Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Pruplach ph? - Klikni zde pro originální téma
bulik
Nekolikrat jsem se tu docetl ze pruplach se dela vodou s upravenym ph. Proc? Vzdyt ph se upravuje aby kytky mohli rovnomerne cerpat z vody ziviny. Kdyz delam pruplach tak prece nepotrebuju aby z vody cokoliv cerpali. Takze proc upravovat ph? Predem dik za odpovedi a nazory.
metracek
To sis spatne prebral. Kytka potrebuje cerpat ziviny az do konce. Respektive v momente kdy ji je doopravdy totalne utnes prijem, tak konci. Protoze ona nema zasoby zivin na tydny, ale spis na hodiny. Pak se bez tech prvku zastavi procesy v rostline a muzes ji klidne sklidit, protoze uz nebude mit velky vyznam na ni dal svitit. Nekolikrat se zkouselo pri slepem testu jestli je proplach pozitivni co se chuti tyka a nikdy se to neprokazalo. V pude je hnojit ke konci spis zbytecne ekonomicky, proto ze uz v ni je dost zivin na posledni dva, tri tydny. A od toho asi nejak vznikl proplach. V zadnem jinem oboru se nedela, je to vec specifikcka u pestovani cannabis a z biologickeho hlediska sem se nikde nedobral vysvetleni. Vem si jak chutna outdoor, kterej nemas sanci proplachnout...
jasse
citace:
Původní příspěvek od metracek
Někdy to protáhnu i na 4 týdny, není to proplach ve smyslu že bych prolíval květník masivně vodou jak se to dělá u minerálů. Ja jen zalevám čistou vodou poslednich pár týdnů, takže je ten úbytek živin postupný. Mám pocit že čím déle jsou na vodě, tím je ta chut pak daleko vyzrálejší. Takže tohle jsem časem vypozoroval a snažím se ty "proplachy" spíše protahovat. Ono outdoor taky přestaneš hnojit pár týdnů před sklizní. Záleží ale i na strainu, některé takovej proplach nevydrží tak dlouho.


Shakespearovská otázka, proplachovat nebo neproplachovat? ;o)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma