Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
žloutnouti listu - Klikni zde pro originální téma
kostakosta88
Prosím o radu proč žloutnou listy děkují
Váchy 55
Ahoj. Těžko říct. Musíš dát nejake info..co jedeš za médium, jaké pH zálivky/výtoku , hnojíš,...?
kostakosta88
čau jsem začatečník druhým rokem jsi předpěstovavám na venek a letos se mi udělalo tohle jedu klasiku hlínu ph nevím zalívám odstátou vodou a hnojit jsem ještě nezačal kytky jsou 20den v růstu
doufám že to není plíseň
Váchy 55
Plíseň to neni. Tohle vypadá na určitý deficit (nedostatek) živin a zároveň spálení. Nejspíš máš hodně tvrdou vodu s vysokým EC + špatné pH. Živiny se nevstřebávají jak mají. Pokud máš velký rozdíl v pH než jaké tam má být, tak nemá cenu ani přihnojovat, protože ti to furt nebudou vstřebávat jak mají. Chtělo by si to zjistit jaké máš pH zdrojové vody a podle toho se pak řídit. EC by taky nebylo na škodu vědět. Zkus si od někoho půjčit měřáky nebo si kup aspoň orientační test pH na akvaristiku ;-)
kostakosta88
dik moc za radu
Lara & Jack
Snaž se držet ph pod 6 a bude to v cajku 😉 máš tam málo živin jak psali výše.
Jak často zalevas?
Semys
ahoj, snad nebude vadit kdyz se pripojim prakticky se stejnym problemem. poridil jsem merak tak prichazim celkem pripraven ale reseni neznam.

takze kytka zacina zloutnout odspoda, prvni delozni listky zezloutly a uschly, tedka mam pocit že to zacalo u dalsich. kytka je odspoda zkratka znatelne svetlejsi a zlutejsi nez nahore

zalil jsem naposledy pred tydnem, vlhkost tam je dostatecna takze na zalivku ani nemyslim a ph mi to ukazuje nekde pod hodnotou 7? jestli tomu meraku teda rozumim.

hnojivo jsem jeste nepouzil zadne, substrat je z obi na pokojove rostliny + jsem primichal perlit. vlastne jedine co mne napada je plisen, kdyz se podivam zespoda na kvetinac, zacina se tam cpat korinky a maji kolem sebe takovy bily mech, ne moc ale maji. muze to byt ono?
borecshot
citace:
Původní příspěvek od Semys
ahoj, snad nebude vadit kdyz se pripojim prakticky se stejnym problemem. poridil jsem merak tak prichazim celkem pripraven ale reseni neznam.

takze kytka zacina zloutnout odspoda, prvni delozni listky zezloutly a uschly, tedka mam pocit že to zacalo u dalsich. kytka je odspoda zkratka znatelne svetlejsi a zlutejsi nez nahore

zalil jsem naposledy pred tydnem, vlhkost tam je dostatecna takze na zalivku ani nemyslim a ph mi to ukazuje nekde pod hodnotou 7? jestli tomu meraku teda rozumim.

hnojivo jsem jeste nepouzil zadne, substrat je z obi na pokojove rostliny + jsem primichal perlit. vlastne jedine co mne napada je plisen, kdyz se podivam zespoda na kvetinac, zacina se tam cpat korinky a maji kolem sebe takovy bily mech, ne moc ale maji. muze to byt ono?


No ph kolem 7 ono je kolikrát důležité to vědět přesně.
Máš to hrozně světlý chybí ti živiny. Uprav vodu na ph 6 a přihnoj.
Co se týče plísně kolem kořenů (pokud je bílá a kořeny taky tak je vše v pořádku) je to jediná plíseň která kytkam nevadí ba naopak prospívá.
Problém je když kořeny začnou hnědnout nebo se na ně přisaje nějakej zelenej žabinec :D
L1st3r
Čau, podle me nemají dost dusíku, proto to jde i od spodu. Pokud mas možnost destovky, tak ji pořádně prolij ty kvetniky. Destovka ma pH cca 6,2 , pote jim naordinuj řádnou dávku hnojiv. U tak velkých úplně bez problémů EC 1,6 což je plna dávka na růst. Pokud nemáš destovku, budeš muset koupit bud lakmusovy papírky( nejhorší varianta, nic moc přesnost) , kapky na určení pH ( lepší než papírky) a nebo digitální merak a vodu upravovat.
Možná by stačilo pouze zahnojit, ono totiž to jejich predhnojeni co píšou, ma konopí vyzrany za tři tejdny.
Semys
V prve rade diky za vase reakce, ohledne destovky to je dobre, mam jimku na destovku, nezalivam nicim jinym. Ohledne hnojeni jsem cekal prave diky tomu co psali na substratu a sice tech 6 tydnu ale podle toho co rikate to celkem dava smysl. Se substratem jsem vzal jeste hnojivo guano. tedka ctu to slozeni a dusik tam je, taky fosfor a draslik takze rano nahnojim.
tedka ale kolik, ctu tady 10-30gramu na 60cm truhlik. Ja mam marii v kvetinaci 20x20cm tak dam slabych 10g hnojiva na vrch hliny a proliju destovkou. nerad bych to tim hnojivem zabil kompletne.

edit: tohle je to guano
https://eshop.unihobby.cz/zahrada-h...LhQ8aAmcv8P8HAQ

asi to nebude uplne idealne skrze ten granulat ale spotrebuju to snad i jinde. Jak casto se to sype do hliny ale netusim. taky tam mohli neco napsat. merak na ziviny nemam (zatim)
L1st3r
Nejsem si úplně jistej jestli ti to pomůže, granule mívají vlastnost postupného uvolňování tech živin. Ty potrebujes rychlej zákrok, takže ideálně nějaké ve vodě rozpustné hnojivo, pokud mas tak třeba krystalon nebo něco. Čím dyl ten deficit bude trvat, tím hůř se z toho bude kytka vzpamatovávat.
Semys
Prohrabl jsem zasoby a nasel ab extract 3v1 pro pokojove rostliny a palmy. klasicky vicko do 5litru vody. Pisou npk 1,5-0,4-0,7 a ph 5-6. Docela cumim, ze to guano ma o tolik vysi hodnoty npk 3,7-1,7-7 a ph 6-8. Procetl jsem ted hromadu stranek tady o hnojeni ale co ta kytka potrebuje tedka tak z toho chytry prilis nejsem.

edit: zena vstala a nasla mi dalsi tri pixle hnojiva, takze jsem vzal nakonec hosticke hnojivo na papriky a rajcata s obsahem guana.
obsah dusiku 7%, prolil sem to litrem destovky s timhletim a za tyden se ozvu ;) diky
Semys
cau chlapci, tak je to dobre... asi nemuzu rict že kytka zase zezelenala ale rozhodne to nema tendence dal zloutnout, prijde mi ze malinko ztmavla a vypada tak nejak zdrave.
dale leju tu hnojku na papriky a rajcata, pullitr zalivky co treti den, snad ji nebude vadit, že je ta zalivka pokazde takhle obohacena
Jeronymouse420
Ahoj všichni, moje dvě kytky cca velký jako tady měl Semys začali taky žloutnout odspodu..
Klíčil jsem je začátkem května a až tento týden to začalo.. Dusíku by měli mít dost hnojím je kopřivovou jíchou, a vodu nechávám v sudu odstát a měřením s kapkama na bazény to ukazovalo pH kolem těch 6.
Jediný co by mohl bejt problém je to že ta voda když tam je trochu jíchy zezelená a pak to asi ukazuje jinej odstín s těma kapkama, a tak jsem tam přidal trošku kys. citronový..
Mohlo by malý pH dělat tenhle problém? Je řešením zalívat deštovkou? :D
Kdyžtak děkuju za odpovědi a sorry že jsem to napsal už do tohodle threadu ale snad nevadí :D
Jeronymouse420
Taky mi lehce žloutnou, pH kolem 6, ale měřeno kapkamy na akvaristiku s kopřivovou jíchou, takže možná byla jiná barva kvuli té kopřivě a já pak přidal více kys. citronové..
Takže malé pH může znamenat žloutnutí listů..?
Další, co asi dělám špatně je že jsem kytku zaléval v slunečném dni 2x denně (někdy i 3x) což jsem se dočetl je špatně, a mám zalévat jednou za 3 dny a více, nebo podle suchosti substrátu.. Mám 20l květináč, takže spíš méně..
Jinak dusíku mám snad dost, hnojím těma kopřivama a pak přejdu na slepičince v květu..
Takže, je to přelévání hlavní problém? Pokud ne, co to způsobuje?
Díky moc za případné odpovědi, a snad nevadí že jsem psal do cizího threadu. :D
Semys
ja nasel nekde bokem jeste tohle
Semys
a jinak moja krasavice, ty spodni listy zezloutky ale cert je vem, rozhodne to roste pekne tedka... kdyz uz taky pisu, mam dotaz ohledne presazeni, existuje nejaky limit kdy presadit do vetsiho? mam nachystany jeste jednou takovy kvetinac nez je tedka
Obelixsk.cz
Zdar kolegové, teď že připojuji s podobným problém. Ale myslím že je to přirozený cyklus. Co myslíte?

Kytky jsou 21 den v květu.
Hnojky jungle in da box každý druhý den. Míchám 1-2-3 ml na l. Voda je z reverzní osmózy.
Obelixsk.cz
Jinak Semys ta vypadá moc pěkně jak je stará?
dmtart
To obelixsk: zdarec koukám že si na začátku květu řekl bych že jim chybí fosfor..ukazujou ti to ty spodní listy tím nafialovělym odstínem...zapátrej nejdřív než se zeptáš...o výživě sou toho tady mraky
Obelixsk.cz
DMTART. Díky za radu ale vedle. Ale pátral jsem dost, tak si nech řeči... . Byla to ventilace. Nelíbilo se jim ze na ně 24 hodin fouka větrák. Po upravený periode přestaly žloutnutt.
crazyn
Tak to je největší kravina co jsem kdy slyšel , aby listy zežloutly protože na ně foukal větrák :-D ty už to taky nehul šéfe :-D
Obelixsk.cz
Tak si vlez na jiný fóra.. Každopádně realita je jasná. Nic jsem nezměnil kromě větraku a přestali. Žloutnutí listů od spoda může být spoustu vlivu, ať teplota, moc světla, vlhkost, ventilace, voda, zasoleni... atd u mě to byla ventilace s teplotou .. Hlavně noci jim byla prostě zima když cirkulační větrák jel na plnou. Měřil jsem a přes noc na větraku byla teplota 16 C. A rád bych si vyprosil tvůj ignorancky přístup
dmtart
..haha to mě teda pobavilo..ty si nech voe řeči a radši se nejdřív něco přiuč..říkam ti žeje to nějaký prvek as phosphor nevim...ale s tim větrákem si to zabil..zahradníku
dmtart
...navíc voe mluvíš o větráku a pak o periodě..tak si v tom pane trávníček udělejte tjochu pojádek
dmtart
...hele obelisx..nebo jak si říkáš/mimochodem nejsi pražák??? Taky se mi nelibí tvůj ignorantský přístup...kór když se ti lidi snažej pomoct..jdi do prdele a poraď si sam..omluva administrátorovi za spr.slovo
dmtart
..jo semys..výstavní kousek..moc pěkné...:-0
Obelixsk.cz
.
Obelixsk.cz
A myslíš že je tvůj názor jediný správný... Jaká arogance
Obelixsk.cz
A myslíš že je tvůj názor jediný správný... Jaká arogance.. Přečti si spíš něco ty.. :-)
Obelixsk.cz
Jak jsem psal změnil jsem větrání (ofuk)a pomohlo to, nic jiného jsem neměnil. tam nevím proč se mnou Hadaš, vysmivas se že větrák to být nemůže, přitom byl.. A pak a posíláš mě doprdel.. To nechápu.
Obelixsk.cz
Když ještě nad tím Red přemýšlím tak jako důsledek vypnuti cirkulační ventilátoru, se zvedla teplota přes noc. Takže větraku snižoval teplotu, tajže mohla být problém spíš teplota než větrák
dmtart
..na to asi už zapomen..nemám na bl... náladu a ani čas...ale přečti si do háje co píšeš....větrák,perioda...jseš mimo misku .kolego. tak se něco přiuč a nezas...j tady vlákno hovadinama...a ještě..když ti/ano přiznávám trochu sarkasticky/chce někdo poradit a zajímá se o Tvůj problém...chováš se takhle?.....k.o. končim ..zdar s at ti to tteba shnije
Semys
Caute chalani, na zacatku jsem resil problem zloutnuti, mozna se slusi priznat že to bylo nedostatkem zivin. Zacal jsem do kazde zalivky davat hosticke hnojivo, nic vic. Tedka je z toho kytka jak blazen. Hezci jsem rozhodne nemel, zachvili mne preroste a zacina se zajimave vybarvovat.
Semys
jeste dve fotky z večera, v podstate neni na co si stezovat. Takže jen zdravim a tesim se na sklizen.
kralo7
Čau lidi, letos jsem tomu venku nevěnoval tolik času, začal jsem strašně pozdě hnojit na květ a ani jsem neprostříhal spodky, mám tudíž menší a hlavně řídší vršky, prostříhal jsem to až dneska. Něco už je i zralé, ale když tomu teďka napálím větší dávky na květ, ztvrdne to ještě? Díky moc
dmtart
..to semys: ty spodky si měl určitě prořezat..z mikropaliček nebude nic a zbytečně se tím kytí vysiluje..k tomu vybarvování..pokud to není vyloženě nějaký kříženec s purpurea (modrá família)..tak je to zbarvení do modra dáno nízkou teplotou..což bych se vubec nedivil...je zima,v září ň 6stupnů..?outdoor mám taky skoro všecheny fialovomodrý..
.hele jenom dotaz..nepřipadají ti hodně zalistěný?
Semys
prijde mi to jako strasna jungle.. ale nejsem v tom zbehly takze netusim co urvat, jestli vsechny ty male, nebo protrhat listy. kytce se stale dari. kdyz by mi nekdo fundovany rekl jak presne tomu pomoct. klidne zakrocim
dmtart
..no nevim jestli fund....ale ober všechny ty malý paldy na stoku a i ty boční dle velikosti kytky cca 10cm od hl.stoku..vůbec hele když se podíváš na kytku tak jasně vidíš který větve jsou top a který třeba ještě "jdou" ale i ty který nemaj šanci dozrát nebo by byli řídký kvůli neprosvícení ťěma se kytka jen vysiluje..mrkni tady na forum je toho tady mraky jak by měla bejt kytí 7-10dní po přep.podstříhaná....a listy netrhej,maximálně nějaký odumřelý napadený žlutý..ale jinak netrhat,zbrzdíš je...
dmtart
..to kralo7:..to je težko říct..obecně se v pokročilé fázi květu do kytky nemá zasahovat a pokud už to máš 'skoro' zralý...tak už vůbec ne..mam dojem žes udělal blbost..kytky se ti zaseknou..hlavně už bys měl proplachovat a ty jim chceš napálit eště víc na kwět..což bude bez účinnku a navíc to nebude dobrý..do kytky se zasahuju do max.14dne po přep.a to opravdu max....pozdějš to znamená stres menší výnos náchylnost kytky na plísně a v neposlední řadě zásek.. pozastaví se kvetení...toť moje poznatky
kralo7
To: Dmtart
No nepotesil si me, ale co se da delat. Chybama se clovek uci, necham to jeste tyden byt a uvidise. Kazdopadne diky moc za odpoved.
dmtart
..hlavně s těma hnojivama neblbni moc..a protrhej to jak sem ti řekl a uvidíš že nabobtnaj...zdarec


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma