Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Drip v kokosu - zálivka - Klikni zde pro originální téma
Sisilota
Zdravím Vás pánové, rád bych někoho poprosil o radu ohledně zálivky v kokosu. Co jsem si pročetl mraky příspěvků a témat, tak je napsáno, že vždy by mělo vytéct cca 20% zálivky. No, uvedu příklad: řezy si přinesu v malé rw kostičce, šoupnu je do kostky rw 10x10, která má upravený Ph a Ec na požadovanu hodnotu a počkám, až hezky prokoření a pak je šoupnu do květníku 6,5l s mixem kokosu s perlitu 1:1. A otázka je? Když na začátku bude zálivka cca 150ml denně rozdělena do 4 cyklů po cca 40ml, tak asi sotva proteče celý květník s každou zálivkou, jak se všude uvádí. A nebo se na nějaké protékání vyprdnout a zalévat v takovém množství a intervalu, aby médium bylo pořád vlhké ( nepřellité). Děkuju za případné rady.
peacetoall
radeji zalevat mene casteji vetsim mnozstvim zalivky. Cocos je dobre zalevat napriklad jednou denne. Pozdeji kdyz jsou rostliny vetsi, muzes zalevat i dvakrat denne. Nejvyse se doporucuje cocos zalevat trikrat denne, ale to jen pokud je to potreba. Zalezi samozrejme jak velike rostliny jsou do kvetinace umisteny. Napriklad pokud mas kvetinac hodne veliky, bude ti stacit zalevat mene casto. Pokud mas kvetinac tak akorat az mensi, budes muset zalevat casteji. Udajne mensi pocet cyklu zalevani (dostatecnou zalivkou) vede u kokosu k vetsimu vynosu. Zalevani je doporuceno za svetla a to 2 hodiny po zapnuti svetla a 2 hodiny pred vypnutim svetla. Pokud budes muset vmestnat i treti zalivku, zalil bych to mezi tim nebo v prubehu tmy - nevim :-/, to budes muset odzkouset, podle toho jak ti rostliny budou vysychat.

jinak 150 ml na 6,5l kvetinace nevim teda jestli ti to bude stacit. S tim odtokem mas totiz pravdu. Zrejme i tech 20 procent bude pravda, ale takhle to zase neresim, proste aby potom odtekalo neco z toho kvetinace. Mam rostliny ve 4 litrovych kvetinacich a zalevam je zhruba 400-450ml kazdy den. Zatim jen jednou denne a v prubehu kvetu budu muset pridat jeste jednu zalivku, uz ted tusim ze to bude tak akorat. Jinak tech 400-450ml je mozna i trochu vic, mozna by 200-300ml stacilo. Pokud by sis to chtel radeji overit a budes chtit zkusit vetsi pocet zalivek s mensim mnozstvim, na to by bylo tech 100-150 ml akorat a verim ze by ti taky odtekalo z toho kvetinace, protoze by byl neustale vlhky. 40 ml to je prd, to by asi nestacilo, jedine ze bys je mel v nejakem mensim kvetinacku, to by bylo tech 40 ml treba 2 denne ok - nevim :-/

http://www.canna-cz.com/pouziti_canna_coco

dalsi clanky tam jsou uzitecny, cau
Sisilota
Moc děkuju za obsáhlou odpověď:-)
Gottland
Já to mám takto:

Nádoby 90l na dně karamzit, v nádobě 3 rostliny u každé rostliny zavlažovací jehla, zalejvám 1x za den minutu když jsou malé, potom 2x denně, vytejká max 20% toho co tam naleju. Důležitý je aby to proteklo při každý zálivce když to neproteče tvoří se tam soli a ph do do řiti.
Gottland
....čím čístíte systém (trubky a jehly) od solí a těch bílej usezenin ? Peroxid? nebo nejaké enzimy co to sežerou?
Johnny Blaze
citace:
Původní příspěvek od Gottland
....čím čístíte systém (trubky a jehly) od solí a těch bílej usezenin ? Peroxid? nebo nejaké enzimy co to sežerou?


Kyselina/ocot.
Gottland
citace:
Původní příspěvek od Johnny Blaze


Kyselina/ocot.


ok testnu ten ocet, normální H2O to moc nechce a není nějaká věc co by se rovnou dala přidat do zálivky aby ten sajrajt vubec nevznikal?
Johnny Blaze
To neviem,ale myslim si ze vsade kde ti bude zaschynat roztok,ktory te soli obsahuje,tak to bude vznikat.
Simir79
Co se týká zálivky do kokosu.... AH nebo CANNA?
Díky
blazini
AH vyjdu asi lacnejsie,fajnsmekri skor preferuju canna mi pride. Osobne si myslim ze je to jedno a ked je dobre vyflushovane tak ten rozdiel nikto nespozna.
nesmysl
Kokos od canna je perfektní doporučuji
nesmysl
Nejlepší je to 4 krát denně ale tak aby nic nevytékalo
Jeffjeffik
Ahoj, pročetl jsem tady asi všechno, ale musím se stejně zeptat. Čistý kokos nebo mix s perlitem popř. keramzitem? Nesmysl řešíš Ph a Ec na výtoku nebo ladíš jen na vstupu. Jde mi o to jestli třeba jednou týdně necháš protéct abys změřil nebo jak to děláš?
Willda
Ahoj, tohle kolo jsem zkusil mix kokos/keramzit. Vždycky jsem řešil i výtok ale z tohodle mixu mi teče Ph 6,8 ikdyž dovnitř liju Ph 5,9 adolů to prostě nejde :D ale co kytky si chrochtají a nemají deficitu tak na to kašlu.
Jeffjeffik
A co máš za výrobce keramzitu. Co jsem pochopil, tak ty co se rozpadaj to dělaj, ale můžu se plést. Možná by ten perlit byl lepší. Otàzka je jestli to mixování vůbec něco přinese a jak jsem se ptal Nesmysla, tak pokud nemám výtok žádný můžu to změřit pomocí kokosu do destilky co 😀
Willda
Výrobcem to nebude :D mám od plagronu, spíš to je tím že jsem ho dýl nepufroval ale jen chvíli proplachoval upravenou vodou. Myslel jsem že to bude stačit no :D
Willda
Taky mě zajímalo jestli to mixování něco přinese, říkal jsem si že se tím ještě víc provzdušní substrát, větší kořeny, větší bambule.. :D no uvidíme, zatím to nejde poznat.
Jeffjeffik
Jo jasan. A jak dlouho se má nechat?
Willda
To netuším, zkus tady pohledat.. myslím že to bude několik hodin.
Jeffjeffik
Ok díky.
Jálo
Ahoj, mám taky dotaz ohledně zálivky apod. Pěstoval jsem jak v hlíně tak v kokosu, ale nikdy jsem neměl pěkný bílý kořeny jako jsou v hydru. Po těch letech mám pocit, že je to opravdu kumšt dosáhnout naprosto zdravých kořenů jak v hlíně, tak v kokosu. Pletu se? Myslím, že záleží na opravdu mnoha faktorech které to ovlivňují a pro mě to teda není vůbec lehký vychytat. Právě proto jsem tenkrát začal kokos, protože jsem si myslel, že to bude lepší a nebylo.
Luise
Jalo nevim jak mas velkej stan ale pro kokos bych ti doporucil Libra truhliky a kokosovy rohoze. Usetri ti to hodne namahy s vylejvanim misek a pruplachem. Vsechno se da svist do jednoho kybliku na odtok. Kdybys chtel s kokosem a mineralnima hnojkama poradit klidne se ozvi. Organiku ti neporadim.
Jinak za me na co jses ptal tak kokos prolejt a nechat to kytky sezrat a zase prolejt. Tim ze to takle budes delat, poznas i jaka kytka je vic nebo min ve forme, podle toho jak pije. A tam kde ustoupi voda prijde vzduch. Delal jsem to tak vzdy a spokojenost. Pak je druha varianta a to je zalit min, ale treba v kvetniku musis pocitat s tim ze koreny se nedrzi upostred, ale na dne a krajich kvetniku vetsinou. Tim ze to neprolijes vic a nic nevytece, se ti to o neco vic zasoluje, proto to chce delat nepatrne casteji pruplach. Do kokosu je i dobre jednou tydne ne vic pridat enzymy.
A to s tema korenama, kdyz ti nebudou stat ve vode aby zahnily a budes dobre hnojit a semtam pruplach vodou, kuli zasoleni, tak budou koreny jak z hydra, zdravy koreny vypadaj vsechny stejne 😁 Ono to je svym zpusobem taky pasivni hydro. Kokos je inertni substrat, co tam ty nalijes to tam je a to je vyborna vec. Jestli jedes v dripu nejaky biopridavky, dej si pozor vetsina by se jich mela po pridani do vody do 24 hodin spotrebovat. Proto mozna lepsi vzit to obcas konvi kam pridas i bio, nebo enzym.

S perlitem nebo bez. Ja myslim ze perlit tam je zbytecnej. Kokos je uz tak vzdusnej a perlit do sebe akorad natahuje ty hnojky a jde hur proplachnout. Staci jen na dno trochu keramzitu.
Ja mel treba doma kokosu vic na dve kola a stridal ho. Da se skvele obnovit. Po zaverecnym proplachu a vycucani kytkama ho nechas nekde rozprostrenej poradne vyschnout aby koreny uplne proschly. Potom koreny rukou lehce rozdrolis, ty opravdu velky vyndas a vyhodis. Potom vse navlhcis a v troube hodku vypeces na asi 120 stupnu, bacha abys ho neprepalil. A mas znova vybornej sterilizovanej kokos. Ted mi z lisovanyho kokosu od AH vyrostli houby v matkarne. Perlit pict asi nemuzes.

To jen za me, muzes a nemusis na me dat a nekdo to dela treba uplne jinak a taky mu to vychazi...
Jálo
Díky za rozsáhlou odpověď. Na ty truhlíky s rohožema se podívám. Jinak stan mám malej 60x60x180 a svítím sodou 250w. Na kokos jsem používal 6l květníky s keramzitem jako drenáž. Zaléval jsem 1x za den, někdy 1x za dva dny. Hnojiva JIDB. Možná jsem asi zanedbal ty průplachy a taky jsem nikdy nepoužíval EC metr, což když se nad tím teď zamyslím, může být hlavní problém. Protože když nevím kolik solím (a každej asi solí víc než míň), tak bych měl i častěji proplachovat.
Luise
Libry maji 100cm to tam nedostanes, leda neco mensiho podobnyho a zkratit si i rohoze, ale nemusis to lamat pres koleno, jde jen o to aby to melo kam odtejkat a nebylo to zbytecne moc prace.
Pruplachy kokos potrebuje, minimalne pri kazdym prechodu do dalsi faze. Konec rustu, 20 dni po a zaverecne.
Ec metr neni az tak potreba u kokosu, ale treba Adwa za 900 neni takovej ranec. Hnojky podle tabulek staci, tipuju ze jsi to mel bez pruplachu spis presoleny nez nedozrany. A merils pH i na vystupu, tim bys to taky zjistil. Mozna sem nahodit pest a zjistilo se jeste neco. Drzim palec
Jálo
Pokud jde pouze o odtok, tak to řešit nebudu, protože v tom můj problém určitě nebyl. Měl jsem drenáž a po zalití pokaždé nechával odkapat do kýble. Ten EC metr koupím, bude to jistota. PH jsem měřil i na výstupu, ale není mi jasný, jak tím zjistím přesolení (pokud ti dobře rozumím)? Pěst určitě nahodím, ale to bude až tak v 5-6 měsíci, mám stan ve sklepě a je tam jinak zima.
Luise
Jj jen o odtok, ze nemusis s nicim zbytecne manipulovat, svede se to do odpadovy roury a ta do kyble. Zase si nemuzes treba jednu kytku vyvysit, kdyz tak nevyroste.
K tomu zasoleni, bavim se o mineralni hnojce, az tak presny to neni, ale pokud pravidelne zalejvas stejnym ph a na vytoku ti leze nizsi pH je tam moznost ze je tam neco malo navic.

Ja pak koukal ze jsem spojil vic otazek dohromady v domeni ze to psal jeden clovek.. nic pridal jsem taky svoji zkusenost


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma