Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
sM0gova Manéž pod 250w, učinkují: 3xCheese 2xKalasnikov 1xDiamond girl - Klikni zde pro originální téma
sM0g
Zdravím Growery a Growerky co navštívili mou manéž.

Abych se trošku představil. Pěstuji už dva roky indoor z řezů a poslední dvě kola sem jel od semene. Po dlouhých letech pročítaní a ted už po i nejaké té growerské praxy bych taky rád přidal něco do mlýna.
Málo kdo se tady zmíní o hnojivech značky hesi, jedu na nich co pěstuji indoor a jsem spokojen. Chtěl bych se o to podělit.
Poslední kolo jsem jel od Firmy Barneys Farm Ayahuasca Purple, Bad Azz Kush (kličivost měli 90%, 1 z 6 nevylezlo) v celku to bylo zajimavé pozdeji sem přepl a krapet se vytáhli. ale nakonec bylo okolo 180g žádná hitparada ale byl jsem spokojen.

Šapito: V-153 D-76 H-58

Osvezeni : Nebbler neptun 1 membránový s nadrží mé vyroby a pohonem 12V

Světlo : Cooltube s stinitkem
250w hpi-T plus philips
250w hps Super bloom eletrox
Diamantová reflexní folie
Elektronický předřadník GIB NXE 250W - se čtyřpolohovou regulací

Ventilace : 1x TD Silent 160/240+ pach filtr (Přepnut na 240m3, v nejhorším napojím i druhý filtr je taky)
Jako malé doplnění je v cooltubě jestě jeden 12v větráček (sraží dobrej stupeň dolů :-D)
2x Clipsnovy ofuk 2 rychlosti

Hnojky: Celá sestava od Hesi od root po bloom +AN sensizyme
Substrát: Light-mix BioBizz
Květník 6,5L

Učinkují od Green House Garden: 3xCheese(CH) 2xKalasnikov(AK) 1xDiamond girl(DG) ( kličivost 100% kličím 24h v odstaté vodě poté přesun na pap. utěrku a do dvou dnu jsou venkupoté jiffy s ph 5,9)

Z toho dvě DG ukazali klíček a po přenesení do jiffy po 5 dnech nic nevylezlo tak jsem koukal že celé zplesnivěli a to měli stejné podmínky uplně ve všem jako ostatní rád bych věděl důvod jestli někdo ví? Poslední cheese furt nevykazoval žádnou aktivitu, tak jsem skusil semínko puknout a bez puvodního obalu jsem ho hodil do jiffy a povedlo se za 2 dny byli listky na světě, sice se spožděním 5 dnů.

Malé děvčátka jsem měl v pařeníčku na okně 5 dní jak ukázali první lístky sly do boxu na 125W spolu s pár bylinkami a cherry rajčatky aby tam nebyli samotné a nebáli se. (1.5.17 a od té doby budu taky počítat dny růstu a květu)

Momentalně přes den 22-25 C, neptun spína na 15 min co púl hodiny, když to jelo pořád rosila se mi vybojka s cooltubou což asi není to pravé ořechové, možná pro nejaké fajnšmekry, co rádi plamínky.

zalivka 5,8-5,9 zatím čístá odstátá voda, horší že při předposledním zalevání jsem spletl bandasku a dostali 2/3 dávku kořenáku a enzymu co davam rajčatum a
bylinkám. Lehce se spalili špičky ale jedou vesele dal.

1.Foto - 8. den růstu
2.Foto - minulé kolo AP A BAK (btw proč si vdycky musím hrát na spidermana??!) prosím o vysvětlení



Pokud by měl někdo něco k tomu to vláknu napište ;) Připadné rady, triky, tipy, kritiky jsou vítany. Budu rád když si tu nebudu psát jen tak pro sebe :D

při vybíraní fotek a poté když jsem chtěl postnout fotku napíše mi to "No post specified. If you followed a valid link, please notify the webmaster" nějaká rada ? dělal jsem to podle FAQ
Bitir
Cus, hesi jede kamos a jejich tnt je docela pecka.
Podle me sou to dobry hnojiva ,ale hodne stahuji ph dolu . Ale vysledek byl vzdycky docela zajimavej a kytky krasne zdravy. Jen misto korenaku od hesi pouziva lignohumat z hornbachu ,taky docela pecka :D .
Kazdopadne budu sledovat a zrovna me zajima co rikas na tu ayahuascu purple ? Nasel sem nejaky fotky a bud to bylo upraveny v photoshopu ,nebo je to tak hezka rostlina. Uz rok se po ni divam a jeste sem se neodhodlal koupit aspon 3 seminka :D
sM0g
Ahoj, po hesi to pěkně roste i ten kořeňák není špatný ale neznám jiný tak nemůžu srovnávat :D, po kole je vetšinou z 80% kořenová plsť. Je pravdou že trochu stahují ph když namíchám full zálivku z 7,4 spadne na 6,7, nejvíc se mi líbí že mužu vše namíchat dohromady a dávkovat to přes Trophblumat (ten si ukážeme hned jak udělám novou nádrž, jsem přestěhovaný a nemam už tak dobré zázemí pro growplace, pak už stačí jen hlídat ph než to vypíjí).

Ayahuasca Purple byla super, pohledal jsem i nejaké foto, rostlina silná odolná a vitální zbarvovat se začala zhruba 3 tydny před koncem. Kouř hutný ale lehký, učinek higt až uspávací, hulím už 14 let a nějak netrpím na "žravé stavy" ale po tomhle bych sežral i velerybu a chtěl ještě zákusek. Ze třech semen vylezly dvě a dobrejch 110g sušiny
( mam jen posledních par fotek AP a BAK před sklizní protože se mi stala taková mala nehoda s notebookem a zahořely všechny fotky co jsem kdy měl)


1.foto - AP asi 3 týdny před koncem
2.foto - AP před sekem už je docela fialova ale čekal jsem větší hitparádu v barevnosti, škoda že nemam fotku bez slunce.
3.foto - týden před kosou. Nevíš jak předejít tomu že se to na mě ke konci vždy takhle vyvalí ? pak to svazuji jak blázen aby drželi k světlu
Pítr90
Zdary, tak ty bluematy by mě zajímaly. Jak to děláš např. při poplachu? Musí se ty kolíky nějak udržovat? Nemohou se třeba zanést?
Budu sledovat 😉
sM0g
Ahoj, no údržba je nutná asi jak u všeho, jednou týden zkontroluju jak je na tom půda jestli není suchá či moc mokrá (a to jen pro kontrolu nastavení) a jednou za měsíc a pul to chytnu a rozmontuju, vyčistím. Za dva roky co je používám se mi to zaneslo jen dvakrát a to bylo chybou že jsme byli na dovolené a holky neměli dostatek paliva, takže to vyschlo a udělalo to vapnikový film který samozřejmě vše ucpal ale čistění je jednoduché. Octová teplejší voda necháš do druhého dne a frčíš dal. nejvíc se mi líbí že kytičky si regulují sami kolik vypijí v daný čas. Hlavně musíš mít hnojiva které nekrystalizují když stojí ve vodě delší dobu a mít stalou teplotu roztoku protože při tom to dělá taky. Je pravdou že poslední 3 týdny už proplachuji čistou vodou a přidavam jen enzymi a supervit pro podporu trávení posledních hnojiv z media a poslední 2 týdny už jen voda s upraveným ph. Zatím se mi nestalo že bych v suchem materiálu cítil při kouření hnojiva, či jiné látky ani ze známých nikdo nic nepociťoval. tak asi v pořádku.
No ještě se o blumatu trošku rozepíšu po instalaci at je to po hromadě, protože co jsem viděl tak tady to jel s blumatem snad jeden člověk a info bylo nic moc, šel jsem do toho protože nebyli prachy na drip a tohle je o hodně levnější, a už jsem u toho zůstal.

Diky všem za sledování
Pítr90
Právě to je ten důvod, proč mě to zajímá. Vlákno o bluematech jsem tu četl a docela jsem nad nima i přemýšlel. Ta cena i jednoduchost se mi líbí. Nebudu se dál vyptávat, počkám na info 😉
Ať se daří
Bitir
Me hodne na to vyvraceni pomaha sit , bud ta guma ,nebo jen ta obyc kdyz ji prehodim prez vrcholky , jakoby se samy o sebe zaprou a je to cajk.
sM0g
Zdarec lidi. Dneska jsem dělal Konopnou bublaninu s meruňkami tak to večer upnu, at je na co koukat když holky furt jen tancuji pod větrakama s havajským sluncem. Jak dojdu z práce, tak to sem prdnu, co kdyby někdo měl navíc ghi a nevěděl co s tím :D.

To Bitir: sít dávám když přepínám světlo a stejně se mi to vždycky takhle vyvrací :D, dávaš jich vice než jednu ?
Bitir
Nene, jednu sit cca 15cm pod vrcholovky, nebo 3 tycky do kazdyho kvetinace a omotam to snurkou, vetve se o to pekne oprou.
sM0g
aha. pravě dávám hned při přepnuti a zhruba první tejden v květu ještě zaplétám do sítě (dorovnávám výšku), ale tak když dám pak ještě jednu tak tomu neuškodím ne?

Edit: jestě jsem pro tebe vyhrabal jednu fotku AP
sM0g
Zdravím ty co sledují či co začali teprve ted ;-)

Zatím co jsou děvčátko malinká a není s němy ještě žádná zábava tak sem upekl Konopnou bublaninu s meruňkami. Postup je jednoduchý. Je to hrníčková buchta protože v novém bytě nemáme váhu :-D

těsto:
1/3 Polohrubá mouka
1/3 Mléko
1,5/3 Cukr
2 ks Vanilkový cukr
1/2 ks Kypřící prášek
100-150g Konopného GHI ( taky podle uvážení co snesete )
Když použijete mín než 100g doplňte normálním máslem
1 ks Vejce
Ovoce dle libosti v rozumné míře

Drobenka od oka :
30g máslo
60g polohrubá mouka
60g cukr moučka

Postup: všecko do kopy a vyšlehat do litého těsta bez hrudek.
Vylejeme těsto do vymazané a vysypané formy, pooklademe ovocem a drobenkou a dáme do pece na 180C cca 25-35 min, podle trouby, vychladnout a papáme !!

Jen pozor na dávkovaní ja dal 150g GHI a kolegňku z práce tu to téměř skolilo za 30 minut nastalo peklo :-D. Mě třeba najeli strašný chlamky na zhruba pul hoďky ale až za 2 hodiny

Takže pěstu zdar a ať chutná
sM0g
Zdravím všechny velkým Hoy ! je tu 15.den růstu

Tak před dvěma dny (13. den růstu) dostali holky poprvé napapat trošku mixu od Hesi
dostali:

(13. den růstu) 1/4 dávky dle tabulky
Ph 5,7-5,9
Rooth 2,5m/2L
TNT 2,5m/2L ( byli trošku světlejší jinak bych jej ani nedával)
Hesi enzyme 0,5ml/2L
AN enzyme 0,5ml/2L
Teplota 24-25C
noc 19-20C
Vlhkost 80%


(15. den růstu) 4/4 dávky dle tabulky
Ph 5,8-6
Rooth 5m/1L
Teplota 24-25C
noc 19-20C
Vlhkost 80%
lampa pořad zaplá 125W asi 15-18 cm od vršku


vypadají vcelku dobře, krásně se keříčkují a vůbec se netáhnou nahoru, až na to co se objevuje v posledních 4 dnech (dělá to DG,CH,AK od každého jedna, ostatní jsou v pořádku). Pročetl jsem nemoci listů ale jsem s toho akorát jelen. Vidím to poprvé za těch pár let co pěstím. Kdyby měl někdo radu, tak sem sní !! Zatím dík za sledování a pěstu zdárek
zelenymuz
Čau. To je genetická odchylka. Spíš nic vážného. Ty enzymy tam ani lít nemusíš, těžko bys poznal rozdíl i kdyby to bylo mezi klony ano/ne (hnoj./nehnoj.) si myslim. Vypadají spokojeně
BRooT
Trochu se přiseru do diskuze :D :)

Zelenymuz má pravdu :) Lehčí genetická vada, bude to v pohodě ;)
sM0g
Ahoj. děkuji za objasnění, trošku jsem se polekal. je pravdou že všechny jsou ze stejné seed banky, ale vrtalo mi hlavou proč to dělají jen 3 z 6 a ještě k tomu od každého modelu jedna :D to je to co mi hlava furt nebere.
BRooT
Se někdy povede :D Statistici by ti vypočítali jaká je pravděpodobnost, že ze 6 semínek budou 3 s menší genetickou vadou, asi si to trefil :D

Ale neboj, na výnos kytky to většinou nemá vliv
sM0g
ahoj. Právě už se povedlo minulé kolo ze semínek nebylo zrovna echt (3 nebyli ani tygrované téměř bílé no katastrofa i ty holky tak i vypadali tenké stonky řídké palice, no Bad Azz Kush od barneyfarm už nechci ani vidět ze semena bez selekce) ale zbytek Ayahuasca Purple kvalitativně okey kouření, O vynosy mi moc nejde, spišejc o chuť a kvalitku dělám z toho různé ptákoviny, co nespálím tak udělám khif haš a zbytek do máselka.
Se semínka-mi nemám moc zkušenost (podruhé a zas pojeb, sic né tak velky ale přece mám to štěstí) a co jsem se přestěhoval tak nemám matkáře a na takové ty blind koupě s toho už sem vyrostl, pokud nevidím matku a klony s možností výběru tak to neberu :X prostě si mě ten ušák rozmazlil :D


Edit: Nevíte jak to udělat aby ty fotky staly ??? normálně v pc je mám na stojato a tady se to přetočí.
sM0g
Tak vás Ještě jednou zdravím s novým up

(17. den růstu) 1/2 dávky dle tabulky
Ph 5,9
Rooth 5m/1L
TNT 2,5m/1L
Teplota 25-26C
noc 19-20C
Vlhkost 70%

Lampa zaplá 190W v vzápětí nárůstu tepla zvednuto na 20cm od vrcholků.
Přidání druhého ofuku a sejmutí mřížky teplotá je zpět na 25C, bohužel úbytek
vlhkosti.

Děvčata jsou vitální. Jsou 8cm vysoké strašně se drží u země. Konečně jsem narazil na pořádnou indiku. Doufám že snad poprvé nebudu bojovat s výškou. Chybí jim kousek k čtvrtému patru( respektive se tvoří) a teď se mi naskýtá otázka jestli už je ten správný čas to cviknout, svrbí mě právě prsty a to znamená že bych měl asi ještě počkat až na páté patro a cviknout. Jde mi o to udělat alespoň 4-8 centrálních palic . S prvníma dvouma nějak do budoucna nepočítám, půjdou víc pod zem při přesazování a vetšinou druhé patro je slabé (podle mých zkušeností) tak jde taky dolů, většinou po přepnutí.
sM0g
Zdravím všechny sledující

(19. den růstu) bez hnojiv
pouze 6,0 Ph
teplota 26-28C kdyz je venku pařák
Vlhkost 60-70%

(20. den růstu)

Holky jsou vitální, pěkně se větví . Dnes přijde den šmikání holky mají 5 pater takže už je načase.

Je to poprvé co mám takové problémy do teď jsem řešil tak maximálně dusík ... jinak to rostlo samo.
Ale co mě pořad znepokojuje jsou ty fleky né že bych klukům co se k tomu vyjádřili, nevěřil.. ale mam pocit že to není genetická dispozice (protože se to rozšiřuje a jako přepálení hnojkama mi to nepřijde, podle toho co a kolik tam liju) ale podle toho co jsem našel na netu tak to vypadá na nedostatek Fosforu nebo nedostatek boru, v nejlepším to ještě muže byt přesvícení ale to by se i kroutili listy do vrchu. A v nejhorším je to " tabákový virus " a časem půjdou do kopru všechny. Od té doby co jsem se přestěhoval tak mi přijde že mám s kytkami pouze potíže. při včerejším zalévání jsem měřil i výtok ten byl 5,4 což nechápu protože ph půdy na startu bylo 6,2 a pod 5,7 jsem nešel, Takže nerozumím proč 5,4. Kořenový bal se zdá až moc v pořádku.
Vice mrkněte na foto a kdyby někdo měl nějakou radu budu rád.

Edit:
Nejvíce postižené jsou obě AK, dva CH (ten co vyrazil o 5 dní později nemá žadný problém nebo jsem zatím žádný nezpozoroval), a DG (což mě mrzí nejvíc je zatím nejkrásnější nejsilnější)
sM0g
Zdravím všechny sledující ;)

(21. den růstu) dávky dle tabulky
Ph 6,2
Rooth 5m/1L
TNT 2,5m/1L
Hesi enzyme 1ml/1L
AN enzyme 1ml/1L
SuperVit 1kapka
Teplota 25-26C
noc 19-20C
Vlhkost 70%
přepnuto na 250w bohužel nemám delší sonoflex od Cooltuby takže jsou asi 35cm do vrcholku :-/

Foto: Holky v řadě zasebou

Prostě mi to nedalo a pátral sem po flecích dále. Podle všeho co mi pověděl výtok z květníku že 5,4 Ph, asi není až tak koš ér. A je možné že doopravdy nemohou vstřebat mangan, bor. Tak jsem chytl všechny a mrskl je do vany a proléval odstátou vodou s ph 6,4 aby sem srovnal ph výtoku na 6,2. Poté jsem je nechal vykapat asi 6h a přesadil jsem je do 6,5L květníku, ještě krapínek zalil a pak dostali každá 250 ml živin, enzymu po tom všem stresu. No uvidíme za pár dní co mi holky poví. No jednal jsem podle toho co jsem tak dohledal a tak podobně, snad to byl dobrý tah, co myslíte? :help:

Tak pěstu zdar a ať se daří
BRooT
Příspěvek 19. 3 fotka = nedostatek bóru a železa = nízky PH v půdě. Drž to na 6 - 6.2 a ono se to srovná. Jestli máš kořeňák tak jim dej, pomůže jim to. A nikdy nedávej enzymy když dáváš i hnojky když máš hlínu. To se dělá v kokosu, tady ti to je zbytečný.
sM0g
Ahoj, nedostatek boru sem pak už rozpoznal, díky za potvrzení. Jsem rád že se někdo ozval. jako železo mi to už nepřišlo ale je to možné, říkám nemám tak dobré zkušenosti s rozpoznávaní deficitu, když sem měl problém tak sem utrhl list a šel za mým matkářem a ten mi řekl dej tam to a bude to ok :-D.

Ale s enzymi si dovolím trošku oponovat, protože jsem zkoušel jak se chovají kytky s němi a bez nich. Pravda ta že jsem to tam vždycky lil za ráz protože používám zavlažovací koliky tropf blumat a při něm je blbost to lít nějak zvláště (buď bych musel měnit roztoky což je tak lehce nemožné spíše hodně složité)a nebo bych musel kyti jednou týdně pře-chlastat ( lít to přímo do květníku) protože koliky se starají o stálou vlhkost a přísun živin, vzduchu, které kytka potřebuje. Nebo máš nápad jak by to šlo s tímhle skloubit?
V té době mi hodně lidí tvrdilo že to je ztráta peněz nějaké enzymi. No a nevěřící Tomáš, to testl.

Nicméně jsem zkoušel jaký je rozdíl mezi tím ze je mam v roztoku s hnojkama a nebo uplně bez nich. měl jsem 3x LSD s kolíky(stejné ph, stejné hnojiva kompletní radu od Hesi s enzymy) a 3x LSD s kolíky (ve všem stejné akorát bez enzymu)kytky bez enzymu nonstop byli, bud přehnojené nebo zas málo, no lehce katastrofální stav oproti těm co měly enzymi nonstop s hnojkama. Pořád zelené zvládaly všechno střihaní ohýbaní bez stresů zatím ty co byli bez tak se strašně brzdily s každým stresem. Po dojetí kola a usušení jsem je vážil a rozdíl byl skoro 40 g což pod mým sluníčkem je docela hodně. Celkově bylo to pálení kompaktnější, orosenější. Škoda že mi shořelo staré pc i se všemi dokumenty. Nějaká fotka by se určitě našla. Ale tak každý má svůj názor a tenhle je zas můj který jsem vyzkoušel i v praxi.


Ale už mě to lítá hlavou že jak budu mít řezy tak to nějak vymyslím abych zkusil i to jestli je rozdíl dohromady a nebo zvlášť bo semínka ať jsou stejná tak každá kytka je úplně jiná, semínka jedu teprve druhé kolo( první bylo od BarneyFarm) a zatím to bylo lehce zklamání. uvidíme co předvedou děvčatka od GreenHouseGarden teď
metracek
citace:
Původní příspěvek od BRooT
Příspěvek 19. 3 fotka = nedostatek bóru a železa = nízky PH v půdě. Drž to na 6 - 6.2 a ono se to srovná. Jestli máš kořeňák tak jim dej, pomůže jim to. A nikdy nedávej enzymy když dáváš i hnojky když máš hlínu. To se dělá v kokosu, tady ti to je zbytečný.


Proc by nemel davat hnojky s enzymama? A proc je to zbytecne v pude (z hliny se dela keramika) a v kokosu to zbytecne neni? Dokazes to vysvetlit/podlozit?
BRooT
Podle toho co píšeš Smogu, a jestli to máš fakt ozkoušené, tak to jezdi jak si jel :)

Nicméně pro metračka. Kokos udržuje živiny, jako živný pufr (samozřejmě je to i hydro médium atak), takže když tam liješ enzymy i s hnojkama, ničemu to nevadí, protože je tam stále udrženo dostatečně látek pro růst rostlin. Hlína, myslím, že takovou schopnost nemá, takže se enzymy lejou (nebo tak jsem to dělal já a bylo to super) jednou za čas, záleží jak hnojíš, jako prevence před zasolením, nicméně podle mě, když dáš hnojky s enzymy do hlíny, tak kytku připravíš o část živin. Takže si myslím, že je lepší v hlíně hnojit a pak jí dát jednorázově enzymy, buď jednou za X zálivek nebo podle časového intervalu jí dát zálivku s enzymy.

Do kokosu dávám i většina pěstitelů co jelo v hlíně xx kol dávají enzymy skoro s každou zálivkou aby se jednak nezasolil a jednak protože ti nevytáhnou z kokosu živiny. Nikdy stím problém nebyl. Co Smog píše, se zdá v pohodě, a jestli to má ozkoušený proč ne. Já v hlíně dával enzymy 1x týdně nebo ob 3 zálivky a rostly suprově, krásně zelený.

To co tady píšu není věc, která musí platit vždy a všude. To je to co si myslím, protože jsem to tak dělal/dělám a několik dobrých pěstitelů to také tak dělalo. Nicméně, každý si jede jak mu to vyhovuje. Zkrátka, píšu to jako radu, ne jako povinnost :) :D
metracek
citace:
Původní příspěvek od BRooT

Nicméně pro metračka. Kokos udržuje živiny, jako živný pufr (samozřejmě je to i hydro médium atak), takže když tam liješ enzymy i s hnojkama, ničemu to nevadí, protože je tam stále udrženo dostatečně látek pro růst rostlin. Hlína, myslím, že takovou schopnost nemá, takže se enzymy lejou (nebo tak jsem to dělal já a bylo to super) jednou za čas, záleží jak hnojíš, jako prevence před zasolením, nicméně podle mě, když dáš hnojky s enzymy do hlíny, tak kytku připravíš o část živin.


No to je pekna snuska nesmyslu. Slovo "pufr" (narazník) znamena konjugovanou kyselinu, nebo zasadu, a funguje jako vyrovnavac PH. "Zivny pufr" nevim co by mohlo byt a jak by to fungovalo, myslis ze kdyz by jako klesla hodnota dusiku tak ho navaze ze vzduchu a kdyz ho tam bude moc tak ho do vzduchu uvolni? Asi tezko....vic studuj a min vymyslej. Enzymy maj vice funkci nez to ze ti pomuzou od prehnojeni, vubec nemas paru o tom jakou hraji roli. V hodne hnojivech je mas uz primo ve flasce s mikro a makro prvkama zaroven, jen tak pro zajimavost...

EDIT: mozna sem zase moc agresivni...nechci te nejak urazet, vim ze nejsi zadnej hlupak BRooTe. Ale tady se mylis a neradis moc spravne.
BRooT
*Buffer :) Překlik.

Enzymy mají zásadní roli ano. Vytváří katalickou aktivitu, kterou rostlina potřebuje, urychlují chemickou reakci v rozkládání a vstřebávání prvků. V hlíně kytky nepřímá živiny tak rychle a hlína ty živiny zkrátka neudrž při větším príjmu vody a enzymů. Taky enzymy pomáhají k rozkladu odumřelých části apod, ale to jsme jinde.
Tudíž - dáváš každou zálivku v hlíně enzymy + hnojky, tak se ti část hnojek vytratí, prostě to spláchneš pryč. Plítášš pak hnojkami, a náchylnější kytky tím můžeš stresovat celý kolo. Nehledě na to, že mikro a makro prvky potřebujou uplně miniaturní množství enzymu na správný proces. Takže ano, nedávají se tam jen pro prevenci zasolení, ale z 95% se tam dávají jenom kvůli zasolení. Nejsi moc agresvní, ale studovat bys měl i ty než napíšeš nějakou lámavou hypotézu.

Nehledě na to, že při výživně kterou kytkám dáváme v podobě hnojek, si stačí vyrábět enzymy, které potřebuje na rozklad chem. prvků, sami.

Pokud chceš kytce pomoc v tomto procesu a udržovat jí zdravou a vítální dává se 1ml/L . Což je pro kytku dost, 1-1,5+ml/l, je už spíše na odsolení média. A jelikož týpek jede asi podle tabulek tak tam bude 2,5ml/l, nemusí to být špatně, ale je to z větší části zbytečné.
metracek
citace:
Původní příspěvek od BRooT
*Buffer :) Překlik.

Enzymy mají zásadní roli ano. Vytváří katalickou aktivitu, kterou rostlina potřebuje, urychlují chemickou reakci v rozkládání a vstřebávání prvků. V hlíně kytky nepřímá živiny tak rychle a hlína ty živiny zkrátka neudrž při větším príjmu vody a enzymů. Taky enzymy pomáhají k rozkladu odumřelých části apod, ale to jsme jinde.
Tudíž - dáváš každou zálivku v hlíně enzymy + hnojky, tak se ti část hnojek vytratí, prostě to spláchneš pryč. Plítášš pak hnojkami, a náchylnější kytky tím můžeš stresovat celý kolo. Nehledě na to, že mikro a makro prvky potřebujou uplně miniaturní množství enzymu na správný proces. Takže ano, nedávají se tam jen pro prevenci zasolení, ale z 95% se tam dávají jenom kvůli zasolení. Nejsi moc agresvní, ale studovat bys měl i ty než napíšeš nějakou lámavou hypotézu.

Nehledě na to, že při výživně kterou kytkám dáváme v podobě hnojek, si stačí vyrábět enzymy, které potřebuje na rozklad chem. prvků, sami.

Pokud chceš kytce pomoc v tomto procesu a udržovat jí zdravou a vítální dává se 1ml/L . Což je pro kytku dost, 1-1,5+ml/l, je už spíše na odsolení média. A jelikož týpek jede asi podle tabulek tak tam bude 2,5ml/l, nemusí to být špatně, ale je to z větší části zbytečné.


Uz o tobe zacinam ztracet mineni...

Z hliny se dela keramika, takze mozna mas pravdu ze z ni rostliny neprijimaji ziviny tak rychle. Dokonce bych rekl ze ji nebudou prijimat vubec,,,,my ale pestujeme v pudnich substratech a v nich kytka prijima ziviny tak rychle jak rychle probihaji biochemicke reakce. A enzymy jsou katalyzatory biochemickych reakci. Dnes zname pres 2000 enzymu rozdelenych do 6 hlavnich trid podle typu reakce kterou katalyzuji (oxidoreduktasy, trasferasy, hydrolasy, lyasy, isomerasy, ligasy) V pritmnosti enzymu probiha chemicka reakce mechanismem, kteremu staci daleko mensi aktivacni energie nez reakci nekatalyzovane, a proto je mnohem rychlejsi. Enzymy jako vsechny katalyzatory zvetsuji rychlost reakce, ale neovlivnuji jeji rovnovahu. Jejich zasluhou reaguji latky pri relativne nizkych teplotach, pri beznem atmosferickem tlaku. Dulezitou vlastnosti enzymu je jejich specifita, to je schopnost katalyzvat premenu urcite latky jednim zpusobem a nepusobi pritom na latky velmi podobne (nevznikaji nezadouci vedlejsi produkty) To jsou vlastnosti ktere nema zadny katalyzator uzivany v organicke ani anorganicke chemii.

Pri enzymove reakci se prechodne vaze substrat, tj. reaktant na enzym a vznika komplex enzym-substrat. Misto v molekule enzymu, kde se tato interakce uskutecnuje se nazyva reakcni centrum. Je to prohluben, nebo kapsa, ktera vznikla na povrchu molekuly enzymu prostorovym usporadanim bilkovinoveho retezce. Tvar aktivniho centra enzymu odpovida tvaru substratu. Enzym a substrat jsou tedy prostorove komplementarni, jinak receno substrat zapada do enzymu jako "klic do zamku".

Zdroj: Agrochemie Prof. Ing. Pavel Tlustos, CSc.
BRooT
Ano, ale furt mluvíš o koze zatím co já o voze.

Tvůj problém je, že tys to okopíroval, přečetl a myslíš si, že je to ok. Já to studoval několik let. A jestli chceš slovíčkař mezi hlínou a substrátem tak to můžeš zabalit.

Nebavím se tady o tom, zda jsou zbytečný enzymy, ale že je zbytečný je dávat do každý zálivky a ještě k tomu v množství jako je napsané na obalu. Můžeš si kopírovat jak chceš, že zrychlují reakci, ale jestli jim naliješ 1ml/L nebo 1 litr na litr vody, tak je to uplně jedno, ta reakce se už více neurychlí.

Nehodlám tu stebou slovíčkařit, když nemáš páru o čem se vlastně bavíme. A když pěstuješ v hlíně, pro tebe tedy vyložene pěstební substrát, nebo pro tebe když rád slovíčkaříš "soli de viva", tak když jim dáš jednorázově 1x za 3 zálivky enzymy tak ta reakce bude stejně rychlá jako když jim to liješ každou zálivku, protože ta kytka ani ten substrát tolik těch enzymů nepotřebuje.
metracek
citace:
Původní příspěvek od BRooT
Ano, ale furt mluvíš o koze zatím co já o voze.

Tvůj problém je, že tys to okopíroval, přečetl a myslíš si, že je to ok. Já to studoval několik let. A jestli chceš slovíčkař mezi hlínou a substrátem tak to můžeš zabalit.

Nebavím se tady o tom, zda jsou zbytečný enzymy, ale že je zbytečný je dávat do každý zálivky a ještě k tomu v množství jako je napsané na obalu. Můžeš si kopírovat jak chceš, že zrychlují reakci, ale jestli jim naliješ 1ml/L nebo 1 litr na litr vody, tak je to uplně jedno, ta reakce se už více neurychlí.

Nehodlám tu stebou slovíčkařit, když nemáš páru o čem se vlastně bavíme.


Jak casto a kolik resis az ted ty, ja ne. Me zarazilo tve varovani ohledne toho ze by tam nemel lit enzymy a hnojiva zaroven! Coz mi nedava logiku a ty to nejsi schopny vysvetlit...

Nekopiruju, nasel sem skripta a pracne sem ti to z nich vypsal. Doufal sem ze si inteligentni a kdyz pochopis mechanismus, tak si uvedomis ze pises hlouposti. Ale asi tomu budes opravdu rozumet lepe nez ja, kdyz si to leta studoval....A rikat substratum "hlina" mi prijde opravdu stupidni, takze to balim :)
BRooT
Jaký varování , už na začátku jsem mu psal, že je to zbytečný dávat do jednoho, ztrácí se část hnojiv.

Chápu mechanismus moc dobře, ale ty zkrátka nevíš, o čem je řeč pane. :) Měj se hezky
sM0g
Zdravím všechny growery

Kluci se nám tu rozjeli a z toho co tu napsali jsem zase trošku chytřejší takže Dikec ;)
Jenomže já používám Tropf Bluemat a k hlíně se chovám jako by to byl kokos s "dripem" takže tam prostě musím lejt všechno a pořád naraz.

Pro ostatní proč leju dvoje enzymy tak jen pro to že jsem se dočetl na owergroweru.
Že každá značka používá krapet jiné složení enzymu které se dají smíchat dohromady a navzájem se doplňují tak pro klid že děvčata dostávají tu nejrozmanitější stravu a jestli je to placebo tak tech pár stovek za tok mě nerozhodí. Rád dopřávám to co má kdo rád od kytek, bylinek, po jídlo i pro mé mazlíčky. Zrovna dnes sem nachytal v boxu sarančátko co uteklo z krmení agam.v období růstu i Draci dostanou sem tam lísteček na ochutnání

Máme tu konečně bluemat v zemi. Nevím zda to používá někdo aktuálně, ja se s tím tady setkal v jednom threadu a kdysi jako mladistvý u mé babičky která to měla u muškátu. V době prvního boxu jsem si na to vzpomněl a řekl jsi že to zkusím s hnojivy od Hesi nemám problém (ph od namíchaní nijak moc nelítá ale pro jistotu Téměř kaž-dej den měřím a držím na 6,3-6,5max + přitom promíchám, odpadlo zalévaní přibilo měření :D takže si člověk nevybere ale i tak je to poloviční práce)nevím a nemůžu soudit jak s jinými hnojivy, jak se chovají. Někde tady v groweru padlo že organika není vhodná na jakékoli provedení dripu (že se kazí) Hesi je podle výrobců 100% organika a nestalo se mi že by se to kazilo, smrdělo a to měl roztok v letních dnech i 27-28 C jediné co skákalo tak pH a né výrazně.

Roztok pro růstovou fázi Tropf Blumat

Ph 6,4
Rooth 5m/1L
TNT 5m/1L
Hesi enzyme 2ml/1L
AN enzyme 2ml/1L
SuperVit 1kapka/4L

Neco pro nastavení:

1. Naplňte keramický senzoru vodou (až po okraj). Používám upravenou vodu na ph 6,5 (viz obr.č.1)
2. Naplněný a zašroubovaný senzor položte minimálně na 1 hodinu do vody (viz obr.
č.2).
3. Připojení na rezervoár, používam 12L kybl s vývodem na 8mm hadici tento propoj se dá také koupit u této firmy (viz obr.č.3 a 4)
4. Pěstební medium (u mě zeminu) je potřeba před samotnou aplikací systému dostatečně zalít. Dokud něco nevyteče do pod misky. Já osobně mám vyzkoušené že zaleju pořádně a potěžkám květník. Čekám až jsou květníky na 1/2 váze, tím jsou pro mě ready.
5. Keramický senzor zapíchněte do zeminy, keramická část musí být celá zapuštěná v zemině zatáhněte hlavní ventil jinak bude potopa když začnete lít do rezervoáru vodu.
6. Nařežte 8mm hadičky na požadovanou vzdálenost (vzdálenost mezi jednotlivými
TB senzory) a spojte hadičky pomocí T kusů 8-3-8mm. Poslední koncovka bude L kus 8-3mm. Osobně radši používám tu silikonovou hadičku 6mm je mnohem ohebnější než ta co dávají k tomu systému. pokud nebudete mít potřebu a dělat rezervoár pro 30L tak to zvládne úplně přehledem.
7. Viz obrázek č.3 a 5: hnědý šroubovací ventil otočíme ve směru hodinových ručiček dokud vám nezačne téct voda poté zatáhneme ventil, uděláme to s každým. Došly jsme až na konec a to je nastavení. Otočíme ventil tak aby udržel jen kapku, která se udrží a nebude se zvětšovat.
Až voda přestane kapat(voda nesmí kapat, může zůstat kapka ale nesmí se vám začít zvětšovat!!! hrozí že se to bude strašně přelévat a za dvanáct hodin vám vyteče skříní 10L zalivky docela parada i takovy připad tu byl). Nakonec otočíme ventilem ještě o dva dílky tj. cca 1cm ve směru hodinových ručiček

Udržba
1.Kontrola ph zálivky + promíchaní každy den
2.kontrola půdy cca co 4-5 dní jestli holky nepotřebují přidat či ubrat na intenzitě kapání. Když je vše okey nechám tak. Když ne tak popřípadě přenastavím.
3.Cca 1-1,5 za měsíc. Vytáhnu a pořádně se zhlédnu jak to vypadá, zanášené nezanášené podle toho probíhají odpovídající kroky. Vše okey zapíchnem a jedeme dál. Zanesení řeším vytáhnutím kolíku omytím vlažnou vodou rozšroubovaní a do octové vody nebo vody s kys. citronovou cca na 1 hodinu poté umyji pod tekoucí vodoua postup alplikuju od začátku.

Toť vše a zítra dodám fotky holek dnes už sem to nestihl. Zatím pěstu zdar
sM0g
Celkový pohled
sM0g
Zdravím ve spolek

Máme tu 29. den růstu. Dnes proběhlo ohýbaní s tvarováním, stříháním.
Zálivka furt stejná jako v předešlém příspěvku (zatím ještě nedošla holky spapali 1/2 dávky). Zelenají se jako o život, stonky jsou pevné tlusté.
DG- dělá mi radost ale má docela dost velký podíl sativy, neuvěřitelně se dere na vrch, tak dochází ke kadeřníkovy častěji aby mohly ostatní povyrůst.
CH- Všechny tři semena byli super, jsou z nich krasné male košaté keříčky doufám ale že trochu posílí.Nic méně ten co vylezl až po pěti dnech vypadá nejkrásněji, sic je menší. prostě paradox
AK- Jedna je nádherná rozvětvená očekávám taky pořádnou gardu při přepnutí že poletí navrch. Druhá se málo větví i po záštipu, je pravdou že ta měla největší deficit boru a železa ze startu, kdo ví možná se ještě vzchopí.

na konci týdne to bude 36 dní na růstu, tak pokud nevyskočí nějak výrazně, přepnu až v neděli.

Tak pár fotek jak to vypadá v boxu

Foto 1 DG
Foto 2 CH
Foto 3 CH
Foto 4 AK
Foto 5 pohled celkový
sM0g
Nazdar Lidi ! Přeji pěkný den !

Tak děvčata mají 34. den růstu vypadají k světu větví se slušně, při usazovaní kolínek jsem mačkal stonky v místě ohybu, panečku bude to smrdět jako prase. Včera jsem ohýbal, prokypřil z vrchu půdu, a dával už mou doladěnou zálivku Hesi mix na květ každé 1L do květníku. protože zítra už pojedou 12/12, od této doby už měním dávkovaní podle sebe co jsem vypozoroval(ty modely co jsem jel vždy pásli ještě první dva až tři týdny moc po dusíku a jelikož je toho tří.... v Hesi TNT. Dávkování bude následující 1. týden 100% 2. týden 60% 3.týden 30%, ikdyž vím že už mají slušný kořenový bal, do druhého týdne budu přidávat do roztoku ještě ROOTH, přece jenom čím více kořenú tím lépe, nevadí mi že tím trosku zbrzdím růst protože budou budovat ještě dole,ale v mé velikosti boxu a teplotám přes léto tohle potřebuji ) jen doufám že tyhle modelky s tím budou spokojené, ale zatím si žádný grow nestěžoval, tak uvidíme.
K štípání ve finale vypadaly spodní větve tak krásně že jsem je nakonec nechal být.
Udelal jsem na každé větvy klasický zaštip

1. Roztok pro květ, 2 dny před přepnutím

Ph 6,4

Rooth 5ml/1L
TNT 5ml/1L
Bloom 5ml/1L
Boost 2ml/1L (Voní to jako blázen mám pokaždé chuť to vypít :D)
Hesi enzyme 2ml/1L
AN enzyme 2ml/1L
SuperVit 1kapka/4L

Den teplota 27-29 C po přepnutí už bude hučet jen v noci tak snad tam udržím tech 27-28. Už nemám odvod tepla přímo ven tak je to passed.
Noc teplota 22-23 C
vlhkost 45%

Foto 33. Růstu

FOTO 1. CHEESE #1
FOTO 2. CHEESE #2
FOTO 3. CHEESE #3
FOTO 4. DIAMOND GIRL #1
FOTO 5. KALASNIKOV #1
FOTO 6. KALASNIKOV #2
FOTO 7. Zaplnění
sM0g
zbytek fotek. BTW nevíte jak ty fotky postavit do latě? V pc je mám na Stojáka a a když je dám sem tak si lehnou.

Ať se daří, především v growu
sM0g
Nazdar lidi.

7. den květu

Dneska byla zapletená sít, děvčata budou do ní muset ještě krapet dorůst. děvčata mají 27 cm. U DG je první náznak květenství. Nejvíce frčí to jedno AK a DG druhé AK se docela dalo do kupy, doufám že na něm něco bude. Je to nejslabší článek z boxu, strašně háklivá na jakoukoliv změnu reaguje nejdřív. No a CH jsou prostě malé keříčky docela vábné. abych jim pomohl trošku dohnat ostatní, tak jsem přesměroval stavbu do vrchních výhonků. tím že jsem ořezal mladé výhonky pod vrcholky. doufám že na to zareagují jak ostatní modely, co jsem doposud trápil v boxu.

2. Roztok pro květ

Ph 6,2

Rooth 5ml/1L
TNT 3ml/1L
Bloom 5ml/1L
Hesi enzyme 2ml/1L
AN enzyme 2ml/1L
SuperVit 1kapka/4L

Den teplota 28-27 C
Noc teplota 22-23C
vlhkost 45%

Mějte se, ať se daří, pěstu čest
BRooT
To přeroste :D :) Ale i tak, hezky je vytvaruj a nech to tam jako podpěru :)
sM0g
Snad ne-e. Zatim se mi povedlo jen jednou prepnout na okey. Minule kolo jsem jeste mel sit o 10 cm vis 😁. To byla jungle. Uvidim popripade sestrojim jeste jednu sit😉
sM0g
Zdarec lidi.

19.den květu

Jelikož mám 3 geny v boxu moc dobře se mi to netvaruje ještě k tomu ze semene takže to nemá žádnou uniformitu každá kytka jiná a srog ve srovnaní trošku pomohl, ale žádná hitparáda to není. stáhnu jsem je zespodu i drátkami ke květníku aby byli níž jak vrcholky cheesu a druhý den to doroste do výšky před zásahem. zatím co cheese vyroste jen o kousek. Takže dnes jsem stahl poslední paličky které byli o moc napřed a už je nechám at si dělají co potřebují. Deficid jsem zatím žádný nenašel. takže okey. děvčata jsou vitální chlastaj jako o duši.

3. Roztok pro květ

Ph 6,2-6,4

Rooth 5ml/1L(už neměli dostat ale měl jsem poslední dávku tak přece to nebudu schovávat)
TNT 1,5ml/1L
Bloom 5ml/1L
Hesi enzyme 2ml/1L
AN enzyme 2ml/1L
SuperVit 1kapka/4L

Den teplota 28-30 C no sem tam se tam oběví i 30 stupnů ale myslím že se nemuže nic stát protože venku kytky dostavají mnohem větší salbu a už buduju už odhlučnovací box na ventoše abych mohl zapnout i druhy. kdyz jedou duo tak to strašně řve
Noc teplota 22-23C
vlhkost 45%
jrx
ahoj
mas to krasne....
chcem sa opytat odkial mas tie kolienka na ohybanie, vypada to velmi prakticky
sM0g
Zdarec
Jsem rad ze se ti to libi. Hodne lidi mi rikalo ze kolinka jsou tak max dobry na out. Nvm me vyhovuji, nez davam sit, pak stejne jeste dratkuju ke kvetinaci na doladeni, jelikoz mam blumaty a potrebuju misto okolo na manipulaci tak dratky jsou az ta posledni volba. Koupil jsem to v hotchilli ale v nabidce je nemaji nebo nemeli. Kdyz mu reknes\napises tak ti je posle nemaji je na strankach. Ale myslim ze to koupis i kdekoliv jinde v growshopu. Jsou velke 3.5cm a mensi 2.5 cm miry jsou orientacni. A stoji asi 3-5kc
sM0g
Zdar Growers!

22.den v květu

UP new foto

4. Roztok pro květ

Ph 6,2-6,4


TNT 1,5ml/1L
boster 2ml/1L
Bloom 5ml/1L
Phosphorus Plus 2ml/1L
Hesi enzyme 2ml/1L
AN enzyme 2ml/1L
SuperVit 1kapka/4L

DG/AK1 - Frčí neskutečně naskakují
CH- už se dávaj dokupy a pomalu začínají něco ukazovat. začínají se nějak brzo cukrovat sem zvědavej jak budou vypadat na konci.
AK2- Zas nějaká zaseknutá ale už sem se stím smířil že je tak trosku brzda
sM0g
Zdravím Growers!

Máme tu konec 4. týdne. Holky postupují 1-2 cm denně ale zdá se mi že paličky jsou docela maličké a moc nebobtnají na 4.týden, co myslíte? No uvidíme co z nich ještě vyleze . Teploty za teplých večerů jsou jakš-takš nad 30C jsem zatím překročil jen jednou a to o pul stupně. Nejdrsnější to maj ze startu. Box je v ložnici tudíš abych mohl pracovat s holkami tak svítím od 6 a to je přece jenom ještě teplo. potom už se situce lepší kolem 28C. Výška od lampy je 15-18cm.

Roztok:(bude aplikován zítra všechnu odstátou vodu sem použil na rajčata a byliny :D zbyli jen 2L tak to dostali do kapátka a zítra dostanou opět mix.)

27.den květ

Ph 6,2-6,4


TNT 1,5ml/1L
boster 2ml/1L
Bloom 5ml/1L
Phosphorus Plus 2ml/1L
Hesi enzyme 2ml/1L
AN enzyme 2ml/1L
SuperVit 1kapka/4L

Foto po rožnutí
sM0g
A ještě něco před rosvícením :-)
sM0g
Zdravím všechny growery.

Po delší odmlce bo jsem měl moc práce a musel odjet na téměř týden, tak po návratu domů mě čekalo docela zděsení. to že došel roztok by se ani tak nic nestalo květináče byli ještě vlhké. Mají deficit jak prase. Asi to vypadá na fosfor a draslík to jim dodám v tom bych neviděl problém. Tak jsem rovnou provedl družbu Tropf Bluematu.

Po udělání roztoku 6,4 ph abych udělal zase dobré vlhko pro bluemat, tak jsem prolil květníky mě vyděsil výtok z květníku 4,8-4,9 !! docela alarmující takže jen nemůžou přijímat živiny ale potřeboval bych poradit čím rychle můžu zvíšít ph substrátu o 1,5 stupně nahoru ? Nemám možnost prolití jsou propletené a prolití durchum je téměř nemožné a ze sítě už je nevypletu.


1. možnost
že bych udělal čistou vodu s jedlou sodou která fajn zvyšuje ph vody ale nevím kolik by měla mít alespoň 9-10 ?

2. možnost
koupit dolomitické vápno ale to mám takový pocit že by mi asi nepomohlo potože se zapravuje do půdy, a nedá se rozpustit vodou ..
https://www.agromanualshop.cz/agro-vapnity-dolomit-5kg/

nebo Ledek vapenatý a ten se sype navrch a pořadně se zalije
https://www.prohopo.cz/cs/p-2021-fo...5-2-5kg/?cat=22

3. možnost . Kdyby měl někdo radu, tip či trik. nebo má nejakou zkušenost stěmi dvoumi možnostmi. Nechť ať poradí growerovy v nouzi zn. spěchá !


Edit:

Jo vlastně ještě jsem našel na jedné z AK. náznak koulí ale asi nevyvinutých snad mi to nic neoprcalo ... co myslite ? jinak semena jsou fem. GHS takže nevím co to má znamenat....
Bitir
Muzes zkusit palm tree ash . je to v podstate draslik, kterej ty kytky potrebuji ve druhe fazy kveteni a hodne zveda ph pudy , ale pokud ho posypes na povrch a zalejes ,sice se nejakym zpusobem zapravi do pudy ,ale nevim jestli se tim da 100%kontrolovat ph pudy, pac zmena by se mela delat pomalu a postupne , da se aplikovat i zalkivkou ,tak ze to rozpustis ve vode ,ale podle navodu ma roztok ph hrube prez 10. Netusim co to udela v pude ,ale rekl bych ze se castice toho popelu nebo co to je zapravi tou zalivkou do pudy a mohlo by se to nejak stabilizovat, sam sem nezkousel tak nevim, ale urcite to bude lepsi nez soda ,ta ti v pude nevydrzi.
Nemuzu se nijak zarucit jestli to tak vsechno funguje ,ale na 99% si myslim ze to mas zasoleny jak prase , pac hesi sou na to jak staveny , samo sebou tahaji v pude ph strasne dolu.
Snad se ti to podari podchytit.
anon383596
citace:
Původní příspěvek od sM0g


Jo vlastně ještě jsem našel na jedné z AK. náznak koulí ale asi nevyvinutých snad mi to nic neoprcalo ... co myslite ? jinak semena jsou fem. GHS takže nevím co to má znamenat....

Ghs a poďobanej arjan s tim druhým ovarem se potom nediv , si vemou trika s napisem strainhunters a rozesilaj do světa ty jejich hermafroditni sracky a ještě za to chtějí peníze
sM0g
Bitir: Tohle mi na to rekly oba grovery co jsem navstivil. Ze to je tak 50-50 jetli to vyjde. A Bohuzel v kamenych sopech je pouze na objednani nebo alespon u me. Ke kytkam jsem se vcera ani omylem nedostal. Tak jsem koupil alespon ph+ voda na 8,5 a stahl jsem kazdy kvetinac na 6,1. Zitra jim dam klid a pozitri dam hnojky bez upravy ph? Ale ten palm tree se vyborne hodi na organiku co pripravuju. Vnukl jsi mi myslenku a hodne jsem o tom pocetl a chci to skusit. Takze probihaji pripravy na notill. Tak dik za skvely tip

Vemenex: Ono je to slozite. Kdyz sem procital recenze na eu seed banky na kazdou dost lidi hazelo spinu takze sem si rikal ze to je asi jedno. Pestuju ze semena po druhe a abych pravdu barney se taky nema moc cim chlubit az na Ayahuasca purple. Spise me zaujalo ze jezdi do afriky pro modely. Tak sem si rikal ze to zkusim. Ale uz sem byl ponaucen od kolegy ze mam skusit cali nebo subcool.

PS tahle se da proplachnout srog 😁😁😁
6kytek 4 hodiny drbacky 😁😁
sM0g
Zdarec groweri a growerky

Tak vypadá to že krizi máji děvčata za sebou. tak ve finale mi to nedalo a ve středu nedostali klid ale vystříhal jsem je ze srogu :/ což me strašně mrzí ale musel jsem jednat. každé děvčátko strávilo asi 25 minut tvrdým průplachem ve vaně až na 6,4-6,5 Hp.
Čtvrtek dostaly zálivku přímo do květináče, dostali i tnt protože jsem stejně vyplavil všechno co jsem mohl. pro jistotu jsem odpojil troph blumat abych mohl kontrolovat ph výtoku. pří zalití ph 6,5 byl výtok stejný. Jsem potěšen a děvčata se během dne změnily docela slušně, ostříhal jsem všechny špatné listy. Teď jsou bez sítě a zatím drží a nelámou se ale budu muset navštívit asi obi a koupit nějaké bambusové tyčky aby to podržely.
Pátek mají klid až dosoboty aby krapet proschly.

39.den květ (foto i zálivka)

Ph 6,5

TNT 5ml/1L
boster 2ml/1L
Bloom 5ml/1L
Phosphorus Plus 2ml/1L
Hesi enzyme 2ml/1L
AN enzyme 2ml/1L
SuperVit 1kapka/4L

teplota den 26-27 C
teplota večer 22-24 C
vlhkost 38%
sM0g
Zdarec groweři a growerky

Tak jsem tu s aktuálními fotkami. Holky vypadají k světu zítra je čeká zálivka, chtěl jsem už dnes ale květináče jsou ještě dostatečně vlhké takže až zítra. Myslím že měli v poslední době vody víc něž dost :D.

Chtěl jsem se zeptat. Protozě je to poprvé co se mi stalo něco takového a musel jsem to prolévat takovým množstvím vody + celkové staní v bobtnání.

1. Jak dlouho flushovat ? protože jsou sami docela vyjedené (masochismem) a substrat po snad 50L vody musí být taky prázdny. nikdy jsem neproleval tak moc v posledních cca 25 dnech ke konci květu. A taky jsem nikdy neměl takhle proplachlé květináče 20 dní před koncem, kdy nastupuje obvykli flush s enzymi.
-Takže mam hnojit jak dlouho?
-Nebo mám dát zitra poslední hnojivo a pak už jen voda + enzym a poslední týden jen voda ?

2.Otázka číslo dvě. Když děvčata stávkovali v bobtnaní zhruba 5-7 dnů. Bude konec květu taky posunutý o tu dobu ? či jen přijdu o dobrotu která by nabobtnala za tu dobu ?? jen pro odhad. zatím je cukr průhledný (taky teprve 6 tyden, mají byt hotové kolem 8 - 9 týdne)

Děkuji moc za radu kdyby někdo věděl. Nikde jsem nevyčetl co dělat v takovémhle případě
sM0g
Zdarec groweří a growerky

Tak jsem tu s novým updatem. Jelikož se mi tady odpovědi nedostalo, musel jsem se poptat jinde. Postup zněl 45. den poslední hnojení, poté týden enzym + supervit týden voda. Dozraní si myslíme oba co jsme o tom polemizovali že by mohlo být možná zpožděné no pojedu na barvu 30-40% Jantarové a sekám. A uvidíme jak to ještě dopadne.
Děvčata se docela dobře s pamatovali, zazelenali se a začali pěkně kynout . Sice to nebude takové jako by to mělo být, zbrzdění jde znát ale co už. člověk u toho nemůže být pořád... Jen doufám že zkrácený flush neovlivní nějak chuť, pokud to dozraje v 56-60 dnu, budu to držet co to půjde...
Ještě mě napadla varianta je zase strčit do vany, prolít to 10L pak jen jednou voda+enzym poté jen voda ... zítra mám zalévat. co myslíte ?
Jsou volně takže to není až takový problém. Obvykle už leju vodu od 39-40. dne

Kdyby měl někdo tip s tím prolitím jestli to je dobrej nápad, budu rád..
sM0g
Zdravím growery a growerky

Tak jsem tu po týdnu, s novým updatem. Děvčata jsou konečně v parádním stavu. výsledek bude o něco lehčí z důvodu škobrtnutí. doufám že se to nepozná alespoň na chuti a kvalitě výsledného matroše. jinak všechny mají nabobtnané kalichy, kromě CH mají už 50% rezavé chlupyska, pryskyřice se začíná barvit do mléčná. bohužel někde sem zajebal lupu, tak je to orientační snad se najde co nejdříve a jak už se párkrát stalo tak se našla až samo sebou kdy nebyla třeba...

DG- vypadají že už jen pár dní
CH- tyhle mají od sklizně nejdál
AK- o pár dní déle než DG
sM0g
ještě nějaké dodatečné foto co dal telefon na nejbližší rozpoznatelnou fotku :D

Tak ať se daří a zelená se
zelenymuz
Čau. Moc ti to tu nezraje, to může být i přes 70 dní podle listů, blizen a palic celkově. Uplně bych byt tebou vyřadil N a přešel k vystresování snížením výbojky a třeba i 2 dny tmy před samotnou kosou. Můžeš to i protrhat, protože v listech se drží nějaký dusík a to už nechceš, ale zas to nepřeháněj. Fotky máš pěkné
sM0g
Ahoj. No prave vubec se to netvari ze by to uz melo byt. Listy jsem trhal predevcirem jen ty velke a mene zelene. To zbrzdeni bude asi tim stresem z ph kvetinacu docela jsem stim bojoval. Uz nehnojim zhruba dva tydny, leju jen vodu bez upravy a narovnavam ph. Ale asi pujdou do koupelny na proliti ph vytoku je stale 5,9-6. Mam vybojku 20cm od vrchu a uz v tech vedrech zazivaji 31-32. Dneska prihodim foto ale myslim ze do patku to budu muset nechat jeste rosvicene. Myslim a uvidime jak se budou tvarit. Trichodermi uz se barvi do mlecna a zhruba 50% blizen je rezavych.
sM0g
Zdarec groweri a growerky

Tak jsem tu s novým upem. Holkám se pořád nechce dozrát v 60. dnu. pryskyřice se už začíná barvit do jantarové barvy obvykle se podle toho řídím ale furt jsou ty kytky zelené jak prase, co se týká barvy listů až na DG, co s tím ? pokračovat ? posuďte sami. asi to nechám do neděle pak dva dny tma, jeden den světlo a kosa
zelenymuz
Mazec. No, ještě můžeš zkusit vypnout odtah, ale to je zase riskantní kvůli možnému riziku vzniku plísně, takže už jen doporučuji nechat to do 70. dne, už žádnej rippen a možná final..

přeju chutnou úrodu
sM0g
No to si vystihl je to mazec. ještě jsem to neviděl. No z vypleho odtahu mam strach spise abych nevyhořel :D a z plísně by mě asi těd jeblo. po tom co jsem všechno s němi protrpěl. Nechám to, akorát zítra udělám přadný průplach ve vaně.. pokud se k tomu dostanu v nějaký normální čas. to by taky mohlo pomoct, co myslíš ?
sM0g
Zdarec groweri a growerky

Tak rád bych napsal že už proběhne kosa ale ta se bude konat možná v neděli...
Máme tu 64.den květu. dneska byli děvčata u kadeřníka. kompletně šly téměř všechny listy dolů. 5.den je lampa zaplá na 275W co to dá. teploty jsou okolo 29-31 výbojka cca 18-20cm nad vrcholy. Děvčata už nedávají vahu a klaní se k zemi.. jelikož jsem troške teď pracovně vytížen, tak jsem nemel čas ani do bauhauzu pro bambusové proutí takže jsou podepřené a s vázané tak trošku punk stylem, pozor fotky jsou jen na vlastní nebezpečí a pro silnější povahy :D ale těch pár dní už zmáknou.

Následující plán zní

64-67.den normalní režim
68-69.den pernamentní tma
70.den 12h svitu a kosa

prozatímní Smoke-report :D

zatím jsem zkoušel olep z trhaní listů a po dvou prdech sem byl tam v dáli za horami.

DG z té se mi povedlo před pár dny utrhnout malou paličku. Dneska jsem ji vypálil před škubáním a takhle dopadlo uvazovaní a fotky jsou taky lehce amatérské zítra se pokusím vyfotit jak vypadají vrcholy ... Asi toho nebude moc ale dobré to bylo i chuťově na to že to nebylo ani chvíli ve sklenicích.
sM0g
ty fotky jsou fakt otřesné
Pítr90
Na 250 pěkný. Jsem zvědavej na výnos 😉 dáš 1g/w??? 😉
crazyn
rozený vázač :-D dobrý to je
sM0g
Diky jsem presvedcen ze to umim i lepe. Ale uz se stalo.
Pitr90: Kolik toho bude no tak slabych 150 muj tip. 230 zatim je muj rekord. Byl z rezu lsd od barney farm. Ale at je tam i stovka hlane ze to bude dobre chutnat.
Crazyn: Mno provasky mam rad co nejde slepit paskou ci tavnou tam pomuze drat ci prpvaz me povolani lepič/vazač 😁.
LinChi
ja bych řekl že těch 180 bys tam mohl mít ne.. ? klame mě li zrak tak se pletu .. :) moc hezky zvládnutý :) mě se to líbí !
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od sM0g
Diky jsem presvedcen ze to umim i lepe. Ale uz se stalo.
Pitr90: Kolik toho bude no tak slabych 150 muj tip. 230 zatim je muj rekord. 😁.


Taky vidím něco kolem 150g, ale ten 1g/w bych přál. Sám jedu pod 250w a ať se snažím sebevíc, tak se mi víc jak 180g nepovedlo.
Tak ať to roste 😉
sM0g
Dekuji. Jako tajne v to doufam kdyby se postestilo tech 180. Uvidime nekdy zdani klame, treba me jeste holky potesi.
sM0g
Zdarec groweri a growerky

dodávám fotky paliček co nejlepší kvality 65.den.
sM0g
Zdarec groweri a growerky

Sorry že postuju až ted ale nebyl nejak cas.
Úspešně sklidil po 70.dnech květu. zhruba o 15.dní pozdeji než sem mel ale nevadí mohlo to tam být ještě pár dní alespoň to není tak stoned, už je to tak dost.
Tak budou následovat fotky po uvolnění každé z devcat i nejaká ta nejpeknejší palda za živa a za sucha. Sušení proběhlo v boxu 6 dní vzhůru nohama s navlhčenými kořeny více foto., poté rozstříháno na drobnější a uskladněno ve sklenicích. sakum pikum to bylo 149g, což není taková hrůza ale nejvíce byla na vině má chyba. 2x špatné ph půdy a dál, jsem si uvědomil největší chybu v tom že lampa jela 4. kolo neboť jsem idiot a zapomněl na to, že jsem chtěl měnit před přepínáním. ale tak co už něž vyroste nové jsem zásoben, i na mastičku se tam najde či na nějakou dobrotu takže pohoda.

Nasleduje série všech slečen. u fotek kde jsou paličky přiměřené k zapalovači a jsou u nich napsány váhy, centraly jsou myšleny max 9cm vrcholu, ostaní je spodek (i když není ale prostě to tak beru)
sM0g
a dále
sM0g
a dále
sM0g
a dále

nevím proč 2. foto má být jako první nejde mi to prohodit ani za zlaté prase...
sM0g
a dále
sM0g
a dale..
sM0g
a dále
Dr.Bobby
Recenze kouře genetiky jinak paráda!gratulace máš to pěkný
sM0g
Děkuji, mohlo to být ale lepší. No pro příště jsem ponaučen.

Omlouvám se smoke report se spozdil. času málo :X

SMOKE REPORT a shrnutí :

Diamond Girl

Klíčivost : 3/1

Struktura : dobře by se větvila i bez toppingu. ale už vím kdyby náhodou se ocitla v boxu. Centrály pevné pěkně prorostlé, velké kalichy, docela listnaté i po trimu ale krasně ocukrované jako koblížky. spodky jsou nic moc od půlky kytky staly docela zaprd kdybych to jen tušil tak jsem je štípnul už na začátku a centrály by byli mazecové.

Vůně : Docela zemitá, kamenitá, po otevření dózy manželka do půl minuty utíká z pokoje :D a já si libuju. Po pár dnech v doze začala konečně měnit zmíněnou vůni. do té doby jsem se bál protože to smrdělo jako ponožky po dvou denním maratonu až po plísni. Měl jsem docela strach teď je to okey jsem spokojen. škoda jen že byla jedna

Chuť : zemitá až hašišovitá a vůbec kyselá. vůbec neškrabe fakt po chuťové stránce parada klasická indika

Stavy : Hodně stoned až přímo spavý tlak na celé tělo, prostě gaučák. ubalil jsem půl gram do papíru a ani jsem ho nedokouřil u tretí třetiny jsem ho odložil a došel jsem k gauči a konec ani zvuk ani obraz. za 6hodin jsem se probudil. Druhé kouření proběhlo v bongu po třech prckách parádní stav, euforie až přímo zažranost do toho co děláš.

Kouř : hutnější

KALASNIKOV

Klíčivost : 3/2 - 1. pheno úplně super, 2. pheno taková až moc citlivá. dělala indikátor problému v boxu.

Struktura : větvení s toppingem uplně super sem zvědavý jak by se zachovala na fim. Centrály pevné pěkně prorostlé, kalichy menší, méně listnaté, krasně ocukrované. spodky docela vyvinuté.

Vůně : Docela zemitá, ale fresh, po otevření dózy ten samý případ jako předtím. Po pár dnech v doze začala měnit zmíněnou vůni spíše do kávy.

Chuť : zemitá ale fresh lehce kyselkavější. lehce kope když člověk přetáhne a dá většího prda než je třeba ale po chuťové stránce paráda. ale hodně mi připomíná spíše sativu.

Stavy : Frešovka . ubalil jsem půl gram do papíru. a v pohodě funkční člověk lehce nad věcí. asi by to byla suprovka pro depresáře takže doporučuji

Kouř : hutný bylo ho vela


CHEESE

Klíčivost : 3/3 - 1-2. pheno úplně super, 3. pheno bohužel vzešla až po 5. dnech růstu ostatních takže lehké spoždení

Struktura : větvení s toppingem úplně špatně. Centrály trošku řidší ale pěkně prorostlé, kalichy menší za to mooc vlasaté u druhého phena pravý opak tvrdé ale meně vlasaté i menší celkově , méně listnaté, krasně ocukrované hlavně phneho 3 cukrovalo se jako první z boxu. spodky maličké docela špatné.

Vůně : Když pořádně nasaji vůní je to jako gorgonzola s pořádně vyzrálým tvarůžkem pak tě lehce natáhne :D, po otevření dózy ten samý případ jako předtím a to už mam lehce i ja problém a myslím že to musí cítit celá bytovka. Po pár dnech v doze se vůně ustálila ještě víc. docela to jde cítit i přes sklenici

Chuť : lehce jetého sýru, lehce kyselkavější. vůbec nekope. po chuťové stránce paráda.

Stavy : Frešovka, energy, ale může být i gaučovka . ubalil jsem půl gram do papíru. v polovině delete za 15 minut přemýšlivé stavy, paráda i do práce.

Kouř : lehký a docela málo



Tak tešilo mě groweři a growerky.
prozatím je box vypnut, bohužel se má skřínka začína brutálně rozklizovat. hold už má odjeto. přemýšlím o koupi stanu má někdo dobrou zkušenost s Secret Jardin Twin T90 - 90x90x220cm ? zajímá mě rozměr výšky vršku a spodku. zatím sem se to nikde nedočetl. rád bych měl předpěst takhle pohromadě. díky za tip

ať se zelená !! pěstu zdarec
BRooT
Nechci tě strašit, ale Secret Jardin jsem měl uplně nový, a nakonec se mi protrhla vrchní část dolů... Prý špatný kus, nevím. Vrátili mi peníze, vzal jsem normálně HomeBox Twin a nemůžu si stěžovat :)

Druhý mám DS 90x90x180 a na tom mám Mammoth nebo jak, 40x40x90 tuším. A krásně vychází, že ho posadím nahoru a vypadá jako další Twin :D :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma