 2x90l a v každým taky 4kytky, tahle verze asi bude rozumnější?

Největší problém bych viděl v tom že s ubývajícím roztokem se bude razantně měnit pH a ec. Ale to v těch 90l by snad nebylo tak extrémní.

Určitě sem pište i jenom teorii jak to vidíte vy, ne jenom vlastní zkušenosti i když ty jsou samozřejmě k nezaplacení :) k+ za rady je na místě
koles
Pokud budeš mít v těch kýblech dobrý vzduchování (kameny), bude voda stříkat i na tu část kořenů, co je nad vodou.. prostě jak to bublá, tak od toho lítají takové mikrokapénky. Tohodle bych se teda nebál.. důležitý je, aby pod vodou furt nějaké kořeny byly.

Čím větší nádoba s vodou, tím menší fluktuace pH a EC, to je jasný. S větší nádobou nebude týdenní úbytek vody tak markantní. Pokud chceš řešit míň problémů, zvol ty větší kýble. Doplňování vody a hnojení jednou týdně pak bude napohodu (zvlášť, když už teď nebude tak teplo, že).
kwb
Na vzduchovani bude Hailea ACO 208 (30l/h tedy 1800l/min) v kombinaci se vzduchovou oponou což by snad mělo trochu "prskat".

No to že bude chladněji budu muset naopak řešit nejspíš topitkama,plánuju začít kolem září,je to sklep. Jinak teda zvolím ty 90l kalfasy. Pro jistotu.

Hlíně se chci vyhnout z toho důvodu že když tam přijdu jednou týdně, může se stát že třeba 4 kytky budou na zalití, dvě ne a další dvě už budou zvadly. Na tohle bude lepší ten bublák,ve kterým se dá mimochodem docela slušně pěstovat.
BRooT
Taky bych šel do bubblerů nebo NFT ... :) To "prskání" se dá i zlepšit, že dáš to vzduchování trochu víš, třeba podložíš nějakým čistým keramickým "objektem" ale zas bacha aby to mělo furt vodu.

Jinak měl jsem topítko v NFT. Stálo asi 700,- na nějakých 120L... Bylo to super, má to svůj termostat všechno, nastavíš tam že chceš aby to mělo vždy minimálně např. 22 stupňů a ono si to pohlídá :)
koles
Právě, v tom týdenním režimu je hydro super, skoro bezúdržbové. Jestli řešit teplotu, to je otázka. Pokud bys měl kolo na tři měsíce, tak skončíš v listopadu a to ještě většinou nemrzne.. navíc sklep si drží sice nižší, ale stabilní teplotu. Nižší teplota roztoku určitě nevadí a nižší teplota vzduchu "přes noc" asi taky moc ne. "Ve dne" to vytopí výbojka.
kseroks
No me z praxe vydrzel 40l bubler o jedny kytce cca 12 dni... pokud to mas zvladly na urovni hnoju ph ec s tak bych volil toto...
kwb
citace:
Původní příspěvek od kseroks
No me z praxe vydrzel 40l bubler o jedny kytce cca 12 dni... pokud to mas zvladly na urovni hnoju ph ec s tak bych volil toto...


no tady bude v jednom bubbleru víc rostlin, takže nejspíš víc vypijou. každopádně už jsou pořízený 2x 90l...jinak 12dní to je slušný :) ideal
Jeraldino
Také mám pripraven 90l kalfas. Budou dva vedle sebe a v každém tři kytky.
Na výměnu mám připravené další dva. Budou těžší samozřejmě, ale mám podstavce na koleckach a tak snad bude výměna v pohodě.
BRooT
90l je podlě mě ideal. Dobře se tam drží PH. Líp se to hlídá, a nemusíš furt dolévat :)
Negative Creep
bubblery mám vždycky přes leto pod oknem... a to co mi z toho zadarmo vyroste na klony na podzim... to je jedním slovem radost... akorád v květu mi vždycky líto pH...
Jeraldino
NAKONEC jsem 90l bubbler zrušil rostlo to pomalu. Na vinu dávám málo vzduchu. Predelal jsem systém na ebb flow a nemůžu být spokojenější. Růst rychlejší a snadnější čištění a výměna nádrží..
Cannapes
Rozjizdim prvni klony v bubbleru ak-47 dnes druhy den
Ph 5,3 ec 0.6 voda teplota 22 c


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma