Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
tlmivky - Klikni zde pro originální téma
tiki
Ahoj,
chcem sa spytat, akych hodnot (W) sa vyrabaju tlmivky? Potrebujem pripojit 25W ziarivky a tlmivky som videl iba 20W a 36-40W (a samozrejme vacsie). Cital som tuto diskusiu a vychadza mi, ze 25W ziarivka na 40 W tlmivku nebude idealne. Nechcem skracovat zivotnost trubic (cena > 600 .-). Pripojenie 25W na 20W tlmivku je asi este horsie.

Ak mozte, skuste mi napisat idealne zapojenie 25W ziarivky s tlmivkou. Skusal som aj 2 x 25W trubice na 80W tlmivka, ale to nejde. Dovody po precitani fora su mi jasne.

Nie som elektrikar, tak mi prepacte. Vdaka!
tiki
Vdaka BohouR, zapojenie ako take nie je problem, asi som sa zle vyjadril. Ide mi o to, ci radsej 25W trubica + 20 W tlmivka alebo 25W trubica a 40W tlmivka. Podla Teba je lepsie prve riesenie. Tak dik, snad sa este niekto ozve. Potrebujem to dost surne a nechcem vyhodit peniaze za tlmivky zbytocne.
deno
no.. podivej se po nějakejch e-shopech.. když někdo vyrábí 25w zářivku, tak někdo bude vyrábět i 25W tlumifku...
Nebo nějakou speciálku... - třeba ve phillipsu by jí měli určo...
deno
já vim.. voni maj filipsáci web uplně vo ničem... - ale ve speciálce filips svítidla maj lecos - tuhle sem se tam šel ptát na 250W tlumivku a předpoládal sem, že nebudou vědět o co de.. a byli uplně cool... ;) hned se ptali.. - to máte na metal nebo sodík? - koukli do katalogu velkýho jak bible a hned všechno bylo.. rup rup.. - objednáfka... celkem profíci ;)
věřim, že by to měli...
viridis
Ta 25W tlumivka by k sehnani byt mela, pokud ne jako zelezo, pak jako elektronicka (streva z rozbite usporky 25 W, kde prasklo jen sklo a elektronika je O.K.).
Pokud ji nesezenes, tak bych to pripojil na tlumivku 20W, ale taky se mi to vubec nelibi - o dost se snizi svetelny tok a ani teplota media v zarivce nebude optimalni...
Co je to probuh za podivnou hodnotu ? Vyrobec takovychhle zarivek by mel bud vyrabet i passende tlemivky, nebo vedet (a na pozadani informovat), s cim to rozchodit.
tiki
viridis: Su to specialne akva Sylvania. Kvoli rozmerom nemozem pouzit ine, iba 75 cm, t.j. 25W :(
tiki
este dotaz...ak by som zohnal usporku 25W, hoci aj funkcnu a zrusil by som sklo, mozem to pripojit ako tlmivku bez startera, cize priamo trubicu na vyvody? Sice som to este nikdy nevidel rozobrate, ale snad to nebude zlozite. Tresnem tym o zem a nejake creva v podobe 2 vyvodov tam snad budu :-)
viridis
Nejsou tam dva, ale 4 vyvody - zarivka je zapojena jako 2 zarovky, to je to, co se na zacatku rozzhavi, nez startne. Ta trubka v usporce je taky zarivka, akorat zohybana. Ta elektronika je fajn, protoze skoro netopi, na rozdil od tlemivky a navic je sympaticky mala. V pohode ji mam nacpanou v krabce od prstynku - a to je vsechno, co krome ty zarivky (a trochu dratu) potrebujes. O zem s tim netriskej, opatrne to louskni sroubovakem nebo velmi jemne rozvolnit ve sveraku, at to pouzdro nepraskne a rozebrat. V nekterych usporkach jsou 2 desky plosnych spoju, pozor na to! je tam treba mit obe !
tiki
Vdaka viridis, snad to skusim a zapojim to spravne. Cize 2 a 2 vyvody pripojit na 2 a 2 konce trubice?
Este raz dik, vniesol si trocha svetla do mojej elektronickej temnoty :)
WEBB
Mam dotaz, dyz budu mit 2 x 30 W zarivku , tak tam mam prsknout tlumivku na 60W ?? Mimochodem jak je to s kondenzatorem?? Muzu pouzit ze stary 36 W zarivky??

Dik za odpoved
Webb
viridis
Tlumivka ano, zapojeni viz th. 854. Kondenzator lze, ale nebude to ono, bude mirne poddimenzovany. Hodnotu pro 60W ovsem neznam.
deno
2 Darlor : no hele - nějaký energetický ztráty na tlumivce sou.. ale tak do 10%.. A to je ok. Při 150w bych se o peníze vůbec nebál...

Mam 250dinu a tlumifka topí jak blázen - ruku na ní rozhodně nestrkám, když je rozjetá...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma