Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Happy Box LED Vol.II - Klikni zde pro originální téma
Pixxel
Ahoj všem,

po prvním velmi výnosném kole se blíží přípravy na kolo další.
Skříň jako taková zůstává, jediné co se trochu změní jsou světla.

Čtyři původní LED moduly mi zůstaly, dva šly do světa. Místo nich jsem si sehnal dva nové LED moduly osazené 12x OSLON Black Flat LUW H9QP. Jeden tento LED modul je rozdělen na dva obvody o sedmi a pěti ledkách. Jeden tento LED modul bude napájen dvěma proudovými zdroji (9-18V - 300mA a 15-36V - 350mA) o celkovém proudu okolo 650mA. Při tomto proudu se svítivost pohybuje na 50cm okolo 3,5kLuxu:). Svítí to opravdu zběsile, při proudu okolo 1A už teplo z ledek vypaluje do ruky díru:D.
Další změnou bude přidání homemade panelu složeného z 10x cree XPE RED, které použiju na květ společně s bílými LED panely. Zdroj na těchto deset creeček bude použit 18-34v - 350mA.

Světla teda bude více než dost. Kdyby však bylo třeba, tak budu mít k dispozici ještě 20W fialovou čínskou LEDku ale tu nemám v plánu použít vzhledem k tomu, že chci mít co nejefektivnější box. Navíc v tak malém boxu bude sedm extrémně svítivých světel;).

To bude asi vše co se týče změn. Nyní to zajímavější.

Mám objednané feminizované semínka:
6x Blue Dream
6x White Widow
6x Jack Herrer

Co mám doma:
1x fem. Dutch Kush a plno automatů na balkón

V plánu mám jet přes léto jak outdoor tak indoor. Na outdoor půjde od každé odrůdy alespoň jedno semínko. Otázka nyní jest, co mám zasadit do HappyBoxu?

Rád bych do HappyBoxu zasadil dvě různé odrůdy (2+2) z objednaných semínek (BD,WW,JH). Jakou kombinaci by jste doporučili?

Díky za rady
Pixxel
Včera jsem dodělal červený panel s 10x Cree XPE RED. Sériové zapojené mají 19,73V, takže při 350mA to dává 6,9W. Wattmetr ukazuje 7W.
Když jsem červený panel rozsvítil v boxu se 4x bílými LED moduly, tak moc ani nejde poznat, že tam nějaké červené světlo svítí. Ne že by červená nesvítila, svítí to hodně ale v porovnání s bílými není tak průbojná jak jsem doufal. Kombinovaná barva světla chytne pouze mírný růžový nádech. Když tam pak dodám ještě ty dva nové LED moduly s Oslon čipy, tak červená úplně zanikne. Snad to kytky poznají, že se na ně bude svítit taky červeně:).
Rozsah proudu pro tyto cree čipy je 350-1000mA, takže možná objednám silnější zdroj, řekněme 500-650mA. Chladič mám předimenzovaný, takže s chlazením nebude problém. Navíc na tomto chladiči pak budou upevněné dva 120mm větráky na ofuk kytek, takže okolo bude proudit vzduch, který to bude mírně chladit.
odo
Caf! Zaujímavý setup lediek. Ty si tuším zamilovaný do lediek z aut - asi máš dobrý zdroj dodávky!!?? Neboj, to červené svetlo v období kvetu dievčatá určite zaregistrujú. Hlavne modely, čo chystáš.

JH máš od koho? Sensi Seeds, alebo Vision S.? JH od Vision idem aj ja/mometálne nie je v ponuke/. Je to vitálna a mohutná rastlina - dosť sa ťahá hore, takže to treba včas prepnúť prípadne zastrihnúť. U výšky Tvojho 100 cm boxu to vidím fakt na veľmi skoro. Ak by som nebol nútený pestiť viac typov, tak by som ho šiel sólovo v 1 boxe zastrihnuté tak ideálne 4 v 11a viac litroch, max 9ks v 7 l na 120x120 box. Blue Dream z popisov je tiež nohutná fajnovka. White Widow je v indor podľa popisu od RQS tak okolo 1 metra, takže by som asi kombinoval, ak už musím, tak JH s BD


Budem sledovať!
Pixxel
Ahoj,

Když člověk dělá pro automobilový průmysl, tak se mu občas v práci vyskytnou takové LED moduly na testy. Než aby se to pak vyhodilo, tak se to skvěle hodí na takové aplikace jako venkovní osvětlení, domácí skříň,...:).
Stačí koupit vhodný proudový zdroj za pár desetikorun z číny a člověk má bezkonkurenční světlomety ve skříňi:).
Mít barák, tak z jednoho pokoje bych udělal pěstírnu s 20-30x těmito moduly. Jen bych tam musel chodit ve svářečských brýlích:D.

Všechny tři odrůdky jsem objednával přes 5semen a vypadá to, že všechny jsou od natural seeds. Potěšil si mě ohledně kombinace;). Přesně to jsem měl tak trochu v plánu JH a BD.
JH jsem chtěl vždy si vypěstit na počest samotného velkého Jacka Herera a BD kvůli tomu, že je/byla to jedna z nejúživanějších a asi i nejoblíbenějších odrůd ve státech.
Ten box na výšku jsem mohl udělat trochu vyšší ale bohužel už se tak stalo. Pokud si to pohlídám, tak to bude snad ok. Kytek do boxu opět plánuju jenom čtyři v 3,7 litrových květináčích, které mi zajistí to, že to moc nepřeroste.
Avšak co jsem se díval na kořeny z minulého kola, tak to nebylo moc prorostlé. Nejvíce to bylo prorostlé mezi keramzitem, což mě trochu šokovalo a teď přemýšlím, že si pořídím air-pot nebo si ho sám vyrobím.
Pixxel
Ahoj,

tak sehnal jsem si jeden 600mA (20-40V) zdroj. Tím teď napájím jeden ten nový LEDmodul s Oslon čipy. Na modulu kolega udělal quickhack a obě větve LEDek spojil sériově za sebe.
Napětí na všech ledkách seriově je tedy 34,1V při 600mA=>20,46W.
Svítivost je móc pěkných 3,14kLux na 50cm vzdálenost.
Na vzdálenost 20cm, což je asi průměrná vzdálenost na jakou na kytky svítím, ukazoval luxmetr neuvěřitelných 19kLuxu:O.
Se dvěmi těmito moduly se teda dostanu na hranici 40kLuxů a to nepočítám čtyři další LED moduly + jeden červený modul s deseti cree ledkama, které pojedou na 600mA nebo 900mA:).
Horší je, že nový LEDmodul na 600mA už celkem pěkně topí. Po 15minutách svícení do stolu (nejhorší případ) je teplota na chladiči okolo 57°C. Uvidíme co to udělá po hodině svícení do stolu.
Zatím to vypadá, že setup pro další kolo bude:

4xOldLedModul - 350mA => +-40W
2xOslonLedModul - 600mA => 40W
1xCreeRedModul - 600mA(900mA) => 12W(18W)

Vychází to, že celkový výkon bude těsně pod 100W. Luxy se budou pohybovat v desítkách kLuxů.
Odhadem bych si tipl, že více jak 50-60kLuxů na 20cm tam bude určitě. Snad tolik světla nebude kytkám už vadit:).
odo
vadiť nebude určite!
Kde sa v autách využijú tie kombinovane cipy s tou špec červenou?

Po presadení do finálneho kvetináča to můžeš nechať rásť tak 10-12 dní, max. na 14. deň to budeš musieť prepnúť na 12 hod. Vačší, než 7 l kvetináč ani nedávaj. Airpot mám aj ja a paráda. Nevyrobíš to funkčné z nopovky, ak si zamýšlal, lebo tam musia byť aj tie "negatívne" nopy smerom dovnútra. Inak to nebude dobre fungovať. Takto to spraviť sa neoplatí, pokiaľ máš 4 ks.
Jedinou nevýhodou je pri airpotoch, že pokiaľ chytíš škodcov, tak Ti odvšadial vylezú.
Pixxel
Ahoj,

asi si to špatně pochopil. Ty červené ledky jsou normální creečka XPE osazené na destičce. Kupil jsem jich deset a ty jsem seriově zapojil a teplovodivou pastou připlácl na velký hlinikový profil od Haberkonu. S autama tyhle červené ledky nemají nic společného.
Jenom ty bílé LED moduly jsou z předních světlometů novějších aut.

Co se týče airpotů, tak jsem se včera dočetl zde na groweru to stejné co mi radíš, takže zajedu do growshopu a kupím asi 4x3L airpot. 6L už by bylo na můj malý box asi už moc. První kolo jsem jel v 3,7l květináčích, kde kořeny využili tak max 60% prostoru. Velikostně kytky byly tak akorát. 3L airpoty by měly s efektivně využitým prostorem udělat stejnou službu, snad.

To přepínání uvidím podle toho jak to poroste, zatím ještě ani ty semínka nemám v ruce. Jsou zatím někde asi na cestě ke mě:). Každopádně díky za rady;).
odo
:-) teraz to už chápem! Ano, cca 3 litrový airpot by mohol stačiť. V tom airtpote to celkom inak korení, než v klasike. Budeš určite spokojný, pokiaľ sa Ti tam nenasťahuje nejaká háveď.
Na 1. priloženej fotke je semenáč Chocolope od Natural seeds vo veku 15 dní, keď bol prepnutý na 12 hod
Na 2. fotke výsledok - bez zaštipnutia pod Vero 3000 K a 15 dňoch preplachu čistou vodou v 7 litrovom kvetináči
Pixxel
Ahoj,

ty airpoty jsem včera byl kupiť a doměřil jsem se, že tam vleze max 3,5litru:).

Máš to hezké, já mám v plánu zase SCROG. Takže budu roztahovat ty čtyři kytky co to půjde. Minulé kolo jsem rostl a roztahoval myslím až 44 dnů.

Jinak ohledně červeného homemade panelu z Cree ledek. Mám to nyní napojené na zdroj a dávám tomu +-900mA při 21,6V. Což je skoro 20W a teplota chladiče je po přibližně hodině mírně teplá. Ruku na tom v klídku udržím, takže bych to tipoval do 45°C. Světlometr ukazuje na vzdálenost 50cm jenom 1,23kLuxu, na 20cm vzdálenost jenom průměrných 8,32kLux.
Mám vymyšlené, že všechny světla budou pod dvěma 120mm PC větráky, takže budou i mírně chlazeny.
Pixxel
Semínka už jsou doma:).

Sadit je mám v plánu až příští týden v pátek pač do té doby budu na služebce. Od každého asi zasadím tři kousky. Dva JH a BD půjdou do krabice a zbytek na outdoor.
Pixxel
FirePot!
Homemade vapík založený na plamenem ohřívaném dvojtém kotlíku:)
odo
hm...zaujímavé...trochu rozviesť? ..prípadne ďalšie fotky? Ako umelecká fotka super! To bude niečo veľké súdiac podľa tých gitarových jackov!?? :-)
Pixxel
Zítra půjčím tento vapík kolegovi, který ho otestuje. Já jako nekuřák neumím inhalovat, takže nemůžu říct jak dobře to funguje.
Pixxel
...
Pixxel
14.04. - Začátek klíčení
Na velký pátek jsem dal klíčit 2xBD a 2xJH přímo do airpotů, které jsou naplněné z 80%kokosem a 20% hlínou. Dnes už všechny čtyři holky jsou ven a pomalu se šponují za světlem.
Smutné je že další semínka 1xBD,1xJH a 3xWW jsem dal klíčit do Jiffu ale dodnes se nic neděje:(. Uvidíme...
Foto z dneška
odo
Vapík vyzerá zaujímavo...
Som tento rok 2.x sadil nejaké semená paradajok a paprik do Jiffov z OBI a tiež nejak nelezu...Asi by bolo vhodné tie Jiffi pretestovať. Mám podozrenie na vysoké Ec, nakolľko je to už 2 prípad a súbežne vysadené do RW sú už vonku.
Pixxel
:banana:Vaporizér FirePot!:banana:

Celkem velký a potěšující zářez se mi podařil. Po malé revizi kotlíku mohu s klidným svědomím můj vlastnoručně vytvořený FirePot zařadit mezi vaporizéry.
Včera kolega a jeho známý testovali můj vapík a oba byli velmi spokojeni.
Kolegův známý to porovnal s volcanem a říkal, že z mého vapíku je to chutnější a příjemnější pač u volcána mu trochu vadí ten plastový sáček a nějaký plastový náustek.
Já tam mám pouze plastové krycí sklíčko z nějakého solidního plastu co používáme v práci. Vliv na chuť to nemá, alespoň nikdo nic nezaznamenal.
Teplota se drží hlavně v kotlíku, sušině a na vrchní mřížce a rozvádí se hlavně tím nasáváním, takže teplo se ani moc k tomu sklíčku nedostane. Uvidíme jak se osvědčí při delším používání.
Stačí udělat prý ještě nějaký držáček nad čajovou svíčku, logo a můžu to vklidu prodávat. Je to prý jednoduché a geniální:).
Vapík sice nepatří mezi ty rychlé vaporizery s přesnou nastavitelnou teplotou ale je to takový ten vapík do klidných míst, kde je časoprostor si s vapíkem hrát.
Já osobně jsem zkusil jenom dva vaporizery, jeden plynový a jeden na baterky na různých odrudách a nikdy jsem nic nepocítil. Tohle je defakto první vapík, že kterého jsem měl velmi zajímavé stavy:).
Takže se osobně musím poplácat po ramenou, že se mi po velmi úspěšném moddingu sluchátek HD661 povedl další úspěšný počin z kategorie "Udělej si sám":).
Pixxel
01.05. - 11.den růstu
Dne 20.4. na den konopí byly všechny holky už vyklíčené a děložní lístky vzpřímené ke světlu, tudíž tento den počítám jako začátek. Už uběhly skoro dva týdny a holky rostou a rostou. Stonky jsou hrubé a vzdálenosti mezi patry je opět malá, takže radost, že se mi to nebude tahat do výšky. Jediná zlost, kterou pozoruji je, že listy jsou takové nějaké krabaté, suché a různě se ohýbají. Dávám to za vinu asi přelití. Pár dnů je nebudu zalívat a počkám až airpoty trochu vyschnout. Snad to holky nějak přežijí. Zatím zběsile vyhazují nové lístky a větve tak snad to bude ok.
Venku na balkóně se mi sluní jeden Jack Herer a jeden mordý sen. Takže klíčivost BD i JH je 3/3. U White Widow 0/3.
Bílé vdově dám ještě jednu šanci a jedno semínko dám klíčit a pokud vzejde, tak si ji nechám na balkóně a Jack nebo sen půjdou na balkón k mamce. Mám celkem plno semínek automatů, i léčivé kmeny AF ale nevím kam to všechno budu dávat:D. Možná dám JH i BD mamce a na balkóně si nechám jenom WW a nějaký ten lečivý automat...Uvidíme.

BD#1
BD#2
JH#1
JH#2
Celek
Pixxel
05.05. - 15.den růstu
Tak jsme asi v polovině růstové fáze. Dva dny zpět jsem se holkám pokusil o FIM zástřih ale ještě nejde poznat zda se povedlo nebo ne.
Teď hlavně jedou vedlejší větve. Listy mi příjdou, že se pomalu a jistě spravují tak snad to bude lepší a lepší.
Nevím jestli je to světlem nebo airpoty ale kytky v airpotech celkem rychle rostou, stonky mají pomalu jak malíček a kořeny se úplně zbláznily:).
Ty dvě kytky co mám na balkoně s malýma fialovýma světlama tak ty moc nerostou. Možná je to tím, že jsou ve větším klasickém květináči a prvně tvoří kořenové zázemí.
Jinak ve skříni to pomalu a jistě začíná vonět/smrdět, takže pacháč už jede. Minule mi to moc nesmrdělo ani v květu takže tady to bude asi více voňavější.
V kytkách vidím velký potenciál takže jestli nic nepodrbu tak by to mohlo být opět velice zajímavé kolo:)
Pixxel
11.05. - 21.den růstu
Už jsme se přehoupli přes dvacet dnů růstu a zde je aktuální stav. Už pěstuju mnoho let ale FIM jsem se ještě nenaučil. Ani na jedné kytce se to nepodařilo:/. Nicméně kytky jsou hodně mocné. Lístky jsou skoro velikosti dlaně a stonky tlusté jako hrubý malíček. Holky začínají více a více vonět/smrdět. Hlavní velké listy jsou sice krabaté ale nevypadá to, že by holkám vadilo. Postranní větve s listy mají ale normální zdravý vzhled.
Trochu přihnojuji Powder Feeding HYBRID na růst+enzymy a s trochou vody z vylouhovaných čajových lístů drahých čínských čajů:).
Během pár dní chci nahodit mřížku na scrog a pokropit je preventivně rockeffectem.
Musím říct, že airpoty jsou velkým přínosem pro kytky. Zajedu koupit jeden 6l airpot pro AF na balkón.
Včera mi došel konečně zdroj 900mA pro červený DIY panel, tak jsem ho ledabyle jenom vyzkoušel a vypadá to celkem dobře. Intenzita červeného spektra na květ snad bude dostatečná.

Pic#1 - Bílé LED moduly s červeným panelem foceno 10.5 večer
Pic#2 - Aktuální stav 11.5 ráno
odo
caf! Co očakávaš od toho výluhu z čaju? Už si to niekedy skúšal? Tie červené ledky vyzerajú zaujímavodržím palce, aby sa to prejavilo radikálne. Ja by som už uvažoval nad prepnutím vzhľadom k velkosti skrine a pridania toho červeného spektra.
Pixxel
Ahoj,
použité čajové lístky mají v sobě ještě mnoho dusíku, po kterém se kytky mohou utlouct. Použité čajové lístky nechám pár dní louhovat ve vodě a pak vezmu 2l flašu a dám tam tak 100-200ml té čajové louhované vody a zbytek voda normální. Takhle zalívám normální kytky co mám doma už více než rok a teď to zkouším na konopí. Všechny kytky si to pochvalují. Prvně jsem dával čajové lístky přímo i do hlíny ale po čase to začlo plesnivět, tak to radši louhuju a pak přecedím a liju ke kytkám už jenom tu zředěnou čajovou vodu. Příjde mi, že se tam tvoří nějaká mikroflóra, na hlíně se vytvoří takový malý nádech jakoby bílošedé plísně ale kytkám to nevadí. Vždy to zakopu do hlíny a vše je ok. Už jsem tou vodou zachránil jednu palmičku, která živořila a nic jí nepomáhalo až tahle voda nějak zapůsobila. Moc tomu nerozumím ale každopádně všechny kytky co mám doma z toho mají radost.
Přepínat ještě nebudu, chci nahodit pletivo a trochu využít prostor. Červené světlo jsem tam měl jenom na test, jak to vypadá. Zapnu ho, až budu přepínat na květ.
Pixxel
15.05. - 25.den růstu

Včera dopoledne jsem měl konečně chvilku čas na kytky a tak jsem je trochu usměrnil mřížkou. Dneska jsem je vyfotil a už se pomalu mřížce přizpůsobují. Tento týden budu roztahovat a ke konci týdne asi už budu přepínat na květ. Jinak všechny kytky se moc nevětví, takže výnos bude asi nižší. Nicméně zdraví kytek je podle mého dobrá, nic jim zatím neschází. Velmi hodně už voní, takže budu muset přidat do pacháče druhou vrstvu aktivního uhla. Tento týden se zdá být stěžejní. Musím co nejlépe a efektivně využit dobře prostor a větvičky pěkně poroztahovat.
SarumanCZ
zdar,máš pěknej boxik,hezky vymyšleno jen by mě zajímalo ,co sem tak pročítal, udáváš svítivost proudy zdroje atd ale kdybys ty led všechny sečetl kolik by to dalo ve watech? podle kytek v 25. dni bych řekl že tam valíš nějakých 100w?
Pixxel
Ahoj,

Mám tam šest bílých LED modulů, které jsou nyní napájené 10W zdroji. Takže nyní na ně svítím v růstu jenom +-60W. Na květ dva bílé LED moduly přepojím na silnější 20W zdroje a zapnu homemade červený panel, který by měl být 30W jestli se nepletu. Takže by to mělo být 4X10W(White) + 2x20W(White) + 1x30W(Red) -> +-110W, ale to je teorie. Kolik to bude svítit v květu zjistím až po přepnutí a proměření;).
odo
caf!
"zapnu homemade červený panel, který by měl být 30W"

EDIT
Vidím, že máš v úvode napísaný typ, tak to skúsim dopočítať

Pixxel
Ahoj odo,

Ty červené LEDky mám přímo odtud: http://www.ebay.com/itm/33182977846...K%3AMEBIDX%3AIT

Jsou přímo i stou destičkou, na kterou plácneš zespod trochu teplovodivé pasty a přišroubuješ na chladič, prokábluješ a je to. Za půlhodiny bylo hotovo, nic složitého;).
Napěťově jedna LEDka má od 2V do 2,4V, podle bináže. Když se koukám tak jsem už ten červený panel proměřoval, viz příspěvky na první straně. Naměřil jsem 21,6V při 900mA pro 10 čipů v sérii. To vychází na 2,16V na jeden čip.
21,6V x 0,9A je 19,44W, tedy 20W. Ten červený panel je zapojený na zdroj 900mA s voltáží od 18V do 40V. Mi to bude žrát těch 20W jinak ten zdroj je schopný jet až teoreticky do nějakých 36W.
Takže pak ještě budu schopný nějaké červené čipy na panel dodat. Celkově bych jich tam mohl mít až 16 takových červených čipů jestli dobře počítám.
Tak či onak jsem trochu fabuloval a červený panel bude papkat +-20W. Koukám a mám i proměřené i ty LEDmoduly s black oslon čipy. Při 34,1V a 600mA to dává těch 20W.
Takže abych to uvedl pro Sarumana správně, tak by to mělo být 4X10W(White) + 2x20W(White) + 1x20W(Red) -> +-100W
Pixxel
19.05. - 29.den růstu
Tak stále se snažíme roztahovat, roztahovat a využít co nejlépe prostor. Vzhledem k tomu, že postraní větvičky se spíše táhnou do délky než aby tvořily patra tak to jde z těžka a výnos to jistě negativně ovlivní. Navíc ty obří listy mi tam velmi překážejí.
Větve se snažím vykrůcat jak to jen jde. Bohužel už teď vidím, že vrcholovek bude velmi málo. Blbé je, že vyplétáním budu muset o víkendu skončit jelikož pak jedu na týden na služebku, takže v neděli je poslední den růstu a budu přepínat na květ.
Včera jsem hnojil naposled čistě růstově. V sobotu zaliju mírně s fiftyfifty rustkvět hnojivy a v pondělí ráno už pohnojím jenom čistě na květ.
Doufám, že to s kytkama nějak do neděle všechny ty podstatné větvičky poupravíme tak, aby to nějak pak přes týden samorostlokvetlo. Mamka pak bude jenom zalívat.
Jinak je to celkem chaos oproti proplétaní v minulém kole. Tam se kanalopky moc pěkně větvili a byly velmi poddajné a velmi dobře se sněmi pracovalo. Zde z toho nemám moc dobrý pocit. Větve a hlavní stonek jsou hrubé a tlusté a špatně se stím pracuje.
Jednu větvičku jsem na 95% ulomil a drží jenom na postaních vláknech. Uvidíme jestli to sroste.
Pixxel
27.05. - 7.den květu
Ahoj,

v sobotu večer 20.5. jsem přepnul na květ. Celý týden jsem byl pryč tak jsem se modlil aby se nic nestalo. Mamka mi je jednou přes týden zalila a v pátek večer byly už celkem suché boráčky. Tak jsem je hned zalil a dneska ráno už byly zase krásné a svěží. Uff...
Ještě je trochu roztahuju a přemýšlím že z fáze 12/12 světlo/tma přidám nějakou hodinku světla aby ještě mírně rostly aby byly trochu do výšky. Přemýšlím o fázi 14/10 na celý příští týden kdy zase budu pryč aby trochu povyrostly od pletiva a pak už čistě 12/12.
Jinak všechny světla jsou zaplé na maximum, celkový odběr se vším všudy včetně větráků a pacháče je celkem pěkných 117W. Teplota se pohybuje přes den okolo 27°C s 60% vlhkostí. Přes noc netuším jaká teplota a vlhkost je. Prostor se mi moc nepodařilo vyplnit, mám tam celkem dost hluchých míst. Uvidíme jak to bude vypadat jak trochu povyrostou do výšky.
Snad se nic přes příští týden nestane a přežijou to. Pak už se jim budu věnovat na 100%:)

Foto z dneška odpoledne
Pixxel
06.06. - 17.den květu
Ahoj,

přináším další pohledy do mého HappyBoxu.
Tohle kolo zcela jistě nepřekoná výnos kola prvního. Kytky mají málo větviček a prostor je velmi nezaplněný. U BD je to celkem ještě v pohodě. Obě BD už kvetou a nasazují blizničky. Celkem se táhnou za světlem jak bych si to i představoval. Celkově BD se mi líbí jen kdyby nahodila více větviček abych lépe vyplnil prostor.
U Jacka Herera jsem celkem zklamán. Ještě nezačal kvést, moc neroste a větviček taky moc nenahodil. Vyplnění prostoru je u JH ještě horší než u BD.
Jinak zdravotně jsou na tom asi fajn. Hnojím tak nějak podle oka hoštickými slepičinci s trochou čajového výluhu a enzymy. Vzhledem k tomu, že nemám v posledních dnech a týdnech moc čas tak ani nekontroluju PH což by se mi pak mohlo vymstít.
Jinak mírně bojuju s teplotou v boxu. Nějakých způsobem už mi leze teplota i nad 30°C. Z toho důvodu jsem přepnul svícení na noc, kdy je chladněji. Asi pacháč nepacháčuje jak by měl, budu muset na něj kouknout a podívat se kde je problém.

obr.1 / celek
obr.2 / BD květ
odo
CAf! nepostrehol som predposledný príspevok, lebo som si omylom zmazal odoberané témy. Bol by som napísal, že sa to po prepnutí ešte dosť vytiahne.
Ja mám JH od Vision Seeds. Udávajú 9 týždňov na kvet, takže u mňa bo tiež trochu prispatý oproti ostatným, ale neskôr v kvete to dohnal. S vyplnením teraz už moc nespravíš, ale myslím, že ešte môžeš jednotlivé konáre povykrúcať do pletiva a upraviť tak, aby mali čo najviac svetla a rovnakú výšku.
Pixxel
Ahoj odo, trochu jsem ty nejvyšší palice poohýbal a přigurtoval UTP drátkama k síti a trochu zamaskoval ty dúry. U BD jsem teď relativně spokojený jestli se budou chovat tak jak očekávám. U JH je to horší pač tam není moc co roztahovat, mají málo větví. Nicméně jsou všechny vrcholky ve stejné úrovni tak snad pojedou nahoru stejnou rychlostí. V pátek to bude zase překvapení jak tahle akce dopadla. Jedu zase na služebku tak snad to holky samy zvládnou:)
Pixxel
12.06. - 23.den květu

Dostáváme se asi do třetiny květu a kytky si zatím lebedí. Nemám na chudery vůbec čas, takže jenom zalívám a nechávám to na osudu.
BD#2 (zadní levá) nahodila zatím největší palice. BD#1 (přední levá) má palice o něco menší. Oba JH už taky pomalu nasazují květ ale jsou oproti BD hodně pozadu.
Listy všech kytek zatím bez jediného defektu nebo nějaké zlosti. Jenom spodní listy odpadávají jelikož už nejsou třeba pač na ně nesvítí.
Je mi velmi líto, že se holky moc nevětvili a mám tam celkem dost hluchých míst ale aspoň jsou zdravé a čilé.
Dneska buu mít snad konečně trochu času abych zvedl LED světla trochu výše, pač kytky jsou už jenom pár centimetrů od LEDek.

Jinak dneska budu klíčit jedno semínko nějakého léčivého automatu do 6l airpotu. Na balkóně mám ve velkém květináči Jacka Herera celkem už pěkně povyrostlého, ze kterého udělám pár klonů pro známé. To stejné čeká i mamčin modrý sen (BD).
Z obou kytek udělám asi 4-8 klonů. Obě kytky mám v plánu vyvázat do podobného tvaru viz obrázek níže:).

obr.1 / celek
obr.2 / BD#2 květ
obr.3 / Plánovaný tvar po tréningu balkonovek
Pixxel
13.06. - Balkón #1 - JH

Nebudu zakládat zbytečně nové vlákno a občas jsem hodím i nějaké fotky z balkónů.
U mě mám na balkónu nyní jednoho Jacka, který je v ?l květináči:). Řekl bych, že je to asi okolo 11-15l. Mamku jsem včera večer za světla čelovky obral o šest větví, které jsem včera zapíchnul do kelímků s hlínou a čekám co se bude dít. Konce stonků jsem zařízl do špičky a napudroval nějakým kořenovým stimulátorem.
Dneska, jestli bude časoprostor, zajdu k mamce na balkón a tam udělám podobnou řežbu na Blue Dreamu.
Jinak jsem do 6l airpotu včera hodil semínko Medical kush automatic gold či jak se to jmenuje. Uvidíme co z toho vzejde.

Abych to nějak shrnul počty bylinek

V HappyBoxu mám nyní 2xBD a 2xJH
Na jednom balkóně jeden JH, 6 klonu JH a zasazené semínko automatu
Na druhém balkóně je jedna BD, ze které udělám asi taky 6 klonů.
Kloníci půjdou rodině, známým a kamarádů. Jestli nějaký kloník zbyde, tak si je nechám pro sebe a zasadím je někam do přírody a uvidím, zda z toho něco bude či nikoliv.

Přeji všem pěkný den:)
Pixxel
16.06. - 27.den květu

Ahoj,

Kytky se zatím mají bezvadně. Jinak i po 27 dnech po přepnutí pořád pozoruji, že se stále natahují do výšky. Sice nerostou rychle ale jde to vidět zvlášť když člověk kytky vidí po pár dnech. Zajímavé je, že nejvíce rostou ty, kde se generuje nejvíce světla.
Jinak paličky vypadají jak nějaké medúzky s chapadly. Když to porovnám s minulým kolem ve stejnou dobu květu tak paličky velikost paliček je +- stejná. Jediné v čem je rozdíl, že paličky tohoto kola jsou takové kulatější, tvarově konzistentní a mají v sobě mnohem méně listů. Prostě změť chapadel tvaru kuliček:).
Můj pocit z toho je, že tohle kole bude hlavně o topovkách, kde se vygeneruje nejvíce g. Spodních paliček moc nebude jako v minulém kole a to se podepíše velmi na výnosu.
JH je kvetením asi o 1-2 týdny pozadu. BD tvoří už celkem velké palice a na některých listech už pozoruju první snížek:)
Těžko zatím něco předvídat ale pokud něco nezdrbu a nenapadnou mi to nějací chrousti tak to bude opět fajné kolo. Sice zaplnění prostoru je smutnější a větvení se spodníma paličkama je taky slabší ale i tak z toho mám zatím dobrý pocit. Můj cíl je udělat alespoň 1g/W, to znamená asi okolo 100g:).
Pixxel
26.06. - 37.den květu

Ahoj,

Tak po trochu menší odmlce jsem tu zpět s info jak vše funguje.

Začnu HappyBoxem...Holky krásně kvetou a vše vypadá v naprostém pořádku. Listy vypadají nádherně. Palice pomalu nabírají na objemu a na BD se tvoří i pěkný cukrkandl:). Stavba palic je hutná, kompaktní, taková jaká by měla asi být. Oproti minulému kolu se na tyhle paličky kouká mnohem lépe a mám z nich i takový nějaký lepší pocit. Některé větve budou dělat salámky což se mi ještě nikdy nepodařilo takže z toho mám velkou radost. Už jsou asi v polovině květu takže času mají relativně ještě dost. Jen je škoda, že se mi nepodařilo trochu více zapracovat na vyplnění prostoru a roztahování. Jsem každým týdnem na služebkách a o víkendech doháním osobní život takže na kytky moc času není. Ale asi jim to moc nevadí, pač zdravotně vypadají na výbornou.

Co se týče balkónovek a stavu klonů, tak tam je to horší. Na obou balkónech mi kytky napadli zase molice, tak jsem zaúřadoval s rockeffectem. Trochu po pomohlo ale bude to velký boj.
Kloni nevypadají v moc dobré kondici. Sice žijou ale přesnější popis by byl, že přežívají. Nevypadají, že by se jim chtělo do života. O stavu klonů na druhé balkónu nic nevím. Budu muset zavolat a zjistit jak na tom jsou.
Pixxel
08.07. - 49.den květu

Ahoj, tak jsem tu zase.

Nedostává se mi v poslední době času, služebky, B4L,... Kytkám se nevěnuji tak jak bych chtěl ale naštěstí moc péče nepotřebují. Palic je sice málo, zato se tvoří místy obrovské monstra podle mého. Pomalu a jistě se dělají malé salámky a z klasických palic lezou další paličky jako by ty palice chtěli a chtěli za každou cenu růst:). Dneska jsem zalil kytky se sníženou dávkou hnojiv a už je pomalu připravuji na pročištění.
Všiml jsem si na velký rozdíl mezi palicema i stylem květu mezi BD holkama. První levá BD má takovou úplně jinou stavbu palice i ty chloupky nejsou rovné ale takové kroucené. I kdyby to nebyla BD tak mi dělá zatím asi největší radost.
Listy jsou skoro bez jediné vady. Zdraví kytek je stoprocentní a tentokrát zatím žádné breberky.
Výnosově tohle kolo nebude takové žůžo ale myslím, že kvalita to vynahradí více než dostatečně. Snad nic nezkazím a dojedu ty dva týdny v klidu a míru.

obr.1 / celek
obr.2 / BD#1 květ (BD s jiným vzhledem palic)
obr.3 / BD#2 květ (Asi normální BD)
Pixxel
17.07. - 58.den květu

Ahoj

stav HappyBoxu je zdá se být velmi veselý. Palice stále rostou a rostou a nevypadá, že by chtěly přestat:). Ty největší vrchní palice jsou opravdu obří.
Už týden nehnojím a dávám jim napít čisté vody s trochou enzymů. POmalu a jistě už začínají přepínat na zásoby v listech. Vidím to tak na týden-14dnů. Zadní BD kvetla dříve a rychleji takže tu budu kosit asi někdy začátkem příštího týden. Ostatní mají ještě 14 dnů určitě čas. Trichomy jsou zatím ve stavu 40%-60%-0% čiré-zakalené-jantarové. Vzhledem k tomu, že z palic rostou další palice tak se u těch největších palic obávám možné plísně. Fukaři sice foukají ale snad se mi tyhle problémy vyhnou. Vlhkost se pohybuje okolo 50%, takže omezuju i trochu zálivku. Příroda má teď v plánu trochu zatopit, takže vlhkost trochu klesne. Pokud se vše bude vyvíjet stejným tempem tak si myslím, že tohle kolo má našlápnuto na to překonat výnosem kolo první:). Každopádně přední zvláštní BD voní hodně ovocně s citronovou dominancí, ostatní mají takovou nespecifikovatelnou vůni. Kvalita paliček je asi zajištěna. Pokud výnos bude za hranicí alespoň 1g/W, tak budu moct konstatovat a všem doporučit svícení z boku;).

Jinak balkónovky jsou na to velmi dobře. Sice obě měly potíže s holuby, kdy mi je trochu rozlámali u hlavního stonku ale vše bylo stáhnuto lepící páskou a teď opět obě rostou jak zběsilé. Mamčina BD se neuvěřitelně pěkně rozrostla i přes ty peripetie. Jde vidět, že každým dnem nahazuje nové a nové větvičky a patra. Jack Herer na mém balkóně jsem trochu poroztahoval a vypadá to na velmi dobře rostlou kytku. hodně se to větví a patruje, takže výnos bude velmi fajný. Ještě má dlouhý čas na růst, takže to bude asi opravdu velká potvora.
Letos outdoor asi nepojedu, pač klony, které jsem udělal pomalu a všichni po jednom chcípají. Možná jedna, dvě to přežijí ale obávám se, že už nedorostou do velikostí jak by mohly. To klonování budu muset na příští rok více naštudovat.
Nicméně ale obě balkónovky jsou na velmi dobré cestě. Sice jsou napadené molicemi a trochu puklicemi ale snažím se s něma při každé volné chvilce bojovat. Zatím to vypadá, že vítězím a holkám se to moc líbí:).

Mám i zasazené AF jménem Gold Medical Kush Automatic od Spliff Seeds. Začátek měla složitější pač se hodně vytáhla a měla dlouhý stonek. Teď už jej trochu zdřevnatila a posílila takže už je jí fajn. Pro jistotu jsem ji přichytil k tyčce, kdyby byla bouřka. Vůbec netuším kdy jsem ji sadil a podle mého určitě tři týdny to budou. Růst bude ještě asi tak 14dnů a pak přejde pomalu do květu. Doufám, že aspoň 20-30g na ní později uvidím:).

Nuže tak mi držte palce ať HappyBox dojedu bez problému. Jedná se o možný historický milník v pěstování konopí. Pokud se mi to podruhé v praxi potvrdí, tak by bylo fajn to ověřit i u jiných skříní zda jsou výsledky podobné. Nebylo by přece moc fajn si jenom změnou svícení zajistit minimálně 1g/W?:D

obr.1 / Největší palice, přední BD
obr.2 / Celek
obr.3 / Balkón, roztahaný jack herer a vzadu automat, a kousek Caroliny Reaper :devil:
Pixxel
26.07. - 67.den květu

Ahoj,

Už se pomalu blížíme k 70 dnům květu a stále to nevypadá, že by se mělo sklízet.
Zadní BD (levá zadní) je posypaná moc hezky ale uplně finální ještě není.
Semotamo sezou ještě nové chloupky a trichomy jsou ve stavu 15%-80%-5% čiré-zakalené-jantarové. Zajímavé je, že listy jsou ještě celkem tmavé, plné živin. Tuhle kytku však budu kosit asi jako první, pač je asi ze všech čtyř nejzralejší.

Přední BD (levá přední) stále trochu bobtná. Snad ani jeden chloupek není hnědý. Trichomy jsou 35%-60%-5% (Č-Z-J). Listy se chovají jak bych při fluši předpokládal, světlají po celé kytce.
Podle mého tohle není BD ale jiná odrůda. Nicméně velikost některých palic je obří ale posypání cukrem se tu moc neděje. Vzhledem k tomu, že ani jeden chlopek není hnědý tak má asi ještě dost času před sebou tak snad trichomy se ještě objeví.

Oba JH jsou na tom podobně. Trichomy 25%-70%-5% (Č-Z-J) a malá-střední pocuktovanost. Listy tmavě zelené. Zadní JH na některých paličkách tvoří velké kalichy a některé větvičky se už ohýbají pod tíhou palic.

Vůně je u každé kytky trochu jiná. Nejvíc mi voní ta zvláštní první levá BD. Jinak spodní palice jsou malinké a nerostou do chuchvalců jako v mém minulém kole. Tohle kolo daly holky většinu síly hlavně to vrchních palic. Vzhledem k tomu, že spodní paličky mají však potenciál, tak plánuji sklízet nadvakrát.
Seknu vrchní palice a spodní palice nechám ještě chvíli dorůst a dozrát.
Abych nezapomněl, tuto noc jsem fázi světla vynechal abych podpořil růst trichomů ale žádný vliv jsem nezaznamenal. Uvidíme co se stane zítra.

Zatím zdraví kytek vypadá suprově a brebery se mi zatím vyhly, snad i plíseň. Zatím vše vypadá fajn a pokud mě nesklamou vahou vrchní obří palice, tak to bude opět moc fajn kolo;). Snad mi neudělají holky ostudu a bude aspoň 100g sušeného:D

Balkónovky zatím rostou a větví se. Jen mě trochu trápí ten automat:D. Potvora během 7 dnů se dvojnásobně zvětšila a už mi vršek přesahuje přes zábradí balkónu. Naštěstí už pomalinku přechází do květu ale počítám stím, že ještě povyroste.
Neměřil jsem ji jak je vysoká ale 1m určitě bude mít. Jestli ještě během začátku květu povyrose o 10-20čísel tak to bude zlé:D. A to jsem ji holku jednu vytáhlou fest přehnojil až ji zvrásněly a pokrutily listy.
Ony ty airpoty co jsem použil na tento automat i v HappyBoxu mají opravdu velký vliv na růst a zdraví kytek.
Jinak od mamčiny balkónovky BD jsem ušmikl na test dva malé výhonky, které se teď snažím znova zakořenit. Sice je asi pozdě ale chtěl jsem si napravit reputaci pač ani jeden klon mi nevydržel. Asi jsem to moc přelil:/.
Teď jsem to podlil jenom mírně a ze dvou plastových kelímků na pivo jsem udělal, pro každou větvičku, skleníček. Zatím si tam větvičky lebedí a listy mají normálně vzpřímené tak uvidíme jak se jim bude dařit.

Pokud to někdo sleduje a vidí nějaký problém nebo námět na zlepšení tak budu rád, když napíše co dělám blbě.

Buďte všichni fajní!:)

obr.1 / Celek
obr.2 / Ohnivý Jack Herer:)
obr.3 / Posypaná palice zadní BD
Pixxel
31.07. - 72.den květu

Ahoj,

Už jsme s holkama překonali 10.týden květu a stále to vypadá, že budeme stále kvést, růst a zrát jako víno:).

Zadní BD velikost paliček se nezvětšuje, listy jsou stále tmavě zelené. Jediné co jsem zaznamenal je přibývání cukrkandlu a možná trochu bobtnání spodních paliček. Zralá ještě není a chce to ještě minimálně tento týden nechat.

Přední BD ve velkém žloutne a žloutnou a usychají i paličkové listí. Moc se mi to nelíbí pač suché kousky paličkových listí v palicích může mít následek vzniku plísně. Trochu jsem to včera zahnojil mým 100% bio hnojivem z výluhu čínských čajů. Flushing jsem asi začal zbytečně moc brzo. Minimálně u této kytky. Její paličky stále nabírají na velikosti a už to jsou opravdu velká monstra. Stále se z obřích palic objevují nové a nové minipaličky s čerstvými chloupky. Jediná nevýhoda je, že se ty paličky nechtějí moc cukrkandlovat. Trichomů je velmi málo a zralost je taky ještě asi daleko.

Jackové naštěstí už pomalu a jistě dostávají rozum, paličky začaly růst ve velkém stylu:). Dělají se nové struktury paliček, které mají velké kalichy. Větvičky už to pomalu nestíhají a pomalu a jistě se bortí. Listy jsou stálé zelené ale už místy začínají světlat. Hnojivo v listech teda už dochází a za týden až 14 dnů bude určitě hotovo.

Mám pocit, že pod mýma LEDkama to trvá nějak moc dlouho. Na druhou stranu velikost palic je móc hezká a móc bych se divil, pokud bych z HappyBoxu nesklidil aspoň těch 100g sušeného. Vůně zatím v mezích. Nic extrémně nevoní na velkou vzdálenost. Jen při dotyku je pak prst velmi voňav:).

Balkóny jsou zatím v pořádku krom AF medical kushe. Ta se vyšvihla na nynějších 104cm. Přeshahuje celkem dost zábradlí takže už z protějšího baráku jde určitě vidět. Naštěstí jak rychle rostla, tak rychle i kvete. Už teď po pár dnech květu má paličky jako holky v happyboxu po 10 dnech. Časem budu muset vymyslet nějaké zakrývadlo aby tak nerazila:)

Uvidíme jak to bude vše probíhat Zatím to vypadá velmi slibně a všechny kytky mi dělají velkou radost. Jestli tohle kolo a balkónovky povedou dojet bez plísní, tak to bude epesní:D
Pixxel
07.08. - 79.den květu

Ahoj,

Už jsme v polovině 11 týdnu květu a stále ne a né zrát. Všechny potvory stále mají tendenci vyhazovat nové a nové malé paličky z palic.
Naštěstí tmavě syté listy u Jacků i u zadní BD už začínají pomalu taky ztrácet živiny a pooooomalinku světlají.
Ve středu minulý týden jsem skosil jednu vrchní paličku na košt i na detailní zkouknutí stavu trichomů a vnitřků stavby palic.
Z useknuté palice mi přišlo jako by kdysik mléčné trichomy zase pruzračněly. Většina jich byla průzračná a občas sem tam nějaký mléčný trichom.
Toš se zklamáním, že to moc nebude fungovat, jsem kousek o víkendu vyzkoušel v mém DIY vapíku a po deseti minutách to na chvíli přítelkyni mírně sejmulo a já byl taky takový velmi vláčný:).
Do toho mého vapíku se vleze asi maximálně okolo 0,3g sušeného, když to přeženu ale i tak je můj vapík s dobrou travkou schopný zničit dva člověkojedince:). Takže velká radost, že i jedna taková palička výjde na minimálně na 6 fajných greenmeetingů:).
Jinak palička ještě nebyla 100% suchá, takže to nebylo chuťově a voňavě ono. Palička měla 2g ale vzhledem k tomu, že nebyla ještě uplně suchá za ty 4dny veder, tak bych řekl, že ve výsledku by 1-1,5g měla.
Jak byla čersvá, tak vážila 5g.
Celkově nevím co si mám o tom myslet. Některé palice pořád rostou, listy stálé zelené, trichomy zatím spíše průzračné. Velmi se obávám, že čím déle budu čekat, tím bude pravděpodobnější plíseň.
Nechci to sklízet nezralé ale taky nechci o to přijít. Přemýšlím, že bych horní paličky seknul a nechal jenom ty spodní aby nabrali na síle. Co by jste doporučili v této zapeklité situaci? Nechat to dozrát nebo to radši o víkendu seknout?

Na balkóně mi Jack Herer pomalinku roste. Listy má krásné zelené a molice jsou úspěšně zliknidovány. Jsou tam jenom puklice, které čas od času odrypnu a postříkám rockeffectem. Nevypadá, že by jí vadili tak to moc nehrotím.
Medicínský automat jsem ohnul v horní 1/5 pač už to bylo moc vysoko. Nevypadá, že by jí to vadilo pač paličky už pomalu míří vzhůru. Horní-spodní větve se výškou srovnali s tou ohnutou částí a tak předpokládám, že snad bude na AFku více vrcholovek:D.
Uvidíme jak se stím holka popere. AFko by se v růstu nemělo moc trápit ale v květu v tom nevidím problém. Je možné, že díky ohnutí vrchní části rostliny zajistím více vrcholovek a tím pádem i větší výnos. Jen to pak budu muset nějak podchytit ať se nezlomí ve větru.
U mamky na balkóně jsem dlouho nebyl, tak netuším jak to tam vypadá. Ale předpokládám, že kdyby bylo něco zlého tak bych se o tom jistě dozvěděl.
Jinak se daří i paprikám:). Na fotce jde vidět, jak mi rostou ty nejpálivější papričky světa, Carolina Reaper;)


obr.1 / Celek
obr.2 / Největší paličky
obr.3 / Stále rostoucí palička
obr.4 / Seknutá palička zadní BD
obr.5 / Nejpálivější papričky Carolina Reaper
Pixxel
09.08. - 81.den květu

Už budeme kvést skoro tři měsíce a ony ty potvůrky mi dělají totok:D. Stálé se snaží růst ať se děje co se děje. Je mi toho škoda to sekat když tak krásně paličky rostou a protahují se. Nicméně přední BD (ta nejvíc zežloutlá) už má hodně trichichomů mléčných a asi jí budu sklízet tento pátek či sobotu. Některé paličkové listí už odumřelo a bojím se, že to chytne plíseň. Seseknu však jenom ty obří vrchní palice a nastříhám je na menší ať mi celá palice nekiksne při sušení. Zadní BD nemám zkontrolovanou jak na tom je. Dneska zkouknu a uvidím co a jak.
Jackís stále kvetou ve velkém a z palic se stéle objevují nové paličky. Listy jsou zatím tmavě zelené s mírným žlutým nádechem, takže už taky pomalu přichází jejich chvíle. Pěkně se rosí a nabírají na objemu tak je nechám do příštího týdne.
Kdybych byl býval věděl, že to nechytne plíseň tak bych to tam ještě klidně všechno 14 dnů nechal a pak sklízel monstra s výnosem 2g/W:D. Jsem moc zvědav, jaký bude výsledek:).
Pixxel
12.08. - 84.den květu - přední levá BD - první část sklizně vrchních paliček

Ahoj,

dneska v dopoledních hodinách jsem šmikl tři největší a jednu menší paličku z přední levé BD. Paličky krásně ovocně voní a jsou velmi hutné a tvrdé. Ta největší mi spadla na zem a zvuk byl takový tvrdý jak kdyby spadlo něco tupého na zem:).
Váha po rozestříhání palic je pěkných 26g mokrého matroše. Z minulého kola je koeficient sušení okolo 3,5. Tedy bych měl mít z těchto čtyř paliček okolo 7,5g. Není toho moc ale 25g sušeného snad tahle holka dosáhne:). Nu uvidíme jak se budou další dny holky chovat.
Mějte krásný víkend;)
Pixxel
14.08. - 86.den květu - zadní levá BD - první část sklizně vrchních paliček

Ahoj,

v pondělí jsem musel sklidit vrchní paličky zadní BD, pač jsem až do pátku na služební cestě. Nechtěl jsem riskovat plíseň vrchních palic, tak jsem je radši zkosil. Celkově jsem ucvakl 8ks vrchních krásných voňavých palic, které jsou neskutečně pocukrované a lepivé. Všechny jsem se rozestříhal aby se lépe sušily a aby byla menší šance chytnout plíseň. Prsty a nůžky byly ulepené jak jsem živ nezažil. Když jsem přimáčkl palec a ukazováček k sobě tak jsem musel vyvinout opravdu velkou sílu abych je dostal od sebe. Příště už jim nebudu lít do zálivky ten Herkules:D.
Z těchto osmi palic bylo nakonec okolo 37g morkých paliček, tvrdých jako kámen plus malá hnědá kulička pryskyřice jako bonus;).
Paličky z přední BD byly z velké 5l zavařovačky přesunuty do malé zavařovačky a do velké zavařovačky putovaly paličky nové aby se tam mohly točit a dělat ze sebe krásné zelené nugátky radosti.
Po dvou dnech sušení první várky palic z předdní BD se z 26g stalo okolo 13g. Jsou ještě čerstvé takže váha půjde určitě velmi dolů. Těch 7g bych ve výsledku i věřil.
Až dojedu v pátek domů tak zhodnotím situaci a o víkendu seknu další palice dolů.
Čekal jsem, že vrchní palice budou vážit trochu více, takže nepředpokládám, že se dostanu nad 1g/W. Možná se k němu přiblížím ale určitě to nebude takové terno jako v kole prvním.
Pixxel
19.08. - 91.den květu - zbytek přední BD

Tak v sobotu jsem došmikl celou přední BD. Váha ukazovala 48g mokrého materiálu.
S předchozími 26g to dává hezkých 74g mokrého materiálu . S koeficientem sušení z minulého kola 3,5 můžu očekávat okolo 21g sušených paliček.
Pixxel
19.08. - 91.den květu - zbytek zadní BD

V sobotu jsem šmikl i zadní BD. Je neskutečně lepkavá. Zbytek, který jsem sklidil, vážil 43g mokrých paliček. S předchozími setnutými vršky (37g) tak je nakonec sklizeno 80g morkých palic. Sušeného tedy můžu očekávat okolo 22-23g suchých paliček.
Pixxel
20.08. - 92.den květu - Obě Jackie

V nedělu jsem zkosil obě Jackie. Přední Jackii ukázala na váze 66g a zadní 77g mokrých paliček. Očekávaný výnos v sušeném stavu by mohl být okolo 19g a 20-21g.

obr.1 / Nej paličky z přední Jackie
obr.2 / nastříahné paličky z přední Jackie na váze
obr.3 / Nej paličky ze zadní Jackie
obr.4 / nastříahné paličky ze zadní Jackie na váze
odo
caf! sledoval som kolo a gratulujem k úspešnému zavŕšeniu pestu! Ako to sušíš, prípadne čo s tým máš v pláne ďalej?
Som zvedavý na hodnotenie. Asi to budeš vapovať?? SOm zvedavý na chuťové a účinkové hodnotenie BD, ktorý je v USA štatistikách dosť obľúbený
Pixxel
Předčasné zhodnocení sklizně

Nakonec jsem sklidil 291g mokrých palic jestli dobře počítám. To by mělo dát ve výsledku asi 83g. Zatím je všechny suším v zavařovačkách, kdy to nechávám otevřené a postupně na pár hodin zavírám aby došlo k mírné fermentaci. BD palice z obou sklizní mám u sebe v jedné zavařovačce, takže první část je už celkem pěkně sušená. Byl proveden test skrz můj domácí vapík s BD a celkem moc hezky to zabralo na ženské problémy:). Cannalope Haze, co mám ještě z minulého kola, na tyto problémy nemá vliv. Proběhnou další testy abych tohle tvrzení podpořil. Jestli to bude pravda a bude to fungovat jako včera, tak mě přítelkyně ulíbá k smrti:D.
Tak či onak s výnosem to není vůbec takové jak jsem doufal. Tyhle kytky všechnu sílu tlačily do vrchních palic a spodky byly velmi řídké. Hodně spodků jsem povyhazoval na kopku, která půjde do mastí a Alpy. Jinak zdraví rostlin bylo vyjímečné. Výborně se jim dařilo ale né a né dozrát. Přes 90dnů kvetly a klidně bych je tam mohl ještě nějaký ten týden vklidu nechat. No průběžně zde budu aktualizovat stav géček jak se to bude sušit tak pak dojde ještě k finálnímu zhodnocení a testu kvality a účinků.

obr.1 / Hlídač zeleného pokladu:)
Pixxel
ahoj Odo,

promiň ale nevšiml jsem si, že si psal:). Díky moc, že si sledoval.
Sušit to suším ve velkých 3L a 5L zavařovačkách. Ze začátku to v nich nechám pár dnu pomalu posušit a pak to občas na pár hodin zavřu aby to trochu fermentovalo.
Sice to trvá mnohem déle takhle sušit ale vůně je pak mnohem jemnější. U mě přichází v potaz pouze vapík a moje konopice. Mám asi 3L 80% konzumního lihu takže zase udělám nějaký fajný vyluh kombinující BD, JH i zbytek CH.
Mám domluvené s jednou paní z Jihlavy na odkoupení nějakého toho kila technického konopí kvůli CBD, takže to zkombinuju všechno co bude a komplexnost léčivého účinku konopice bude asi všemocný:).
Jak už jsem psal, přítelkyně po BD skrz vapík cítěla velkou úlevu od ženských bolestí. Pokud se to ověří, tak to bude velmi fajn.
Před nějakým týdnem jsem sekl jednu paličku BD a koštoval jsem a bylo to velmi pěkně účinné, veselé. Chuť byla taková všelijaká pač to nebylo dobře usušené. Uvidíme jak to bude kompletně hotové.
Tento týden o víkendu okoštuju malé množství BD a dám vědět.
Pixxel
FINÁL

Ahoj,

chtěl jsem přes týden zvážit to co jsem vypěstoval v druhém kole ale odešla mi bohužel váha takže finální váha asi nebude. Nicméně jsem to měřil asi 14 dnů zpátky a vycházelo to na nějakých 0,7g/W, takže nic moc. Je pravda, že se už hodně paliček "ztratilo", takže možná finálních mohlo být 0,8g/W. Vzhledem k tomu, že to nemuselo být finálně suché, tak budu počítat těch 0,75g/W.
Jinak Blue Dream celkem potěšil a je to takové fajnové uklidňující pokouřeníčko. Stavba palic je taky celkem bytelná a jsou to takové fajné nugátky. Vůně je u obou rostlinek jiná, čemuž se moc nedivím, když vypadali diametrálně odlišně.
Paličky Jacka Herera vypadaly na rostlinkách moc pěkně ale bohužel jsou ve finále celkem vzdušné. Pryskyřice u obou byla asi průměr. Kanalopka mi přišla pocukrovanější ve výsledku .
Abych pravdu řekl, hodně jsem toho porozdával a nijak extra v klidu jsem si paličky ještě nevychutnal. Navíc nejsem nějaký fajnšmekr, který by rozlišoval vůně a chutě jako u vína. Pokud to stáhnu ke kanalopce z kola prvního, tak ta voněla a chutnala podle mého lépe, jemněji. Nevím jestli to bylo tou skořicí ale měl jsem z ní trochu lepší pocit.
Pokud to kolo zhodnotím jako celek, tak bylo velmi podařené. Zdraví kytek byla do posledních dní skvělá. Škoda, že to tak dlouho kvetlo a taky to, že výnos nebyl takový fajný jako v prvním kole. Udělaly se jenom topovky a spodky byly o ničem. V prvním kole byly topovky jak nahoře, tak dole:).
Přemýšlel jsem nad tím, čím to mohlo být, tak jsem možná došel k tomu, že jsem v prvním kole zastříhával a použit CO2 v PETce. Své třetí kolo, které jedu z klonů Jacka Herera nebo Blue Dreamu, co mám na balkóně, jsem aplikoval zaštip i přidal CO2 PEtku. Uvidím co se bude dít se stejnou genetikou s jinými podmínkami.
Tak či onak se nebudu už moc rozepisovat. Pokud někoho něco bude zajímat, tak klidně napište a já dodám informace.


Jinak na fotce jsou paličky v klasických zavařovačkách, kdy každá kytka má svou vlastní zavařovačku. Dvě zleva jsou BlueDreamy a dvě zprava jsou Jackové.
Ty krabičky byly použity už dvoje+něco na domácí košt, takže toho celkem dost zmizlo.

obr.1 / paličky v klasických zavařovačkách, kdy každá kytka má svou vlastní zavařovačku. Dvě zleva jsou BlueDreamy a dvě zprava jsou Jackové. Ty krabičky byly použity už dvoje+něco na domácí košt, takže toho celkem dost zmizlo. Foto z 14.9.
obr.2 / Můj balkón kde v hlavní roli hrají Jack Herer v začátku květu a AF Medical Kush od SpliffSeeds za ním ve finální fázi.
obr.3 / AF Medical Kush zavěšený na jeden den na lustru. Včera byl rozestříhán a hozen do 5L zavařovačky na kutálení se:).
obr.4 / Peklo na stromku, Carolina Reaper:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma