Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Oživení FAQ

 
Zalevani ph ,kontrola a uprava vody organika / mineral - Klikni zde pro originální téma
Bitir
Jelikoz sem se dal na cestu organickyho pestovani, tak zase neco sepisu co sem postrehl at uz od zkusenych groweru, nebo z vlastni zkusenosti.
Takze k organickymu pestovani s hnojivy jako je biobizz,plagron alga, AN iguana a jiny hnojiva , si umi radsky stahnout ph smerem dolu , u me destove vody ktera ma ph kolem 7 az 7.2 si biobizz stahne na 5.8 az 6.2 podle koncentrace, plagron ph taha o dost nize ,az k 5.2 coz pro substrat neni idealni . Posledni dobou se setkavam s lidma ,kteri zacinaji ,nebo to proste neumi a nejsou vyzbrojeni ph metrem, neni to vylozene akutni ,ale pokud chceme vytezit maximum, je treba se tomu venovat.

"Uprava ph v organice se snizuje pomoci kyseliny citronove, ja pouzivam obyc citronku a problemy nejsou, v zadnym pripade se nepouziva kyselina dusicna ci fosforecna. "
Tohle je na groweru posledni dobou uz znama lehce.dohledatelna vec , ale co sem nemasel jak ph dostat nahoru , coz je taky dulezity kdyz chceme upravit ph v kvetinaci , jako prvni bec vam v kazdym growshopu doporuci hydroxid draselny , nevim ci je to dobre nebo ne ,ale mense v organice nelibi. Misto nej jde pouzit napriklad canna rhyzotonic, nebo guanokalong palm tree ash, je to palmovej popel s velkym podilem drasliku a s obsahem fosforu , na 20 litru staci cca 2 spetky popelu a ph se zvedne cca o 0.2 az 0.4 . Tohle jsou ty drazsi varianty . Pouzit by se dal i dreveny popel nejlepe z listnatych stromu nestrikanych zadnyma jedama nebo chemkama , tohle je asi nejlevnejsi reseni ,ale nekdo se k popelu nedostane lehce.
A ten kdo nechce utracet , tak bohate staci profik lignohumat, zveda ph docela radsky a 1l stoji zhruba 100kc a mel by byt organickej , (pokud nekdo vi vic at doplni) ja jen muzu poznamenat ze funguje uplne stejne jak veskery korenaky z growshopu , jen je treba ho nepridavat zbytecne moc .
Pouzivam ho ted poprve na doporuceni znamyho, muze se lit i v kvetu 1x tydne nebo kazdou zalivku , tretinovych davkach, udrzuje rostlinu zdravou a vastecne pecuje o substrat, dobre funguje i jako postrik na rostliny ci na klony , nemam duvod kupovat neco jineho.
K uprave ph v substratu , velkej pruplach v organice je az velice krajni zalezitost , nejlepsi je vse si hlidat a vytvorit stabilni podminky pro bakterie a houby v mensim rozmezi ph. Pokud mam v kvetinaci 5.8, neni dobre to prohanet vodou s ph7 . Ale postupne a pomalu zvysovat pomoci pripravku viz výše. Nejlepsi by bylo mit ph kolem 6.2 az 6.4 , pokid bych videl zmenu ze klesa z 6.2 na 6.1 , upravim pristi zalivku na ph 6.4. To stejne plati i opacne. Jakakoliv velka zmena ph ma dopad na kytku ,temer okamzite na to reaguje .


U mineralnich hnojiv je tohle vsechno zbytecna vec , tam nepotrebujem aby upravovaly hnojiva mikroorganismy pro rostlinu , mineralni hnojiva jsou zalozeny na bazi soli lehce prijatlny pro rostlinu , postaci uprava ph kyselinou draselnou/fosforecnou.
K zvednuti ph se pouziva hydroxid draselny , ale pokud nam padne ph prilis a presvihnem to s kyselinou, melo by se to dorovnat pridanim vody , ne hydroxidu, co je na tom pravdy taky nevim jiste, nikdy jsem to nedelal pac sem na to byl upozornen.

Doufam ze tim nekomu pomuzu do uspesnyho startu rozjet svuj prvni uspesnej organickej grow.
Bitir
Nejaky fotky ze si to necucam z prdele , hnojemo biobizz grow ,bloom,topmax ,lignohumat . +bactohemp .
jasse
Jen bych doplnil, že opravdu levný a jednoduchý způsob na zvýšení Ph v organice je obyčejná jedlá soda.
V@ly
zkus na snížení PH použít ocet :) jinak na zvýšení Ph jak říká jasse funguje jedlá soda.. celkově bych spíš doporučoval lidem co jedou hlínu ať šáhnou po octu místo kyselin..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma