Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600w Critical Mass hlína, scrog ? - Klikni zde pro originální téma
MatesMaty
Zdravím všechny, po dlouhodobých neuspěších s hydrem ( tvrdá voda ) jsem se rozhodl pro hlínu. Odjel jsem v hlíně 1 kolo abych viděl jak se to bude chovat.

Stan: Dark room 150x150 cm
Světlo: 600w MH a HPS A-wing medium + stínítko
Medium: Biobizz lightmix
Květníky: 1 L a potom 5,5 L
Klony: 36x Critical Mass Mr. Nice ( vlastní výroba )
Odtah a přítah: Prima klima 800m3/h a 450m3/h
Hnojiva: Bcuzz komplet

Styl- předpěst v 1 L květináčcích pod zářivkama, přesázeno do 5,5 L a to bude konečná. Kytí jsou 1x zastřihlý klasicky. Chci z každé kytí max 3 větvičky. Scrog metodou bych to uplně nenazýval protože ta síť je tam spíše pro správné oddělení větviček od sebe a podporu protože mi předtím padaly jedna přes druhou.

Dneska koukám sensi má slevu na produkty a předešlý téma je zrovna s big budem takze tady neváhám a udělám si matky. Vyměním ho za CM protože na to že je to kříženes s Big budem tak má strašně od sebe patra a tím pádem řidký a nekompaktní palice. Kytky jsou cca 7 dní ( v 1 L květináčích ) a cca 3 den v 5,5 L a pod 660w. Na scrog jsem použil konstrukci ze dřevěných tyček a pletivo poplastované aby nekorodovalo.
MatesMaty
Problém, jde připojit pouze 1 fotka, nevím proč.
@jdam
Ty kraaaso a jak to budes zalejvat?
MatesMaty
No ted je to v pohodě, problém bude až proroste mříž. Ale sestavil jsem si takovou vychytávku :D trubku dlouhou 100 cm a na obou koncích kolena a k tomu 5 L kanystr s husím krkem na přesné nalívání :D
MatesMaty
No přemýšlím teď o Big Bud Ed rosenthal od sensi. Máte někdo zkušenosti ? Někdo říká že květ trvá 65 někdo zas 75 dní tak nevím, to už se mě zdá strašně moc
Kalashnikova
Kazdej matkar ma svoje phena a vi jak dlouho kvete. Mas tam 36 kytek to je doleca dost na tvuj stan. Každopadne 750 by tam mohlo byt kdyz se budes starat dobre
Kalashnikova
Jinak hnojky jaky?a BB by mel mit kvet max 60 dni mam dojem
MatesMaty
Hnojky jsou Bcuzz :) No napočítal jsem cca 91 vrcholků tak uvidíme. Myslím že cca 5 dní růstu by mělo stačit a pak bych to přepnul, co říkáte ?
Bitir
Zdar, mas je uz pekny a nebal bych se prepnout , zy pocty se ve finale muzou zmenit , po prepnuti to poporoste ,neco zaroste atd.atd. kazdopadne bych to prepl a to jen z duvodu ze pokid budou chtit mlc vystrelit, tak maji misto chvili rust i do stran a pekne zaplnit prstor pri male vysce , az je budes mit namackany a prepnes, tak jediny misto kam poleti je hore a spatne se to pak prosvicuje. Kor kdyz jedes tak velkej box na 600w . Nejlepsi je mit trochu prostoru at to prosvitis a mas kompaktni rostliny.

Edit. Bb pojedu sice ted, ale jako matecni rostlinu bych ho nechtel . Driv jo, ale po konzultaci se zdejsim clenem sem zapremyslel a palice ala big bud ,ti udela kdejaka kytka ,staci kdyz dobre vyselektujes matku. A critical mass je v podstate big bud. Tech phenotypu je tam hodne ,zalezi na selekci.
koogi1
Nó parádně nacpaný box,zalévaní máš vyřešené krkem,a jak panečku budeš zaplétat????
Big Bud záleží na Phenotipu ještě jsem neviděl delšího jak 65 dnů a to už jsou salámy jak ruky :D není co dodat.
EDRSB take podle phena některá jsou více do sativy jel jsem dvě rozdílné a od rozdílých matkaru i chtěly 65 a druhé 72,ale stojí za to je to úžasná genetika šišky jak šutry nádherně voní ve květu a pěkně se táhnou dobré mít bambus tyče nutno vyzkoušet já jí mít už bych neměnil.
MatesMaty
Zaplétám to docela v pohodě. Ohýbat to budu tak 3 dny a pak nechám vyrůst palice
@jdam
Jestly se nechces trapit tak dokud to jde tak nainstaluj drip.ver mi za par korun hodne usetreny prace
Heckerko
No rozhodne ti aj ja odporúčam niečo nainštalovať lebo zalievat 36 rastlín s trubkou? Nič v zlom kamo ale ja som zalieval len dve trubkou a už ma to serie :D nieto 36 :D :D :D nabudúce aj ja už dám čosi automatické
MatesMaty
Nemuzu, mam tvrdu takze drip nepripada v uvahu. Zasiralo by se to furt
Kordolog
MatesMaty: BB Ed Ros. jsem jel ze semínek a byl ready v 65 dni..:)
Bitir
Muzes si koupit pe hadici, derovacku, tlusty kapilarni hadicky , ty spojky z pe na kapilary ,par T a L spojek , zaslepku a muzes valit . Ta kapilara ma velkej prumer tak se neucpe ,ale nesmis tam davat zadnej sprey :). Jen ukotvis ke kvetonaci a jedes . Nebo to jde udelat cely z 16 pe hadice ,ale potrebujes hodne spojek. At to roste ;)
MatesMaty
Me to trva cca 15 minut nez to zaliju takze to nevadi. Ver mi me by se to zaneslo vsechny ty kapilary. Objednal jsem dneska 10 ks seminek Big bud ed rosenthal od sensi tak budu chtit zacit selekci do 2 tydnu.
Bitir
Vyvracet ti to nebudu , maji vnitrni prumer 3 mm, to uz by bylo umeni ucpat :D .
L1st3r
Čau ono se to ted zalívá dobře, ale jak prepneš tak se tam bude dostávat hodně blbě, a vyplítání ti taky nezávidím. Měl jsem 110x110cm a zadní část mě stála hodně nervů. Jinak ještě k tomu zalívání. Jak poznáš kolik chcou ty zadní květníky zálivky. Podle mě sis měl tu pěstební plochu zmenšit, abys měl přístup ke všem kytkám. Popřípadě zvolit pěst bez sítě a ohýbat kolínkama (viz. Kvakos). Potom můžeš s kytkama manipulovat a měl bys i lepší podmínky pro zalívání. Každopádně držím palce.
MatesMaty
5. den růstu pod 600w

Tak dneska něco málo pozohýbáno, příště to udělám o 5 cm nižší. Pořád váhám zda li přeponout ted nebo jeste cca 2-3 dny počkat. Už netrpělivě čekám na 10 semínek Big Bud Ed Rosenthal a hodím sem potom aji selekci.
bcbud23
Ahoj jelikož CM mám taky tak já už bych ho přepl já mám tedy 16 ks a nenechám ho dýl jak 10 dní na růstu jelikož ty už to máš ted plný tak bych přepl mě to vždy brutálně vyroste . Jinak CM je pecka model sklízím ho plně zralej po 55 dnech ale toto kolo ho chci nechat o týden dýl co to udělá protože jsem tu viděl i 63dní a to byl mazec. Jinak mě se normálně stává že týden od přepnutí mám už paličky což u některých modelů třeba až kolem 18 dne . Cm mě vždy potěší at se daří budu sledovat.
MatesMaty
Tak on kvete opravdu rychle to ne ze ne, ale jinak ty palice se me zdaji mensi nez treba jiz uz zmineny Ed rosenthal. No za nedlouho budem moct porovnavat.
MatesMaty
Dneska už přepínám na květ. Jen bych měl otázečku. Od jakýho dopravce vám dojdou semínka od Sensi Seeds ? Je to PPL nebo Ceská pošta ? A do ruky nebo na poštu ? Potřebuju je zachytit ještě dřív než se mi dostanou domů :)
Kalashnikova
Objednavam vse pres ppl. vzdy do druheho dne to je u mě
MatesMaty
Ale já neměl na výběr jestli ppl nebo česká pošta. Když je to ze zahraničí tak to určuje dodavatel pokud se nepletu. No dneska to na české poště ještě nebylo tak uvidíme zítra. Třepu se strachy aby to nedostal do ruk tatka :D
Legy
Si dojdi do nějaký kamenný prodejny a máš to, nemusíš kupovat přes net... ;) Případně si najdi prodejce, u kterýho máš na výběr dopravce, stránek, kde prodávaji semínka od sensi seeds je tisícovka ;)
Sleduju.
/edit: Jo, ty už máš objednáno, tak to nic... :D
MatesMaty
Kupuju pouze od origo seed bank. Kdo vi jak to ty nase obchody skladujou
Legy
Tak v tom problém nevidím... Za prvý, semínka jsou od výrobce vždy dobře uskladněná a prodávaná z drtivý většiny v neprůhlednym obalu, takže jediný co, tak by to museli mít někde, kde je 40°C, aby to zkazili. A za druhý, když vemeš ze stránek, který jsou známý a semínka tam točí, eliminuješ i tuhle hrozbu ;)
Originál seedbanky tak nemají žádný speciální humidory na to...
MatesMaty
1. den 12/12
Tak dneska opět trochu pozohýbáno. 1 střední kytku jsem podložil ( byl to boj :D ) protože neroste tak rychle a zanikla by. Ještě tak 5 dní nechám MH a pak vyměním za HPS. Dneska jsem si dal tu práci a stihl jsem udělat jeste 65 klonů tak uvidíme jak zakoření :) Vidíte tu krásnou barvu sytě zelených listů ? :)
MatesMaty
Nevím proč ale nejde přidat víc jak jedna fotka takže to tady bude naházené po 1 fotce.
Bitir
Musis vybrat fotku,odeslat, zas vybrat a odeslat a pak zberejnit prispevek . Pak jich tam budes mit treba 5 v jednom ;)
Lawor
Mě funguje odesílání všech pěti najednou, tak to teda nevím kde dělám chybu :-D.. Mates, asi tě zkopíruji se sítí, do této by to šlo mnohem líp ;-)
MatesMaty
No tak dneska přijedu dom z práce a všiml jsem si na listech skvrn tak jsem se kouknul pořádně a našel jsem tam nějaké svině :D jsou rychlé a okrové. Žádám vás o pomoc, dle mého názoru jsou to třásněnky ale raději počkám až mi to potvrdíte.

Edit: Použil jsem Vertimec 1.8 ec v dávkování 1 ml na 1 L. Zítra nebo pozítří postřik opakuju a snad bude pokoj.

Pro začátečníky identifikace " třásněnka ":

Poznáme ji podle skvrn na listech. Třásněnka vysává list ze spodu a tvoří se malé ale ve velkém počtu se vyskytující fleky. Zpočátku se vyskytuje hlavně ze spodu listu a je malinká a témeř se nepohybující. U mě už je ta svině rozvinutá a je rychlá a cca tak 1-2 mm velká a pohybovala se hlavně zvrchu listu, naspod byly pouze ty malé třásněnky.
koogi1
Dobrý odhad Jsou to třásněnky,ty listy a ta svine je ukázkový případ jako z knihy.
MatesMaty
3.den 12/12

Dneska ještě ohýbáno ale přemýšlím že teď nechám už palice vyrůst do výšky ať jsou to pěkně velký a dlouhý palice. Třásněnkam je snad konec, raději to ještě jednou zítra šplíchnu. Listy krásně sitě zelený. Přemýšlím jestli už nemám prostříhat spodky. Výška kytek cca 35 cm ( pozohýbané ) :)
MatesMaty
Ode dneška můžete sledovat mou selekci 10 ks Big bud Ed Rosenthal od Sensi seeds :)
MaLdeSs
Máš to moc pěkný :)
K tomu stříhání , tak nějak sem vyčetl (tady , z literatury) že nejpozději stříhat do 1. týdne od přepnutí , pak má kytka jeste cca týden na vyhnaní zbytků , potom už jen kvete ( tudiž zasřihy po 2.týdnu už kytce uškodí )
GL HF dál
MatesMaty
Ale ja nemyslel "topping" ale "prunning ". Bavil jsem se o prostrihani zbytecnych vetvicek na spodku rostliny aby se energie presunula do tech hornich. Je mi taky jasny ze uz si neusmiknu vrchní palice.
MaLdeSs
citace:
Původní příspěvek od MatesMaty
Ale ja nemyslel "topping" ale "prunning ". Bavil jsem se o prostrihani zbytecnych vetvicek na spodku rostliny aby se energie presunula do tech hornich. Je mi taky jasny ze uz si neusmiknu vrchní palice.


Však já jsem to taky tak pochopil , na zaštipi typu "topping/FIM" už je taky pozdě , já taky zastřihávám pouze spodní vetvičky , to byla rada taky k tomu :) máš cca týden na (myslím že se to tak nazýva) ? "Lollipop" ? , na to oholení těch větviček , později bych já osobně už na kytku nesahal , ale to je jen moje rada / ? zkušenost ? , v podstatě si s tím dělej co chceš a kdy chceš.

Ať to roste *PEACE*
Bitir
Guerilla delal tusim test ze to oholil v 16 dnu na kvetu a pak kolem 30 dne omylem. A ocividne ji to prospelo, tezko rict ,lisi se to od odrudy.
MatesMaty
4. den 12/12

Tak včera jsem zapomněl nahodit foto :) Třásněnky šplíchnu dneska večer pro jistotu ještě jednou. Tak přestávám ohýbat a nechám pěkně vyrůst palice :)
MatesMaty
5. den 12/12

Dneska jsem udělal jenom druhy postrik proti třasněnkám. Necham to uz narůst, ono se to moc nevytáhne :)
MatesMaty
6. den 12/12
MatesMaty
8. den 12/12

Tak tady jde všechno ok. Pěkně už to kvete. Je tam cca 80-85 kvalitních vrcholových palic.
Kalashnikova
Jeste bych to ohnul
Bitir
Pocitej stim,ze to jeste dost naroste, misto tam mas . Taky bych se asi nebal to pozohybat ,ale ted musis zvazit sam jestli zohnout a mit hod e vrchu ,nebo jim nechat prostor at mas 80 dobre osvicenych salamu. Coz critical mass umi a nejsem si jistej jestli by byl dobrej napad to vic ohybat , jeste pockej a uvidis, pokud jednotlivy patra budou daleko od sebe a bude se to chtit vytahovat, tak to zohni, pokud ti porostou husty patra ,kde bude predpoklad na poradnou topovku ,tak to neohybej .
Podle fotek se to tezko pozna ,ale spis to vypada ze se to vytahuje a chce to vic vetvi.
MatesMaty
12. den 12/12
Takže nakonec jsem to už neohybal. Dneska jsem dal jen costou zalivku s enzymama. Nikdy jsem neměl zdravější kytky než tyto.
MatesMaty
Nešlo mi přidat foto tak snad teď.

Edit: nejde mi nahodit ani jedna fotka takže až to pujde tak je sem nahážu :)
MatesMaty
Už 4 dny mě nejdou nahodit fotky !!!!! co s tím ? vždycky mě to hodí error !!!
Jamés
Nepoužíváš náhodou mobilní data?(telefon,tablet)..mě to vždycky vyhodí když při nahrávání fotek nechám na delší dobu zhasnout displej :-D ..
MatesMaty
17. den 12/12
Foto
MatesMaty
20. den 12/12

Takže dneska přidám jen foto za tmy :) Zjistil jsem problém a to plíseň na povrchu hlíny. Takže jsem ji jen seškrábl a doufám že se nebude rychle šířit a dokončím kolo v pohodě :) Jinak dneska ještě nachystaná posádka na další kolo. Přeci jenom asi Super Bud do 3 měsíců vyselektovat nestihnu a abych měl ještě 36 ks klonů z tak málo matek to taky ještě ne.

Edit: nevím proč, ale nejde mi přidat fotka za tmy. :(
MatesMaty
Snad foto :)
BRooT
Na tu plíseň na hlíně bacha, ať ti to větráky nerotfoukaj do palic... Mě na to pomohlo, když jsem na to rozprášil peroxid (obyč na ranky z lékárny), kytkám to nic neudělalo. A nebo seškrábávat a seškrábávat
Bitir
Nechci pochybovat o tvych schopnostech ,ale ses si jistej ze je to plisen ? Ja to mam v kvetinaci vzdy kdyz dam trichodermu od general hydroponic. Nikdy to nic neudelalo ,tak doufam ze sou to nejaky houby ci co.
Broot Pokud bys mel plisen na povrchu hliny ,tak k sireni nepotrebujes vetrak ,staci si precist jak se mnozi plisen a podivat se pod mikroskop ;). Tudis si myslim ze kdyby to bylo na skodu ,uz ma po kytkach . At to roste ,drzim palce.
Edit , od jiste doby s potvorama ,davam do kvetinace 5 cm hydrotonu na povrch, v podstate je to hned suchy a moc do toho nejdou potvory , pokud bys mel fakt plisen ,tak to zkus zasypat tim hydrotonem, na jeho povrchu nejsou moc Hostinné podminky k plisni.
BRooT
Vím jak se množí, nicméně, že ti nalítnou na palice je dost větší šance, když to rozfouká větrák. Takhle , pokud to doopravdy je pliseň, tak je ještě možnost to nějak ukočírovat, než se to rozjede.
metracek
Trichoderma patri take do skupiny hub, zvanych plisne. Ne vsechny plisne jsou skodlive, ba naopak dost jich je v growingu velice prospesnych. A nejakym seskrabavanim se hub stejne nezbavis :)
Kalashnikova
Tak co ? Zavřeli tě? Né joke. Jak pokračuješ
MatesMaty
On tě přejde humor až ti švestky zaklepou na dveře :D Ne nezavřeli i když připouštím že jsem poslední dobou dosti paranoický takže jsem svou aktivitu omezil. Tady přikládám nějaké foto. Mám 45 dní květu a očekávám sklizeň tak v 55. - 58. dni. Ted už 5 dní prolívám pouze vodou :) Bohužel opět nejdou přidat fotky tak je nahodím později snad.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma