Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1. Grow flood&drain 400W - Klikni zde pro originální téma
zelenymuz
Zdravíčko. Už jsem to nevydržel a musel se pochlubit se svým setupem. Někdo už mě možná znáte, mám tu v galerii mikro pěstování svých 70W. Tohle je, ale jiná pohádka.

Setup:
skříň jako minule 96*137*57 cm (Š, V, H) vylepeno bílou odrazovou folií.
světlo 70+40W > 400W (kombinace HPS a LED zatím ok, ale na květ chci více Wattů)
ventilace euro 3 > tt125 (již koupeno, přibyde pacháč)
ofuk v květ-roomu zatím chybí
pacháč přibyde, 250 m3/hod, napojení sonoflex 150 přes 125/150 přechod
posádka 8 klonů Power Plant (semínka z výměny s místním členem, uvídím jaký to bude, asi fem, všechno byly samice)
hnojiva Plagron A&B do hydra
ph metr nějakej žlutej
ec metr nějakej bílej :D
médium plagron pebbles asi 15 litrů z 50 l pytle

další věci: stříkačka, rukavice, digi časovače (matkárna, závlaha, 12/12 room), zásuvka přímo v matkárně na 3 žárovky. Nářadí a řetízky, stínidlo, kabely a prodlužky, samozřejmě ballast k 70W a celej 40W LED panel vůbec. Různý DIY propojené hadice, podkladová fólie pro kytky v keramzitu, čerpadlo jezírkové, DIY pletivo+pytel od brambor kolem napouštění a vypouštění. Velké nářadí jako vrtačka AKU s kruhovými nástavci na vrtání dřeva apod. Kus černé střešní "krytiny" na oddělení prostoru matkárny a květroomu.

Náklady nevím, nejdražší jsou maličkosti, když se to sečte tak asi 10 tis Kč. Každá sranda něco stojí a to není ještě vše, nemám pacháč a komplet 400W a klipsňák.

Plán je takový, že dokavaď to teploty dovolí, tak ideálně 2,3 sklizně a pak zhasnu, protože bude zima.

foto:
zelenymuz
Květ: 3 den
zelenymuz
Nakonec volba systému padla na ebb&flow (flood and drain) hlavně kvůli tomu, že je to celkově nenáročný systém, oproti hlíně nedělá problémy když zapomenu zalejt a oproti dripu, na který už jsem měl pár věcí připravenejch to, že není riziko ucpání kapilár (vůbec nejsou). Drip si nechám na nějaké pokusy v matkárně, teď tam mám jednu matku v kokosu, pár řízků a dvě rostliny takovej pokus pasiv hydro - kostka rw položená na keramzitu.

Nádrž mám na 30 litrů, ale dávám tam asi 17, je to modrá bedna z Ikey, která mi už na straně nahoře v rohu praskla, tak jsem jí slepil a nemůžu jít s hladinou uplně na max. ani není důvod. Když se sepne čerpadlo, večerpá se sice skoro půlka, ale až pořídím mikročerpadlo, tak už mě to trápit nebude - bere až skoro ze dna.

Hnojím na ec 1,4, dal jsem i 1,6. Vůbec jim to nevadilo. Pokud bude potřeba, koupím pk 13/14 a nic víc kromě ještě finálu v tomhle kolu neplánuju. Nerosil jsem, nemám zvlhčovačku, ničim jsem je nepřikrejval. Teplota je kolem 20°C a vlhkost nevim.
zelenymuz
ph se snažím držet na 5,5 ale stoupá na 6,2 po 24 hodinách neustále.
Kuličky jsem proplachoval snad 4x a furt je tam trochu prachu a nečistot i vetší kousky! :(
zelenymuz
Poplastované pletivo jsem zvolil taky kvůli tomu, že nepoškuzuje rostliny narozdíl od pletiva pro králíky. Teď jsem to zvednul a pod tím prostříhal a čekám, kam až to poroste, chci je už nechat být, ale vím, že to se nepodaří. Kdyžtak tedy dám ještě druhou vrstvu na vlastním rámu protože celej květ-room měří na výšku jen 73 cm (-40 pro lampu, ech bude to chtít tubu). To je asi to čeho se trochu bojim, jinak už jsem to vytopil :), ale teď je to fajn. Vyfotit to nejde, prostě tam kde jsou ve folii rostliny tak to stoupá, a u výpusti a přepadu je to naopak nejnižší bod (rozdíl snad 5 cm). Trocha vody tam zůstává, ale to se týká jen dvou rostlin na kraji a rozhodně si nestěžují, zatím. Výpusť a přepad jsou obě vyřešené trochu jinak, kolem nich je pak ta "záclona". Mrchy kuličky fakt plavou rychle. Tohle to řeší dobře. Utěsnění přepadu k fólii je pomocí pásky na roubování, je tam ještě čtvereček folie navíc přilepené, sem tam ukápne něco, ale nic hroznýho, je to vidět i na fotce výše. Výpusť tam drží sama, žádný těsnění.
zelenymuz
5. 12/12

EC 1,6 pH 5,5

nainstalováno tt
zelenymuz
6. 12/12

tip: na prostřih používám zásadně žiletku, mám zajištěno rychlejší obrůstání:cool:
zelenymuz
Zdravím!

7. 12/12

ph 6,0
ec 1,6

Výbojka je na cestě, ještě vyplétám pletivo a už se chystám na stavbu II. rámu. TT jede asi na 1/3 výkonu. Přijde na něj diy pacháč dle zdejšího návodu. Tubu jsem vybral, že bude klasická 125 mm, bude potřeba další otvor. Už to taky nejspíš chce ten ofuk, na jednom stonku rostliny mám padlí a něco je kolem ní na kuličkách. Přípravek rock effect by to mohl spravit (snad je to ten, co jde i do hydra, kdyžtak poraďte).
L1st3r
Zdarec, rock effect mě osobně nezabral a to jsem to měl jen lehce chycený. Až chemka mě toho zbavila. Ovšem netuším co chemky a hydro.
zelenymuz
L1st3r:

Díky za osobní zkušenost. Koukal jsem na etiketu, je to na bázi oleje. Do hydra bude nejspíš neem, z toho indickýho stromu, ale právě jsem měl zato, že to je i v rock effectu. Myslim, že neem lze lít do vody, zkusim to dohledat. Ale díky, chem si nechám jako poslední možnost než to začne paličatět, ještě vyzkouším kdyžtak roztok sava, ale to je asi moc brutální (potřít to tim).
zelenymuz
Jsem trochu na vážkách, jestli vůbec dávat další pletivo. Bohužel nemám zkušenosti s tímhle genem. Asi jen 30 % indika. Naopak vana je dost malá a není tolik prostoru pro kořeny nějakých metrových monster. Je to cca 400 cm2/kytku (vana 40x80 odhadem). Nevypadá to, ale nechci se nechat překvapit. Tuba taky může pomoci-ale dá se to řešit i jinak. Tak nevím, jestli budu tak odvážný. Zkusím, uvidím:titanic:

Edit: oprava ze 40 na 400 cm2. A krychlovych tak 3200, takze 3 litry.
odo
Caf! Treba presne identifikovať škodcu, čo tam máš. Padlí je hubové ochorenie, čiže Rock Effect a podobné prípravky určené na lezúcich škodcov nepomôžu, takže asi bude treba použiť niečo iné, kým sa dá.
Systém, čo ideš je sympatický. Osobne by som asi radšej volil Ebb + Flow, čiže rastliny v samostatných kvetináčoch možno radšej v cocose - postavených v napúšťacej vani, kde sa mi to do buducna zdá mechanicky stabilnejšie, bezpečnejšie a lepšie manipulovatelné pri údržbe jednotlivých rastlín. Budem sledovať.
zelenymuz
Odo:

Tak to jsem se sekl. Je to lehce chytlé na stonku a nerozšiřuje se to. Myslím, že padlí.

Nějakej bio preparát nevíš?
L1st3r
Já ti ne nevím, ale na rock effectu je napsáno, že je i proti padlí. V podstatě by to měl být levnější a pravděpodobně i méně účinný preparát jako bio devence od atami. V podstatě se jedná spíš o prevenci naž účinou léčbu. Chemku bych použil co nejdřív, padlí se šíří celkem rychle a je to lepší použít v růstu než do pálek.
Pítr90
Zdary, něco jako padlí se mi objevilo na kytkách taky ( do teď si nejsem jistej, jestli to padlí bylo ), použil jsem Bioton a zmizelo to
zelenymuz
8. /12

Čau. Něco se tu děje, nárůst jako z vody :O

Zítra jim namíchám nový roztok.
zelenymuz
Před vypletením a po.
2 vrcholky jsem zničil
EC 1,4
pH 5,1 (zase stoupne)
BRooT
Jak zničil ? Jestli si je zlomil, tak je nech, nic se neděje, kytka si tam udělá kolínko a zase se narovná
zelenymuz
BRooT:

Ulomil. Ještě jsem to naposledy naohýbal pod pletivo, mám tam rezervu ještě 45 cm, ale se 150 mm tubou jen 20 cm. Dnes dorazila výbojka, zítra jdu pro zbytek věcí a do pátku chci mít hotovo i s pacháčem.
BRooT
Aha no :) Stane se.

Na to ulomení bacha, já stím problém nemám, jelikož box dezinfikuju každý kolo i s vybavením. Ale kamarád je tak trochu nemotornej, a už 2x když ulomil někde kytku/uřízl. Tak mu tam naběhla plíseň. Je dobrý tam na tyhle rány kápnout třeba Clonex, který to zacelí a pomůže kytce, nebo kapku vosku, taky funguje :) Ale pokud nemáš problém s plísněma, tak to asi řešit nemusíš
zelenymuz
Musel jsem to vytrhat, prosvítalo mi tam světlo a všechno to zhermilo. Už jsem založil nový kolo, takže až bude co fotit, tak se zase přihlásim. Stay tunned
odo
To je smola človeče. Bolo to pekne rozbehnuté. Tak snáď ďalší pokus sa vydarí lepšie!
zelenymuz
Odo:

Stane se. Jsou i horší věci. Skluz tři týdny zas tolik nevadí. Navíc mám ještě venkáč, nejsem uplně na suchu :D
zelenymuz
Zdravím Growers

jedeme dál..
zelenymuz
Nainstalován filtr, otočeno TT, koupeno CT, ale ještě nemám komplet světlo ani odtah a regulaci
zelenymuz
hehe, zdravím. Tak tenhle grow se zase ponese v duchu punku a přecházíme na vertikal. Průměr je 45 cm a je to z pletiva pro zvířátka, stejného jako na pacháč, natřeno bílou barvou (email) na topení. Matkárna půjde na čas pryč a stůl se posune o 30 čísel (cm) níž. Když seženu tlumivku, tak bude snad i světlo. CT pak bude bez stínidla samosebou a plocha se zvětší na rovnej metr 2 při výšce 0.5 m pletiva. Roztok bude stát mimo skříň a vůbec, odpadne prosvítání z matkárny. Snad to někoho zajímá, tak držte palec ať se to podaří rozjet i s napjatym rozpočtem. Peace
odo
Ok. Držím!
zelenymuz
Odo: Dík!

Tady je pletivo, bude to 3D.
zelenymuz
Update.
zelenymuz
Hehe. Když už je to takový můj deníček, tak do něj přispěji ještě jednou dnes. To pletivo ve 3D je vystříhaný aby se dalo k šiškám natahovat prsty, ale i tak to bude děsná pruda vzhledem k velikosti skříně a že skoro 50 % bude mimo pohodlný dosáhnutí. Budoucí šišky budu muset vyvazovat protože budou zevnitř a z rad na icmagu jsem již vyčetl, že je dobré se zbavovat listů (těch co nejdou přímo z palic). Zatím je to na růstu a bude ještě týden. Chci poctivé tři týdny růstu a ještě všechno nestíhám ani postavit.
odo
Neviem, ale za 3 týždne to bude riadne prerastené a po prepnutí sa to ešte viac natiahne.
Ph Ti drží? Ja mám velmi zlé skúsenosti s keramzitom z OBI, ktorý je ale na dekoračné účely a nie do hydra. Stále mi pH liezlo hore. Napriek tomu, že som ho mal mesiac prelievaný a stál v pH 5.
Plagron som neskúšal, preto ma to zaujíma.
zelenymuz
jako takhle. Nestiha se to. Kdyz to prepnu ted tak to vystreli za 3-5 dni o dalsich 20 cm a pak jeste vice. Teoreticky kdyz pocitam narust celkem o 150-200 %, tak jsem nekde na 80-100 cm coz je tak akorat. Jenze budou jen 4 kytky, mozna 5(6)...neni podle me moznost zaplest ty co jsou uplne na krajich. A jestli 5 nebo 6 kytek vyplni cely metr2 nevim. Nabic pod pletivem protahnu 125 mm sono, takze vyska muze byt vetsi kytek. Na vertikalu je i dobry, ze se daj kytky vinout kolem do spirály
zelenymuz
čus všem. Z dneška mám rozporuplný pocit, podařilo se mi sehnat všechno potřebné kromě věcí z GME ! Nechci si nějak stěžovat, ale za celý den neproběhla žádná reakce na mojí objednávku. No NIC.

Potřeboval jsem od nich triak, to nejmenší minimum pro spuštění CT, bez kondíku bych se ještě obešel. To mě vrací k tomu proč jsem zvolil balast místo moderní digitální technologie (Lumatek, GIB). Je to spolehlivější i když méně účinné. Taky tomu víc rozumím, digi předřadníku nerozumím a vím, že se může uvnitř tavit (i Lumatek) viz pěst na icmagu, už nevim kde.

Takže se čeká, na triak a pár ofuků taky, a tak...
zelenymuz
Něco jsem vytrhal, roste to jak plevel.
zelenymuz
Pokus č. 2
zelenymuz
Bohužel zatim nefunguje triak, takže nejde zapojit CT. Přijde tam ještě stříbrná folie, 2-3 dny so budou zvykat na 400W a pak přepnutí
zelenymuz
Rožnuto!!

Teplota: 30-31
stále 18/6.

lepší foto bude po přepnutí.
zelenymuz
Zdar. Ještě sem napíšu nějaké postřehy (odjinud) :D

Sodík: 400W VIALOX NAV-T super 4-Y 141 lm/W 56500 lm 2000K
Spotřeba 440 kW/1000h, energetická účinnost A++ (250W má A+)

Na pohled příjemné spektrum, používám zrcadlové sluneční brýle a stačí to. Teplotu v boxu snímám u stropu, vlhkost neměřím ale budu. Rosím tlakovým rozprašovačem. Zálivka předtím 1 za 5h teď 1 za 3h a poslední před zhasnutím, další po rozsvícení. Hnojení furt Plagron Hydro A&B, enzymy AH. Momentální EC je 1,4 (1400 mS/cm). V CT je vyvrtaný otvor na další očko na uchycení.

OTÁZKA č. 1: SKLO JE CHYCENÉ POUZE GUMOU (SLEPENÉ). VADÍ TO, MŮŽE TO SPADNOUT (TŘEBA PO ROZŽHAVENÍ?). ZATÍM ŽÁDNÝ PROBLÉM, ALE NECHTĚL BYCH SE DO NĚJ DOSTAT. ???

CT je chlazeno vlastním okruhem, na konci je provizorně 120 mm sunnon větrák. Funguje, ale je to vopruz zvuk. K triaku mi totiž zabalili nejspíš špatný druh rezistoru, nefachá nebo jen málo-jinak by tam byl potrubní ventilátor. V boxu je tedy 30,9°C. Dnes to vypnu na 2 dny a přejdu na noční svícení od 8-8h. Jestli budou teploty vysoké, uvažuji o kompresoru z lednice. Vnější baňku CT chladí 3 sunnony na poloviční výkon (ofuky), foukají směrem nahoru.

Ot. č. 2: Opět, uvítám jakoukoli radu ohledně kompresoru z lednice, třeba jak to zapojit, možné problémy a tak.

Mám tedy 4 rostliny. Nad pletivem je ještě prostor, ten můžu v případě potřeby doplést dalším pletivem.
zelenymuz
Zdravím. Momentální teploty naměřené v noci jsou i 33°C. Jedna z možností, jak se zbavit části tepla (četl jsem, že ani klimatizace neni dobré řešení) je vyfukovat teplý vzduch od CT (je to menší průměr potrubí) ven z okna. Druhá možnost je směřovat část tepla z tlumivky (ta má tak 80-100 °C) do vedlejšího pokoje tak, že nechat jednoduše tlumivku za dveřmi. Vrčí zapalovač (nesmí být moc daleko), to by neměl být sebemenší problém, až na větší průměr kabelu, takže provrtat se kolem rámu dveří a ohřívat vedlejší místnost. Pořizovat zvlhčovač se mi moc nechce a nevěřím, že teplota výrazně klesne, to bych si nechal spolu s kompresorem jako poslední dvě řešení.
zelenymuz
Hehehe. Takze damy a pani, vse jsme prestehovali do sklepa, kde je 23 stupnu. Vzduch jde rovnou ven, zatim ma CT vydech uvnitr pred ventilatorem TT s pachacem. Dalsi zmena je zvetseni prostoru do sirky na cely metr, dvere jsme otevreli a zaaretovali v teto pozici, vse pokryli stribrnou odrazovou folii a je to pecka. Horsi uz je to s kytkama. Jedna zacala usychat, nejspis mela malo korenu jak jsem to minule protrhaval a sundala ji vysoka teplota a pozdeji i sucho (behem ,,noci'' se stavelo a byla odpojena voda). Uvidime co to udela, je to 2 den 12/12 a po dvou dnech tmy. U hnojek premyslim jestli neprejit na cannu, poradte. Dikx
zelenymuz
Čau. Zatím bez fotek, tak alespoň slovně. Proběhlo pár změn, v první řadě hnojka je nyní Canna aqua flores, novej maltovník na 20 l co má i rysky uvnitř což je dobrý. EC jsem zvednul na 2,2 tedy plná dávka 30 ml A&B na 10 l, pH 5,5. Výfuk od CT už je vyveden za skříň, teplota byla přecijen vysoká, tak jsem pro jistotu i roztáhl a zvětšil průměr pletiva na cca 60 cm. Je to teď taková šiška né úplně kulatá, ale stačí. Na odtahu z CT je stále sunnon větrák, regulaci jsem nesehnal. Takže uvnitř jsou tři větráky co foukaj po obvodu, na odtahu TT 125 na regulaci s DIY pacháčem a CT je na dalším sunnonu 120 mm. Trafa na větráky sunnon jsou regulovatelný na 3,3-12V po několika krocích. Teplota je už dobrá, žádný vedra. Myslim, že se to teď rozjede, hnojka krásně drží pH, můžu jet i na dovolenou. Na tu už plánuji paralelní kalfas s připraveným roztokem s čerpadlem na spínačkách, který to postupně přečerpá. Momentální spotřeba vody je tak 2-3l za den, což ale může rychle vyskočit. Keramzit si veme lehce proschlej asi 1,5 l na jedno zalití. V noci jenom minimum, tam zálivku ještě omezím. Takže peace
zelenymuz
3 fotky
zelenymuz
Zdar. Končící 9. den 12/12. Momentální hnojení 40 ml/14 l A a B - EC 2,0
10 ml/ 14 l Pk 13/14 - EC 2,3. Víc už nepůjdu. Metr trochu podměřuje asi o 1 desetinu.

Kytky viditelně narostli a máme dvě fena. První masivní centrál spíš do indiky. Druhé tenčí vytáhlejší vrcholy. Ideální není ani jeden :D. Ale to tento systém toleruje. Užitečná plocha je kolem 1,5 m2. Vyplněna není ani polovina.
bulik
Ahoj jen drobnost. Pres noc vubec nezalivej,v e&f ma byt posledni zalivka zhruba hodinu pred zhasnutim. Jinak drzim palce.
zelenymuz
Jsem rád, že tento seriál někdo sleduje. Na noc jsem dal 1 zálivku kvůli vlhkosti, ale už se mi to zdá lepší, že si kytky to klima docela umí vytvořit. Pro jistotu tam mám zvlhčovačku, ta zatím jede přes den a přes noc mi to příjde jako zbytečný luxus. Přecijen to vydrží hodně, zase je ale nechci tolik trápit. Už by to chtělo dát se do té meteo. stanice, zatím to mám vymyšleno jenom s displejem na skříni, snímání teploty u vrcholů, roztoku a ještě vlhkost. Mám to připravené, jen chyběla drobnost k ovládání jasu displeje.

Kytky něco spapali, možná půjdu na vyšší EC, ale ještě je čas.

PH momentální je 5,8 a EC 2,2.
zelenymuz
Jede to.

http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../922/kqwZXT.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../922/vLrcuh.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../923/ML8Vom.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../922/bLtrTy.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../924/bLweD8.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../923/CeRYTH.jpg
zelenymuz
Tak ještě pár záběrů.

http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../924/2tOQBm.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../922/OQQ8Tq.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../922/Ht2tYr.jpg
zelenymuz
Jestli dobře počítám, tak jsme na 22. dnu kwětu. Byl jsem teď přes týden na dovolené, mezitím se událo pár věcí.

1. kytky vypili 40 l roztoku za 9 dní
2. v tom cca 100 ml hnojiva A a 100 ml hnojiva B, asi 50 ml PK 13/14 při EC 2,2 a pH 5,8
3. rostliny se přiblížily nebezpečně světlu, jeden vrchol to odsral
4. zase narostli a dělají mi radost
5. dnes namíchán nový roztok na 20 l se stejnou konfigurací tj. základní hnojivo Canna fl. A&B do EC 2,0 a domíchání PK 13/14 na EC 2,2

Foto:

http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../924/LAHeSJ.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/12.../923/nnnVZ9.jpg
zelenymuz
Tak jsem šel přecijen s EC trochu dolu na EC 1,3. Bylo to dost zasolený. Za týden ho zase zvednu na 1,6 a víc už asi nepůjdu. Jinak část vody odtekla a vypařila se, proto tak děsná spotřeba 40 l. Zase je to poučení pro příště naddimenzovávat i když si myslim, že to nepřeteklo ale vyteklo přepadem pryč jelikož člověk co tu byl v týdnu tu vodu přelít trochu hnul s hlavní nádrží a přepad se ocitl mimo ní. Hlavní je, že kytky to dali a nic se nepoškodilo ani skříň, ani lino ve sklepě. Bylo tam sice jak v prádelně, ale nějak jsem to okecal. No NIC, užívejte léta.
zelenymuz
Teplota je v cajku, ale jak řikám, některý vršky a hlavně listy jsou dost blízko. Takže pár záběrů:
zelenymuz
Další:
zelenymuz
Zápis do deníčku v den 29. Postihly mě nemalé problémy s EC, které vystoupávalo a kytičky nechtěly papat hnojivo. Namíchal jsem jim tedy nový roztok do vody ze studně a hnojivo se srazilo a vznikly vločky!!! Fuj.. bylo nutné nasadit osvědčenou dešťovou vodu, které je nedostatek a je trochu zaneřáděná ze sudu. Vše již ok!! "D. Momentální nastavení roztoku pH 5,9 a EC 1,6 bez přidaného PK 13/14 vůbec.
Snažil jsem se zachytil palice kterým jsem se zatím tolik nevěnoval, zvlášť 2 a 3 fota.
zelenymuz
Pro odlehčení pár snímků z Amstru z letošního jara.
zelenymuz
Zdar. Přináším to lepší z mojí zahrádky.

1-3 indika feno
4 sativa feno (méně orosené)
5 přismahlé konce listů
zelenymuz
Již se připravuju na další kolo. V plánu je pseudo-aero něco jako amazon. Ty nádoby budou jen dvě a každá má přes 30 l.
zelenymuz
Mám tu i snímky z 35. dne. Musel jsem je přepočítat, byli posunuté asi o 2 dny.
Teď to sedí, ale foto je pár dní staré oproti momentálnímu stavu, takže čistě ilustrační.
zelenymuz
Zdravíčko. Tak ono se to nezdá, ale je to docela náročný setup na obsluhu zejména kvůli vyplétání. Neustále mám při ruce vázací drátek o průměru 1,5 mm a nůžky na kov, kterými to prostříhávám okolo palic.
Masakr na tom je, že jak je sklo blízko, tak skoro nevidím dovnitř a všechno je propletené dohromady, zvlášť vepředu. Vzadu už to tak hrozné není, naštěstí tam je indika pheno. Problém vepředu je, že neustále šišky rostou a cpou se i na okraj pletiva, kterou drží trubka.

Jinak se patýrka už krásně spojují, to je plus i mínus (zvlášť při manipulaci). Keramzit se mi zdál dnes hodně suchý hned po zalití, takže přesunu cyklus na 2 minuty, ať se kytíz stihnou napít trocha. Prostřihal jsem pár buds, nebylo místo vepředu. Pěkné macaté šišule, ale
jsou v nich hnojky, kouřit to nebudu. Kosa je naplánovaná na 65. den, tejden flush nejspíš bez finalu. pH i ec jsou v normě (5,7; 1,7). Ani moc nepijou, čekal jsem to žíznivější teď když je teplo venku i v noci. Vnitřní ventilátor jede na max, odtah CT je už od 5. dne kwětu na triáku
s potrubním venťákem z obi s malým průměrem (100 mm). Kytky samozřejmě krásně voní, velmi sladce a jedna až jako hovno když jí omáknu :D

Výnos si tipuju střízlivých 150-200, přecijenom je to první kolo a ještě nevím jak to nabyde.

howgh
zelenymuz
Zdar,

tak přežili jsme klinickou smrt, který si kýtíz musely projít kvůli mé nepozornosti na spínačkách, kde jsem omylem vyklikl off- místo auto-. Což tedy přežily, ale měly dva dny sucho a seschlo asi 30 % větších listů a zvlášť na sativa phenotypu se to dost projevilo.

Přestaly hned papat hnojivo a musel jsem dolívat až jsem je nechal na poměrně vyšším EC 2,3 a zítra snížím na 1,8 a postupně směrem ke kose až na 1,6. Ve vaně jsou smutnice i larvy komárů, tak určitě využiju ještě peroxid a dám jim trochu na frak.

Teplota v boxe už je fakt na hraně, odtah mimo místnost sklepu je jen od CT, skrz potrubí o větším průměru od pacháče prosvítá světlo, což je nemilé. Každopádně to není největší provar co jsem kdy měl, to bylo trochu jiné kafe, kdy mi přes zahradu vedl kabel do kůlny, která svítila jak v tom filmu Bílá vdova. Musím si ho někdy zase pustit.

Snad je na těch fotkách něco málo vidět. Pěstu zdar....!
zelenymuz
Ahoj. Na tomhle updatu z 50. dne toho nebude moc vidět, něco listí opadalo nakonec i z indiky a vzadu to teď vypadá poměrně špatně. Zato sativa vepředu nezůstala oproti minulýmu tejdnu pozadu a rozjíždí mocnej finiš, jak kdyby chtěla abych její matku nevyhodil- tu jedinou si držím. Jinak podmínky prostředí stále neměřím, respektive jsou stejné v místnosti je 23,5°C a parádní vlhkost, takže pocitová asi 30°C a u lampy v boxu, kam si za nimi zalízám i více. Začal jsem přidávat od asi 4 dní dozadu přípravek od Groteku jmenuje se tó, Carbo-Max, nějaký rychlý cukřík. Nezvyšuje EC, samozřejmě. To je na přijatelných 1,8 pro sativu, a trochu horších pro indiku (sežehlé listy), kde už nejspíš destrukce kořenového balu dosáhla vrcholu (snažil jsem se už před začátkem růstu, meh). Kdo to sleduje, tak ví jaké patálie mě provázely a co všechno mě "stál" tenhle box a projekt. Příště snad lépe..
zelenymuz
Jelikoz se jeste rozhodli papat, tak jsem jim domichal roztok z EC 1,6 na 2,3 a to:

20 ml A,
20 ml B,
20 ml pk,
5 g carbomax,
1,5 ml 30% H2O2.
Na 18 l vody. (Ze 14 l na 18 l)

Zalivka je po minute 4x za den posledni 2 hod. pred zhasnutim lampy. Odtah pres filtr jede 5 minut kazdou hodinu a pres den jede neustale na plno. Odtah z CT jede jen kdyz se sviti.

Tohle je jejich posledni roztok a zacnu s flushingem, nejdriv naka chem a pak tyden jen voda. Sekat budu v 68 dnu vsechno naraz, pokud uzraje do te doby sativa. Budou mit dva dny tmy.
zelenymuz
Flushujem. 5 dni a pak voda, jeste jsem dal peroxid od oka. Mam Canna flush, pHčko kleslo snad o 4 a musel jsem ho zvedat. Dal jsem klicit par vlastnich crosú:

Wreck kush
Blue wreck
zelenymuz
Foto: 57 den

celek
sativa phenko
sativa phenko
sativa phenko matka
indika phenko

EDIT: JInak kytka sativa phena venku (Lightdep.) voní uplně jinak, trochu víc "fuely" a vůbec né sladce, ale je to teprve na začátku na nějaké soudy. Nechám se překvapit. Je taky v soilu..jinak klíčivost mých semen je poměrně špatná, BW vylezli 4/6 a BK 6/6 takže 80 %. Jsem zvědavej kolik přežije dál. Podmínky jsou už od začátku selekční a sral jsem to už při klíčení. Meh, jako vždycky, punk. :whip:
EDIT II: klíčovost po 72 hod 100 %. Tvrdé osemení (testa), nejlépe pomáhá naloupnutí prsty.
zelenymuz
Hehe. Jsem tu s dalším a už téměř finálním updatem. Posledních 5 dní probíhal flush s Canna Flush a pH 5,5 (nevim přesně). Teď dva dny voda pH 6,0 a pak kosa a kořenama nahoru už budou viset, možná použiju ty mokré utěrky a třeba dám i den tmy navíc, uvidím, ještě jsem nenašel lupu, ale už tuším, kde hledat.

Důležitý je se v týhle chvíli neunáhlit, protože palice pořád rostou a to i za tmy, kdyby se nesvítilo. Moje například shodily skoro všechny listy a furt to jede, přitom jsem to nezalejval 2 dny okolo 40 dne a to se projevilo (indika fenu víc), zase bych to ale nepřeháněl s tím suchem :D i když palice jsou prakticky bez listí, dejme tomu 3 g weedu a 0,3 g listí.

Tak tipujte, napovím, že palic je tam 50 různě velkých a často větších jak zapik. Můj tip je by woko 300 g. Si fandim, co?

Go hard, or go home..
zelenymuz
Místečko je už připravené na sušení
BLHR
Ten zápal u lidí jako ty mne obrovsky baví. Tady je vidět přímo ta radost a zápal. Pěkný a pokud zase něco postneš rád se podívám.Sice bych zvolil jinou taktiku pokud bych měl tvoje možnosti , ale to tu nikoho nezajímá. Ať se daří a třeba zase někdy. Tip? 174 ale přeji víc.
zelenymuz
Děkuju.)

Foto:

sativa
zelenymuz
To sativa pheno je bomba. Ukazuje se, že silný a bujný kořenový systém klonů je velmi dobrým ukazatelem výnosnosti. Je asi 2x výnosnější. 4 palice tam mají k 20 g a dalších 6-8 má kolem 10 g, jestli tam bude g/w tak to rozjedu znovu.
zelenymuz
Indica bud
crazyn
Bud mám haldu, nebo vidím plíseň na kousku šišky nad zapalovacem
zelenymuz
Plisen tam neni, nastesti. Jinak toho bylo ve finale 250 gesonů, 80 indica a zbytek 170 sativa. Tu drzim ale jsem na dovoleny, tak doufam ze mi to doma zalejou. Bylo toho 0,62 g/w. Kour je chutny, chut takova nijaka, ale dava to dobre. Pristi kolo zkusim tu aerosku, tak sledujte nejspis budu pokracovat i na groweru. Dik za sledovani a par komentu, hecovalo me to to dokoncit a jsem spokojenej ve finishi.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma