Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Subkultura v hydroponii - Klikni zde pro originální téma
Bitir
Zdravim vsechny hydromany a hydromanky .
Obracim se na vas s pomoci ohledne prospesnych hub a jinych potvor v hydroponii bez media jako je nf, aero a jiny systemy. Zajima me jak udrzet GH subkulturu na korenech, konkretne treba ghe subculture , udajne se v systemu nema cim zivit a je potreba biofiltr na kterym houby osidluji nejaky hvezdice ,maj se cim zivit , postupnym pridavanim do filtru se ma predejit problemum. Otazka zni ,funguje to ,nebo je to obchodni blaf?

Dalsi moznosti je zvolit tarantulu a piranhu od AN .
Spolecne s carboload liquid ,bud candy a boostX ,ktery jim dodavaji krmeni se predejde problemum . U bud candy to udavaji primo na strankach ze je to krmeni pro koreny a mikorhyzni houby .
U produktu boostX se udava totez.
Tahle varianta by byla asi nejdrazsi , protoze boostX stoji myslim 2000kc 1l.
Rozjedou se houby i bez techto slozek pouze s piranhou a tarantulou ?

Dalsi moznost je pouzivat preventivne bud root stop . Ani nevim jak funguje ,ale nema ochrannou lhutu takze jde pouzit kdykoliv , ale asi by mel zabijet jiz rozjety skodlivy organismy.

Pak tad mam moznost proste a jednoduse pridavat 1x za 10 dnu canna aktivator bez jakyhokoliv filtru a jinych blbosti .

Otazka je , potrebuji se prospesny mikroorganismy jeste necim dokrmovat ,nebo se zivi tim co vylucuji koreny a odumrelyma korenama?

Diky za vsechny nazory , jako nejlepsi se mi zatim jevi pouziti biofiltru ,kterej i kdyby nefungoval jak ma , tak by mel aspon okyslicovat a cistit roztok od bordelu ,slizu a riznych potvor.
Sorry za vycerpavajici dotaz ,snad se nekdo ozve .
LuckyBoy
čau, za mě buďto klasika trichoderma a pokud to není ve vetších rw kostkách (ebb flow, nft), postačí houbička na nádobí do nádrže s roztokem, v lepším případě ten molitanovej filtr do akvárek..a nebo křemičitany, od GH ten Mineral Magic, nemýlím-li se..ale ten dělá takovou jílovou usazeninu, mohl by ucpat třeba drip bo aero..rozhodně neužívat dohromady, křemičitany ničí mikroorganismy..s ostatním nemám zkušenost...
Bitir
Mineral magic by mel znicit v hydroponii prave i prospesny bakterie coz se me moc nelibi ,ale jako prevence by to bylo dobry .
Me prave zajima jak se ta trichoderma dokaze zivit na kousku molitanu.
Jednalo by se o nft .
Dival sem se jak funguje ten filtr a kazdopadne ho budu kupovat .
Nejvic ne ale zajima tarantula a piranha jestli nejak prezije v nft .
Kdybych jel hnojky canna aqua a k ni lil ty dve slozky od AN ,jestli to povali a mikroorganismy nebudou chcipat.

Edit .Lit trichodermu ,nebo davat filtr do nft je blbost , nezavisle v g shopu me to reklo vic borcu ,takze se potvrdilo tvrzeni jednoho clena.
Nekdo rikal ze nejlepsi je peroxid, druhej zas vali preventivne mineral magic . Ale asi neni na skodu 1x za tyden pruplach s peroxidem a do roztoku i mineral magic.
RENE.2
Čau od GH SubCulture používám a mužů jen doporučit místo filtru od GH mám v nádrži fluval u3.
Funguje na stejném principu akorát je vnitřní a je o půlku levnější tady odkaz https://akvarijni-filtry.heureka.cz...ikace/#section.
Madical-Strains
Jelikoz stale o tom hydru uvazuji ale jen v souvislosti s tou urinou a tak o tom stale hledam nejake informace a dnes rano jsem o tom neco nasel....... ze nejlepsi a nejlevnejsi je do hydra pridavat plisne a bakterie sebrane z biofiltru z akvaria od sladkovodnich akvarijnich rybicek.
Psaly tam davkovani 3-5 kapek galonu vody.
Cetl jsem to v souvislosti s tou lidskou moci ze toto je jediny zpusob jak hnojit lidskou moci v hydru aby se to nekazilo a nesmrdel cely byt.
Myslim ze mluvily v souvislti s bubblerem,ze pry to dokonale nahradi predrazene jak plisne tak prospesne bakterie.

Pokud by te to zajimalo vic tak bych to zkusil kvuli tobe jeste jednou najit.
Bitir
Dijy za reakce. Ja bohuzel rybicky nemam a nikdy mit asi nebudu :D . Nejak se mi to nelibi.
Na tu subculture sem slysel trasne moc nazoru a uz nevim cemu mam verit. Chce to vyzkouset asi na vlastnim setupu a porovnat treba tarantulu piranhu vs subsulture od GH .
Madical-Strains
V akvaristice by te to urcite radi daly je to odpad.
Hledal jsem to ale to puvodni co jsem cetl rano jsem bohuzel nenasel ale nasel jsem to same z jineho zdroje. Dokonce primo z Rollitup to je pravdepodobne nejlepsi zahranicni forum o pestovani konopi.

http://www.rollitup.org/t/using-uri...rtilizer.17800/

Je to v tom odstavci o hydru poslednich 6 radku v tom odtsavci.
Hlavne on uz to ma odzkousene.

Nechci te nic vnucovat jen ti nabizim jiz uspesne odzkousenou subkulturu v hydru - reseni zdarma.
:)
Bitir
No vypada to kazdopadne zajimave , za test by to asi stalo. Jeste uvidim co bych zvolil , jestli vubec teda pojedu nft :D . Nejak mi chybi hromada substratu , plastova odmerka a vse pekne rucne :) .

Hodne mi vsichni rikaj ze nft je ta vyhoda ze vidis na koreny a kdykoliv muzes pouzit peroxid. Ja bych se tomu rad vyhnul , verim ze to jde osetrovat i jinak.
Tyhle pripravky bych asi nasadil az by vznikl problem .
odo
V zabehnutom akva filtri su bakterie rodu nitrosomas, ktoré mineralizujú detrit - organické odpadové produkty, čo vylúčili ryby. V tom filtri sú osídlené obrovské kólonie vo forme slizu v pórovitých štruktúrach mechanických filtračných médií/molitan/, ale obsahuje ich aj voda v dobre zabehnutom akvarku, takže stačí takúto vodu priliať do systému. Baktérie sa následne v priaznivých podmienkach pri dostatočnom "kŕmení" rozmnožia a v nitrifikačnom procese, ako výsledný produkt vytvárajú živiny prístupné rastlinám.
Madical-Strains
Bitir, v bubbleru koreny nevidis?

Odo a plisne tam nejsou? Cetl jsem ze sou tam i plisne ktere jsou velice prospesne rostlinam, nebo je to nesmysl?
Nemyslim ale tu zlou plisen na rybickach ,kterou se snazi akvaristi likvidovat.

Ve vode v akvariu jich bude asi mene tak by mozna par kapek nestacilo, z toho filtru bude tech bakterii urcite vic.

A co do bubbleru umistit nejakou houbicku aby se tam lepe bakterie udrzely? Myslim takovy domecek-asyl pro ne? A cim ty bakterie tedy krmit v tom bubbleru aby fungovaly a vydrzely alespon tyden nez vymenim vyzivny roztok? Pridat i vykaly z ryb?
Neni to tam rozepsane tak do detailu.
Bitir
No a jsme zas u otazky pri dostatecnem krmeni.
Jakym krmeni a cim se zivi. Zdejsi clem mi psal ze se zivi na organice ktera v hydru neni. Co teda zerou ? Vsude pisi ze osudluji koreny ,ale v bezmediovym systemu se nemaji na cem drzet a to ze sou na korenech je podle mnohych udajne hloupost.
Jedine me napada ze v tom filtru se zachycuji necistoty ,vcetne tech organickych jako zbytky korenu ,nejakej bordel z vody atd. A tim se zivi mikroorganismy a ziju ve filtru s tim ze se uvolnuji do roztoku ?

Edit. Prakticky vsude vidis koreny , jen vsichni tvrdi ze peroxid je praktictejsi a snazsi reseni nez se starat o subculturu.
Madical-Strains
Ja sem preci blbej , neuvedomil jsem si ze to tam primo pisou ze se ty bakterie do hydra davaji kvuli te lidske moci aby likvidovaly zapach a to je preci prave to krmeni pro bakterie a pak upravi a nasledne vylouci pro rosliny ty mineralni latky ktere pak mohou rostliny vstrebavat.

Ty bakterie nezijou jen ve filtru ale vsude ve vode, na korenech rostlin, na skle, proste vsude ale ve filtru jich bude nejvic a zerou taky vykaly a vsechno co si zminil.

Proc tam ty bakterie a plisne vlastne potrebujes kdyz nehnojis orgaickyma hnojkama. Vzdyt logicky, alespon si to myslim, by stejne ty hnojky ty bakterie i plisne ihned vyhladily, nebo ne?
LuckyBoy
zase ten peroxid..jen to ne, to tam raději nacpi ten jetej filtr z akvarka..nebo sem ještě četl myslím na icmagu, že tam někdo přidává chlor, ten taky ničí patogeny
Madical-Strains
Pro me ne. Chlor NE ! Chlor nici patogeny to je pravda ale v prvni rade zlikviduje na 100 000 000 % ty hodne plisne a bakterie a veskery org.zivot!!!
Proto take akvariste mimo jine pouzivaji RO vodu.

Ale pro toho kdo hnoji v NFT chemii mozna chlor ale je otazka jesli tak agresivni latka nenarusi-neposkodi nejak ten korenovej system a vubec imunitu rostliny, nejak se mi to s tim chlorem nezda.
L1st3r
Do chloru bych nešel, ne nadarmo nechavame vodu odstat. Když tak peroxid, ten ničí jen mrtvé části kořenů, ale pokud se používají nějaké prospěšné bakterie nebo houby, tak je to zabíjí taky. Takže pokud nejsou problémy, radši nepoužívat.
Bitir
Me jde o to ze AN je taky mineral a udavaji piranhu a tarantulu jako prospesny houby a krmeni pro ne je bud candy a bud factorX .
Takze mineral podle me nezabije houby, houby chcipnou pac nemaj na cem byt a cim se zivit . Tot muj nazor.
Chlor tam davat nebudu, to bych mohl zrovna lit savo preventivne.
Me jde o to jestli bych dal teda ten peroxid a to tak ze kazdej druhej den kdy se prvni davka rozlozi . Jestli to bude mit dopad na ziviny atd.
Kdyby mi to zlikvidovalo vsechno zivi ,tak je to jako prevence .
Nevim jestli jsou v hydru potreba nejaky houby atd ,kazdopadne by nebyly na skodu. Viz treba tarantula a piranha.

Edit. Nasel sem tema ze se leje 5ml/10l a pak kazdej den jako prevenci 1ml . Asi vyzkousim variantu s piranhou a tarantulou + bud candy .
A podruhe bez p a t jen s peroxidem. Ale otazka je co to udela s canna rhyzotonic a canna boost. Abych pak neplatil litr za rootak a peroxid mi ho krasne likvidoval.
Madical-Strains
Tezko to nekdo bude primo vedet, jen ti nekdo pravdepodobne naise nazor co si mysli, bez vyzkouseni to asi nezjistis ale otazka je aby to nebyla moc draha zkouska.
Rozhodnuti nakonec bude stejne jen na tobe.
Pral bych ti aby se ti ozval nekdo kdo to presne takhle uz nekdo jel pred tebou , tak jak to chces udelat ty .
Kazdopadne drzim palce.

Jinak s tim preoxidem bych byl take velice opatrny je to antimikrobialni a oxidačni činidlo a oxidaci se preci nici mokroorganizmy a plisne,teda jesli se nepletu. Vzdyt tady na groweru se nekde pise ze tim desinfikuji prave boxy po petu.
Radsi si to poradne zjisti nez tam neco das.
L1st3r
Nevím, zkus se podívat na stránky výrobce. Třeba JidB nedoporučujou peroxid používat, nehledě na to, že já jedu kokos s trichodermou, takže peroxid ani náhodou. Mám za to, že to s níčím živým kombinovat nepůjde, používá se postřik peroxidem i na škůdce a plísně, ale nevím v jakým poměru.
Madical-Strains
Ja se domnivam ze by i asi chemicka hnojiva mohly ublizit jak potrebnym plisnim tak hodnym bakteriim.
Ale pres bakterie a vubec organiku je odbornik Metracek ,ten to bude vedet sicher, ten ma fakt prehled.
Skoda ze se jeste nevyjadril , vetsinou se ale k necemu vyjadruje az kdyz nekdo napise nejakou picovinu.:)
Bitir
Jo, kdybych pouzil peroxid tak mi to zabije vsechno , nebo kdyz nasadim subculture ,tak mi to tam zas nepusti. Jde mi o to mit spise prevenci a proto zvazuju spis nad nejakou subculturou nez to resit chemicky.
Takze bud peroxid ,nebo subculture.

Verim ze kdyz je kvalitni voda ,zdravy kytky ,tak se plisni proste musis vyhnout. Nejvic mam strach z pythium nebo jak se to pise.
Verim ze dobre rozjeta subcultura prospiva kytkam nejen v tom ze ji brani proti plisni ,ale poskytuje ji i ziviny. Jsem zastance zdravy koreny= kvalitni kytka.
A koreny potrebuji nejaky potvory . Jeste zvazim jestli vubec hydro pojedu. Chci se ted spis zamerit na styl ala Metracek :) . Pokud budu mit kvalitni genetiku ,nechce se mi to davat do hydra
LuckyBoy
takže peroxid ve vodě oxiduje, tzn. že zničí vše živé! - základy chemie
a ten chlor obsahuje většina hnojiv a rostliny ho potřebují k životu..a v lázních nebo koupalištích je taková kocentrace chloru, že se divím, že se ještě nějaký dítě nepřiotrávilo při nalokání..alespoň o žádném takovém případu nevím..a poslední rejpanec : nevím, proč ma tohle téma název subkultura, když řešíte převážně chemii - peroxid...?
hawk
edit: a kvalitní hnoje by neměly nijak ublížit žádné subkultuře
ale má na to docela vliv teplota roztoku
Bitir
Tys me nepochopil . Ja nadhodil ze v grow shopu mi porad tvrdi ze je lepsi pouzit peroxid nez subculturu. Hnojiva vim ze neublizi subkulture .
Jestli sis vsiml tak resim prospesny houby v roztoku a jehich udrzeni jako prevenci .
Pak sem nadhodil ten peroxid a ptam se kdo stim ma zkusenosti , peroxid vs subcultura a jeji ziveni, nebo udrzeni v roztoku a systemu.
Vim jak funguje peroxid ,takze pro upresneni ,nechci michat subculturu a peroxid, nebo mineral magic. Kdyz uz tak sem se ptal jestli peroxud neuskodi hnojivum od canny ,to ze canna neskodi mikroorganismum je mi jasny ;).

Jde mi o to co pouzit za subculturu ,popripade kdyz nezabere ,nebo se mi tam dostane plisem ,nasadim peroxid a dodam znovu subculturu.
A dal tu mam ten guard root stop . Udajne pri nalezu plisne se to tam naleje ,zlikviduje to plisen a nema ochranou lhutu , pro prevenci to tam asi muzu lit stale ,ale stoji pomalu 1000kc 250ml.
A ja si taky rejpnu , na nic z toho cos psal sem se neptal :D

Metracek mi prave rikal ze se tyto organismy proste v hydru na nicem neudrzi a ten filtr je asi obchodni tah nebo co. Nechci tady rozpoutat valku ze jeho tvrzeni je hloupost , jen pisu co sme si psali a ma to v podstate svoje opodstatneni. Mozna pry trichoderma herzanium se tam udrzi. Spolecne s houbama od AN .
A hodne lidi mi zas rika ze pokud to tak AN ma naplanovany ,tak to funguje a na ten biofiltr mi bylo od vice lidi receno ze je to blbost, kdyz se meni roztok, tak to neni potreba.
Edit ,teplota je 21 az 22°
Jeste me zajima dalsi vec, kdyz pouziju piranhu a tarantulu ktery sou v podstate i korenaky , musim pouzivat rhyzotonic ? Neni to na podobne bazi jen v tom rozdilu ze canna nema houby ?
bulik
U cannaboost pisou "Nepoužívejte v kombinaci s produkty obsahujícími hydrogen peroxid (H202)"
Ono celkove se peroxid muze pouzivat pouze v kombinaci s mineralnimi (umelymi) hnojivy, v pripade ze mas biomineralni tak to zlikviduje tu bio cast.
Bitir
Ou diky za radu. Ja mel za to ze to moc biomineral neni. To by me zajimalo ,jestli se u canny najde nejaky zradlo pro piranhu a tarantulu ,pokud to teda neni blaf od AN .
Opet sem se bavil s borcama v growshopu a piranhu a tarantulu doporucuji i jako zivinu pro koreny a podporu rustu . Melo by to jit kombinovat se vsema hnojkama.
Zatim to vypada na kombinaci piranha a tarantla spolecne s trichodermou od jidb, maj tam udajne hodne prospesnych bakterii a ma to 16milionu cehosi na gram :D ostatni trichodermy maj kolem 10 mil. Vyzkousim ,uvidim a dam nejakej up. Kdyby nekoho jeste neco napadlo tak at pise.
LuckyBoy
čau, nemyslel sem to nějak zle..takže abych ti tedy odpověděl..dal bych tam jen klasickou trichodermu+hnoje nic víc..s ostatním jako piranha a tarantula zkušenost nemám, dle mě zbytečně vyhozený peníze..zaleží na tobě, co tam dáš a jestli budeš experimentovat..jak se říká: méně je někdy více...ať se daří


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma