Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Dvoumetrový automat? - Klikni zde pro originální téma
TommyH
Ahoj, stala se mi velice zvlášťni věc... Rozjížděl sem svůj první indoor (první pěst vůbec..) takže bez zkušeností... Sehnal jsem si řízky a od kamaráda jsem dostal semínko, říkal že to má z cannafestu a že neví co to je... Tak jsem to ze srandy zasadil k řízkům do boxu a dál do PRUHLEDNEHO 1ll květináče. Jak šel cas, kytka rostla, opravdu hodně pomalé. Patra snad 10cm od sebe, vůbec se nekosatila ale vypadala zdravě... Nechal jsem to tak asi necelé dva měsíce, výška byla zhruba 30cm...Pak mi kamarád řekl že jsem vůl že to v průhledném květináči nemůže v životě růst a tak sem to přesadil a stala se velice zvlášť ní věc...
Kytka okamžitě vystřelila, a to tak rapidně, že během dvou týdnů se mi nevešla do boxu který má.dva metry na výšku. Musel sem se jí zbavit, tak jsem ji dal známému který ji zasadil na zahradě do zemne. Kytka pořád pokračovala v extrémně rychlém růstu, a během dalších asi tří týdnů dorostla do výšky 2,30METRU. To by se ještě možná dalo pochopit, jenže kytka se prepla v téhle výšce okamžitě na květ. Vůbec sem neměl tušení že je to automat.. Tohle se stalo ke konci června.
Bohužel fotku nemám, známí mi to nedovolil fotit a pustil mě.k ní jen jednou když byla v květu.

Stalo se tohle někomu někdy? Každý, komu jsem řekl že.kinvyrostl tak velký automat se mi vysmál. Teď mám zasazené další automaty, a chci to zkusit znovu. Ocividne průhlední květináč zabrání automatu přepnout na květ a kytka si nejspíš udělá velice silné kořeny.
zelenymuz
Zajímavá teorie, ale není pravdivá, protože nic nemůže kytce zabránit v přepnutí. Spíš to vypadá na semi-auto strain. Jinak délku dne řídí u běžných kytek citlivých na světlo fytochrom v listech, jen tak na okraj...
TommyH
Netuším co je semi_auto_strain. Ani tomu vůbec nerozumím... Jen říkám co se mi stalo, a že je to velice zvláštní. Rád si to nechám vysvětlit :)
zelenymuz
https://web.natur.cuni.cz/biochem/k...ny/is/kap12.pdf

Tady píšou, že s tím lze manipulovat krátkodobým ozářením červeným světlem,
tím spíš uspíšit kvetení (rozbřesk a stmívání v přírodě). Dál je zajímavé, že stimul
lze předat i roubem, ale vzniká vždy v mladých listech. Otázka je, jak reaguje semi-automat,
každopádně tu píšou, že na tyto změny reagují i neutrální rostliny. Určitě bych nesel automat
ani semi-automat teď v srpnu a k tvému pokusu, zkus to a dej nám vědět jak se ti to osvědčilo.
TommyH
Minimálně je prostě zvláštní, že kytka tak rychle vyrazila nahoru... Nikdy jsem.nezazil, aby během pouhého měsíce bylo z 30cm dva metry... Přitom pred přesazením byla v boxu dva měsíce a ani náznak toho, že by se chtěla přepnout. Každopádně vypadala zvláštně, neměla skoro větvičky... Co patro to dva tři listy přímo ze stonku.
TommyH
Tak menší update: 4.8 jsem přesadil 20cm automat do průhledného květináče. Kytka od té doby nevyrostla ani o píď. Ale nic se jí nestalo, listy jsou ok. Přes květináč ale už jde vidět spousta kořínků, které tam v době přesazení nebyly. Jeho tři kolegové (stejný vzor) mají cca 50cm a už pár dní kvetou. Nechám automat ještě týden kořenit, a pak ho přesadím do 15l květináče a dám pod ctyrkilo do boxu. Jsem zvědavý jestli se bude opakovat podobná situace jako minule (raketový růst do obří výšky). Zatím to vypadá, že pokud kytce svítíme na kořeny, přestane růst a "dospívat" takže se nepřepne na květ a jen vytváří a posiluje kořenový systém.
Mr.X
Budu sledovat :D na to sem zvědavej.. Ale je divný že ti ty druhý už kvetou ne?
zelenymuz
Mr.X jukni na ten odkaz, muze to byt juvenilitou. Je videt, ze jsem to odhadl asi spatne na zacatku, uvidime.
Mr.X
Už jsem koukal, ale na čtení moc nejsem :)
TommyH
Tak přináším další update... Automat pořád drží stejnou výšku, objevilo se tam asi šest pestíků na vršku ale to je tak vše. Jeho bráchové uz mají tak centimetrové květy. Dnes budu zapínat ctyrkilo, tak to přesadím a budu fotit každý den.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma