Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1st-hydro počin 600w-NFT - Klikni zde pro originální téma
Beatrix
Ahoj zdejší komunito, chtěl bych se podělit a zároveň požádat o dobré rady s NFT.

O co jde:

Vybavení:
box 120x120x200
600W HPS
NFT-ebb flow vana 110x100, na spod 4 vrstvy netkané textilie, kalfas a rozvod vody pomocí čerpadla 1000l/min (asi zbytečně hodně)

Papání:
JIDB-A+M+B
PK 13-14

Osazenstvo:
16x-doplním o co přesně jde

Průběh:

Klony převzaty od místního člena-tímt mu děkuji-v malých rw kostách, ty usazeny do větších 10x10, prvních 24hod zalívány vodou potom usazeny do vany-tady bych měl dotaz zdali to nebylo brzo?

Momentálně kolem nich koluje roztok se 1/4 poměrem hnojek, Ph upraveno na hodnotu cca okolo 6-Ph papírky(čekám než mi přijde měřící stanice pro Ph a EC)

Foto doplním, ale hlavní otázkou pro mě je momentálně jestli jsem neměl jen ručně zalévat, než kořeny neprorostou i velkou rw kostkou?

Nebo jestli se s tím klony poperou...

Světlo je momentálně na 200w.

Předem děkuji za jakékoliv rady Bea
Easy Grow
Osobně sem NFT nejel ale můj názor je že bys měl počkat na prokořenění velkýma kostkama..těch pár dnů je nic v porovnání se spožděným rozjezdem z přelitých a špatně prokořeněných prcků.A mám na Tebe dotaz pročpak k JIDB nepoužíváš produkt X? Ať se daří,Easy.
fikus37
Určitě si je měl nechat prokořenit.Dej si pozor na teplotu roztoku.Jakmile zapneš HPS na plný knedlík ,tak teplota pujde nahoru.
Beatrix
Děkuji za ohlasy, teď jsem se díval, a kosty jsou úplně nasáklé, tak vypnu čerpadlo, a počkám než to prokoření :)

Co jsem četl, tak produkt X je klasický booster, tzn. že v podstatě stačí když budeš lít více B složky.

Mám nachystáno akorát to PK, a to dám tak 3 týdny před koncem na týden až 2.

Jj teplotu budu určitě hlídat, dřív jsem jel hlínu, takže vím jaké teploty mohu očekávat, a uvidím jak se to projeví na teplotě roztoku.

Zatím Díky moc všem :)
BRooT
Zdravím a předem přeju hodně zdaru ! :)

Nemusíš nechat prokořenit nic, stačí jen když upravíš a dáš jim ze začátku málo. Máš to v RW kostkách a i když jsou plně nacucaný vodou, tak si pořád udržují dostatečné množství "vzduchu", jsou prostě i tak dost vzdušné. Spíš bys měl ty kostky nechat 24 hodin ve vodě (ale s upraveným PH). A hned jak dáš do toho klony tak jim přidávat i kořeňák.

Jinak nevím jestli je dobré v NFT vypínat čerpadlo na delší dobu. Možná to teď zvládnou , ale až budou kořeny venku tak určitě ne... Ale jak řikám, RW kostky si udržují dobrý poměr voda/vzduch, takže nemusíš čerpadlo vypínat. Kdyžtak stačí časovač na vyp/zap. po 1 minutě.
Beatrix
Zdravím, no bylo v nich docela dost vody, zítra to to zase nahodím. Jen 2 prcci vykazovaly známky přelití, tak je nechám se vzpamatovat.

S tím namočením jsem to nevěděl, a divil jsem se proč mi pořád tak lítá to Ph, takže děkuji.

Čerpadlo určitě vypínat nebudu, a budu doufat, že tohle mé zaváhání nějak rozdýchají a povede se jim dále již skvěle :)
BRooT
Myslím, že by to neměl být problém, pokud nemáš extra náchylnej model.

Jako, už se párkrát stalo, že se v NFT kytky "přelily" ale při velké RW kostce, by se to nemělo dít, toho vzduchu pro kořeny tam je dost. Největší jistota, je asi první týden nechat čerpadlo nastavený na minutu off a minutu on, a potom už to nechat nonstop.

Ty kostky určitě nechat min. 24 hodin ve vodě s požadovaným PH, právě proto aby ti to pak nelítalo. A nebo použít ty nové kostky z holandska, který mají neutrální PH, to tam práskneš, pustíš tam roztok s upravenou hodnotou, oni nasáknou a PH se vyrovná během chvilky

Tak ať se daří :)
j0hNy:h0ll4nD
moje zkusenosti s nft:

spodni kytky s korenmi permanentne ve vode meli mensi vynos
bez digitalniho ph metru nft nerozjizdej
pouzivam kostky speedgrow, lip drzi ph nez klasicky rw
kdyz delas diry do velkych kostek nebo kdyz tam diry jiz jsou tak ja ich delam temer ty diry az po spodek kostky a mam na spodku koreny po 2-4 dnech
kostky namocim do vody s plagron root (npk 2-0-0), ph 6
kostky s klonmi mam v sklenicku az po den D kdyz je osadim - delam to pri vypnutem svetle at se kytky aklimatizuji
no problem zadny zlut list nebo vyschly.

at se dari
Bitir
Pro mlady koreny je lepsi kostku zalevat rucne nez vykouknou korinky ven , pak se da jet nostop , koreny sou potom rychlejsi nez kdyz ji mas porad nacucanou.
Idealni je napufrovat kostky v roztoku s korenakem jak psal kolega hore a nez sadis klony, naskladas si par kostek na sebe ,treba 10. Prebytecna voda gravitaci odtece dolu ,vse odeberes krom te spodni a skladas znova , tohle je idealni vlhkost kostky pro klon, takova mala pomucka.
Nez zakoreni, ideal teplota kolem 24° s tim ze to obcas zalejes kdyz moc schne.
Vykouknou koreny ven , zasadis do nft ,cerpadlo nonstop a jedes :) .
Zadna veda.
fikus37
Jedu sice NFT teprve čtvrté kolo,ale nesouhlasím s Brootem(co se týka zakořenění,jinač má pravdu)
Kytky jsou malé a nemají vyvinutý kořenový systém,tudíž musíš udržovat velkou vlhkost(kytky si berou vodu s listu a vytvářeji kořenový systém).
Nejlepší je použít pařeník a v tom to nechat prokořenit.Zapoměl jsem napsat,že musíš kostky nechat v "nálevu"(mě stačilo 6 hodin a ph bylo v pohodě).
Druhé kolo jsem zkusil dát od matkáře malé kostky do velkých a po namočení jsem je hned dal na vanu.U 4 kytek s 16 jsem měl zakrslé kořeny a celkově to bylo na chuja.
Píšu co se mi stalo a ničím jiným to podle mě být nemohlo.
Tento systém(vana na BBaF + čerpadlo) navrhl hodinař a ten sám píše,že je nutné nechat prokořenit.
Bitir
Fikus, hodne lidi to zbytecne hycka , pokud mas vyladeny podminky v boxu jako je vzduch a idealni teplota , klonum vubec nevadi vlhkost kolem 50% s tim ze je skropim 2x za tyden. Nesmi ti tam valit teplota ,pak klon nespalis . Nejaky zvlhcovacky a parniky a jiny hovadiny sou dle myho uplne k hovnu veci co jen stoji penize a misto.
Nikdy sem to nemel a nikdy to mit nebudu :D .
I kdyz to muze byt pro zacatecnika dobra pomucka, jsem proti tomu utracet penize za blbosti.
fikus37
Bitir,to já si zase potrpím na serepičky i když zvlhčovačku a žádné parníky nemám.Mám ale druhý boxik a v něm právě mám pařeniště.Za 200kč s OBI.
Za mě určitě nechat dobře zakořenit.
BRooT
Vlhkost, kterou potřebuje klon, taky hodně závisí na tom, jak ty klony dělal matkář. Už jsem zažil klony, co byli furt povadlý dokud tam nebylo aspoň 70% vlhkost, druhý zase jim nevadilo ani 30 %

Já jsem to do teď dělal jak jsem psal hoře, ale vzhledem k tomu jak ste se tu rozepsali stím zakořeňováním, tak to příště taky zkusím jinak :) Díky za opravu/rady ;)
Beatrix
Zdravím, menší update...

Nejprve bych chtěl všem poděkovat za ohlasy, velice si cením všech rad a píšu si je :)

nft jsem rozjel i bez digitálního pH metru, jelikož jsem nechtěl prcky vyhodit, prostě jsem běhal se vzorkama a dělal pH testy pomocí kapek.
Ano nebylo to snadný, ale nyní už pH drží stabilně, nedokážu sice určit přesnou hodnotu, ale podle kapek je mezí 5,5-5,9.

Nevím kde se mi zatoulala zásilka s digitálním metrem :(

Nyní vypadají, že se jim daří dobře a já se ze svých chyb zajisté poučím, takže tohle bude trochu na punk, ale nějak to přežijeme :)
Fotka je za světla, zítra přidám fotku za tmy, abyste mohli posoudit jak na tom jsou. Zajisté se to na nich podepsalo, ale s tím už nic nenadělám.

Vlhkost 40/70 den/noc
Teplota 30/22 den/noc

Vím teplota není ideální, ale je to relativní jelikož teploměr je blíž k výbojce. A z minulých kol mám odzkoušeno, že ikdyž teploměr ukazoval hodnoty okolo 40-42(ano vím je to šíléne)tak se to na kytkách nepodepsalo nebo aspoň né na výnosu(ten byl v tom kole paradoxně nejvyšší jakého jsem dosáhl)každopádně budu to ještě optimalizovat jelikož jsem si skládal nový box po zkušenosti ze stanem, který mi nevyhovoval.
zelenymuz
tak kdyby to nebylo na punk, pak by to nemohla být taková zábava. S tím vůbec souvisí i experimentování o čemž hydro podle mě bylo - jeho kořeny, a vždycky trochu bude. Sem tam přidat, sem tam ubrat. I méně je někdy více
Uvidíš co udělá těch 16 kousků a taky jak si budou konkurovat o světlo a živiny. Můžou se objevit kusy, které budou trochu utlačovat menší kousek okolo, klony v tomhle nejsou úplně vyrovnané. Podle mě zatím ok.
Beatrix
Tak tady slíbené foto za tmy.
Zatím to vypadá teda že vše all right :)
pH do 6 ec okolo 0,8-1,0

Stále mi nepřišly měřidla, už začínám být trochu nervózní 😂

Tak kdyby měl nekdo nějaké poznámky, připomínky, rady, konstruktivní kritiku vše ocením.

Pěsti zdar Bea


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma