Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Pítrovo prckárna - minimatkárna 60*40"60 - Klikni zde pro originální téma
Pítr90
Zdravím, chtěl bych si postavit malou matkárnu na 2-3 malé matky plus řízky z nich. Budu ji řešit jako nástavbu na současný home made box 60*60*160, který snížím na cca 140 cm. V současné době jsem u výběru světla. A s tím bych potřeboval od Vás zkušenějších poradit. Rozhoduji se nad třemi variantami:
1. 1 ks 125w cfl
2. 2 ks 55w cfl
3. Zářivky ( např. 2 * 18w )

Nechci do toho moc vrážet, věci jako propagátor 2* 36w za 2100kč mi přijdou drahé.
Do řízkování a minimatkaření jdu poprvé, tak rád uvítám rady od zkušenějších.
Zrealizování boxíku budu průběžně dokumentovat
Pítr90
Při vybírání světla jsem se zaměřil na zářivky a jsem zklamán. Při mojí vnitřní délce 56 cm bych musel použít max. 50 cm dlouhé a ty jsem silnější než 15w nenašel.To mi při použití i 3ks připadá málo.
Takže mi zbývají CFLka. Teď jestli je lepší jedna 125w, nebo radši 2 ks, třeba 65w pro dvě maminy a 55w pro prcky???
Pítr90
Tak jsem narazil na tohle. http://www.svetzarovek.eu/p-115318/...sporna-zarovka/ Měla by to být zářivka a zřejmě přijatelně dlouhá. Zkusím prohledat jak je to s paticí, startérem, atd. Byla by to asi v sadě tří kusů, kdy bych mohl každý zvlášť zhasínat, nejlepší varianta.

Ocenil bych radu někoho zkušenějšího, abych nekoupil nějakou blbost. Takhle uz mám doma 200w CFL Red za 1300, který mám nakonec tak na předpěst.
Zefram Cochrane
Zkus zvážit možnost plošného osvětlení LED páskem. Napájení jednoduché 12V (od levných trafíček se stabilizátorem po dost dobré zdroje Mean-Well, jen vybrat potřebný výkon). Páska se kupuje na metry, dá se stříhat po segmentech a připojení zvládá v podstatě každý.
Podle výkonu je vhodné je nalepit na chladič, prodlouží jim to životnost a zvýší účinnost.
Také napětí je bezpečné (na straně svítidla).
A účinnost je oproti zářivkám vyšší a zdroj je plošný a směrový ne jako jedna zářivka.
L1st3r
Zdarec hele pod těma úsporkama jsem to měl jen chvíly, byl to takovej pokus. Žádná selekce, prostě jen mě zbyly dvě feminizovaný semínka tak jsem je zasadil. Jen dvakrát jsem z nich řízkoval a pak je nechal nakvíst. Každopádně nevypadaly že by jim scházelo světlo, krásně zelený a rostly jedna báseň. Původně jsem chtěl koupit takový ty dvě zářivky co jsou pod kuchyňskou linku, ale nebyly prachy tak jsem to vyřešil těma úsporkama. Mám v plánu novou mini matkárnu cca. š100xh40xv100cm a uvažuju tam o verech. Dvě vera29 6000k na 1050mA na asi 50cm hliníkovej chladič (pasivní chlazení). Cena cirka 2500,- a mělo by to při těch 70w dát 14000lm, to by mělo být snad dostačující. Proti těm úsporkám je to tak 7x víc.
Zefram Cochrane
Vero (a zvláště 29) je bezva věc, ale jsou to úžasné a silné lokální zdroje. To těžko rozptýlíš do plošného osvětlení a kytička co se přiblíží se silným světlem spálí (nespálí se horkem, ale extrémní sílou světla).
Mě když maminy přerostou, tak se klidně omotají kolem zářivky a nespálí se a to samé budeš mít s LED pásky. Vera 29 jsou skvělá když máš vyšší prostor (jedno vero 29 zvládne 50x50cm na kvetení)
Ale rozhodně nevnucuji. Jen jsem zkoušel různé zdroje (před léty jsem začínal i na 250W sodíku) a z té doby mam matkárnu a klonírnu s 2x2x18W trubice zářivek /dají se zapnout dvě nebo čtyři).
Pokud bys ale jel na produkci klonů tak mamina pod Vero 29 a klonovna s LED pásky dá solidní produkci.
Pítr90
Mam v plánu něco jak píše L1sl3r. Dvě fem. semena, něco s krátkou dobou květu. První kolo řízků ( počítám že jich bude pár ) dám do boxu vykvést,druhé by šlo na out a maminy s pár řezy dokvést. Pak na léto zhasnu a pojedu jen out.
Jeden Vero čip mě lákal, ale ta cena ....
Zvolím asi ty zářivky. Když si to sám složím,tak cena není tak hrozná. Akorát mě odradil ten malý výkon. Ikdyz jak to tak vidím, když to jde pod 14w usporkou, tak si myslím, že 3* 15w 45cm dlouhých je na prostor 60*40 dobrý.
Zefram Cochrane
Pokud jsou maminy z drahých semen tak se dají udržet přes léto i bez dosvěcování a až se dny začnou krátit tak přesouvat a dosvěcovat. Takže náklady minimální a pokud bude genetika dobrá a klony kvalitní tak se maminy vyplatí udržet a náklady jsou zanedbatelné. (případně můžeš šmiknout pár klonů pro kamarády či známé v okolí celý rok)
A právě metoda LED pásků udrží cenu dost nízko - za cenu jednoho Vero 29 g7 bez zdroje koupíš led pásky i se zdrojem. Když máš více pásků tak můžeš některé odpojovat a tak regulovat výkon. Když máš několik Vero v sérii tak nemůžeš pár odpojit, jde jen užít regulovaný zdroj (nebo pro každé Vero jeden zdroj).
Je to nesrovnatelné, ale Vero je dle mne dobré na zakořeněné rostliny. S regulovaným zdrojem se na minimum rozjedou na požadovaný rozměr a na maximum vykvetou.
PS: lineární zářivky jsem pořizoval v době kdy LED pásky byly velmi drahé a málo svítily (a nebyly bílé). To co mám má elektronické předřadníky (skvělá účinnost bez bzučení a tepla) a za ty peníze bych dnes měl pásky na chladiči s MW zdroji.
L1st3r
Prcky chci spíš jen pro sebe, takže nad tím ještě zapřemýšlím zda má to vero smysl. Popřípadě můžu poprosit o link na led pásky co máš na mysli, díky.
Zefram Cochrane
Na LED pásky žádného dvorního dodavatele nemám, ale výborné jsou ty s čipy SMD 5050 (dělají je od studené po teplou bílou) 14,4 W/m. Tady jsou u známých dodavatelů s popisem:
https://www.gme.cz/led-pasky?onpage=80#products
http://www.ges.cz/cz/led-pasek-bily...ES05115141.html
ale ty nejsou moc levné, na Aukru seženeš mnohem levněji, třeba tyto:
http://aukro.cz/led-pasek-5-m-300-l...6152653095.html
LED pásek, 5 m, 300 LED, Studená bílá, SMD 5050 za 298,- (+poštovné od 59,-)
spachal
Jen mala poznamka, 5050 nebrat, to uz je dnes trochu zastarala vec .. Radeji vzit 2835, osvedceny prodejce 'z venci' je treba http://www.aliexpress.com/item/-/32671585451.html. Pro rust radeji tu studenou bilou variantu a v IP67 kryti (pripadne vzit bez ochraneho kryti a prilepit na hlinikovy pas, kvuli chlazeni).
V CR to nekupovat, ty ceny jsou opravdu hodne napalene.

Ale upozornuji, ze osobne bych tyhle stripy bral tak maximalne na osvetlen boxu pro sebe, abych neco videl, nez jako svetlo pro holky.. Pokud budu hodne optimisticky, je to preci jen okolo 1500lm na jeden metr delky, coz opravdu neni nic moc (a pocitove je to jeste mene).
Pro zakoreneni by to asi stacilo, ale pro maminy to moc svetla nebude. Ale zkusit to muzes, umistit treba 5m pasky na nejakou desku, k tomu nejaky 8A 12V zdroj, bylo by to skoro 100W prikonu. Problem bude pak jen s regulaci vysky, preci jenom intenzita svetla ubyva kvadraticky se vzdalenosti.

Je otazka, zda pak treba nevzit radeji neco takoveho, s prikonem okolo 120W: http://www.ebay.com/itm/-/291832645332
L1st3r
Když to tak nějak pročítám, tak se mě jeví to vero asi nejideálnější, co se týče poměru spotřeba/výkon. Ty pásky ve mě moc důvěry nevzbuzují, 1500lm na metr je nic moc to už ty zářivky popřípadě úsporky udělaj stejný světlo, žádná revoluce a u úsporek vím, že to funguje velmi dobře. Asi mám ještě nad čím přemýšlet. Z mé strany díky za podměty.
Zefram Cochrane
No nevím, hádat se nechci, 5050 udělá 14,4W/m a 2835 6W/m. Vodotěsnost bych nehnal do extrémů, hůře se pak chladí a určitě bych byl pro chladič.
Nenavrhuji to do jakéhokoliv velkého boxu ale do předpěstírny. Sám mám předpěst pod zářivkami (Philips lineární MASTER TL-D 18W / *** G13 dvě elektroniky po 2 zářivkách) a varianta s LED pásky (4x50cm) kterou jsem dělal pro známého měla mnohem menší spotřebu (zářivky 4x18W, LED pásky 2x 14,4W) byla srovnatelná světelností. Nakonec jsem mu navrhl dodat třetí stupeň s dalšími 2x50cm a stále je to pod mou spotřebou 4x18W (LED 3x14,4W/m= 6x0,5m pásku).
A pod těmi zářivkami zvládám asi tři maminy, klony i předpěst. Není to na kšeft, jen pro sebe a pár nejbližších.
Navrhuji jen co mám odzkoušené a to že dávám odkazy na domácí zdroje usnadní zjištění technických parametrů snadněji a z Aukra i rychlejší dodání. Profit z toho nemám.
spachal
Upravil jsem odkaz na AE, mistni editor to obcas .. zprasi. Ta cisla v popisu led stripu jsou pouze rozmery velikosti pouzder ledek, zalezi treba na tom, jake chipy jsou pouzite.
To, co jsem odkazoval, ma opravdu priblizne 96W na 5.05m delky, dorucene to bylo za 9 dni od zaplaceni. Osobni zkusenost.

Ono asi neni problem udelat vykonnejsi pasy, problem je je uchladit. Takze nikdy to nebude zadna vykonna hitparada. Porad si ale myslim, ze ledkove pasky nejsou dobry napad, jako zdroj osvetleni osazenstva boxu.

Pokud by slo opravdu ciste o ucinnost, ziskat co nejvice lumenu na watt, pak opravdu nejaky COB, pripadne treba postavit svetlo z Cree XM-L2 U2/U3, i zde je vysoka ucinnost a na mensi prostor by to pomohlo rovnomerneji osvetlit prostor.

Ale uprimne receno, ty zarivky budou asi nejmene pracne ;]
Zefram Cochrane
Souhlasím že chlazení je základ a proto je velké riziko užít ty vodotěsné co jsou zalité silikonem - sníží se odvod tepla.
Ale že by LED pásek nenahradil lineární zářivku? Vždyť se dělají LED "zářivky" s většinou lepším výkonem/účinností.
Pítr90 hledá malou matkárnu a předpěst, takže nabízet světla do stanu (technologií z roku raz dva) nebo vysokovýkonné COBy které se opět hodí více do growboxu třeba i na ty matky je jako jít na vinohrad odhánět špačky raketometem Grad. ;-)
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Zefram Cochrane
Souhlasím že chlazení je základ a proto je velké riziko užít ty vodotěsné co jsou zalité silikonem - sníží se odvod tepla.
Ale že by LED pásek nenahradil lineární zářivku? Vždyť se dělají LED "zářivky" s většinou lepším výkonem/účinností.
Pítr90 hledá malou matkárnu a předpěst, takže nabízet světla do stanu (technologií z roku raz dva) nebo vysokovýkonné COBy které se opět hodí více do growboxu třeba i na ty matky je jako jít na vinohrad odhánět špačky raketometem Grad. ;-)


Přesně jak říkáš. Chci jen něco malého, tichého. Ne led panel s aktivním chlazením, atd.

Myslím, že svůj prostor efektivně a zároveň úsporně a s malými náklady osvítím těma zářivkama. Dám na prostor 60*40 tři cca 50 dlouhé. Teď jen rozhodnout jestli klasické zářivky nebo " led zářivky " ???
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Pítr90


Přesně jak říkáš. Chci jen něco malého, tichého. Ne led panel s aktivním chlazením, atd.

Myslím, že svůj prostor efektivně a zároveň úsporně a s malými náklady osvítím těma zářivkama. Dám na prostor 60*40 tři cca 50 dlouhé. Teď jen rozhodnout jestli klasické zářivky nebo " led zářivky " ???


Tak jsem, dámy a pánové, dospěl k otázce: osadit 3* 15w cca 45 d.,nebo 4* 14w 36d. ???? Pořadí někdo? Jaký v tom bude rozdíl? V obou případech bych chtěl každou trubici nebo aspoň po 2 zapínat/vypinat
Pítr90
První up s fotkou

Začal bych příběhem této rostliny
Sehnal jsem od místního člena 😉 díky 😉 deset řízků northern light, ale plánováno bylo devět kytí v boxu ( kvůli místu ). Nechtělo se mi brát takovej blbej počet - 9??? Co kdyby se něco nepovedlo? Bude do zásoby 😀
Ale ono se povedlo a mezitím už jsem 14 dní v květu 😀😀😀. Takže jeden řízek přebývá. Co s ním?? Jedinej ještě živoří v půl litru. Četl jsem tu něco málo o monster croopingu a navíc kamarád zrovna rozjel box, kde má místo. Tak šup do 4,5 l Teku, na chvíli nechat zakořenit, povyrůst, vyvázat ( byl topnutý ) a převést.
Nyní je pod 18/6 druhý týden, stále kvete a já se z něj teď chci pokusit udělat své první řezy no nové prckárny, než vyrostou první fem. maminy. Dnes jsem pořídil stimulátor, tak už jen světlo a jedeeeeeem
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Pítr90
První up s fotkou

Začal bych příběhem této rostliny
Sehnal jsem od místního člena 😉 díky 😉 deset řízků northern light, ale plánováno bylo devět kytí v boxu ( kvůli místu ). Nechtělo se mi brát takovej blbej počet - 9??? Co kdyby se něco nepovedlo? Bude do zásoby 😀
Ale ono se povedlo a mezitím už jsem 14 dní v květu 😀😀😀. Takže jeden řízek přebývá. Co s ním?? Jedinej ještě živoří v půl litru. Četl jsem tu něco málo o monster croopingu a navíc kamarád zrovna rozjel box, kde má místo. Tak šup do 4,5 l Teku, na chvíli nechat zakořenit, povyrůst, vyvázat ( byl topnutý ) a převést.
Nyní je pod 18/6 druhý týden, stále kvete a já se z něj teď chci pokusit udělat své první řezy no nové prckárny, než vyrostou první fem. maminy. Dnes jsem pořídil stimulátor, tak už jen světlo a jedeeeeeem
Pítr90
zbytek rodinky
Pítr90
Po delší době malý Up
Začal jsem stavět minibox. Bude jako nástavec současného boxu zakomponován do bytu
První foto je "materiál" - část staré skříně od kamaráda (i box byl od něj)
Další foto hotový box ( bez fólie a světel )
Pítr90
Foto zítra. Z telefonu se mi to nedaří :grrr:
Pítr90
1. Materiál
2. Minibox
Pítr90
3. Ještě jedna ze předu
4. Ze zadu - záda jsou o 20cm posunuta dovnitř kvůli ventilaci spodního boxu. Udělal jsem si že zbytku takový " kšilt" nad přítah prckárny, aby tam snadněji šel teplý vzduch zespoda.
Pítr90
A takhle to v současné době vypadá v boxu, který bude prckárna " živit "

9 řízků NL
35 den květu
Pítr90
Za tmy
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od Pítr90
Za tmy
Pítr90
Tak jsem začal kompletovat osvětlení.
Nakonec bude v prckárně svítit 2*20w (4*20w) úsporky + 1*15w zářivka. Úsporky pro maminy a předpěst a zářivka na řízky. Mam v plánu světla rozsvěcet podle aktuální osádky boxíku
awedawe
koukam neni lehke vybrat spravne osvetleni. co by jste radily na matkarnu s tez netypickymi rozmery kdy sirka bude kolem 50-60 cm a delka kolem 240, vyska pujde od 160 az k metru tam bych chtel nechavat rezy rozrust atd planuju treba 6-8 mozna deset matek, nejde mi o kseft proste mam rad moznost volby, a prebytky budu poustet ven
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od awedawe
koukam neni lehke vybrat spravne osvetleni. co by jste radily na matkarnu s tez netypickymi rozmery kdy sirka bude kolem 50-60 cm a delka kolem 240, vyska pujde od 160 az k metru tam bych chtel nechavat rezy rozrust atd planuju treba 6-8 mozna deset matek, nejde mi o kseft proste mam rad moznost volby, a prebytky budu poustet ven


Lehké to není, já nakonec zvolil úsporky pro minimatky a zářivku pro řízky.Matky budu ale držet jen třeba dvě řezání a pak nechám vykvést.
V tvém případě to asi bude jiné. budeš moct, díky větší délce, volit silnější zářivky, případně jak je psáno výše,můžeš nakombinovat s LED, atd. Možností je do tvého prostoru hodně.
Ps: mě třeba zaujaly zářivky s paticí 2G11. Dělají se do 36w, jsou poměrně krátké, takže se jich vejde i víc vedle sebe. Já se na ně vykašlal, protože jsem se nechtěl s.át se zapojováním a ani pořizovací cena není malá. Dávají je na origo světla na řízky, tzv. propagátory
Pítr90
Takže, dámy, pánové, sledující i následující 😀 mám tu po delší době Up!!!!

Dovezl jsem 6 řízků northern light a jelikož je Pítr lenoch a do dneška nedodělal "prckárnu verze 2.0", musel prcky dát do původně dočasného miniboxu, který zůstal od minulého kola a naštěstí nebyl podle plánu rozebrán 😀
Takže začínám nové kolo, které by se, snad, mělo pořádně rozjet v prckárně 2.0, nejdéle příští týden
Zatím v

Miniboxu 1.0
Pítr90
K porovnání minulé kolo - předpěst v tomto miniboxu ( 56*40*60, 12mm dřevotříska, 1* 80mm vent. stažený na 4.5v 😉 )
Tehdy osazeno 200w cfl
Pítr90
Vpravo je vidět topná - keramická žárovka -topení, slouží v noci ke zvýšení teploty. Ofoukává ho pc vent. na 4.5v kvůli rozptylu tepla po boxu. Stačí ke zvýšení teploty z 16 na 19 stupňů ( samozřejmě v noci ).
V současnosti je tam 40w obyc žárovka, kterou občas zapnu ( přes den ), topná - keramická, je ve velkém boxu.
Pítr90
Jedna momentka z boxu
" Nortník "
48 den 12/12
2l květník, light mix, Biobizz
Pítr90
Opět Vás vsechny zdravím. Úvodem bych chtěl říct, že jsem se stavbou boxiku zatím nijak nepohnul, není čas. Ale jelikož v boxíku 1.0 testuju nové osvětlení, tak se s Vámi podelím o postřehy k němu.
Takže: svetlo je osazeno 3 * 26w ( bude ještě o jednu časem doplněno) usporkou 4100k a jednou 15w zářivkou 4100k. A řekl bych, že to pod tím roste pěkně 😉 , řízky jsem dal cca 10 cm pod úsporky a evidentně se jim líbilo. Zakořeňovaly a rostly 10 dní a za tu dobu doslova nacpaly pullitrový kelímky kořenama 😁 Dál bych řekl, že ta zářivka je tam úplně zbytečná. Takže půjde pryč a do nového boxíku půjde světlo jen se 4 úsporkama.
Zatím pokusně zůstaly pod úsporkama 2 řízky NL v 2l květináčích, ty nejspíš pujdou za nějakou dobu do skleníku - do té doby je trošku vytrénuju 😉 časem podám info jak vypadají. Dál se s nimi pod světlem vyhřívá 9 kytiček mých vlastních krosů na out a 3 blue dreamy od Natural seeds, které pak půjdou do nového boxu jako mé první pokusné matky. Nějaké foto přidám odpoledne.
Mějte se ......
Pítr90
Takže: vzhledem k okolnostem jsem musel dokončení boxíku odložit. Zatím mám tedy hotové jen světlo, které jsem dal do původního boxu na předpěst. Ten budu zatím v rámci tohoto threadu monitorovat.
Osazenstvo:

2 řízky NL - Nirvana seeds - 3. týden růst
2 (3) Blue Dream - Natural seeds - 2. týden růst
6 Noname - matka femina + otec nakvétačka -2. týden r.

Substrát:
Light mix - Plagron


Hnojiva:
Biobizz - zatím Root Juice a Grow
Pítr90
Dvojčata Dreamovi 😁
Pítr90
Zdravím všechny. Doba zas malinko pokročila, v boxíku to zas poporostlo, tak je čas na další !!! Up !!!

Budoucí maminy Blue Dreamu jsou přesazeny. Samostatná kytička 4 dni, dvojčata dnes. Zatím šli do 2l, až povyrostou půjdou do 4l.

Foto:
1. Dream - jedináček
2. Dream - po druhé 😉
3. Dvojčátka - musel jsem je roztáhnout. Menší brácha začal přerůstat tudíž utiskovat 😁 menšího brášku
4. Foto kompletní rodinky
Pítr90
😉
Pítr90
Trocha čísel:

Teplota - 24 den, 18 - 20 noc
Vlhkost - neměřím
Zálivka - odstátá voda z kohoutku + 2ml/l Root Juice a 2ml/l Biogrow
Pítr90
Stručně, jasně:
Kytí si dál rostou, stále pod úsporkama a stále v 2l light mixu, na Biobizz grow + sem tam Root Juice + dnes poprvé postřik s Alg A Mic
Jedno z dvojčat jsem ještě víc ohnul a obě jsem zaštípl. Druhý Dream zatím roste bez zásahu. Mám v plánu ho nechat ještě povyrůst, pak ho zaštípnu a ohnu o 90 stupňů dolů, aby všechny větve vyrazily nahoru
Na foto:
1. Dvojčata
2. Jedináček Dream
3. Komplet v prckárně
Pítr90
Foto 3. + 4. Komplet současné osazenstvo miniboxu
Pítr90
Ahoj, ahoj, všechny Vás zdravím
Opět stručně:
Dreamy rostou 😉😉😉 cca ob den dostávají zálivku s biogrow + enzimy. Větší Dream - jedináček je již nějakou dobu ohnutý do pravého úhlu tak, aby všechny větve vyrazily nahoru, až narostou, udělám z nich řízky. Dvojčata Dreamu jsem pokonil. Byly o dost vyšší než jedináček a doplatily na to. V boxu se jeden den nevyplo světlo a jelo i s " nočním " topením. Bohužel vrchní větve uschly, musel jsem je ustřihnout, takže z dvojčat toho moc nebude. Asi je daruji kamosovi do skleníku, tam budou mít větší šanci se projevit.
Ale to hlavní : Pítr už nějaké řezy úspěšně udělal
Zbyl mi jeden řízek Nortna, původně určeny na out. Celkem mi v prckárně přerostl, tak jsem ho oříznul.
Takže za mě řízkovat zvládne KAŽDÝ
Namočit kostičky do odstáté vody s kapkou Root Juice na 24h, nařezat řezy, namočit je do práškového kořeňáku za 30 Kč ze zahradnictví, udělat dírku špejlí do kostičky ( dělal jsem do cca třičtvrtě kostky ) a zapichat klony. Pak už jen do průhledné dózy, na vrch potravinářskou fólii a 14 dní sem tam orosit a čekat

Ps: na fotkách jsou ještě kostky 4*4*4. Druhý den jsem je upravil na 2*2*4, protože jsem nechtěl riskovat, že se něco stane, než takovou " velkou " kostku prokoření

Ps2: úspěšnost - z 6 řezů 5 ok. ( Šestému dávám ještě šanci ). 80% je na první pokus myslím ok.
Pítr90
Výsledek
Pítr90
Zdravím. Tak tu mám návod Jak na řízky podle Pítra
Foto:
1. Nařezané řízky - nechávám jim stonek tak akorát dlouhý, aby bylo " co zapíchnout "
2. Řízek zapíchnutý do kořeňáku - normálně vložím, vyndám, přebytečný kořeňák opatrně ofouknu a šup do rockwoolu
3. Do kostky dělám díru špejlí do cca 4/5 kostky​
4. Řízek zasunutý do kostky
5. Řízky skládám do průhledné dózy, porosím a zakreju potravinářskou fólií

Pak půjdou do miniboxu pod 27w úsporku do stálé teploty cca 26°C
Pítr90
Foto:
Pítr90
Řízky
odo
Caf!
Pitr90: "Namočit kostičky do odstáté vody s kapkou Root Juice na 24h, nařezat řezy, namočit je do práškového kořeňáku za 30 Kč ze zahradnictví "

pH vody v ktorej namáčas-pufruješ RW kocky nejak upravuješ, alebo dáš iba ten RootJuice - kvapku na koľko vody??? Biobizz udáva 1-4ml/l

Mohol by si spraviť detailnú fotku na "keramickú žiarovku" z príspevku 33 ???
Diky! :bravo:
Madical-Strains
Sleduji a kradu tu moudrosti.;)
Pítr90
Zdravím,
Odo: kostičky namáčím na cca 24h do upravené vody, do které dávám 1ml/l Root Juice. Vodu upravuju od oka, podle kapiček na měření pH, ale už jsem řezal i u kamaráda a tam byla voda bez úpravy, kostičky namočené cca deset minut a řízky se chytly taky 😉

Žárovka - keramické topení do líhní 😉 mám postavené vzhledově šílené, ale funkční topení, složené z této žárovky, PC větráku, trafa a dvou "L".
Jinak díky za zájem, vážím si toho
odo
hm....zaujímavé. Priznávam, že tú "žiarovku" vidím 1.x :-)
Pítr90
Tak jsem tu s jednou z posledních sérií fotek
Tentokrát tu mám foto řízků, které jsem řezal minule. Je tu foto celku, jak punkově si u mě řízky hoví, pak je tu foto dózy, ve který mi řízky koření.
Takže postupně:
1. DÓZA S PRCKAMA - od namočení po zasazení ničím nezalévám, nehnojim. Jen jsem kostky namočil, trochu vymačkal, zasunul řezy a usadil do spešl víček na cosi. Pak už jenom jednou, dvakrát denně porosím. Udržuju v dóze malou hladinku, trošku vody, aby uvnitř bylo co nejvíc vlhko.

2. CELEK - můj hlavní boxík, ve kterém v současné době jede růstová perioda a tak jsem se rozhodl pro zrušení prckárny a stavbu patra pro prcky. Svítí jim jedna 23w úsporka a mají okolní teplotu kolem 28 °C ( box v " noci " dotápím )

3. HOTOVÝ PRCEK, hovjel si ve víčku, dóze a totálním vlhku ( zítra půjde do hlíny )

4. Řízek z minulého řezání - v 4l teku, cca
Pítr90
😉
Pítr90
Fotky řízků:
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Pítr90
Zdravím,
Odo: kostičky namáčím na cca 24h do upravené vody, do které dávám 1ml/l Root Juice.


Cau Pitr.

Tak ted nevim jesli jsem te dobre pochopil.
Napsals mi do vlakna "Na hnojení bych se vyprdnul, mladé kořínky na to jsou dost citlivé"

A ted koukam ze tam taky tu vyzivu Root-Juice pridavas.
Tak jsem trochu zmaten jesli jsem ti dobre rozumel.

(Chcankama bych ty klony samozrejme nehnojil. )

Jinak to mas moc krasny. :-)
Pítr90
Madi: dávám jen malou kapku Root Juice, fakt kolem 1ml/l když "pufruju" kostky na začátku, pak už jen rosím. Mam takovou teorii ohledně té citlivosti kořínků a to, že v určitých podmínkách začnou růst ( upravená voda, Root Juice ) a v těch už je nechám do přesazení do substrátu. Kdyby se podmínky náhle měnily ( zahnojení ), tak by jim to podle mě mohlo zbytečně škodit 😉
Madical-Strains
Ok, koukal jsem se do RW,jukni do vlakna,pridal jsem foto.
Diky.
Pítr90
Poslední řízky Dreamu zasazeny. Už je nemám kam dát, tak půjdou k rodičům na balkón 😉
Pítr90
Momentka od boxíku aneb večerní relax s kytičkama a bongem
Pítr90
A jsem tu s dalším kolem řízků. Tentokrát Na rychlo a na prasáka
Dnes přepínám na květ a shodou okolností mě kámoš poprosil o pár řezů. Tak ořezat pár malých spodních větviček a jde se na to.
V hlavních rolích
Blue Dream ( Natural s. - ze semene ) a northern light ( řez z řezu, původně od Nirvana s. ) - z nich řízky
A jedeme punkově 😉
Jediné, co jsem měl připravené dopředu byla odstátá upravená voda,l. Jinak nic!!! Kostičky namočené 10 min před řezáním do vody s kapkou Root Juice, řezy stříhané opatlanýma nůžkama, prostě tzv. Na pána 😁😁😁
Teď pár fotek:
1. Potřeby a nařezaní prcci ( není tam kořeňák )
2. Před vložením řezu opatrně vymáčknu přebytečnou vodu ( většinou pár kapek )
Pítr90
Nějak se mi nedaří vkládání fotek, tak ještě jednou:
1. Kostičky - vymačkání
2. Výroba menších kostiček
Pítr90
1. " Prcci v akci "
2. Pítrovo miniprckárna zas jede
Pítr90
Zdravím všechny Growers,
ikdyž jsem tu každý den, tak má lenost převládla a dosud jsem nezaložil žádný plnohodnotný thread s pěstem. A tak bych se s Vámi chtěl aspoň podělit o pár fotek z mé poslední sklizně
V hlavní roli dva vlastní řezy z fem mamky Blue Dream/Natural seeds ( sativa pfeno ) a dva řezy Northern light/ řez z řezu, který byl z řezu 😉 ( opravdu NIC nedegraduje )
Vše v light mixu od Plagronu - 4l Teku, s hnojivy Biobizz ( grow, bloom, top max + párkrát Alg A Mic)

1. Foto největší Northern
2. Vlevo od lahve Dreamy, vpravo Nortníky

Ps: další kolo zdokumenuji. Mám již v prckárně připraveny řezy :
3* White Widow / banka co já vím - zjistím
3* Grepfruit asi Sweet 😁 - Dinafem
3* critikal + 2.0 - taktéž Dinafem
V prostoru 60*60, homemade skříní, pouze větrákama 12v a s dvěstěpáďem od GIP, který bude svítit páté kolo. Rád zkouším a vymýšlím vychytávky a zjednodušení v návaznosti na co nejmenší finanční náročnost 😉😉😉
Takže bude na co se dívat
Ale musíte chvilku vydržet,
vše má svůj čas 😉
Tak všem Out příjemnou a bohatou sklizeň a se Všemi brzdy u mého vlákna...
Pítr
Pítr90
Tak jsem se zas pustil do řízků

Řezy z řezů, které byly z řezů 😁😁😁😁

Tři kousky grepu a tři critikalu 2.0 +

Ještě ani nevím, co s nima 😁😁😁 ta zhasnutá prckárna mě už nebavila 😂😂😂

Zasazeny do 1l Teku, light mix od Biobizz, zalito dešťovkou bez úprav
Světlo zatim jak na řezy - 24/7
Teplota stálých 27°C
Vlhkost neměřím
Pítr90
Zdravím Vás kolegové, po dlouhé době bych rád oživil toto vlákno

Z důvodu upgradu na o 20cm vyšší boxík jsem vyndal světlo z prckárny

Proč to píšu:
světlo beze směn pořád funguje-svítí

4 obyčejné úsporky, staré stínidlo, pár objímek a šroubů, kus desky 😁

No nemůžu si světlo vynachválit

Ps: pořizovací cenu si asi spočítáte 😉
Pítr90
Aktuálně 😉
Cannapes
Ahoj vsichni kdyz sem zacinal s pestem valil jsem noname klasicky za oknama a dosvicoval klasickymy teplou a studenou zarivkou co sem mel nad akvarkem.pokus se dolozit nake foto mivam i za oknem klasicky dane co davam ven nebo do stanu loni byl big bad.super lemond haze a musim uznat ze i pak kdyz se daly do stanu chutna dobre hnojiva atami tust a kvet plagron a tet mam druhy rizky co delam ty mam poprve v bubbleru a prv i rizky sem mel do hliny a sly a zarivka staci na klony ;)
HVR
citace:
Původní příspěvek od Pítr90
Zdravím,
Odo: kostičky namáčím na cca 24h do upravené vody, do které dávám 1ml/l Root Juice. Vodu upravuju od oka, podle kapiček na měření pH, ale už jsem řezal i u kamaráda a tam byla voda bez úpravy, kostičky namočené cca deset minut a řízky se chytly taky 😉

Žárovka - keramické topení do líhní 😉 mám postavené vzhledově šílené, ale funkční topení, složené z této žárovky, PC větráku, trafa a dvou "L".
Jinak díky za zájem, vážím si toho


Ahoj,
hele to vypada moc zajimave...do budouca budu resit box,ktery bude v zime na chladnem miste a zaujala me zarovka jako primotop :-) Mas nejaky konkretni doporuceni a meril jsi jak se meni teologa v case v boxu vzhledem k okolnimu prostredi?Fakt by me to zajimalo,protoze budu neco podobnyho taky potrebovat :-) A nebo jsi uz vykutil za ten rok neco jinyho a efektivnejsiho?
Diky moc za odpoved
HVR
citace:
Původní příspěvek od HVR


Ahoj,
hele to vypada moc zajimave...do budouca budu resit box,ktery bude v zime na chladnem miste a zaujala me zarovka jako primotop :-) Mas nejaky konkretni doporuceni a meril jsi jak se meni teologa v case v boxu vzhledem k okolnimu prostredi?Fakt by me to zajimalo,protoze budu neco podobnyho taky potrebovat :-) A nebo jsi uz vykutil za ten rok neco jinyho a efektivnejsiho?
Diky moc za odpoved

....tohle bylo k prispevku 50....nechapu proc se to postlo s quotou na uplne jiny prispevek..
Pítr90
Zdravím, měřil jsem jen orientačně, časem jsem sepnutí topení dál až cca 1/2 hodiny po zhasnutí a vypínal taky​ nějaký čas po sepnutí lampy. Nyní už jsem to vychytal lépe, udělal jsem si z nerezu podložku na nožičkách, na které mám zespodu nalepený topný kabel - taková bytelnější topná podložka 😉 zapojenou přes jednoduchý" stmívač " . Nyní tam mám řezy na out a rovnoměrně rozložené topení bylo nutné. Nyní je topná žárovka pověšená ve velkém boxu, těsně pod objímkou výbojky a v " noci " na ní fouká ofuk lampy - i v boxu 60*60*160 dokáže zvednout teplotu ze 14 na 17-18°C

Ps: nejde komentovat jednotlivé příspěvky, vždy se guote + tvůj text zařadí nakonec 😉
HVR
Diky moc za odpoved ;-) Jsem ted trosku pogooglil a vratim se na stredni a asi si vyrobim keramickou troubu a tim to vyresim...
Sezenu nejakou keramickou trubku,wolframovy vlakno a napalim tam nejaky Ampery :-) Diky a mej se
HVR
citace:
Původní příspěvek od Pítr90
Zdravím, měřil jsem jen orientačně, časem jsem sepnutí topení dál až cca 1/2 hodiny po zhasnutí a vypínal taky​ nějaký čas po sepnutí lampy. Nyní už jsem to vychytal lépe, udělal jsem si z nerezu podložku na nožičkách, na které mám zespodu nalepený topný kabel - taková bytelnější topná podložka 😉 zapojenou přes jednoduchý" stmívač " . Nyní tam mám řezy na out a rovnoměrně rozložené topení bylo nutné. Nyní je topná žárovka pověšená ve velkém boxu, těsně pod objímkou výbojky a v " noci " na ní fouká ofuk lampy - i v boxu 60*60*160 dokáže zvednout teplotu ze 14 na 17-18°C

Ps: nejde komentovat jednotlivé příspěvky, vždy se guote + tvůj text zařadí nakonec 😉


Jinak presne do podobnyho boxu to budu potrebovat akorat vyska bude 170...ja mam 200W COB jen s pasivnim chladicem kterej dokaze vyzarit do okoli dost tepla,ale v zime to bude malo no...
Pítr90
Zdravím všechny,

Nějak se tu poslední dobou skloňuje řízkování, tak se přidám i já

Vlastně bych mohl zkopírovat příspěvek č.65 😁😁

protože prckárna pořád jede a to beze změn

Aktuálně jsou v ní připravené řezy z outdooru od kámoše ze skleníku na další kolo

Jinak postup stále stejný, viz starší příspěvky v tomto vlákně
Pítr90
Uvnitř vše pořád stejné 😉
Pítr90
Skleníček a řízky

Tentokrát i z outu bez problémů

Žádné speciality, hnojení, atd. Jen obyč práškový kořeňák, odstátá voda s kapkou Root Juice od Biobizz

Svítíme úsporkama 27w 4000k

Bez ventilace
Pítr90
Ještě jeden zakořeněný řízek 😉


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma