Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
plíseň v substrátu - Klikni zde pro originální téma
skoroduchodce
Zdravím , jedu svuj první indoor a objevily se plesnive fleky na predhnojenem substratu Plagron (plesnivi biologicky material v substratu). zbyva me cca. 2.5 mesice do kosy. mam zkusenosti s kazdorocnim predpestovanim mochyne peruanske za oknem a podobny "plesnivy povlak na substratu" mam kazdy rok. nikdy to nebylo u mochyne na skodu,ale nejsem si jisty zda u palicek konopi to nebude problem. dekuji za info a pripadny navrh reseni. dekuji mnohokrat.

jeste par info- teplota za svetla 28-29 stupnu, za tmy 24stupnu, vlhkost +- 60%, pridavam CO2 kvasenim kvasnic a cukru, zalivam vodou s primesi octa pro snizeni ph a mnozstvim hnojiva dle tabulky kazdy paty den v mnozstvi 0.5l na 6l kvetinac.box vetrám tak 2x denne, s ohledem na pridavani co2 tam moc nelezu.
murmur
Čau, jednou jsem měl podobný problém, bylo to z toho kýble s kvasnicema, kterej jsem měl v boxu, po odstranění kýble i plísně se nová už neobjevila. A to jsem měl odtah zapnutej nonstop, do nevětranýho boxu je to nevhodné řešení, i tu vlhkost bych tipnul že těch 60% je spíš spodní hranice.
skoroduchodce
dik za tip. stejne ty kvasnice byly jen na zkouzku, na tyden, jsem chtel vyzkouset co je na tom pravdy, jak CO2 az ztrojnasobuje rust. no u me se zadny megarust nekonal,navic pak kourit chut kvasnic bych vazne nechtel. takze se vracim k trvalemu odtahu z boxu. plesnivou cast substratu jsem vyhodil, podmisky umyl.
nemate nekdo tip, co a kolik pridat do zalivky ,abych zlikvidoval zarodky plisne v substratu a zaroven neodrovnal koreny? dekuju za informace.
dmtart
...jenom tak rýpnu..pro příště zkus ocet a jedlou sodu..dívni se na net..je to účinější co se co2 týká


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma