Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
KOKOS,pomoc - Klikni zde pro originální téma
crazyn
Dobrý den géniové z growu.I když nerad,tak se musím na vás "mozky" obrátit.Jsem ten typ,co se problémy snaží řešit sám ( nejlepší škola ) ale už nemohu dál.Už několikáté kolo za sebou mám problém s PH v kokosu.Příliš vysoké PH a holky nepapají to co mají,pak vznikají na listech červené fleky , listy se divně kroutí a růst je celkově "slabší ". Na celkový výnos to zas tak velký vliv nemá,skoro vždy se dostanu G/W,ale mě to trhá srdíčko,že to prostě není TOP.Popíšu vám,jak to teda dělám od začátku a rád bych dostal rady,co je špatně.

Pokaždé beru kokos od Canny Profesionál Plus.Naplním květináče,zasadím klony,svítím.Na první zalití čekám tak 4-6 dní ( dřív je zalití zbytečné , kořeny jsou tak malé,že nepapají takže picnu hned od zasazení do kokosu plnou zvlhčovačku a jedu vlhkost stabilně 90 procent ) Pokud melu kraviny,tak mě někdo zastavte,za včasu.Týden uběhl,vidím že se holky chytly,zalívám EC 1.5 , PH 5.8 , ( upravuju kyselinou fosforečnou ) za dva dny už vidím problém.. první fleky,nějaké ty zkroucené listy.. jedu dál.. další zalití , PH opět 5,8 - měřím výtok a 6.8 .. zklamáním nechápu , vždycky to nějak obečím než přepnu na květ a pak je mi to jedno,do té doby se docela trápím a bádám,hledám,studuju,biju se do hlavy co je špatně.Pročetl jsem snad už stovky a stovky stránek a ne a ne na to přijít.Budu rád za cokoliv.
odo
Caf! Nepíšeš o type hnojiva, o parametroch vstupnej vody....Možno by sa zišla nejaká fotka. Kĺudne si viem predstatviť, že tomu nechutí tá kyselina fosforečná. Tá sa dáva až na kvet. Taktiež netuším, že ako tá kyseline chutí mykorhize pridanej do toho cocosu. V raste do cocosu by som dal citronovku, ale záleží aj od hnojky, ktorú tam leješ. Možeš mať "tvrdú" vodu, do ktorej musíš kvůli pH naválať mnoho kyseliny a na záver to je v živinách rozbalansované a teoreticky nedostatočne nakrmené, hlavne ak ideš pod ledkami, kde sa to dlhšie presúša. To pH na výtoku nevidím až tak dramatické.
Doporučujem Bartov článok o cocose.
Po 1.x , keď som použil Cannu prof, tak som meral výtok a ten mal okolo 6,2 a dosť ma udivovalo aj Ec, čo z toho vytieklo.
Vtedy som to celé prelial dažďovkou upravenou na pH 5.5 a po rozbehnutí pestu som mal podobné prejavy spojené aj s nedostatkom Ca v dažďovke miešaným JIDB
http://grower.cz/forum/image.php?at...84233&size=full
Bitir
Zkus pridat wormhumus,nebo nejakej ozivivac pudy, klony po tom lip rostou a ze zacatku staci lit jen korenak a az znatelne zacnou rust ,tak pridej pomalu hnojiva. Kyselina fosforecna mi problem nikdy nedelala, neleje se tam toho zase tolik aby to melo nejakej vliv ,teda podle me
Treba plagron supermix ph trochu zveda, ale v podstate tam muzes pridat zas neco ,co ph srazi dolu, popripade nez zasadis klony ,tak prolit nizkym ph , klidne 5 a zasadit klon. Je dost mozny ze tammlejes malo fosforu a ten je celkem dulezitej pro rust korenu , kytka si sebere fosfor z te kyseliny a ph se ti muze zvedat. Jistej si nejsem, kytka mi to nikdy nerekla proc se zveda ph ,ale ted pouzivam guanokalong granule npk , 1.10.1 palm tree ash, nebo plagron supermix . zkusil sem to dat klonum do kokosu na pomereni , ty s timto mixem maji vytok ph 6.5 ,zalivam jen vodou a o poznani rostou rychleji. Takze tak. Ale nemuzu ti s jistotou rict jstli to bude fungovat i s mineralnima hnojkama a kyselinama.
Kazimír
ja nedavno koupil Biobizz kokos v pytli a ma pH 6,7 a i kdyz sem to prolejval pH 4,8 tak sem se pod 6 nedostal a do druhyho dne to zase vylezlo nekam k 6,5, cili kokos na 2 veci, nastesti sem ho zmeril predem a hned sem vedel, ze je to v p**i.....a rovnou objednal Canna Coco P + a ph bylo 5,9

pokud mas ten kokos od vyrobce napufrovanej moc vysoko, tak to tezko srovnas a urco ne na dlouho
Negative Creep
jako sorrry, ale mít g/W a psát u toho, že kytky nežerou je tak trochu debilita
crazyn
Čaute,děkuji za reakce, hnojim Jidb, neodstata voda PH 8.1 , odstata 7.8 , po přídání hnojiv PH 6.5 , dam cca 4-5 kapek kyseliny a je srovnane na 5.8. Zkusím příště jinou kyselinu.Taky mě ještě napadlo,jestli za to nemůže ta zvlhčovačka, ten kokos to docela dost natáhne do sebe tu vodu,kolikrat se i divim kolik vody je na zemi,v miskách od květináče ,davam do ni neupravenou vodu co má tech PH 8.1, ale to jen už špekuluju,protože si nevím rady.
odo
Crazyn:
nanapísal si EC na vstupe

ak ideš JIDB a cocos Canna prof, tak si kukni toto:http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
Choď podľa Barta, doporučujem miešať vodovodnú vodu z dažďovkou, alebo z RO, aby si mal na vstupe okolo 0,2

Ak svietiš LEDpanelom, tak pridaj ešte cca 15-20 percent na EC
Malo by to fachať a Ec na výtoku nemuséš riešiť!
Keen
citace:
Původní příspěvek od crazyn
Čaute,děkuji za reakce, hnojim Jidb, neodstata voda PH 8.1 , odstata 7.8 , po přídání hnojiv PH 6.5 , dam cca 4-5 kapek kyseliny a je srovnane na 5.8. Zkusím příště jinou kyselinu.Taky mě ještě napadlo,jestli za to nemůže ta zvlhčovačka, ten kokos to docela dost natáhne do sebe tu vodu,kolikrat se i divim kolik vody je na zemi,v miskách od květináče ,davam do ni neupravenou vodu co má tech PH 8.1, ale to jen už špekuluju,protože si nevím rady.


S tim protejkáním vody kokosem - když kokos proschne, musíš ho zalejvat po částech a pomalejc, aby stihnul rovnoměrně nabrat vlhkost. Když tam prostě vyklopíš dva litry vody tak ti klidně půlka proteče než se stačí nasát do kokosu. Polej celou plochu květináče třeba půl litrem a za dvě minuty zas dokud nezačne protejkat do podtácku. Kokos toho natáhne do sebe spousty, v 6,5l květináči sem zalejval cca 1,5-2l.
crazyn
Juj , ten muj poznatek k vodě, byl určen k odpařené vodě ze zvlhčovačky, nikoliv k protékání vodou kokosem , myslel jsem to tak , že odpařená voda padá dolu a třeba po 20 hodinach už jí je tolik , že mám vodu všude po stanu a hlavně v miskách od květináče.
Madical-Strains
Ahoj Crazyne.
Vis co bych zkusil byt na tvem miste?
Mozna mas problem kolisani PH , je lepsi mit stabilne vyssi PH nez ho stale snizovat a ono do zitra zas vyskoci. Nestabilita PH je mnohem horsi nez PH trochu vyssi ne tak idelani.
Takze bych zkusil uplne vypustit to snizovani kyselinou a nechal bych 6.5.

Pak druha vec , u me vse vyresila v poslednim pestu RO.
Je totiz mozne ze ta voda kterou zalevas co ma vysoke PH (vetsinou ma silny pufer) tak ti to muze stale zvyssovat , tak bych zmenil tu vodu ,dobra voda je zaklad.
At se dari.:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma