Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
DRIP pod 120W LEDkou. - Klikni zde pro originální téma
Pipisosaurus
DRIP pod 120W LEDkou.

Zdar mám dotaz ohledně zálivky a hnojení u drip systému pod ledkou.

Ve skříni je nižší teplota, tudíž menší výpar a pomalejší látková výměna u rostlin.
Jak tomu přizpůsobit četnost a živiny v zálivce?

Díky za Vaše postřehy
L1st3r
Zdarec, nevím jestli nebudu placat blbosti, ale pod 120w to nebude nejakej mega pěst a nepises co to bude za medium. Pokud kokos tak tipuju cca 4 kytky? To si myslím bude lepší zalivat ruco. Drip ma smysl pokud mas prostor větší a víc kytek, kde by se ti s kytkama blbe manipulovalo. U takové wataze bude urcite lepší zalivat individuálně a s koncentraci bych to udělal dle tabulek a podle potřeby kytek upravoval.
Pipisosaurus
Je to keramazit a wilma na 4 kytky se 4 kapilárama. Světlo je náhrada za 400w sodík. Spiš mě zajímají zkušenosti s rozdíly při pěstování pod sodíkem a pod ledkou
Bitir
V hydroponii sem nezaznamenal zadnej rozdil, v substratu tomjen trosku dyl schne , pokud bych mel problem s vysychanim ,coz ted v lete nehrozi , je asi lepsi 6l kvetnik oproti 11l. Ale to se te netyka, v dripu ,nebo hydru je to uplne jedno rekl bych.
Spis je rozdil v tom jak to pestovat, pac pod ledkama se to fakt tolik nevytahuje, teda aspon nejaky odrudy . Tudis je treba stim pocitat a trochu dyl rust ,nebo stipnout a ohybat.
Jinak v tom neni nijak extra rozdil .
fikus37
Co to máš za 120W ledku,že dokáže nahradit 400W HPS.
Pipisosaurus
Mazar SpectraboX PRO® 120W zatim růst parádní, uvidím jak se bude chovat v květu. Má květový booster, tak jsem zvědavý.
Bitir
Lidicky, vy jeste verite na vetu kvetovy booster. ? Jako zni to paradne , akorat se ale roznou cerveny diody po stranach, tot slavnej ,kouzelnej booster ,bez kteryho to vlastne nejde :D .
Bez urazky, ale mazar spectrabox 120w ti 400w hps nenahradi , kamos ma mazara 300w a za 4 kola na tom neudelal vic nez 300g . Vetsinou kolem 220 az 280g .
To ti rekl typek v brne v mazaru ze to nahradi 400w hps protoze to ma kvetovej booster a spolecne s hnojivama od mazara specialne urceny pod ledky dosahnes kvalitniho vysledku , tys mu pak vysolil 12 tisic za blbost a vesele jsi zalozil thread jak hnojit pod ledkama :D .
Tohle me docela pobavilo , kor kdyz za stejnou cenu ti udela ledideal 242w nebo frynk 200w panel kterej se da povazovat za mirnou nahradu za 400w .
Takovej thread o ledkach a ty si koupis mazata tvl.
Madical-Strains
No to bych sel snad skocit z Nuselaku takhle nalitnout, proboha proc se neporadite jak pise Bitir ve vlakne o ledkach.
Ti prodejci (nekteri) jsou vazne SMEJDI a udelaji vse aby ty sracky prodaly.
Malem jsem sam naletel ,uz jsem mel rojednany kauf na Cinu ale byl jsem tak opatrny kdyz se jednalo o tak pro me velke penize ze jsem se nastesti poradil v tom vlakne o ledkach a jeste ve svem vakne.
Takze jsem nastesti nenaletel diky Fikusovi ktery me rad poradil.
fikus37
Pipisosaurus,než zajdeš něco koupit ,tak se prvně poradím jak to jede.
Jsou to tvoje peníze,tak je to tvoje věc.
Alespoň tady hoď report ať všichni vidí jak to kvete.
Myslím si ,že stovečku bys pod tím mohl udělat,když budeš mít dobré klony a necháš to měsíc na růstu.
Madi,díky za pochvalu.Rád poradím,když to otestuji na sobě.Taky kolik mě to stálo peněz:grrr: :hanged:
murmur
Čau, mám tu dvě kola pod tímhle světlem, kdyby ses' chtěl podívat, snad ti to trochu pomůže. Zatím jsem se nedostal přes 100g, ale mně to taky moc nejde.
http://grower.cz/forum/showthread....692#post1166692
Nenašel jsem tu, jak je velká skříň, na tu moji mi to přijde tak akorát. A je fakt, že dnes kupovat tohle světlo je jak shánět novej kazeťák, ale už se stalo a v životě jsou horší věci, tak ať to roste!
Pipisosaurus
Hoši, nemusíte se do mě hned navážet. S mazarem už spolupracuju docela dlouho na světlech a různé přisvicování skleníků, sazeniček zeleniny a všeho možného. 12t bych za tu jejich 120 nedal. Každopádně mi tady jedna přistála, tak se ptám na Vaše zkušenosti. Chci vyzkoušet tohleto a pak zkusit objednat čínu z Alička s cenouvkou tak do 200dolců. Je mi jasné že výnos bude menší, ale zajímá mě jak se to bude chovat pod ledkou..
Bitir
Pod 600w mazarem se to chova stejne jak pod 400w hps s tim rozdilem ze rostou jen hezky vrcholovky, malo to prosviti.
300w mazar taky docela hreje, ale nemam to scim porovnat , osobne bych jel jen a pouze na topovky, vse ostatni pryc. Hnoji se rekl bych stejne, vysycha to celkem normalne, osobne nevidim rozdil v zalivani,nebo hnojeni hps vs led. Teda aspon v lete.
To mluvim ale o pude , pokud chces jet keramzit drip, nejak nechapu co bys mel menit ?
Dobu dripu ,nebo koncentraci hnojiv ? Delej tak jako bys jel pod hps.
spachal
Ahoj, neber to jako ze se do Tebe nekdo navazi, ostatni tady popisuji spise realny stav veci. S Mazarem tady nebude mit asi temer nikdo zkusenosti (a kdyz bude, tak spise negativni), protoze jejich cenova politika je z meho pohledu holy nesmysl.

Pokud chces 'cinsky' panel s rozumnou cenou, v 'podobne wattazi', poohledni se spise po necem takovem: http://www.ebay.com/itm/291832645332. Kup dva, ty by tu wilmu mohly v pohode osvetlit. Doprava z CR/DE, nemusis resit DPH.

Jinak neorientuj se podle rustove faze, ta i pod .. mene kvalitnimi LEDkami je temer vzdy super, pokud neco dukladne nezbodas. Karty se rozdavaji az v kvetu :], tam uz to takova hitparada byt nemusi. Sam jsem par kol pod 'vipar 450W" jel ..
Bitir
Jak sem uz driv psal , kamos ma mazara 600w a 300w . 600w dela celkem pekny osypany vrcholovky ,ale to je asi tak vse. Jeste jeden poznatek by byl, zkousel kombinace nft a mazar600w . Totalni propadak, uz tak je to v nft rychlejsi a s mazarrm to mel zraly strasne brzo a nestihly se udelat v podstate zadny velky kvety. Vic uz nevim co bych napsal .
Jinak na rizky je 300w panel dobrej, nijak se to netaha a krasne koreni.
beowulf666
600x a stale poprve :))) jako ze lidi stale budou zkouset ty levne smejdy ok ... ale ze v pulce roku 2017 se nekdo vytasi s Mazarem 120w jako nahradou 400W HPS
beowulf666
Koupe tohoto panelu sou dneska vyhozene penize a je dobre to tu zminit cte to tady i dost lidi co treba i toto zvazuji z jakykoli duvodu koupit ... je dobre ze si tu dal odstrasujici priklad
BRooT
citace:
Původní příspěvek od beowulf666
Koupe tohoto panelu sou dneska vyhozene penize a je dobre to tu zminit cte to tady i dost lidi co treba i toto zvazuji z jakykoli duvodu koupit ... je dobre ze si tu dal odstrasujici priklad


Nedávno jsem to koupil, jelikož kámoš dělal v G-shopu, který rušil a nechal mi nový se zárukou od dodavatele za 6 870,-

Peníze jsem na to měl a chtěl jsem to koupit, protože odjakživa jsem chtěl LEDky. Teď pojedu Mazar 120w na růst a sodík 400W na květ.

Jezdil jsem do teď MHčka ale kupovat každý dvě kola nový mě nebavilo, ani mi nejde o peníze, jel jsem MH 250W což je otázka 800. Ale ty LEDky prostě vydrží daleko víc, a ještě se to pod nima krásně větvý (i když oproti MH trochu pomalejší rozjezd).

Takže podle mě, když někdo chce investovat, tak LEDky jsou na růst dobrá volba :) Ale určitě bych si nepředstavoval , že 120W mi nahradí 400W sodík :D :) 120W je prostě 120W , nic víc :)

A být autorem, ještě zvážím jestli to v květu neprohodit za 400W sodík :)
Bitir
Za 5000 sis mel koupit na rust od frudyho DIY set s 3000k 90cri. Udajne to pod tim roste nejlepe, mel bych tusim 190w s regulaci 50% .
Ale pravda ze pod mazarem se dobre chytnou rezy , ale na rust je to hodne zdlouhavy oproti veru.
Ale vyhoda je ze ti vydrzi hodne dlouho ;). Good luck.
BRooT
Tak takhle to je :) Díky za info ;)
zlobivejkluck
Mam ten samej panel, krasne husty keriky se pod tim delaji, i rezy se krasne chytaji uz po 10dnech. Ale na kvet je to na hovno. Zkousel jsem to a proste jak je tady psano je to 120w nic vic nic min. Ale na rust pro jeden box je to super. i kdyz ve 120x120 max 16 kvetniku. A uz to tak tak osviti strany.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma