Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
250/440w - 80x80 - 4 různé strainy - Klikni zde pro originální téma
Váchy 55
Zdravím všechny zde na G.
Jelikož jsem stále v podmínce (story viz. Tak nás odhalili (2x600w), nemohu postovat mé další počiny, protože zkrátka a jasně nepěstuji. Nicméně jako správný hulič mám i plno přátel, kteří hulí a tak se naskytla možnost vypomoct jednomu kamarádovi s jeho prvním pěstem. Samozřejmě s cílem udělat kvalitní materiál na takové to domácí žvýkání ;-) . Nebudu to protahovat..jdeme na to..setup:

Homebox - 80x80x160 - bílý vnitřek
Odtah - TT125 - 280m3/h + pach 300
Přítah - pasiv
Slunce - Sodík - Růst - 250w Philips HPI-T plus
Květ - V počátku byla zamýšlena pouze 250w, která je ideal k tomuto prostoru, nicméně sehnal jsem přepínatelný 250/sl/400/sl a v zájmu vyššího výnosu jsme tam flákli 400w Philips květ SON-T.
Stínítko - A-WING Defender S bez tep.štítku
Substrát - Plagron RoyalMix
Hnojky - Plagron alga grow , Plagron alga bloom , Rootbastic atami , Calgreen, Enzymy

Posádka:
Rozhodl jsem se vypořádat se čtyřmi rozdílnými kousky ať nekouříme pořád to samé (což je také velice důležité pro chronické huliče..když neustále kouří např. 1 indiku (v mnohém případě přezrálou), tak není divu, že z toho blbnou).

4 kusy v 11L květináčích ze SEMEN (zbyly z venkovních pěstů - odrůdy vhodné i na OUTDOOR) :

1. CRITICAL+ 2.0 - DINAFEM
2. SUPER SKUNK - SENSI SEEDS
3. JAMAICAN DREAM - EVA SEEDS
4. CREAM MANDARINE fast - SWEET SEEDS

Celé kolo je již odjeto, takže sestřih je zde. Byly tam i nějaké problémy, tak se pojďme podívat jak to vše dopadlo.
Váchy 55
1.Foto - 10.den růstu - záštip nad 3. patrem ! Vzhledem k malému počtu rostlin jsem vyžadoval keře, tak proto záštip hned na 3. patrem.
Váchy 55
2.Foto - 16.den růstu - Rostliny nejevily známky nedostatků - barva sytě zelená. Vpravo vpředu - Nejslabší kus J.Dream, Vlevo dole - Silný C.Mandarine, vzadu identický c+ se super skunkem.
Váchy 55
19.den růstu - ohýbání pomocí půl-měsíců - zde je vidět, že Jamaican Dream je čím dál horší.
Váchy 55
Jamaican Dream začal časem ukazovat různé deformace/zkroucení na listech. Růst byl pomalejší oproti C+ a SS. Foto JD z 29.dne růstu
Váchy 55
25.den růstu - Jelikož jsme neměli růstové hnojivo a já nepočítal v této době ještě s deficitem prvků..převážně dusíku, vyskytla se první chyba - lze jasně vidět barevný rozdíl - vlevo vpředu CREAM MANDARINE fast. Nejspíše jako nejrychleji se vyvýjející rostlina vyčerpala dusík jako první a zastavila růst společně i s JD (vpravo vpředu).
Váchy 55
!! 44.DEN RŮSTU - PŘEPNUTO !! - Od nějakého přibližně 28. dne růstu začali už vykazovat deficit všechny rostliny. Ten jsem dokázal srovnat díky růstovému hnojivu alga grow. Doba růstu byla takto dlouhá vzhledem k malému počtu rostlin a také kvůli zmíněnému nedostatku živin. Jakmile jsem začal holky trochu víc krmit, ukázal se problém s pH - další chyba. Zjistil jsem, že pH zdrojové vody není ideální a je kolem 7,8. Zde je vidět, že půda má dlouho ,,pufrační schopnost" (nevim jestli je tento termín správný) - zkrátka trvá dlouho než se pH v půdě změní v závislosti na pH zálivky..zde to trvalo téměř měsíc než začalo pH v půdě být nepříznivé a kytky začaly projevovat nedostatky. Od té doby bylo měřeno pH a zálivka byla vždy kolem pH 6,5. To byla další chyba..aby se pH dorovnalo na danou hodnotu, tak to znovu trvá. Chce to jít s pH ještě níže a prolévat velkým množstvím (2x tolik, co je objem květináče). S pH zálivky to chtělo jít klidně pod 6 a to byla ta chyba. Holt jak to bylo u kamaráda, tak se problémy řešili pozdě a narychlo..vše špatně. pH se mi tedy podařilo alespoň držet na výtoku přes květ kolem 7 .. tento pěst ukazuje, že i v takovém pH to vyroste ;-)
Váchy 55
6. Den květu - PŘEHOZENO NA 440w - Téměř celý květ jsem hnojil úplně minimálně kvůli špatnému pH (max. 1ml/L) - většinou jsem dělal 0,5ml grow, 0,5ml bloom a 1ml Enzymy. Ob zálivku většinou jenom enzymy, protože pH výtoku stálo pořád za prd ačkoliv květ tomu nenapovídal - pouze barva, která byla světle zelená.Každou zálivku jsem kytky vyndal, dal je na latě, které ležely na kýblu a proléval pokaždé 10L každou kytku.
Váchy 55
12. Den květu - Lze si všimnout, že jsem si dal záležet na vyplnění prostoru, i když to nebylo zrovna jednoduché. Nakonec se to podařilo zaplnit vcelku dobře až na pár mezer. Docílil jsem toho tak, že jsem hodně ohýbal a malé kytky podkládal do roviny latěmi. Nakonec C.Man. i JD, které byly podloženy, po přepnutí nejvíc vyletěli, takže nakonec nebyl podložen jediný květináč a bylo to v rovině. Zkrátka ideál
Váchy 55
26. Den květu - Ani né měsíc na květu a vypadalo to, že to bude bomba. Zdání ale klame. Jelikož bylo stále pH moc vysoké, tak kdykoliv jsem lehce přihnojil, začaly jevit známky přehnojení ačkoliv květ stále rostl a rostl.
Váchy 55
34. Den květu - Po týdnu už nejsou vidět takové změny..od téhle chvíle se už C+ a SS moc nenafukovali. Dokonce už začli mírně hnědnout blizny.
Váchy 55
45. Den květu - Vpředu: vlevo C.Mandarine, vpravo J.Dream - nakonec se obě spravili a JD dokonce udělal i pořádné květy a čekal jsem, že dorovná C+ se SuperSkunkem.
Vzadu: vlevo SS, vpravo C+2.0 - oba už min. týden na čisté vodě, ale vzhledem k tomu, že jsem to proplachoval téměř celý květ, tak ani proplach nebyl potřeba :-D já ale jsem zastáncem dobré chuti a chci aby to bylo naprosto propláchlé, takže jistota je jistota.
Váchy 55
45.den 2 DNY PŘED SKLIZNÍ Critical +2.0 a Super Skunk - nedivte se, opravdu je to možné. nejspíše se na tom podílel i nedostatek živin - problém s pH. Jinak potvrdily mi to trichomy - pod mikroskopem (x100) se mi ukázal místy i nějaký jantarový, tak jsem si řekl, že je hotovo. Navíc jsme jeli den na to na 5 dní na hory, tak se to hodilo :-) Každopádně i když velikost palic byla nic moc, tak množství vrchů to vynahradilo. Spodky jsem nechal..vrchy setnul. Mimochodem spodků jsem tam nechal zbytečně moc. Chtělo by to více fotek, ale jak to bylo u kamaráda, tak víc nemám.

Zde foto dva dny před sklizní (45.DEN) CRITICAL + 2.0 :
Váchy 55
Foto dva dny před sklizní SUPER SKUNK :
Váchy 55
Foto CREAM MANDARINE fast den před sklizní - tj 55. den - bylo to více sativové pheno. měl jsem mimochodem venku asi 10 Cr.Mandarinu a tohle pheno mezi nima nebylo..nebo to prostě outdoor vypadalo uplně jinak... jiný vysvětlení neni :-) a palice měla ze všech největší, protože větví měla míň, ale zato silnějších.
Váchy 55
Foto Jamaican Dream den před sklizní - tj. 55. den - nakonec i u těchto dvou (C.Man + J.Dream) vyšla sklizeň na jeden den. Přes barvu trichomů nejede vlak a já tam jantarový mít nechci..sklízím napůl čiré, napůl mléčně zakalené. To už se tam právě někdy i vyskytuje ten jantarový, takže v ten moment sucho 2 dny a kosa.
Váchy 55
Foto Jamaican Dream den př.skliz. opět :
Váchy 55
Foto C. Mandarine den př. skliz. opět :
Váchy 55
Foto Critical + 2.0 dva dny před sklizní - vypadal téměř stejně jako SS, ale SS byl o něco více nafouklejší. C+ měl za to více vrchů :
Váchy 55
Foto SUŠINA ! TÍMTO VYHLAŠUJI TIPOVAČKU ! pak přijde ZÁVĚR A SMOKE REPORT (právě jdu otestovat C+ .. samosebou už po několikáté) :
BRooT
Edit, dole :)
Kalashnikova
259 g preju 400g :-D pěkný grow
Pítr90
Tak já tipnu 280g, ale preju těch 440 😀
Váchy 55
Nápověda pro další tipující ... nenechte se klamat vzhledem. Váha palic vzhledem ke špatnému pH i hnojení není až tak slavná ;-)
Balon
423g jak prd:) a bude ještě více
Váchy 55
No tak no tak...tipujeme...těší mě vaše tipy, ale opravdu to g/w neni ;-)
bulik
300g
Milosx
tak to bude takových 250g. Není to sice žádná hitparáda, ale snad ti to vynahradí výsledná kvalita.
Kazo
262g
BRooT
366 :))
Váchy 55
Critical +2.0 Dinafem - Hodnocení Critical + - Hodnocení

6/10 - Měl jsem tuto odrůdu venku a i tam se hodí. Odrůda celkem nenáročná, dobře se větví a dělá kompaktní květ. Za mě komerční odrůda. Poskytne jak vysoký výnos, tak i dobrou kvalitu. Jde o takovou klasiku skunk, kouř chutí nenadchne, ale dá se to.
Když se to s nim nepřežene, dá se na tom i fungovat. To samozřejmě přisuzuji i k časné sklizni.

Výnos - 67g
Váchy 55
Super Skunk - Sensi seeds - Hodnocení:
8/10.Tato odrůda je celkem nenáročná a zato poskytuje vysoký výnos i kvalitu v relativně krátkém čase stejně jako Critical+2.0. Větví se celkem dobře. Jak jsem měl problém po celou dobu květu s výživou rostlin, tak Super Skunk si ze všech kytek udržel nejdýl slušnou barvu. Právě proto mu i přisuzuji 1. Místo v tomto pěstu, jelikož má nejlepší chuť i účinek.

Výnos 64g
Váchy 55
Cream Mandarine fast - Sweet seeds - hodnocení:

5/10 - Nejmenší kytka ze všech, jelikož jako první začala vykazovat nedostatek dusíku a já to nepodchytil, jelikož jsem ještě neměl růstové hnojivo. Trochu se zastavila, ale nakonec ostatní dohnala. Měla více větví, ale zato větší. Bohužel výnosem zklamala. Poskytuje ale vysoké HIGH. Musim ale uznat, že venku mi tyhle mandarini vyšly lépe..zde v indooru jsem měl smůlu na pheno (spíše sativa) a bohužel z toho nedokázal vymačkat více. Jinak jde taky o odrůdu, která neurazí, ale spíše bych jí volil ven - proto 5/10.

Výnos - propadák - 38g
Váchy 55
Jamaican Dream - Eva Seeds - Hodnocení:

6/10 - Má u mě bod navíc za to, že zrovna tahle kytka byla krypl (pokroucené listy,zvláštní růst). Chtěl jsem jí vyhodit, ale nakonec se tam nechala a překvapila mě. Palice natekly do vcelku pěkných velikostí a čekal jsem že se vyrovná výnosem C+ i SS. Opak byl pravdou..po usušení se palice zmenšily tak na 1/3 a stejně nebyly tvrdé. Chutí neurazí. Účinek spíše tvořivý, sativový, nepošle do gauče. Nakonec to tak dobré jak to vypadalo nebylo, ale jinak celkem průměr. Věřím, že z jiných kytek JD by se dal dostat mnohem lepší materiál..ty co jsem měl venku byly hezčí.

Výnos - propadák - 43g
Váchy 55
ZÁVĚR:

Celk. výnos: 212g

Vítěz tipovačky - Kalashnikova s tipem 259g - posílám karmu

Velice mě těší všechny tipy,ale musim říct, že jsem taky čekal mnohem více.
Určitě se na tom podepsaly zmiňované chyby s výživou rostlin (špatné pH). Přisuzuji to i tomu, že to bylo přesušené. Když se to vážilo, tak to bylo skoro na prach. Další věc je daný prostor..kdyby to bylo na ploše 100x100 a né na 80x80, tak by to taky bylo o dost lepší. Na co si ale nemohu stěžovat je jemnost kouře. Jak nebyly téměř hnojeny a pořád jsem aplikoval proplachy, je to lehké tak, že se to dá kouřit i bez tabáku. Já osobně si ale balím špeka s malou špetkou tabáku.

Všechny tyto odrůdy mohu doporučit jak indoor tak outdoor (kromě C.Mandarine - ten bych dal spíše jen out).
Klidně i pro začátečníky, jelikož jsou to celkem nenáročné odrůdy poskytující kvalitní sklizeň.
Kdokoliv bude mít dotazy, ať napíše. Z tohoto pěstu se dá i dobře poučit vzhledem k chybám, co jsem nasekal.

Díky všem za shlédnutí.
Kalashnikova
díky :-) Nic si z toho nedělej příště to bude lepší, a do papírku mas co dat takže pohoda :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma