Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Jaký Hydro systém do boxu 90*90*180 - Klikni zde pro originální téma
vkotvekrab
Poraďte prosím jaký je nejlepší Hydro systém do boxu 90*90*180
L1st3r
Pokud mas možnost mít nádrž s vodou mimo stan, udělej si kokos s dripem. U 90kovyho boxu by neměl byt problém s ručním zalivanim. Většina systému stoji zbytečný prachy a ve většině je jejich údržba na facku. Kokos a konvička nejlevnější a funkční, bezproblémová manipulace, možnost kytky podkladat v případě ze nějaká zaostává.
vkotvekrab
Tak momentálně jedu v kokosu ale chcu přejít na Hydro, čisté bez substrátu, nebo nějaký substrát který se dá recyklovat
L1st3r
Kokos se da recyklovat, ale jestli chceš hydro tak na ten prostor amazon, platinum, vilmu, nějaký nft. Těžko říct, když to umis, všechno funguje, jen me pripadne ze jsou dost předrazeny. Já osobně, kdybych na to mel kese bych šel do aeroflo, Amazon je zklamani a ostatní jsem nezkousel. Třeba se ti tu sejdou ještě další názory.
vkotvekrab
Proč je amazon zklamání ? Ja jsem pravé o něm přemýšlel.
BRooT
Mám NFT 205, a super, cena super, všechno máš k tomu, ale na 90*90 asi menší, zkusil bych možná to Aero a nebo 2x vedle sebe Aquafarm/Bubbler , to si myslím, že není trefa vedle :)
vkotvekrab
Ten bubbler je co prosím, ten aquafarm je takový dráhy květináč 😂 Ale výpada mocné
kcb
Mrkni na moje pesty, to bys jinak nepsal takove houna o Amazonu muj mily. Zklamany jsi byl bohuzel pouze vlastni neschopnosti.
Brejk2013
Plastova bedna cerna s vikem ze supermarketu alespon 70l, vzduchovy cerpadlo 4 cestny, 4 vzduchovaci kameny+ hadicky, ponorny cerpadlo na vymenu roztoku....do toho 4-6 kytek, vicekrat je stipnout v rustu a roztahat....nejaky hydrohnoje a vysledek bude paradni a postavis to za hubicku, kdyz pominu problem s udrzeni pH, ktery me na tom sralo, takze to nejedu.....
L1st3r
Njn, já vím že jsem neschopnej, ale sorry u věci, která ještě nedávno stála přes 6litrů, si představuju, že člověk co to navrhuje u toho drobet přemýšlí. Nemožnost vyčistit nádrž během pěstu (jde pokud máš rád akrobacii), nebo rachot při chodu, ucpávání trysek a korunové zpracování. Za ty prachy čekám trochu víc. To že jsem posral pěsty je druhá věc, za to nemůže amazon, ale jen já.
vkotvekrab
Sakra hoši ja omylem klikl na odstranit téma 😱 Jak tomu zabráním ?
AliBabak
Doporucuji 90l kalfas a v nem bubliny...idealne kulaty
blazini
citace:
Původní příspěvek od L1st3r
Njn, já vím že jsem neschopnej, ale sorry u věci, která ještě nedávno stála přes 6litrů, si představuju, že člověk co to navrhuje u toho drobet přemýšlí. Nemožnost vyčistit nádrž během pěstu (jde pokud máš rád akrobacii), nebo rachot při chodu, ucpávání trysek a korunové zpracování. Za ty prachy čekám trochu víc. To že jsem posral pěsty je druhá věc, za to nemůže amazon, ale jen já.


Ja som s cistenim problem nemal,ale mam 2 metre takze aj dlhe ruky:d Hluk mi tiez nevadil a co do zapchavania tak toho sa viac bojim pri dripe ako pri tryskach.Suhlasim ale ze je to mega predrazene a podobny system sa da svojpomocne vyskladat za tretinu ceny.
Aby som nebol OT,tiez by som isiel 90l kalfas a bubbler. Lacne a efektivne.
j0hNy:h0ll4nD
ja ted rozjizdim v 100x100 bubler - kalfas 90l pro 8-10 kytek
AliBabak
ted jsem jeden kalfas stavěl a kdybych to měl spočítat na peníze tak tam mam navíc čerpadla a jeden vzduchovací motor (celkem 2, kdyby jeden vypad)vyslo mě to s hadicema, které budou ostřikovat kořeny při nízké hladině vody, květinačema atd na 1000kč...grow shopy prodávaj třeba ty kalfasy jako nadoba pro gro tank atp. za cca500 :D...to výsměch.
peacetoall
ja bych ti asi doporucil nejaky vyvyseny ebb n flow s keramzitem s nejakou externi nadrzkou na vodu. Je to asi nejidealnejsi na vymenu a udrzbu vyzivovaciho roztoku. I kdyz v tomhle pripade budes muset byt opatrny s vyskou rostlin (spis asi nejake prevazne indica odrudy). Aero nebo nft jsou taky moc dobre systemy (zvlast aero je top na rychlost a velikost palic), ale nic moc asi na vymenu vody. V lete asi problemy s teplotou. Velmi zajimavy bubbler se na vymenu vody nejak vymyslet da, napriklad jine kyble stejneho objemu kam kytky na chvilku prendas, nicmene te taky bude omezovat teplota vody v lete. Jinak se samozrejme asi voda da jen dolivat a kytky taky rostou, ale nemam s tim moc velike zkusenosti. Ja bych ti doporucil ten ebbnflow, keramzit (hydroton) po kazdem kole jen umyjes, pravdepodobne asi dobre znovu pufrovat a muzes zase pouzit, popripade aero nebo bubbler.
wickedman
Jj souhlas, ebf je nej, jednoduché na údržbu a počáteční investice není vysoká, já bych už jiný systém nechtěl ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma