Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Kytky vadnou a zasychají - Klikni zde pro originální téma
Weedzzard
Zdary. Mám dvě kytky v malým boxu pod 125W dual úsporkou. Nevím co je to za strain... přes čas jsem si v jednom saklu střádal semínka z různých modelů. :) Nejspíš to teda jsou dvě různý kytky... Každopádně obě jdou do háje... Asi před 3-4 dny jsem si všimnul, že špičky jednoho listu na jedný kytce jsou vyschlý, ale nic jsem si z toho nedělal... to jsem asi měl. Včera byly už obě povadlý a ráno byl substrát suchý, tak jsem se chytil za hlavu a pořádně ho prolil. Večer kytky vypadaly pořád stejně. Předevčírem jsem je zrovna přesazoval, tak mě napadlo, že jsem možná dal do substrátu moc písku a neudrží vodu. Namíchal jsem tedy nový substrát (resp. kytky jsem vyndal z květníků a do substrátu přidal víc hlíny). Nemyslím si ale, že to je tím. Teď jsem se vzbudil a otevřel box, a ty chudiny jsou na tom ještě hůř než včera. Kytky jsou ve třetím týdnu vegetační fáze.

Prosím o pomoc... je ještě nějaký způsob jak je zachránit?
fikus37
Zdar,špatně se radí přes net.
Alespoň nahoď foto.Kontroluješ PH?
Kalashnikova
Jednoducha vec obetuj 350 korun a kup si kvalitni hlinu nebo kokos. Hlínu si nabral někde na poli mi přijde vid?
Weedzzard
Hele ne, měl jsem zahradnický substrát bez rašeliny, ten jsem smíchal s pískem a perlitem. Ale teď mě tak napadá... hnojil jsem start up stimulátorem od plargonu, kterej je už asi dva roky otevřenej... není možný, že se "zkazil"?
obok
Zdar nechci zakládat nový téma tak využiji tady. Mám klony které když jsem přebral tak v super stavu ale po zasazení do light mixu uvadají. kořeny přes celou rw kostku. hodil jsem pod 250 sodík a zvedl to cca 70cm od kytek. to jim dalo ještě víc zabrat. tak jsem zhasl na 6 hodin a teď svítím 105w usporkou(4100K obyč.;). Voda 6,5 ph, květináč 11l, box 60x60x150.
obok
.
Bitir
Jakou mas vlhkost ? Nejspis tam budes mit docela sucho podle fotek.
obok
něco kolem 60... na chvilku to spadlo pod 50 ale držím se na těch 60
fikus37
Musíš zvednou vlhkost ,alespoň na 70-80%.Než se ti kořeny uchytí.
obok
zvlhčovačku vzduchu teď nemám... ale pichnul jsem k nim špejle a kytí opřel o ně a přes ně přetáhl sáček ať se vytvoří větší vlhkost kolem kytí. nebo nějaká rada? dík.
Bitir
Postrikej je vodou a nahod zrovna i steny boxu. Zvlhcovacka neni moc potreba ,ale teplomer s cidlem vlhkosti bych tam urcite dal pokud ho nemas. Stoji v hornbachu 300kc
Pítr90
Zdary, v podobném prostoru to dělám tak, že po přesazení několik dní každou chvíli rosim obyc postřikovačem. Po hodině až třech( podle času) - za světla. Než se chytnou kořínky, tak si kytka vezme vláhu listem 😉 Lampu mám výš -cca 70cm a odtah běží 15/45 on/off.

Než jsem to napsal,tak se rada s rosením objevila o příspěvek výš😀😀😀
obok
takže zakrývat jí sáčkem a vytvořit kolem ní "klima" není dobrě? lepší pořád kropit? a čidlo mám proto vím jak jsem na tom s tou vlhkostí
Pítr90
S pytlíkem zkušenosti nemám. Možná bych se bál plísně. S tím kropenim ne pořád. Abys to nerosil po půl hodině 😁 třeba po hodině až třech. Já třeba během týdne intervaly rosení prodluzuju, aby si postupně zvykly na menší vlhkost. Do týdne pojedou normálně 😉
Bitir
Na klony je uplne nejlepsi si je predpestovat ve velke rw kostce v nejakym stlucenym boxu ,cim mensi tim lepsi , nastrikat je vodou a cekat az se chytnou. Musis pochopit ze klon si nebere vlhkost z pudy ,ale ze vzduchu ,protoze nema zadnej korenovej bal. Kdyz jedes ze semena , tak stejne velky rostliny ,maji uz v pullitru krasne vyplneny koreny , ty to musis nahradit vlhkosti.
obok
Bitir: děkuji za vysvětlení, tohle jsem potřeboval


budu se tedy snažit zvýšit tu vlhkost
Pítr90
citace:
Původní příspěvek od obok
Bitir: děkuji za vysvětlení, tohle jsem potřeboval


budu se tedy snažit zvýšit tu vlhkost


Nestříkej jen na kytí, ale i kolem, na stěny,atd. Můžeš taky dovnitř pověsit mokrý hadr
obok
stříkám to všude a už jsem na nějakých 75% vlhkosti
obok
a jak s hnojením? měl bych jim něčím pomoct nebo si vezmou to co potřebují?
Kalashnikova
Nemaji co si vzit. Dej jim hnojky v poloviční dávce treba 3 dny pak dej plnou dávku.
obok
myslel jsem že hlína už je nahnojená , nechci je přehnojit
Kalashnikova
Jo ja si nevsiml co mas za hlíny, tam je to nahnojeny na 4 tydny ne? Tak to vubec neřeš. Akorat az kdyby žloutli tak je prihnoj
obok
jj je nahnojená tak kdyby něco přihnojim ale teď to nechám tak
obok
stonky jsou pevnější a rostlinky "pěkně" stojí, možná budu cimprlich ale zase se mi moc nelíbí listy a vlhkost držím nad 75%
Bitir
Panejo ty sou teda . asi to nebudou moc silny klony , tohle je fakt bida. Pro priste , kup raselinovy kvetinace , nejakej light mix , v kazde zalivce korenak a az prolezou koreny prez ten kvetinacek ,tak to hod do velkyho. Me se stim lip manipuluje , rychlej to vysycha a mas nad tim lepsi kontrolu. Osobne bych snizil ph na 5.8 a zalil korenakem.
Klodne te kytce muzes ulehcit , pokid nema koreny tak nestiha zivit takovej klon , trochu to muzes zastrihnout ,nebo nastrikat listovou vyzivu. To vetsinou pomuze.
Whoau
Strikani je naprd ... jako doplnek mozna ... ze ti kapicka pak spadne nejaka mini na cidlo tak se muze zdat ze tam mas 75 procent ale v realu tak leda ve snu ... poikazdy kdyz se to takle ohne je to jen a pouze vlhkost ... mas pouze 3 alternativy ... 1) psat a cist tady blbosti okolo, 2) poridit zvlhcovacku a 3) udelat si pareniste ... koupis plastovej box s vyskou aspon 30 - 35 cm sirka a delka dle tvzch potreb ... rizky das do kelimku se substratem a vyrovnas do parenicku a tem prikryjes cely igelitem ... 1x denne odvetras a muzes uvnitr po odvetrani dostrikat rozprasovacem ... je to vlhkost na tech prvnich fotkach nic vic. jak se udelaji proadne koreny uz to je vetsinou ok ale i pak doporucuji rust se zvlhcovackou ... pomuze vypnout ofuky a snizit oddtah na minimum
Whoau
Zbytecne to tady kombis ... korenaky a hnojky ... nesmysl
Bitir
Vsak sem psal ze nejlepsi je predpestovat si je v malym boxu . Navic nemyslim ze sou to blbosti , bez zvlhcovacky se dostanu nekam na 70% a vic a to jen vlhcenim. V kvetu zas bez odvlhcovacky na 30% ,takze bych nerekl ze sou to blbosti. Navic nestrikam na vlhkomer ale na kytky a steny a az pak ho davam zpatky :D
Pokud chci vlhko ,tak jednoduse vyhodim odtah do cimry ,vypnu ofuk a 1x za den orosim . Kazdopadne zvlhcovacka je dobra vec ,ale ne kazdej ji potrebuje.
Whoau
Bitire mas recht ... pokud mas klasickej rozprasovac tak si to nekdy zkus ze obcas nejaka mikrokapicka spis vice doapdne na cidlo a proste to pak ukazuje nesmysle ... kdzy ne zvhlcovacka tak pareniste si udelat do boxu ... postrikovat asi nejak taky funguje ale neda se srovnat ani s jednou vyse uvedenych metod na tom si trvam
Bitir
Ale ja nestrikam na zadny cidlo, vytahnu to ven, nastikam box , vratim ho tam zpatky , vynuluju a druhej den mi to ukazuje max 80% a min 70% . Cca . + odtah zlatky do cimry kde je 60% a porad se to zvysuje. Takze ja zase tvrdim ze to jde, jen na to musis mit stavenou cimru ,a diky pameti vlhkomeru vim ze mi tam ta vlhkost vydrzi. Nechci se dohadovat ,ale ze se to nedarilo tobe ,neznamena ze to nejde ostatnim. Urcite je zvlhcovacka lepsi ,ale ja ji proste nepotrebuju. A uz vubec ne kdyz si to predpestuju ve skrini a do boxu jdou kdyz je zarostla velka rw kostka.
romy
ked chceš vlhkost,daj kus machu na misku,alebo tanier trošku ho pokrop a je to(pre tých čo nemajú.alebo nechcú kupovat zvlhčovačku)
obok
tak nakonec klony jsou fuč, očividně prostě potřebují mnoho vlhkosti...všechny uvadly, takže už mám naklíčené semínka a nejsem tak zkušený abych se pouštěl do klonu...dík všem za rady ;-)
Kalashnikova
To je skoda kamo, ale i s vlhoksti 30% to jde nexhapu proc u tebe to neslo asi si je mel malo zakořeněný ... jak myslis to pouštení do klonu? Ze si udelas vlastní? Na to mas jeste hodne času :-) jinak co si vybral za semena?
Bitir
Nedavej si to za zly , podle me.jsi mel problem s rozkama a mohla tam byt najeta plisen z matkarny, docela castej problem u neproverenych matkaru. Dobrej zdravej klon i pri nizke vlhkosti jevi nedostaky snad vseho moznyho,ale koreny minproste rostou a az maji nejakej bal ,tak se ta kytka vzpamatuje za chvilku. Proste zdravy osetreny klony prasknes do kvetinace a musi zakorenit pri trose prace.
Kalachu, on podle me mysli femky semena misto rizku .
obok
tak až tak se nestalo ale přece to zabolí u srdíčka. řízky jsem vytáhl a zjistil že jeden celkem prorostlý ale zbytek nic moc kořeny. ano namísto řízku už zkouším semínka.
Kalashnikova
U semen nemusis tolik resit vlhkost protoze maji kytky vice kořenů
obok
jo už jsem to pochopil. dneska už budu zasazovat tak uvidíme.
Kalashnikova
Drzim palce, urcite to sem pak postni
Hefaistos
Zdarec
3 stránky dohadu a klony ti stejně chcipli protože jsi je nepolil, ptaš se proč ? Je to jednoduchy, kostka 2*2*4 cm udrží tak 12 ml vody , ta pod zářivkama vydrží prokořeněnymu klonu max 2 dny pod hps ani ne den. Hlínu okolo kytky jsi tedy mohl mít klidně mokrou ale kostka ti vyschla a kořeny se do ní ani nedostaly. Pro příště ti poradim klony polivat častěji v menších dávkách roztokem s hnojivama. Pro vlhkost je nejjednodužší přetáhnout přez květináč sáček od rohlíků ale to neni nutný. Pařeníky, předpěstirny a takovy hovadiny to je na nic, stačí voda u kořenů.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma