Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
zkušenosti se sviluškami. - Klikni zde pro originální téma
Fanatik
Zdravím Grower,
mám dotaz. Měl jsem v boxu svilušky již pořádně rozjeté (bylo vidět pavučiny). Listy měly klasickou kropenku, ale neumíraly. Na dvou kytkách byly vidět zkroucené květy. Po dvou až třech dnech jsem aplikoval AgroBio Vertimec. Na druhý den byly všechny mrtvé a po týdnu pravidelné kontroly se již neobjevují.

Bohužel za celou tu dobu se květy vůbec nezvětšily. Je možné, že se rostliny již nevzpamatují? Jsou v cca 3-4 týdnu květu. Nevytvářejí masu, ale vytváří se čím dál víc jinovatky na listech. Mohl za to přípravek? Dávkoval jsem to jak na rajčata.
Díky moc.
carlos
Jinovatka na listech? To zni dost podezrele.. Foto?
Fanatik
myslel jsem ze jsou pocukrované ;)
dmtart
..sice pozdě ale na příště...v kwětu se holky z toho postřiku vzpamatovávají drochu dýl..chce to čas a kór jestli si to měl hodně zamořený a musel si to stříknout víc..tak snad to dopadlo
TheLittleOne
Mam za to ze vertimec je dost silnej a na kvet by se nemel davat, jestli se pletu tak me opravte. U nas frci biool, je to prirodni, pokud se dodrzi davkovani tak se kytky vzpamatujou rychle (pomaha je dva dny po aplikaci poradne proplachnout vodou a zahradnicky fora doporucujou otrit spodni strany listu vodou s kapkou jaru). Vzhledem k tomu ze je to z 55% repkovej olej, da se postrik namichat i z kuchynskych surovin. Prave kvuli kvetum jsem resila co nejsetrnejsi moznost a pomohly 3ml oleje, jedna kapka jaru (+ hnojka pro krasne listy od neudorff).
No a ted jsem cetla o drave svilusce, ktera se da koupit a nasadit proti te co vysava kytky. Sezere ty potvory a kytkam nijak neublizi. Za me parada.
dmtart
..jojo to je nejlepší řešení.používám je jak na sviluše tak i na třásně i smutnice a stopro účinnost..ještě je dobrý azal neem oil..všecko je to od biocontlaboratory.sk
..řeknu ti ten biool nevim nevim..nikdy mi to moc nezabíralo,myslím dlouhodobě a navíc byly kytky i bouda furt umaštěný..nák mě to nevzalo..ale Amblyseius Cucumeris draví roztoči proti třásněnkám se dokážou množit i na sviluškách nebo na pylu a je to super za14dní je po všem..
..shodou náhod mi včera přišli a dnes aplikuji...
Jinak na sviluchy je jinej dravec..ted nevim jméno,navštiv stránky toho biocontu
tgun
biocont a jeho dravci mi vždy zafungovali, pravda ve skleníku, ale myslím, že je mívají jen na sezónu..
dmtart
ano je to sezóní záležitost...ještě se dají objednat..cca dopulky října


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma