Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Bezpečnost komunikátorů přes mobil - Klikni zde pro originální téma
billy_joel
Zdravím komunitu Grower :-),
hledal jsem hledal a vlákno týkající se mé otázky jsem nenašel.

Chtěl bych se Vás zeptat, co si myslíte o bezpečnosti komunikace ohledně citlivých témat na Facebookovém messengeru. Pojmem citlivé téma myšleno například prodej klonú.

Máte vy nebo někdo z okolí zkušenost se sledováním messengeru? Případně rád si počtu vaše pro a proti vúči komunikaci na messengeru vs. kreditovém čísle nebo emailu či nějaké messenger alternativě - Wickr me, Viber, WhatsApp, Skype... je toho hodně. :-)



Ať to roste. :-)
Kalashnikova
Kamo fb se sleduje snad nejvic ze vsech podobnych webu. Videj komentáře všechno. Nepis tam vubec nic radši. To si myslim ze je lepsi i ten telefon nebo nejakej mail. A chod na něj např pres Tor browser.
fikus37
Facebook je vytvořen pro to aby velký bratr mohl sledovat co se děje.
Maxeaux
citlive veci (komunikace s milenkou, atd... :D ) klasicky cez e-mail pouzitim PGP sifrovania
P1R4T3
Zdar, takmer všetky spôsoby komunikácie cez techniku sa dajú sledovať ale teda chce to už potom dobrého v obore aby sa dostal k informáciam ... dúfam že ti je jasné že keď na FB zmažeš komunikáciu tak ju fakt len "zmažeš" .. všetko sa ukladá aj keď chceš alebo nie :D ... sú to proste zmrdi ... ideálne je riešiť všetko osobne a keď už cez ten FB tak pod nejakými heslami ... napr. brko = pivo a tak :D ale hlavne nikdy nepísať nič priamo !
Kalashnikova
Ne asi pouzivam hlasky, jako koberec, obklady atd.. :-D
Mr.MEN
Už aby to bylo legální tohle je buzerace furt kvůli bylině. :D A jdu si zabalit koberec abych pak mohl obkládat. :D
Exceptional
Na FB nic neřešit. Ono není normální ani to, když vám denně píše 6 lidí ohledně koberců, obkladů, atd., pokud to doopravdy nemáte v předmětu vašeho podnikání ;) Ani soudy nejsou blbé a stačí, když ,,nabydou přesvědčení". Ve chvíli, kdy u vás a u dalších dotyčných naleznou věci, které jsou předmětem trestné činnosti (nedejbože v množství přesně odpovídajícím zprávám), se vám budou argumenty hledat blbě.

Kryptování a anonymizér je základ.
jankok
No kámoš s tím měl nějaké opletacky a říkali mu fizli že jsou to nepřímé důkazy takže samotná komunikace trestná není max že by si na vaši schůzku počkali.
Skaff
Komunikace na messengeru se dá využít jako plnohodnotný důkaz , vím to protože známý použil konverzaci z messengeru když ho křivě obvinily za krádež auta. Ale mám takový pocit že PČR nezíská povolení od státní návladní a poté si nevyžádá vaše údaje od FB aby vás na základě doměnek nebo nepodložených svědectví/důkazů mohla sledovat.
Co tak vidím v okolí je to většinou tak že se stane nějakej beef, a smažky už pak akorát nosej vyscreenovaný konverzace s daným člověkem na kriminálku. :D
ovcisrst
Ahoj, co si myslite o secret message na facebooku? Je to plane sifrovane cez Signal.
carlos
Wickr me bejval dobrej, ale nejak u nej posledni dobou nefungujou push zpravy, takze se vubec nedovis ze te nekdo kontaktoval dokud appku neotevres :(..
Lara & Jack
Ahoj lidi. Chtěl jsem se zeptat, jestli komunikace na těch to 2 kapkách je v cajku


Co se týče emailu je bezpečný?


Díky za info..
pk2
Mail doporucuji Protonmail. Instantni komunikace jak spominal Carlos - Wickr - plne anonymni, pises si jenom s lidma ktery maji tvuj nick + plne enkryptovany. Facebook je sice enkryptovany ale mas tam svoje jmeno, Viber/WhatsApp tvoje tel.cislo.
carlos
WhatsApp a bezpecny? :) no jestli ti nevadi ze si tvoje zpravy cte Zuckie pred spanim .. :) haha
TommyH
Pánové a co takový grower? Nemůže to tu být taky sledováno? Nemuze policie tipoval lidí dle IP adresy, když někdo chce poradit třeba s indoorem?
carlos
Urcite v tom mnozstvi by ji to strasne bavilo..

Ne vazne, precti si neco o SSL a zjistis ze to je nesmysl a ani ty IP adresy v podstate zjistit nejdou..

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=68906

navic v tomhle vlakne jsi uplne offtopic, to na co se ptas se resi jinde:

http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
zelenáč_tom
Začal jsem používat protonmail, možná by bylo dobré tu udělal nějakou osvětu pro nováčky, ohledně komunikace...
carlos
citace:
Původní příspěvek od zelenáč_tom
možná by bylo dobré tu udělal nějakou osvětu pro nováčky, ohledně komunikace...
No tak ji udelej..
zelenáč_tom
na to jsem malé pívo.
ovcisrst
sifrovany email, servery maju v krajnach kde muzu dodrzet tvoje soukromie. Vice na temu ako zostat safe https://www.privacytools.io
tRex
Facebook Messanger? To jako vážně? Sorry, ale nikdy by mě nenapadlo, že to někoho může napadnout:)
green_high
TommyH

Dobra otazka, tiez by ma to zaujimalo
fotkyznovin
Doporučuji aplikaci TELEGRAM. Možnost šifrované ent to end komunikace, nastavení časového autozničení zpráv apod.
crazyben
jj telegram je ok... jen me sere ze neni moc rozsirenej.

Taky si nejsem jistej tim ze pouzivaj vlastni protokol ikdyz tvrdi ze naj pracovali roky odbornici... mozna je to naopak vyhoda, to zalezi jak dobre to udelali.

Mimochodem, jednomu týpkovi se povedlo nasimulovat server a dostat se tak ke zprávám... zašifrovanejm :D poštovní holuby sou stejně nejlepší, leda by měl šmírák pušku a dobrou mušku :D

...zalejzám do laboratoře nevyjdu ven do sedmi hodin ;) :D
Linkot
Tak telegram není pro soudního znalce žádný problém :) , ale rozhodně lepší jak fb,sms atd
Ale doporučil bych aplikaci = wickr me
Podporuje: MAC, Windows,Ubuntu, Android, iOS ... a je free :)
https://www.wickr.com/security
Stáhnete na google play, appstoru i pres prohlížeč :)
Má to "samodestrukční zpávy" , dokáže posílat fotky a snad všechno co potřebujete :)
BRooT
Stím messenger to není tak horký. Nemá to žádný uživatelský archiv zpráv, když smazeš zprávu, tak je smazaná nadobro a nedá se nikdy vyštrachat. Leda, že by zrovna ve vteřině kdy něco posíláš koukali developeři zrovna na tvůj chat.

Samozřejmě to nedoporučuji, protože jsou lidi co přimo mají za práci kontrolovat zprávy na FB, kteří si v danou chvíli někdo posílá. Ale když už tam něco píšete, tak to smažte.
Linkot
Když smažeš zprávu na messengeru :D tak se smaže jen pro tebe a druhá strana ji pořád vidí
Cokoliv co je facebook , instagram, snapchat a tyhle "rozšířené" aplikace jsou provařené ve všem :D ukládají chování uživatele .. snad všechno a využívají to pro byznys .. reklamy .. :D
Lajkneš fotku growboxu nekdě a budou ti vyjíždět growboxy jako doporučené .. tyhle sociální sítě a aplikace jsou o propagaci atd .. ukládají co nejvíce dat o uživateli .. a pro policii to není problém dohledat .. znám dobrý ajtaky co makaj pro policii a nebo soudní znalce .. a říkají, že nic není nemožné :) a fb, insta, snap a ty větší .. to je pro ně HRAČKA .. ranní káva .. :D

1) Face to face komunikace nejlepší :D
2) Wickr me
3) telegram ( krajní nouze .. )
Můj pohled na tuto věc jako ajtaka :D
carlos
Doporucuju Signal

https://itunes.apple.com/bh/app/sig...d874139669?mt=8

U Wickru bohuzel poradne nefungujou push notifikace..
Madical-Strains
Nejbezpecnejsi komunikace mezi dvema nebo vice osobami je ta kdyz komunikaci vubec neodesles ! To znamena ...
Zalozis email , nejlepe na zahranicnim webu , fyzicky se sejdes s tim s kym chces tajne komunikovat a predas mu od emailu prihlasovaci udaje s heslem.

Kliknes na novy email , napises zpravu a ulozis ji do slozky rozepsane a dotycneho treba prozvonis ( prozvoneni nezachyti ani telefonni spolecnost natoz nekdo jiny)
On uslysi signal , prihlasi se do emailu prihlasovacimi udaji ktere si mu dal a odpovi ti stejnym zpusobem a ulozi do slozky rozepsane a prozvoni te ze mas zpravu.

Takhle komunikovali ty svine teroristicky a zadna Policie to nikdy nezachytila . Vysetrovatelum bylo divny jak spolu komunikovali az pri vysetrovani po atentatu kdyz je nekdo udal se to provalilo. Proto nemohla policie ani tajne sluzby atentatu zabranit.
Bylo to ve zpravach nekdy pred rokem.
Linkot
Calos: Já Wickr používám na androidu i windowsu a bez problému :) ... Možná na iOS mají nějaký problém .. :D
AlbertWesker
Wickr je bezpecny to mozem odporucit ale ostatne nula bodov, ale radsej vsetko osobne , ved neni take komplikovane sa stretnut s niekym ked chces
GrayPepa
Co se týče e-mailu, tak jako první velice silné a dlouhé heslo. Jinak obecně platí, že není dobré si domlouvat podrobnosti přes e-korespondenci, nejlépe osobně ;-)
deadahead
co mate proti whatsapp? whatsapp pouziva end-to-end encrypciu - co v praxi znamena, ze pokial je spravne naimplementovana tak len ucastnici konverzacie maju kluce potrebne k odsifrovaniu. sifrovaci system pouzivany vo whatsappe (TextSecure) == je ten isty co pouziva napr. Signal.

samozrejme da sa paranoidne namietat, ze to chlapci z whatsappu ojebali a mozu si spravy citat. to iste sa da povedat o uplne kazdom komunikatore. ja verim tomu, ze keby tam nieco take bolo tak tu informaciu uz niekdo davno vynesenie (v tej firme nepracuju ziadny jestiirci).

zuckerberg moze byt chuj ale myslim, ze je dost rozumny na to aby riskoval investiciu 19 _miliard_ dolarov a 'povest' svojej verejne obchodovanej mega-firmy (FB). skoda, ktora by im vznikla takouto kauzou je brutalna.

imho najvacsie riziko pre kazdy komunikator s end-to-end encrypciou predstavuju otvorene intervencie statov (e.g. zakon) aby firmy zabudovali zadne vratka (vid. pripad z UK, kde sa nejaky debil minuly rok vyjadroval, ze by na to mala byt legislativa) .

ked uz sme pri tej paranoji - co tak grower.cz samotny? presiel vobec tento server od vzniku bezpecnostnym auditom?

my tu riesime encrypciu a bezpecnost komunikator-produktov, ktore v niektorych pripadoch vyvyjaju a spravuju aj stovky ludi. pricom cely grower ma (asi?) jedneho admina a ked si namatkovo zbehnete volne dostupny (a pri nasadzovani a udrzbe webov bezne pouzivany test) na overenie zabezpecenia a podporovanych sifier uvidite nieco taketo:

https://www.ssllabs.com/ssltest/ana...&hideResults=on

zrychlena interpretacia (experti ma isto opravia): tento server nebol upgradovany uz minimalne 6 rokov, podporuje len prelomitelne alebo slabe sifry a je nachylny hned na niekolko utokov voci sifrovanemu prenosu a prelomeniu systemu vymeny sifrovacych klucov

... este stale vas trapia komunikatory? :)
crazyben
citace:
Původní příspěvek od deadahead
zuckerberg moze byt chuj ale myslim, ze je dost rozumny na to aby riskoval investiciu 19 _miliard_ dolarov a 'povest' svojej verejne obchodovanej mega-firmy (FB). skoda, ktora by im vznikla takouto kauzou je brutalna.


:jerk: sice v tom nefiguroval whatsapp, ale za tri tejdny prisel uz o vic jak 70 miliard a verejne priznal je smiruje a smirovat budou dal (ve jmenu bezpecnosti samozrejme :D). Uz sou dokonce vysetrovany takze povest fb rovnou pohrbil ne ze riskuje. Presto si myslim ze se udrzi...

docela ironie ze si to napsal tesne pred vznikem takovy kauzy :)

BTW. dokonce samotnej zakladatel whatsuppu vyzyva k smazani fb profilu :D taky ironie až na půdu kdyz to zuckiemu prodal... nedivil bych se kdyby si whatsupp Zuckie upravoval k obrazu svymu. Mimochodem ten samej clovek ted stoji prave za Signalem
deadahead
heh no hej, to mi uplne nevyslo - stava sa :)

to ze FB je zlo, o tom nema zmysel polemizovat. moja pointa bola whatsapp a end-to-end enkrypcia. mozno som naivny (to ukaze cas, podobne ako teraz hehe) ale stale verim tomu, ze spravy co pisem nikdo okrem prijemcu neprecita. suhlasim ze ta appka moze byt osolena o zber metadat (skym si dopisujem) ale to ma prilis netrapi.

pokial viac zparanoidnim tak urcite prejdem na signal (a zaroven prestanem chodit na grower pretoze imho ten najslabsi link je prave tato, mozno aj dekadu neudrziavana, sajta)
AkatronChronic
O tom jsem taky přemýšlel .. TADY JE NÁS SPOUSTU MALÝCH RYB a vlastně každej thread je důkaz proti každému znás... neříkejte, že kdyby benga chtěli najdou tě do druhého dne už jen podle groweru ... Ale každopádně počítám stím, že i když vědomě pácham trestný čin je pro ně složitější po mě (nás) jít když stejně je to max na podmínku a zdarek parek :D nebo myslíte že tady na groweru nikdy žádný kriminalista nebyl ? Nebo dokonce že neznají grower?
SILENTJOE
souhlasím určitě to tu sledují.
psyweed
mail: protonmail
msg: Signal, Wickr

facebook, whatsapp, skype a podobne tam si piste s rodinou...ked este nieste IT zbehli tak robite chyby ktore si ani neuvedomujete, preto pouzivajte apky ktore to riesia za vas ;)
Doktor87
Co se týče zabezpečení těchto aplikací, je jistě vše v pořádku. End to End šifrování atd, to je vše super, ale zvážili jste i možnost napichlého telefonu, který snímá obrazovku? To totiž veškeré zabezpečení jde stranou... A ano vím o případu, v kterém právě tato sviňárna figurovala... Nehledě na to, že není problém na netu dohledat informace o tom jaký soft na to používají a jak jednoduše se dají podvrhnout obvyklé apky, či dostat tento humus do telefonu přes různé často používané stránky atd... Největší problém je samozřejmě u androidu... Osobně bych investoval do kvalitní VPN (CyberGhost VPN (7 zařízení za 1100 na 18 měsíců v akci)) u které máte jistotu nedohledatelnosti, a k tomu iOS, do kterého není tak jednoduché něco dostat... Takže bacha ;-)
psyweed
ked uz ti "napichnu" fon nejakou malware apkou, tak VPN straca efekt, pretoze ak bude snimat obrazovku, uvidi cisla kam volas, s kym si pises aky mas kde profil atd ;)

ked je uzivatel blb je jedno aky OS mas v mobile


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma