Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stavba prvního boxu - 240x120x200 hydro - Klikni zde pro originální téma
K!NG
Čau vespolek,

po několika měsících studování groweru jsem se rozhodl postavit si svůj první box a tím tak trochu naplnit svůj koníček v pěstování všeho možného.

Mám krásný prostor a mohl bych si klidne postavit box na míru ze sádroše nebo dřevotřísky, ale tak nějak sem se pro začátek rozhodl jít cestou nejmenšího odporu a zbytečně neexperimentovat. Koupím tedy box o rozměrech 240x120x200cm a rád bych tam svítil 2x 600W.

Co se týče pěstební metody tak se mi líbí hydroponie a dal bych tomu přednost před hlínou, co jsem se zde dozvěděl rychleji to roste, je to více pro hračičky což mi vůbec nevadí a je v podstatě minimální odpad.

Co nevím :
1) Jestli dělat SOG, SCROG nebo Bush style to bych si nechal poradit, protože v podstatě vůbec netuším co zvolit.

2) Bude to moje první kolo ever, takže nevím jestli jít do NFT nebo Dripu, nerad bych něco posral a nerad bych ale taky po prvním pěstu měnil způsob pěstování a dával do toho další finance, takže ideálně něco v čem budu moct jet dlouhodobě a bude to super a taky to nebude stát majlant (už tak bude box drahej jak prase). Rád bych zároveň aby nebyl úplně problém třeba na víkend být mimo kytí a ty to bezproblémů přežijou i bez neustálého kontrolování :)
Budu rád za ohlasy, rady a odkazy z čeho, jak a pokud možno levně zhotovit ;)

NFT se mi líbí klasika RW kostky a naspodku netkaná textilie jako tady :
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=48641

Drip se mi líbí RW kostka v libra truhlících, akorát místo kokosových rohoží bych asi použil keramzit, aby bylo míň odpadu, něco jako tady :
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=52208

VYRESENO NAKUPEM NFT 2CHANNEL MULTI DUCT 801

3) Předřadníky se mi samosebou líbí Lumateky, co sem tak nějak vyčetl mělo by to být to nejlepší co se dá koupit na trhu a tady je ale problém. Vyhlídnul sem si Lumatek Twin 600W, ale moc nechápu jak to funguje, jestli to normálně dodá 2x 600W a nebo je lepší koupit 2 předřadníky, rád bych dostal odpověď jestli tušíte. Na zahraničních fórech se něco psalo že to snad nedodá 1200W ale jenom 1000W nebo tak něco, moc sem to nepochopil jak to teda funguje.

VYRESENO NAKUPEM LUMATEK ULTIMATE PRO 600W 400V

4) Stany taky nevím, všude se píše, že je nejlepší Homebox, on ale taky ten kluk stoji přes 10 litrů a já nevím jestli si pak do budoucna neudělám něco opravdu na míru do garáže nebo jinam aby to bylo oddělené sádrošem a nebylo to do očí, proto sem zvažoval třeba něco levnějšího jako je Dark Street nebo tak něco, případně něco z bazaru, ale nevím jaké jsou s tím zkušenosti vzít box z bazaru, jestli nevzít radši nový, nechám si poradit.

VYRESENO NAKUP BOXU DARK STREET REV3 240x120x200 - NA PRODEJ ! (Novy nerozbaleny)
NAKONEC NAHRAZEN ZA HOMEBOX R240 AMBIENT

5) Ventilace, všude psané hlavně ať se vezme s regulací a chválí se Prima Klima, takže jsem vybral toto :
http://www.ventilatory-klima.cz/kat...600-950-m3-hod/

ale hned v zápětí jsem si řekl jestli radši nevzít triakovy regulator a k tomu toto :
http://www.ventilatory-klima.cz/kat...00l-950-m3-hod/

Taky nevím jestli jaký průměr vzít jestli 160 nebo 200 nebo dokonce 250 ? Potom se to řeší zřejmě redukcí pokud se nepletu, nedělá ta redukce hluk ? Bylo by možné to hnát přes okno (ventilačku) ven, ale napojení na komín nebo díru skrz zed nemám tak asi bych to nechal normálně v místnosti a koupil pacháč ? Nevím jak to řešit co nejefektivněji a zároveň nenákladně, protože ty pacháče stojí ranec (nevím jak dlouho vydrží) třeba něco takového :
http://www.hotchilli.cz/vzduchotech...2604-1100-m3-h/

Taky bych potřeboval poradit jestli vzít i nějakej na přítah a ne jenom odtah ?

VYRESENO NAKUPEM RUCK/CAN ISO-MAX 870 M3/H + PRIMAKLIMA INDUSTRY 1090M3/H + SONOFLEX A OFUKY

6) Osvětlení plánuju Osram Power Star MH na růst a Osram Nav-T HPS na květ a tady mi zase není jasné jestli mám koupit MHčko 400W a HPS 600W nebo jestli obě mají být 600W akorát MHčko má být regulováno na 400W ?
Stínítko asi koupím Waveflector XXL 2x. Musí se to stínítko nějak často měnit ? Je lepší sáhnout kvůli výdrží hned po A-Wingu Avengeru Medium protože vydrží mnohem déle a tím pádem vyjde cenově nastejno, ale výsledky budou lepší ? Taky bych poprosil poradit.

VYBOJKY HPS LUMATEK 600W/400V + MH GIB 400W GROWTH SPECTRE

8) Hnojiva jsou pro mě zatím tak trochu španělská vesnice, tady bych potřeboval poradit hlavně značku cena/výsledky co se na hydro hodí a taky jaké množství mám kupovat, jestli rovnou více litrů nebo je to vesměs cenově na stejno

VYRESENO NAKUPEM 2x STARTER PACK JUNGLE IN DA BOX

7) Na závěr si dovolím vložit můj ideální setup, který bych ale byl rád o něco cenově zkrouhnul (čím méně mě bude stát tím budu radši, ale zase ne úplně na úkor kvality, rád bych aby to vydrželo pokud možno co nejdéle). Kdyby jste mi poradili, jestli není lepší na něčem ušetřit protože to třeba nemá úplně vliv, případně že mám něco předi/poddimenzované, nebo že to mám koupit jinde, že mi něco úplně chybí atp. bude to megasuper.

Box : http://www.hotchilli.cz/stany/homeb...240x120x200-cm/
Světlo : http://www.hotchilli.cz/osvetleni/v...hqi-bt-400w-mh/
http://www.hotchilli.cz/osvetleni/o...r-4y-600w-kvet/
Stínidlo : http://www.hotchilli.cz/osvetleni/s...r-xxl--komplet/
Předřadník : http://www.hotchilli.cz/osvetleni/l...hovou-regulaci/
Ventilace : http://www.hotchilli.cz/vzduchotech...0-m3-h--200-mm/
http://www.hotchilli.cz/vzduchotech...2604-1100-m3-h/
http://www.hotchilli.cz/vzduchotechnika/sonoflex-200mm/
Měřáky PH/EC : http://www.hotchilli.cz/mereni/milw...-ph-ec-tds-tem/
Příslušenství :
-větráky na ofuk mám 2 kusy poměrně velkých větráků 0,5m průměr 3 stupně síly foukání
-nějaké to zavěšení stínidla atp to nevím co zvolit
-hnojiva si úplně nechám poradit
-samotný pěstební systém, to bych si rád postavil, protože když vidím ty ceny třeba NFT Multi Duct 801 tak to je dost dobrá pálka, takže bazar nebo něco svýho :)
-cokoliv dalšího už si nechám poradit a doplnit

Věta na závěr :
Dost bojuju s tím jestli koupit hned všechno top a vypláznout za to 50 litrů a nebo jestli je to do prvního growu magořina, na něčem ušetřit a postupně tunit. Soráč je to román, ale řekl bych, že mi to výrazně pomůže a konečně rozhýbe k tomu abych měl veškeré informace a mohl to dotáhnout.

Díky všem za rady, těším se na vaše názory ;)
LuckyBoy
čau, pokud pojedeš poprvé, tak asi nejzásadnější rada je začít s jednou lampou a kokosem,aby sis to osahal. je to v podstatě taky hydro médium, ale má určitou pufrační schopnost, takže odpouští případné začátečnické omyly..a vybavení na ten začátek bys sehnal tady na bazaru za "pár" tisíc...ale je to samozřejmě na tobě
LinChi
ahoj .. držím pěsti s pěstem .. právě dojíždím sevoje první kolo v životě... moje rada zní .. nešetři kde nemusíš.. raději si připlat... vono ti to stejně do budoucna všechno zustane :) pokud to nebudeš prodávat nebo vyhazovat :)

já si na začátek připlatil.. a stálo to zato :) čas ti pak přinese ovoce :)
K!NG
LuckyBoy: nahod prosim odkazy z bazaru co by si mi doporucil do toho stanu, rad na to mrknu, uplne se tomu nebranim, trebas ventilaci nebo stanu pripadne i dalsich veci. Mozna dneska vezmu NFT od uzivatele turolop kdyz to klapne. Ma 2channel multi duct 801 coz mi prijde jako pecka do toho stanu. S tim kokosem myslis jako drip system v tech libra truhlicich ?

LinChi: diky za radu, nemusim setrit nikde jenom nevim jestli to fakt napoprve neni magorina za takovy prachy a taky popravde nevim kde bych si mohl dovolit setrit. Rekl bych ze stinidla, predradniky a ventilace ale zase za co zamenit oproti tomu co sem sestavil. Taky nevim jestli treba koupit i zvlhcovacku nebo nejake dalsi veci hned do startu.

All: snad se ozvou i dalsi lidi co mi poradi s tema konkretnima bodama, fakt pomuzete. Ne ze bych toho prostudoval malo ale precijenom sem se v nekterych vecech trochu ztratil :D
LuckyBoy
nejsem zastánce "stanů", dle mě vyhožený love. ten multi duct využiješ jen na nft, nic jiného a taky zbytečně drahý..klasická záplavová vana,květníky,kokos,drip,kalfas, cirkulačka..a vanu můžeš pak použít na nft bo ještě lépe ebb and flow..a zvlhčovačku určitě, pokud nepojedeš ve vlhkým sklepu, což je taky na dvě věci
K!NG
Tak vcera sem koupil Dark Street box a k tomu i to NFT Multi Duct 801, za ty prachy myslim super a kdyby se mi to nelibilo vzdycky to muzu prodat.

Takze bod 2) a 4) jsou prozatim vyreseny. Mohl by mi prosim nekdo odpovedet na zbyle body ?
fikus37
Hnojiva: 3 složky Generál hydroponics, flóra série. Jednoduchost, dobré výsledky. Nelita pH. Dobrá cena.
Mr.X
3 prehradnik. Lumatek nejlepsi volba 5let zaruka... 1prehradnik startuje 1 lampu... Jsou i prepinatelny.. Kup si na 400w+sl prepinatelnej na 600w+ sl. SL=super lumen... 10% navic..

U ventilace jak chces ty prima klima je fajn. Nejsou poruchovy.. Urcite s regulaci mam ho taky a kdyz se zapne bzuci jen po zapnuti ale nejede nonstop.. Pachac bude treba i kdyz to budes rvat ventilackou ven.. :) kort z takoveho mnozstvi.. Vydrzej rok.. Kdyz ho budes na rust vyndavat tak i o neco dyl.. Vadi mu vlhkost a kour .. Stinitka se menit nemusi kdyz ho po kazdem kole vylestis(nikde sem necetl ze se stinitka meni) a wing je urcite nejlepsi cena/vikon.. U a wingu urcite porid ofuky na vybojku.. Ja mam slabej klipsnak a jaks taks staci :)
Mr.X
Jeste dodam k ventilaci .. Cim vetsi roura.. Tim mensi hluk a lepsi stlak nebo tak neco... Ale do ventilacky jde stezi 125.. Mozna tam narves i 150... Nejlepsi sou ale ty maly okenka v kumbalech.. Tam nalepis krabici do ni diru o prumeru potrubi. A neni to tak napadny ;).na hluk se delaji i odhlucneny potruby casto vic fuci vzduch nez samotna vrtule..
Mr.X
Sory za prekliky pak to opravim nemam ted cas... Ja hnal z prvniho growu (v lete venku bezvetri..) 1x 250w z okna bez pachace.. Smrad venku kolem cele bytovky... A pri vstupu do bytovky to uplne prastilo do xichtu.. Pachac opravdu snizuje riziko odhaleni.. A mel sem opravdu kliku na dalsi kolo sem poridil homebox s pachacem atd.. Tocim vzduch v mistnosti... A jednoho dne za dverema benga ve 4 autech.. A venku i pes :D a ty blbci si prijeli pro souseda :D


U 2x 600 si nedovenu predstavit to tocit v mistnosti... Asi nepomuzou ani otevreny ventilacky nemluvne o plisnich pak na zdech
Mr.X
Zarovky na rust 400w mh jaky koliv na tomhle nemusis brat na "cenovou kvalitu" stejne je mezi nima rozdil 100...

Na kvet 600w HPS take nekoukat na cenu.. Vsechny sou stejny

3max4 kola zarovky skovat a koupit novy... Casem zjistis ze nahradni zarovka i kdyz vysvicena se muze na par dni hodit nez sezenes jinou... Lumatek dela i dualky.. Skusil sem ji na kvet a udelal sem pod ni cca g/w kvalitnich palic... Zbytek nebyl vazen.. Dualku na kvet pouzivam u femek u klomu z regularu urcite kvetovku...


Vse co sem napsal je z praxe.
Bitir
No nejsou vsechny stejny , mas i dual spektrum , ja mam treba gib extreme output a je to cerveny jak blazen oproti dualce , takze rozdily tam sou. Kdybych mel volit ,tak vezmu plantastar . Proste klasika za dobry penize .

Sog ,scog, busch. To zalezi na modelu . Ale to si najdes na ce se ktera odruda hodi . Nft je efektivnejsi a jednodussi nez ebb. Ale rodily sou tam minimalni . Az budes mit zmaklou odrudu ,tak priblizne stejnych vysledku budes dosahovat i v substratu . Z hnojiv se mi na zacatek zdaji byt dobry jungle in da box . Proste tam lejes 3 slozky a v kvetu otocis pomer davek. Je to tam pekne popsany. Kup si k tomu jeste X , takze AMB X a trichodermu od jungle in da box , sou tam vselijaky potvory do hydra proti plisnim. To je zaklad kterej tam musis lit .
Pak byt tebou, tak si poridim prepetovou ochranu abys nekde neshorel, taky dobra vec. A nevim jestli v nft sou dve cerpadla , dokoupil bych jeste jedno co ti bude promichavat porad roztok v kalfasu. Nebo vzduchovaci kamen.
Prez to nft si jeste musis prehodit folii, jejich plato docela prosvita , takze shit. A kazdopadne akvarijni topitko kolem 100w .
Uz me vic nenapada, snad sem prispel nejak rozumně:)

Edit , mr.x je blbost kupovat 400w mh. Kdyz uz to kupuje , tak 600w , na rustu si to stahne na 400w a pri prepnuti necha tyden az dva MH pustenou na 600w a pak prehodi na kvetovku. Nekdo rika ze je to zbytecny a jinej ze ne, ale pokud uz to planuje kupovat, udelal bych to takhle . Ja ji obcas davam i na konec kvetu, zhruba posledni tyden .
Mr.X
Kdyz 600w zarovku stahne na 400w tak bude kurvit spektrum.. A zarok oddela vic zarovek nez kdyz bude mit dve..
Bitir
Ja tak jedu mh 4 kolo a nic to nedela. Roste to pod tim taky dobre ,tak nevim. V shopu mi rikal ze je to lepsi takhle . I tady na G sem to nasel .
Proc myslis ze by nebylo dobry spektrum ? A proc by se mela rozbijet ?
Mr.X
Nedavno sme to resili na chatu.. Tak me je to jedno at tam da 600watovku a stahujeji :D ale kdyz poroste na 400w. A bude mit prepinatelnej prehradnik.. Tak na co tam cpat 600w MH kdyz muze tam dat 400w MH. A kvect na 600w HPS
Bitir
Zalezi co si koupi, ja mam gib extreme output a neprijde mi to jako nejvhidnejsi spektrun kdyz ta kytka 14 dni po prepnuti nejvic roste. Kdyby koupil dualku tak je to asi jedno , ale ja jedu s MH jeste tyden a vic po prepnuti a az pak prehazuju na kvetovku . Proto sem myslel tu 600w mh aby ji pustil na 600w pri prepnuti. Byla by blbist prepinat nna 400w a pak az v jvetu davat 600. No nazru je tady dost tak snad si neco vybere ,pac me je to taky jedno zejo :D
L1st3r
Zdarec, já jedu 6kilo plantstar a na start dám 250w, jak povyrostou 400w a na květ přepínám na 600w a žárovka žije 3. kolo. Kytky nevypadají, že by jim to nějak vadilo. Stejně všichni tvrděj, že tak max 4 kola a vyměnit, tak ať jde do toho křemíkovýho nebe řádně použitá.
K!NG
Cau lidi, diky moc za rady. S tema zarovkama je to zapeklita vec, sam sem prave cetl ruzny nazory a rikal sem si ze bude lepsi koupit 400W MH a po prepnuti na kvet dat hned 600W HPS, ale ted si teda vubec nejsem jistej, ale asi v tom nebude takovej rozdil ne ?

Co se tyce nft tak cerpadlo je Maxijet 1000 a jeste budu muset teda dokoupit. To si muzu vybrat jestli tam dat vzduchovaci kamen nebo cerpadlo na promichani nebo jsou potreba obe ? Jak maji byt pripadne silne to cerpadlo a ten kamen na cca 100l kalfas ?

Muzete mi jeste objasnit to hnojeni ? Planuju mit 32 kytek a neni mi jasny jestli hned odzacatku rvat do kalfasu 100 litru vody, protoze mi prijde zbytecne velka davka hnojiv a ty kytky zezacatku tolik nevypijou ne ? Muze tady nekdo napsat kolik litru ve ktere fazy micha ? A taky teda jestli po tydnu menit nebo jak ?

Posledni vec kterou jeste resim je ventilace. Nevim jestli koupit tento set :
http://www.hotchilli.cz/ventilatory...chlosti-160-mm/
http://www.hotchilli.cz/prima-klima...1150m3-h-160mm/

Nebo radeji tento
http://www.hotchilli.cz/ventilatory...0-m3-h--200-mm/
http://www.hotchilli.cz/prima-klima...2604-1100-m3-h/

K tomu samozrejme triakovy regulator. Nechci aby mi to doma smrdelo, jake mate zkusenosti pri skrini techto rozmeru ?
L1st3r
Hele já bych to s těma světlama neviděl tak dramaticky, prostě bych vzal HPS s modrou složkou, vyzkoušíš a uvidíš. Když by ti nevyhovala, tak na další kolo dokoupíš MH a HPS použiješ na jen na květ. Jedu drip takže, když něco vyteče leju to do odpadu. U NFT to točíš pořád dokola, takže bych namíchal ze začátku třeba jen půlku. Nevím jak a jestli vůbec se dá do toho systému dolívat voda a hnojiva, vzhledem k tomu, že se ti tam mění postupně poměr živin. Zřejmě bude vhodné měnit každej týden celou nádrž. V amazonu jsem to měnil co týden a toto je v podstatě totéž.
Bitir
V nft ti ze startu bohate staci 20 litru a kazdy dva tydny vymenit roztok.
Ted mam v nft 72 kytek , 30 litru roztoku , do tydne prepinam , ten tam necham jeste dva tydny a pak to vyleju a menim za kvetovej roztok. Cca 20 litru, nebo sois tak abys mel ponoreny cerpadlo a pak jen dolivas a jednou za dva tydny je nechas proplachnout cisou vodou s upravenym ph a pak zas lejes novej roztok. .
Melo by se to menit a cistit co tyden ,ale nikoho tajovyho neznam co by to delal.
Udajne neni potreba ani kamen ani cerpadlo , ale kdyz domichavas roztok v nadrzi ,tak to cerpadlo ti to porad honi v kalfasu a krasne se to micha. Staci nejaky maly cerpadlo jen aby se motala voda . prijde mi ze se to stejnomernej a rychlej ohriva . vzduchovaci kamen ti zas pousti bublinky a okyslicuje vodu. Takze si muzes vybrat co chces :D.
Jeste dodam ze kdyz neco dodelavam v kalfasu ,jako ec, ph . tak vypinam cerpadlo co je k rostlinam a az je namichanej roztok ,tak ho zas zapnu at ke kytkam jde uz upravena voda.
L1st3r
I to vzduchování míchá roztok, sám je mám v kalfasu a když míchám hnojky tak stačí nalít a po chvilce to ty bubliny promíchají.
Bitir
Jj to je jasny, ja jen pouzil cerpadlo pac se mi doma valelo ;). Mozna je i lepsi ten kamen vzduchovaci .
Kazdopadne se to zda slozity, ale podle me je to snazší nez kvetinace.
K!NG
Super diky Bitir, skvelej prispevek, presne to sem potreboval vedet :)

Jeste pls tu ventilaci a jak bude vyplata bude to kompletni :D
Bitir
Bral bych ten s regulaci . Ja mam treba 480m3 a v pohode do stanu 120x240, ale u dvou hps by to nestihalo. Takze dobra volba .
fikus37
Bitir,na to ,že máš tolik kytek,tak ti stačí 30L kalfas? Jel jsem 30kytek a měl 90L kalfas.Každých 5 dní jsem musel dolívat do plna.3x za kolo jsem kalfas čistil. Byl ta vždy pěkný bordel a po vyčištění jde vidět,jak kytky ožily.Za mě určitě doporučuji kalfas ,alespoň 2x vyčistit(lépe 3x).
Bitir
Fikus, nene, ja tam mam 30 litru vody na start pac to stejne ze 2 tydny nesezerou , v kvetu pak dolivam vic, kalfas je 75 litru tusim. Ono nezalezi kolik tam mas kytek ,ale jak mas rozrostly koreny. Ja rizky v tomto poctu po presazeni do systemu prepinam po 3 az 5 dnech. Kdyz jedi 32 kytek tak maji veget 10 az 14 dnu.
Navic jsem u kytek kazdej den, takze muzu dolivat kazdy dva dny a kalfas udrzuju vzdy cistej. Moc bordelu se mi tam neusazuje , protoze vzdy kdyz mam kalfas prazdnej ,tak to proleju cely 3x cisou vidou kterou vycerpam pryc a davam novej roztok. Snazim se jednou za tyden az 14 dnu. Vsiml sem si ze kazdej ma jiny podminky a podle toho sentomu musi prizpusobit pestovani ;(
K!NG
Doba se posunula a me stoji skvelej setup v mistnosti. V uvodnim postu jsem doplnil co vsechno sem dokupoval a jedine co mi chybi jsou stinitka, ktere budou pristi tyden a KLONY.

Otazka zni, mate sve proverene matkare nebo nakupujete pres bazary kdyz se objevi ? Budu shanet tak 35 klonu, idealne stredni cechy, vite nekdo o kvalitnim matkari kteremu muzu napsat ? Dikes
Kalashnikova
A jako ph ec metr nebude? To je snad to nejdulezitejsi v hydru :-D nikde sem se o nem tady nedocetl. Rikas ze zbytecne moc hnojiv do plnyho kalfasu, ty tam prece nebudes davat ze zacatku plny davky tech hnojiv. Ja doporucuju Plantastar. Rek bych ze se poustit moc do velkyho growu na to ze sazis poprve v zivote.Myslim ze overenej je z prahy treba Hodinař podivej se tady na bazar
K!NG
Neboj EC a PH mam od Essentialu, takze to je v pohode, vodu mam taky celkem v pohode, z kohoutku mi tece PH 6,7 a EC 0,3

Je pravda ze to je velkej grow, trochu z toho mam respekt, ale mam kamose co uz ma za sebou celkem dost growu a v podstate me ujistil ze se neni ceho bat, tak uvidime.

Diky za nazor a tip na hodinare ;)
Kalashnikova
Tak pokud mas ec 0,3 tak muzes krasne hnojit presne podle tabulek :-) jo velkej grow to dela to nft, je to trochu slozitejso nez nasypat kokos do kvetinace. Mam za sebou dve kola v kokosu ale na hydro se jeste necitim. Kazdopadne drzim palce at se stim lehce poperes a udelas aspon 1,5 kg . Mas vybranou nejakou odrudu co by si chtel?
Bitir
Matkar s nejlepsi povesti na groweru je guerilla .
Teda je to muj nazor ,tak me nekamenujte.
K!NG
Máte ještě nějaké další kontakty na matkáře ? Zatím se mi nikdo neozval, takže stále sháním :( Případně pokud to nějaký matkář čte a je schopen dodat 35-40 klonů ať písne PM.

Díky
Anarchom
ahoj,ja se jen vyjadrim k tomu co ja pouzivam a jsem s tim spokojeny,jako odtah mam https://www.hotchilli.cz/can-fan-ru...m--3-rychlosti/ a jsem spokojeny,i pri regulaci na 300m3 nehuci a nebzuci jako mnohe jine triakovymi regulatory,predtim jsem mel prima klima a byl jsem spokojeny i sni......
jako predradnik jsem koupil DIGITÁLNÍ PŘEDŘADNÍK LUMATEK ULTIMATE PRO 600W 400V + 600W 400V VÝBOJKA LUMATEK ,set stal cca 6000kc a je v nem HPS dual spectrum v cene 1399 kc......sam predranik stoji okolo 5000 jak kde,je super,neprehriva se,je regulovatelny,zaruka 5 let, predtim jsem mel elektrox v cene cca 3800kc ,kterej byl porad horkej,div nechytl,po dvou kolech jsem ho musel reklamovat,prestal jet.....
Box mam homebox ambient,asi je nejdrahsi,ale kvalitni zpracovani,stylove vypadajici,spousta otvoru na kabelaz,vzduchotechniku,pevna kontrukce,udrzi az 100kg,3 vstupni otvory , mam mensi rozmer nez chces ty,ale kvalita,mel jsem i predchozi model od HB a vzdy spokojenost,
tedka jedu poprve hnojiva JIDB a naprosta spokojenost,zkousel jsem cannu,biocannu,biobiz a tedka JIDB a luxu,s mou vstupni vodou nemusim skoro vubec upravovat PH pri hnojeni,kytky krasne syte zelene,prehledna tabulka davkovani od semen,navic ceska firma,kterou je treba podporit
dale ses ptal,jestli na tech vecech setrit ci ne,urcite nesetri,jsou to veci,ktere ti vydrzi x let a menit po jednom kole,stinidlo,po dalsim predradnik,pak skrin atd je nakladne a taky otravne......dalsi vec je,ze na koniccich a necem co te bavi,se setrit nema.....
jinak ke stylu pesteni ti asi nenapisu nic,jedu hlinu od prvniho kola,ktere je nejaky ten patek zpet a asi mi to vyhovuje......
preju ti spousty uspechu ,at ti to roste a bavi jako vetsinu z nas tady......peace
Ajtaktak
Prosím ťa KING.

Ten Multi Duct MD801, sa zmestí do stanu 240x120 ? Na stranke hotchilli ma napísané väčšie rozmery.
Neviete, či k tomu je potrebné dokupovať čerpadlo alebo sa to predáva ako komplet už systém aj sčerpadlom, iba zapojiť, a fičí ?
K!NG
Cus,

Vejde se totam ale je to teda narvany hodne, stan to vytlacuje ven, ale jako zioy zapnu vsechny v pohode. Kdybych kupoval priste tak asi sahnu po mensim z duvodu manipulace, ale zase ma vetsi plochu no. Chce to pohrat si kompletne s rozlozenim veci v boxu a jde to


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma