Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
pH problém - hlína - Klikni zde pro originální téma
Váchy 55
Zdravím všechny zdejší borce a borky. Mám otázku ohledně pH v hlíně. Konkrétně Plagron Royalmix. Když se tam lila zdrojovka co ma pH 7,8 (kytky vypadali v pořádku) a pak když se zacalo prihnojovat s hnojivy 6,8 pH,tak se jim to prestalo libit. Šel jsem hned po výtoku. Je možné, že na výtoku může být po zaliti s hnojivy sest-osmičkou hodnota nejakych 8,3!? Ja na to koukal jak puk. Ja to prostě odhaduju na spatnej pH metr (starej smejd s rucni kalibraci..vyladil jsem ho v udrzovacim roztoku co ma pH 6..to snad nema vliv?). Novej pH metr koupit nebo aplikovat proplach dokud mi nepotece 6?
HOKUSPOKUS
Hale nejlepší je mit pro jistotu takový ty papírky za dvacku na kterých aspoň vidíš jestli je to 5-6-7 nebo treba8. Takhle zjistíš hned jestli ti to ukazuje úplný blbosti a nebo ne.
Ohledně vyrovnání pH bych řekl že je potřeba prolevat s rapidně nižší nebo vyšší hodnotou PH podle toho jakou hodnotu na výroku máš.
Váchy 55
Díky.. Taky mě to napadlo, takže lakmusove papirky koupene. Ted akorat se k tomu dostat :-D
Efendy
Nebudu to tu rozebírat jelikož se to tu řešilo tisíckrát a řeší v jiných tématech.
Jen upozorním na mylnou představu lidí o proplachu hlíny. Aby jsi opravdu propláchl květináč s hlínou počítej tak s třínásobkem objemu květináče (někdy víc, nekdy méně) ale rozhodně ne 2l na 6l květináč a prolévat pomalu.
Balon
jestli to náhodou nebylo spíš tim, že těm kytkám chvilku trvá, než zareagujou na to, že je zalejváš špatnym pH(což jsi očividně od začátku dělal) v hlíně to všechno trvá trošku déle, protože má nějakou pufrační schopnost... takže když tam celou dobu leješ špatnou vodu a pak jí trošku vylepšíš(protože ani těch 6,8 neni ideální hodnota), tak ti z toho samozřejmě nepoleze žádnej luxusní výtok...

prostě sis je prznil špatnou vodou od začátku a ted se divíš...

to že to pH je ještě vyší než co si tam lil, je tim, že ti kytky očividně ve vysokym pH přestali žrát nějakou živinu a ta se ti tam začla hromadit.V substrátu to pak reaguje dalším zvýšením pH a vznikem solí.

bude to pár dní a pár průplachů trvat, než se to uplně srovná, holt hlína...
Váchy 55
Dík za odpovědi, ale otázka byla položena trochu jinak. To co mi tu píšete samozřejmě vim. Problém byl v pH metru.
zmijak
jaky pouzivas ph metr? jinak mam mnoho zkusenosti s pouzivanim ph metru cina a je dosti nespolehlivy jsou to jen vyhozene penize myslim si a docela neco si myslim ze o tom vim je mit kvalitni ph metr jak mile mas spatne ph je to nekonecny problem vetsiny pestitelu jak mrknes na kazdy druhy tema kdo se pta na nejake problemy je to vsetsinou spojenou s problemy ph


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma