Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Presádzanie - Klikni zde pro originální téma
Gugel
Zdravím. Mám zasadení autoflower. Zatiaľ cca 3cm veľkí. Problém je ale že kvetinace v ktorých ho mam sú moc malé čiže budem musieť onedlho presádzať. Ako moc to rasline uškodi a je nejaká možnosť ako túto ujmu zmierniť aby sa stoho rastlina rýchlo spamätala??? Viem ze som to mal sadiť rovno do veľkých kvetinacov ale nemal som ich k dispozícii a klicky som mal uz vyklicene.
Maxeaux
Ak to mas take tie tenke kvetinace, skus opatrne odstrihnut len spodok a nasledne ho strc do finalneho kvetinaca. Nech to je aspon 2 cm zahrabane.
soda0
nikdy sem nemel problem presadit z kvetinace do kvetinace staci nechat kapku vyschnout substrat a pekne vyjde ven cely korenovy bal :) zase ale zalezi v cem pestujes :)
Witcher
Čaues, kdybys to tu lépe pročetl, jistě bys narazil na to, že automatům přesazování nesvědčí a tuším, že se na ně i jinak svítí....
Maxeaux
chlapci, stejne je to pass, Gugel to resil v maji :)
soda0
tak to sem netusil witcher :)
Sezam
Ahoj, svítí se na ně úplně normálně, měl jsem automaty 18/6 i 24/0 a rozdíl jsem nepoznal. Pokud není jiná možnost, není problém automaty přesadit, rozhodně okamžitě nezdechnou, jak si někteří snad i představují, jen trochu zpomalí. Přesazení je silně nedoporučeno, ale není to nic, s čím by se kytka nevypořádala. Toť obohacení půl roku starého tématu.
crazyben
jenže to je vono... to zpomalení u automatu udělá strašně moc, u fotoperiody je to jedno ty maj víc času na ten růst.

A jo svítí se jinak... těch 18/6 i v květu, ale myslim ze byly stejne venku podle data kdy to resil.
Sezam
Omlouvám se, asi jsem se špatně vyjádřil. Co se týče periody, tak přesně takhle jsem to myslel, jen jsem si špatně utřídil myšlenky. Ohledně přesazení, tak samozřejmě že to udělá hodně, ale pokud člověk nemá na výběr, tak může i po téhle variantě sáhnout, holt bude trochu menší výnos, ale aspoň něco bude.
Děkuju za upřesnění :)
Witcher
No já to taky netušil :D nekde sem čet 20/4, kámoš zas že 16/8, prostě automat do indoru neee :D
To zpomalení je právě pro automat zásadní, pokud jsem to správně pochopil, chybí jim gen, kterej si kontoluje periodu, čili až dosáhne dospělosti, přepíná se (tuším asi 21 dnu). Takže co ztratí už nikdy nedožene, dle mne jsou ideal na ven, protože dokvejtaj když je největší vedro, čili bez plísní :)
crazyben
No že do indooru ne... záleží na podmínkách. V USA kde sou třetinový ceny energií bych s tim neměl problém. Ale tady ve střední evropě se to nevyplatí. Nejlepší kousky sem viděl ve skleníku...
Maxeaux
Ak uz presadzat auto, tak:

1) do toho isteho substratu ako bolo predpestovane
2) nacasovat to cele tak, aby sa presadzalo, ked kytka len zacina ukazovat pohlavie
3) stres z presadzania minimalizovat prisposobenim kvetinacov (najlepsie 2 rovnake vlozit do seba, ten vnutorny troska rozrezat - ako na fotke napr.)
4) vseobecne pre auta plati ze prve 2-3 tyzdne musia byt bezstresove :sun:

(fotku som corol z autoflower.net)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma