Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
[LST] 400W HPS / 9× Jack Herer / Cocos - Klikni zde pro originální téma
Rhino
Hi!

Po roce další kolo s devíti Jacky Herery. Za klony díky místnímu členovi.

Vloni se mi indiky vytáhly jak blázen, proto sem letos přepínal už po 10 dnech. Dost je tresuju ohýbáním a drátama.

HOMEBox XL 120
ventilátor TT 150
GIB Lighting Flower Spectre HPS Deluxe 400W
Adjust-A-Wing Avenger medium
Plagron Cocos Premium
Plagron Cocos A+B, PK 13/14, Pure Enzyme
květníky 12l

6. den
(18/12)
Rhino
9. den
(12/12)
Rhino
13. den
(12/12)
Rhino
19. den
(12/12)

Průběžně jedu pH 5,8 a poslední EC dostávaly 2,2.

Už se moc netáhnou, tak doufám, že to v týhle vejšce plusminus dojedu.
FrYnK
Cau. dej to svetlo o kus vejs... takhle to mas hrozne nerovnomerne osvetleny. idealne nekde kolem 40 cm nad vrskama..
Roiwer
Ahoj ,ta posledni fotka v prisoevku c 4 je nadherna. Taky bych dal tu lampu vejs i kdyz tam mas heat shield, tak jak pise Frynk 30 az 40 cisel na vrskama . A mozno bych ten shield sundal a namiril primej ofuk ze spod na lampu.
Bitir
Shield je uplne k hovnu u 400w . U 660w uz se trochu vyplati a muzes jit se svetlem niz. A kdyz jdes niz, tak ti ten stitek hazi stin jako prase.
Dobrej je jen tehdy pokid jedes treba 3x 600w v rade , svetla pustis niz a jak se vse krizi ,nedela to stin , u jedne lampy je to uplne zbytecny.
Rhino
Čau všem, díky za tip. Heatshield sundám, stejně jsem doteď nebyl pořádně rozhnodnutej, jestli ho používat, nebo se na něj vysrat.

S tou výškou zavěšení to teď právě testuju. Co jsem tak našel informace, tak u čtyřkila je efektivní vzdáelnost okolo 30 cm. Když jsem tam ale měl ten shield, tak spousta světla cestovala přes odraz do stínidla, nikoliv napřímo, dolů, tak proto to mám zavěšený celkem nízko - na druhou stranu to pořád pozoruju a žádný známky spálení vršků.

Zejtra to poladim a za pár dní zas hodim foto, jak to roste.

R.
Rhino
22. den
(12/12)

Včera jsem sundal heatshield, hodil světlo trochu vejš a začal jsem přidávat PK 13-14.
Rhino
24. den
(12/12)
Pixxel
Ahoj,
taky jedu Jacka a u tebe to vypadá, že ti kvete mnohem dříve a více než mi. Já ho mám sice ze semínka ale i tak máš teď větší palice než já v 30dnu:). Asi na to ty mé LEDky mají velký vliv na ten květ. Budu sledovat a porovnávat rozdíl v průběhu jak to pokvete. Držím palec;)
Rhino
Pixxel: Čest! Ledky budou mít jiný spektrum než mají HPS, proto tam může bejt rozdíl ve velikosti palic, na druhou stranu jsem viděl setupy, kdy pod ledkama vypěstovali celkem slušný monstra. Hraje v tom roli ale dost různejch aspektů. Těžko říct. Přidávám tam draslík a fosfor, což vývoj palic v květu taky boostne. Řezy byly jinak 10 dní na růstu, potom jsem přepínal. Díky a sleduj dál, hodně štěstí i tobě!
anon383596
citace:
Původní příspěvek od Rhino
Čau všem, díky za tip. Heatshield sundám, stejně jsem doteď nebyl pořádně rozhnodnutej, jestli ho používat, nebo se na něj vysrat.

S tou výškou zavěšení to teď právě testuju. Co jsem tak našel informace, tak u čtyřkila je efektivní vzdáelnost okolo 30 cm. Když jsem tam ale měl ten shield, tak spousta světla cestovala přes odraz do stínidla, nikoliv napřímo, dolů
R.

Milny informace ,mít efektivní dosvit 30cm je ti na nic.. efektivní dosvit neznamená výšku nad porostem ale kam to smysluplně svítí dejme tomu mas kytky 60 lampu metr nad středem od kvetniku takže 40 nad vrchem, tak oholis dvacet cisel od spodu, samo se to nedá brát doslova jen pro příklad záleží na spoustě faktorů
Nevím přesně nastrelim nejakejch 80cm 4kilo má efektivní dosvit
...... Máš to nízko i z fotky je vidět prepalenej střed , zvedni to na těch cca 40 a doladit osvit roztazenim kridel od toho to stinidlo je ,hezký kytky ať se ti daří
Rhino
28. den
(12/12)


Vemenex: Yes, máš pravdu. Je to teď trochu vejš. Křídla jsou btw od začátku na full wide.
Rhino
32. den
(12/12)
Rhino
39. den
(12/12)

Dnes jsem musel proplachovat čistou vodou. Měl jsem podezření na přehnojení dusíkem (tmavě zelený listy a zkroucený špišky listů směrem dolů). Po změření výstupní vody jsem se nestačil divit, EC od 2,00 až po extrém 3,00.

Uvidíme, co to s nimi udělá zhruba za týden.

Foto ještě před vyndáním všech rostlin ze stanu.
Rhino
43. den
(12/12)

Pár fotek po minulém flushi..
Rhino
51. den
(12/12)

Nějak se mi rozjel problém, nejspíš z přehnojení. Sice už 14 dní používám pouze upravenou čistou vodu, kvůli předchozímu vysokýmu EC výtoku, který bylo okolo 3, ale teprve teď se to projevuje. Ph v kokosu bylo v rozmezí 4 až 5, tak jsem to posledně prolil vodou s ph 7, aby se to dostalo na tu šestku.

Dneska jsem otrhal spálený listy, abych příště poznal, jak moc to časem ovlivní ostatní listy.

Palice vypadají ale celkem ok. Trichomy jsou ještě světlý, pomalu se už zakalujou. SS udává dobu zrání 50-70 dní, tak bych to moh v těhle podmínkách dojet bez předčasný kosy.
zelenymuz
Jestli bylo takhle nízký pH pak ti nepomůže vyrovnat to ph 7 vody, protože o jeden stupeň to je tisíckrát nižší koncentrace H+ iontů. Takže o 2, o dva tisíce nižší. Jedině to prolejvat a sledovat pH výtoku. Myslim, že se doporučuje 3X většim množstvim vody než je objem květináče.
Rhino
To bych musel zalejvat minimálně třicetilitrama × devět.. mám jen 100l sud. Prolejvám to ale celkem hodně, tak jsem na to sám zvědavej.
zelenymuz
51. den je už nejspíš pozdě. Spíš se mi nezdá jak jsou takový svěšený i ty větší listy, když to porovnáš s tim 43. dnem. Přitom se ohýbaj okraje listů nahoru jak při přehnojení. Třeba pomůžou enzymy?
Rhino
Dneska jsem zalil vodou s přidanym Plagron Pure Enzym a PK 13/14 (ph 6). Dohromady cca 40 litrů vody. Výtok už má EC okolo 0,8, takže do sklizně by se mohly všechny sole v kokosu už rozpustit. Půlka rostlin byla spálená celkem dost, tak jsem je prostříhal a zbytek jede v pohodě.
Rhino
61. den
(12/12)

..
zelenymuz
Sorry, omyl to pH je při 2 100x ménší (pH 5 vs pH7).

Vypadá to šmakózně, ať to dojede v klídku.
Rhino
Dík, zrovna to teď testuju ve Volcanu - spodní palice, co bych jinak ostříhal/vyhodil, a je to celkem slušný.. Akorát je to harsh smoke, ale to se dá čekat, vzhledem k hnojkám a bez finálního curingu.. JH je jinak celkem energickej strain. Tahle sativka vypadá slibně.
Pixxel
Ahoj, máš to moc pěkné;).
Vzhledem k tomu že si asi už v 63. dnu, tak jsem se chtěl zeptat, kdy budeš plánovat sklízet? Všude uvádí 50-60dní květu. Já už jsem v 68.dnu a stále to nevypadá 100% zrale.
Jde mi o to, že už přetahuju asi 10dní (odhady semenářů beru s velkou rezervou) a Jackové stále vypadají jako vy byli teprve v polovině květu. Palice stále rostou, tmavé syté zelené listy. Jsem moc zvědav, kdy to budeš mít hotové ty a kdy já. Mám takový pocit, že pod těma mýma ledkama to trvá jaksi déle než by mělo:)
Rhino
Pravidelně už jen kontroluju trichomy, až budou vesměs mléčný s pár hnědejma, a budu sklízet. Dobu květu Sensi Seeds udává na 50-70 dní a vloni jsem sklízel taky někdy okolo 68. dne. Lepší je to neuspěchat :) ... a to jsem je chtěl seknout už minulej tejden, protože mám celkem komplikovaný zalejvání. Doporučuju se ale orientovat podle zbarvení trichomů a nemůžeš se splést. ;)
Rhino
66. den
(12/12)

Předevčírem šly všechny dolu. Ostříhaný a rozložený ve čtyřech patrech v síti je sušim při teplotě okolo 26°C přes den a RH okolo 50-60 %.. Nechám je takhle pár dní a potom je budu nechávat uležet do sklenic.
Rhino
Po týdnu sušení to vypadá ve finále na 0,91g/W.. Jedničku jsem tedy ani letos nepřekonal, uvidíme opět příště.. Alespoň jsem o další zkušenosti bohatší. Chuť budu hodnotit až tak po měsící, tedy po době, kterou budu palice uskladněný v tmavý a chladný místnosti.
Rhino
18. den
(curing)

Během sušení jsem to cca o 2 dny neodhad správně a lehce přesušil (období deště a 35°C veder..). Tedy průměrná vlhkost ve skle ze 4 ukazatelů je něco okolo 50 %.. beru že ~62 % je ideál.. Zatím je každej den na chvíli otvírám - box 24°C ve tmě.
Pixxel
Gratuluji k výsledku a moc pěkným paličkám;). Už si koštoval? Zajímal by mě jaké účinky bude mít tvůj Herer:)
Rhino
Díky! Ve srovnání s Jackem z Hollandu je to znatelný zlepšení. Sice o něco pomalejší nástup, ale za to silnější a trvá déle (~2 hodiny.. daily user).. Indika pro mě není moc vhodná, takže jsem rád, že jsem letos nevolil pure indiku, ale hybrida. Účinkuje celkem podle očekávání, energic rush, ze začátku euforie, později lehká apatie.. Je to dost subjektivní review, ale JH je podle mě takovej fajn univerzál. Vyjímečně si Jacka dám i před jobem, když jsem fakt bez energie, můžu se pak líp fokusnout na práci.

Na hodnocení chuti je ještě podle mě brzo, zatím to trochu ještě škrábe v krku. Ale borovicovej nádech (alfa-pinen) je celkem aromatickej ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma