Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
muj prvni indoor, 70W - Klikni zde pro originální téma
včelař
tak sem se po dvouletem studovani growru a ctyr letem pestovani venku dokopal do skrine..


skrin- sirka 53cm, hloubka 40cm a vyska 65 cm
slunce- 70W sodik philips
rizky- z normal noname kytek, ktery mam ve foliaku
včelař
rizky sem tam hodil pred ctyrma dnima ( dost blaba fotka ale lip mi to neslo..)
včelař
jo, jeste sem zapopomnel na hlinu- priblizne: 30% substrat pro bonzaje, 30% substrat pro pokovovy rostliny a 40% perlit

a takhle to mam zapojeny. u vetraku mam snizeny otacky takovejma svinema, jak se snima dava vic nahlas skolni rozhlas..
včelař
a takhle mam danej vetrak, vcera sem dal specialni tlumic hluku a pachovy filtr, zel sem nemel po ruce fotak abych to nafotil, jak to delam, ale brzy sem dam fotky jak to vypada ( je to pekna krava, ale je zkovana za posteli a vetrak tolik nerve, tak sem spokojenej..
g_man
Mas to krasne, skoda jen, ze nemas poradnou genetiku, mozna ze by Ti to pak udelalo jeste vetsi radost.. Byt tebou, uz bych si vymyslel pro pripad nouze nejakej strog.. Nevis jak moc se to vytahne... Tak jen tak dal! K+ za pracicku

PS: dej sem co nejdriv ten filtr, zrovna se chystam na neco podobneho a kazda inspirace se hodi, rozved popis!

Cau a at to roste!
včelař
dik moc g-men!

tak takhle nejak vypada muj tlumic hluku
a jak se to jeste nazval pachvy filtr, tak to sem malinko prehnal, no.
i kdyz treba to trochu odvoni. ( stejne si myslim, ze se ty kytky do kvetu nedostanou :)
včelař
dik moc g_man

tak tady je ten tlumic. ten filtr vzduch asi moc nepreflitruje, ale aspon sem se snazil :)

hluk se odost snizil, uz se spi lip a vetrak mam danej na vetsich otackach nez predtim, takze funkci to slpnilo

posledni fotka- kamos si u me jednou zapomnel bundu a nejak se k ni nehlasi, tak sem ji jeste pouzil jako tlumitko

doufam ze se me nevysmejete :)
včelař
a tady jsou matky
texis
zkouska
g_man
Promin ze ti to postuju do fora, ale pripada mi to nejjednodussi.
Myslim, ze drevene uhli moc pachu nezachyti, takze v akvaristice aktivni! Jen je potreba pocitat se silnejsim vetrakem, nebo dat dva, na zvyseni tlaku... Jinak to vypada good, vubec nevim, jestli to svedu... Tak zatim...
PS: Podle te matky prepni hodne brzo a mozna ze i sokem 24hod tma, jinak to tam podle me nenarves :frog: ...
včelař
hehe, trapas.
ja sem jen vedel ze se tam dava naky uhli a rikal sem si ze normalni uhli na topeni bude asi blbost tak sem to vysipal drevenym uhlim :) vubec sem nevedel ze existuje jeste naky aktivni uhli..
no, jestli to bude smrdet ( jestli se dockam kvetu) tak to kdyztak predelam a ze bych tam hodil dva vetraky a na stred nakej spunt a uz by to filtrovalo....

mozna nekumu taky pomuzu ( treba je nekdo blbej jak ja..)

g-man: nejak mi porad jaks myslel ten strog. nevim jak bych to pridelal na kvetinace a k ty zadni kytce bych se tezko dostaval.. spis bych chtel zkusit ty pul mesicky, ci jak se tomu rika. nevite nekdo kde se daji objednat prez net? tady v okoli je nikde nesezenu..
g_man
Nazdarek, k rozmerum tvych kvetinacku, bych si udelal male mrizky presne nad jednotlive kvetinacky, muzes je jednotlive prehazovat a diky tomu dobrej pristup... pulmesice sou take dobre, ale videl jsem je jen v growshopu, a jestli to budes mit po matce, tak ti asi take nepomohou... Jinac misto tech pulmesicu se da pouzit tvrdej drat...
Jukni sem, uz mam take tlumic hluku :)
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=7900
pakor
Cau 70-kovy kolega! Na www.hydroponieplus.cz maju kolien po kolena. V katalogu asi nie ale ked im mailnes alebo zavolas tak.... Ale za postovne das asi viac ako kolienka.
Deda Mraz
Já bych ti jen poradil předělat ten tlumič z PET lahví. Princip je správnej (absorpční tlumič), ale podle fotky je špatný zpracování. Ty díry jsi asi dělal nějak nožem a proto je tam hodně otřepů směřujících dovnitř trubky a ty budou dělat hroznej brajgl, co se týče aerodynamiky. Procházející vzduch bude hodně vířit a to ti sníží výkon jak tlumiče hluku, tak i samotnýho větráku. Ve vzduchotechnice platí všechno co nejhladší, neklást vzduchu zbytečný překážky. Proto bych ti doporučil udělat to znova (na materiál zřejmě dost nenáročný, ale ta práce...) a k proděravění použít buď vrtačku (s tou to nejde moc dobře, protože je ta flaška moc měkká a praská to) a nebo radši nějakým větším hřebíkem apod. nahřát nad plamenem nebo na el. plotýnce a tím to projet. Možná se ti to zdá jako zbytečnost, ale myslím si, že takhle ztrácíš desítky procent výkonu větráku i tlumiče.
včelař
cau saluh! sem strasne rad ze mi radis! fakt!
tvoji skrin dobre znam..
ty rizky sou stary uz asi tri tejdny, nejdriv byly jeste normal ve foliaku a pred tydnem sem je dal pod lampu. tak si myslim, ze to prezijou, dva vypadaj k svetu a jeden je takovej slapsi, ten mozna pujde z kola ven..
na to stinitko sem se chtel taky zeptat, jestli neni moc velky. protoze nevim jak pak budu hlidat jestli je kytka jeste 2 cm od lampy nebo uz se pali, protoze to nevidim. nejak to musim jeste vymyslet.. ale kdyz tam dam mensi stinitko, tak to bude svitit vic mimo kyti, ne? takhle sou zas pekne obejmuty. tak nevim, poradte..
jo a toho tepla se moc nebojim, mam pokoj v prizemy- spis v podzemi ( vedle jedny steny je zem) a tam v lete nejde teplota nad 25 stupnu a v zime tam mam klidne jen treba 10 stupnu! ale na spani to jde. ale co kyti??

to dedecek mrazicek: predelam to podle g-mana ( mimo jine inspiroval se mnou :) http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=7900 ) ten muj tlumic je pekne na h...o. je stejne porad dost slyset, jak pises no.. predelam to..

PS1: sem nejak nasr..ky.
PS2: zitra jedu na festak a prijedu az v nedeli. tak doufam ze to holky bezeme prezijou..
PS3: dik za rady
PS4: cau g-mane :)
včelař
deda mraz: diry sem dal vrtackou. nejdriv sem je chtal vypalit zehlickou, ale to mi nejak neslo...

co mam jeste vylepsit?
g_man
to vcelar:
Cauky, hele ty kytky nemaj bejt 2cm od lampy! Nevim jestli sem to dobre pochopil, mozna ne, ale jak mas prvni obrazek, tak to neni dobre.. 70W na efektivni dosah je 25CM takze v tehle vzdalenosti je drzet.. To stinitko bych zmensil, i male dokaze odrazit spoustu svetla..
Jinak nezapomen na poradnou vimenu vzduchu, idealni by bylo, kdyby se ti holky trepaly vzduchem (cirkulacni vetracek)..

Tak zatim cau, jestli ti tu pisu co vis a jen jsem to blbe pochopil tak sorac...
včelař
tou vymenou vzduchu se budu zabivat pristi tyden. chte to neco udelat, vim o tom, ale komu se do toho chce..
pestirnu uz mam hotovou asi rok a pul, vybojka uz taky svinila..
a za ten rok a pul sem koupil stinitko a vetrak. a ted kazdej den tam neco predelavat.. sem moc linej, ale kdyz tam sou kytky, tak to pro ne udelam..

priste v nedeli, boufam ze nevyhorime a ze to holky prezijou..
g_man
To Saluh:

Jasne cisla sou jen orientacni a je potreba se ridit podle kytek! :)
S tim stinitkem to bylo mysleno kvuli pohybu vzduchu, ono to neni moc videt z te fotky, ale aby pri zavrenepestirne se tam vubec neco hejbalo, ale vse jsou to jen domenky co usuzuju z fotek, tak ze mozna placam nesmysly... :)

Hlavne at to roste!
Cus :)
včelař
tak sem doma. jeden rizek nejak to nevydrzel. druhej je taky takovej chycenej a treti je je docela peknej, ale na to ze ve skrini je 10 dni (foto)
a jeste sem mel dva rizky venku tak sem je dal taky do skrine a treba se jeste chytne nakej nahradnik

jinak sem to stinitko uz v patek ostrihal, tak pozde saluh :)
ale takhle to je lepsi, aspon na holky troschu videm.
jeste neco mam na stinitku zmenit? posunout vybojku?...

otazka: :) kdy mam poprve prihnojit? asi budu hnojit kristalonem..
včelař
a jeste foto, jak to vypadalo pred sestrihnutim

ted to sviti i dost nahoru, pred tim to mozna bylo lepsi.. ale zas na ne vidim..
olo
Cus ted se chystam na podobnej projekt skrin(sud)uz je v skusebnim provozu ale mam tam problem s teplem 32stupnu pod 70w na pi... co
g_man
Chlapci 70W se da uchladit vpohode, ja to mam v pokoji kde teplota je 28C Teplota u vrcholku kytek je 29 a vyjimecne to skoci na 30...
Pouzijte vic vetracku a idealni je k vybojce privadet chladny vzduch z venku (mimo pestirnu) a hned teplej zase ven a ten teplej treba rourou za skrinema odtahnout co nejdal od pestirny. Pak Teplota pujde rapidne dolu... Dejte speka, a premejslejte!

Cus at to roste

To vcelar: zkusil bych si sehnat ty rizecky, at to roste! jukni ke me jak vypada rizek 14dni pod 70 do te doby rizek v parnicku...
včelař
tak sem dal spat holky dneska driv. ve skrini je mam 15 dni! a prepl sem je na kvet. teda ty dve vetsi kytky tam mam 15 dni. ty dve mensi( nahradni za 1 odumreli rizek) tam sou asi 6 dni- a asi je vyhodim, aby nebrali snunicko silnejsim sestrickam..
t3
ale jo mas to pekny, sem zvedavej co ti z toho nakonec vyleze / nevyleze :) takze preju hodne zdaru a leti ti K+ za snahu a dokopani se :))
pakor
Mas tam dost vody na tej poslednej fotke aj listy su ovisnute ako po preliati. Hnojivo by som skusil nejake ine aspon na kvet.Growshopov mate v CZ na kazdom rohu a za hnojivo na 2 rastlinky pod 70W vela nedas.Drzim palce :-)
včelař
nejdriv sem to asi trochu prelil, zalejval sem je snad kazdy den! tak je to trochu zbrzdilo... ale ted uz vypadaj lip.

hodil sem na ne pletivo a uz se plazej :)

dik cus
včelař
tak, takhle pokracuje kvet. jsou na 11 dni kvetu..

skoda, ze mam noname kytky. ta kytka se zelenou mrizkou ma jen ( ted nevim jak to napsat) listy jen s jednim, nevimjak to napsat, ale je to videt.. :) a jeji matka je to samy- dvoumetrova kytka a ma takovyhle listy..

pakor
Mne jednocipe listy hadzalo ked mi zacali odrezky predcasne kvitnut. Preco mas tu mriezku sikmo?
včelař
jednocipe! to je to slovo... ale co, zatim to roste...

a tu kostru mrizky mam udelanou z drevenych tycek a zapichlou do hliny a ta jedna strana nechtela drzet ( mel sem to slepeny do vrtule) tak se ji musel pichnout hloub, aby nebyla vys..


udal sem si tan g-manuv pachac z eura 2
a koupil sem si digi teplomer a vlhkomer:

DEN - teplota +- 34 ( nejvic 37!)
- vlhkost 30- 35

NOC - teplota +-19
- vlhkost 70-90 ( nejvic 93!)

cisla docala na hovno..
včelař
tak po dlouhy dobe novy foto.
41. den na kvetu..

ten pachovy filtr z eura 2 sem oddal a dal sem tam euro 1 bez filtrace vetrak na vnitrtni cirkulaci vzuchu a teplota uz je dobra..
včelař
a jeste foto


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma